Dodaj do ulubionych

Skandal w Sejmie, rząd przeciwko S-8!

• Gość: J.S. Re: Skandal w Sejmie, rząd przeciwko S-8! IP: *.pai.net.pl 17.01.07, 16:45
      To ktos w to "slowo honoru" tych potworkow wierzyl chociaz przez chwile? Ta
      partia juz pokazala, ile warte sa ich slowa - "nie bede premierem, jesli moj
      brat bedzie prezydentem" etc.
    • blendyks PIS olewa swojego prezydenta! 17.01.07, 17:14
      Kropiwnickiego z PiS olewa pisoland. A kaczory były takie dumne z jego wygranej.
      • Gość: barnaba Re: PIS olewa swojego prezydenta! IP: *.lodz.msk.pl 17.01.07, 18:56
        Zwróć uwagę. Kropiwnicki mówił "mój przyjaciel Kaczyński".
        Żaden z Kaczyńskich nigdy nie powiedział "mój przyjaciel Kropiwnicki".

To nie przypadek.

Kiedyś o takich ludziach jak Kropiwnicki mówiło się "jeleń".
    • monia4395 Skandal w Sejmie, rząd przeciwko S-8! 17.01.07, 19:13
      łodzi gratulujemy prezydenta!
    • Gość: sezon na kaczki bydlaki IP: *.toya.net.pl 17.01.07, 19:13
      bydlaki
    • sceptyk31 Skandal w Sejmie, rząd przeciwko S-8! 17.01.07, 21:51
      A nie mówiłem ? Zamiast jakichś tam poprawek do ustawy budżetowej, trzeba było
      sobie zaklepać Edgara Przemysława.

www.rdomin.com/
    • Gość: Roosevelt5 Targowica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! IP: *.toya.net.pl 18.01.07, 00:13
      A nie mówiłem.
      Ręczymy własnym honorem (ciekawe którym).
      Takiej ordynarnej i prostackiej TARGOWICY dawno nie było.
      PiS-uary i ich wasale muszą koniecznie o niej przypominać.
      Cholera!!!! Judasz przynajmniej miał wyrzuty sumienia.
      Co było dalej z Judaszem?
      PiS-ory i przydupasy powinni przypomnieć czynem.
      • Gość: PO Sami wybraliście PiS, a potem Kropaszenkę, więc ma IP: *.toya.net.pl 18.01.07, 10:28
        cie za swoje. Przytaczam Wam kilka słynnych "obietnic" i deklaracji PiS-u:

Kilka złotych myśli braci Kaczyńskich

„W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory
        prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie
        społeczeństwo.”

Jarosław Kaczyński, październik 2005

„Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także.”

Jarosław Kaczyński, „Życie Warszawy”, 10 lipca 2006

„Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten
        austriacki.”

Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Trójka

W „Głosie Wybrzeża” z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem
        posłem Jarosławem Kaczyńskim. Powiedział on:

Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który
        był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport z którego wynikało,
        że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy >Samoobrona<”. I dalej
        czytamy: „To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego
        nieporządku, który jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego
        nieporządku. To są ludzie, którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak
        przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje do kopania rowów”.

W serwisie PAP-u z 2004.03.25, Jarosław Kaczyński potwierdził:

„Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam
        dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię”.

Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, PR3:

„My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
        Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w
        Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i
        mamy doczyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego
        kraju.”

Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl

Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną?
        „Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samooobrony do niedawna. Ja jestem
        przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne
        zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym
        parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie –
        Samoobrona i SLD.”
        Wywiad z dnia 22.09.2005, Radio RMF.FM

Kamil Durczok: Panie Prezesie, Jarosław Kaczyński premierem, Roman Giertych
        wicepremierem a Andrzej Lepper ministrem rolnictwa. Pan by dopuścił taki rząd?
        Jarosław Kaczyński: Panie redaktorze, no to są właśnie te objawy zdenerwowania
        naszych kolegów. No przecież oni świetnie wiedzą, że taki rząd nie może powstać.

Marzec 2005, antena RMF FM
        RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia
        poprze ludzi mających kłopoty z prawem ?

Lech Kaczyński: „Nie ma takiej możliwości. PiS jest partią ludzi praworządnych,
        którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub
        przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PiS”.

RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper,
        gdyby starał się o fotel marszałka, jest niemożliwe?

Lech Kaczyński: „Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
        sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i
        jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PiS dla tego polityka w jakiejkolwiek
        sytuacji jest nierealne.”

Jarosław Kaczyński:

12 marca 2003. Radzę panu (zwraca się do Andrzeja Leppera) przestudiować
        historię ostatnich 13 lat i wtedy pan zobaczy, kto rzeczywiście walczył o
        polskie interesy. Pan walczył o swój majątek (poruszenie na sali).

13 czerwca 2003. A jeżeli chodzi o te nieustanne ataki ze strony Samoobrony, to
        my się z tego cieszymy, bo wiemy, że dzięki temu rozgarnięci Polacy wiedzą, kto
        jest w Polsce uczciwy, a kto jest bandą jak wy.

Dodajmy do tego taśmy prawdy - jak na dłoni widać, że materiału do przemyśleń
        było sporo i po zapoznaniu się z nim tylko debile uwierzyliby Pisowi i
        uwierzyli to co mówił Premier w studiu łódzkiej TVP orzed II turą wyborów
        prezydenckich, gdzie gościł z Kropaszenką (że jest przyjacielem Łodzi, że da
        pieniądze etc.)... Ale coż - lud jest ciemny jak mówił Kurski - i ma rację...
        • Gość: ślązak Niestety, najpierw świętokrzyskie IP: *.pcz.pl 18.01.07, 23:37
          Niestety, ale pieniądze te zostały przesunięte na potrzeby województwa
          świętokrzyskiego tj:
          -peron we Włoszczowie
          -lotnisko w Obicach
          -park technologiczny we Włoszczowie
          Z wyżej wymienionych inwestycji na pewno skorzysta więcej osób, niż z dróg A1,
          A2 S8 i S14, dlatego też wybrani ostatnio w wyborach ludzie postąpili tak a nie
          inaczej. Zrozumcie ich, płaćcie podatki na tę Moherową koalicje, niedługo
          będziemy dzięki nim najwyższym technologicznie krajem w europie, bo pod
          Włoszczową powstanie kosmodrom, Ciekawe z których dróg na to pieniądze zostaną
          przesunięte
          • Gość: barnaba Re: Niestety, najpierw świętokrzyskie IP: *.lodz.msk.pl 19.01.07, 13:08
            > Zrozumcie ich, płaćcie podatki na tę Moherową koalicje, niedługo
            > będziemy dzięki nim najwyższym technologicznie krajem w europie, bo pod
            > Włoszczową powstanie kosmodrom,

I port morski. Dla transatlantyków.
            Imienia Edgara Gosiewskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka