iza-bel Re: Na Podolu biały kamień 08.10.04, 09:24 za wcześnie wysłałam Znacie słowa tej piosenki? Babcia mi to śpiewała i wiem że bardzo lubiłam a słów niestety nie pamiętam, tylko początek. Na Podolu biały kamień Na Podolu biały kamień Podolanka siedzi na nim Podolanka siedzi na nim Przyszedł do niej Podolaniec x 2 Podolanko daj mi wianek ( wieniec) x 2 dalej wiem, że było coś o wężu ale resztę skrywa mrok niepamięci...pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek34 Re: Na Podolu biały kamień 11.10.04, 18:56 Ja Ci wianka dać nie mogęx2 bo sie ojca,matki boje x2 Nie tak ojca jak,że brata x2 bo brat gorszy jest od kata x2 Weż i otruj brata swego x2 bedziesz miała mnie samego x2 A ja nie wiem czym to truja x2 czy surowo czy gotują x2 Idż do sadu wiśniowego x2 przynieś węza zdrawdliwegox2 Posiekaj go drobniusienko x2 ugotuj go mięciusieńko x2 Przychodzi brat z Kościoła x2 co gotujesz siostro moja? x2 Drobne rybki na półmisku x2 to dla Ciebie mój braciszku x2 Ledwie jedna łyzke spozył x2 zaraz na stół głowe złozył x2 Siostro,siostro otrułas mnie x2 Nie braciszku opiłeś się x2 Otruła żeś brata swego x2 otruła byś mnie samego x2 Bratu dzwonia na zbawienie x2 siostrze.....(nie poamiętam!)na potępienie x2 Ja też mam wiele sentymentu do tej piosenki kojarze ja ze swoim dzieciństwem.Ciesze sie ,że mogłam Ci pomóc choć końcówki nie jestem pewna............to juz tyle lat. Odpowiedz Link Zgłoś