Dodaj do ulubionych

Czy zniknie Fortepian Rubinsteina?

IP: *.toya.net.pl 29.01.07, 06:39
Myśle że te skrzydła na tym fortepianie to lekka przesada. Powinien być
bardziej elegancki.
Obserwuj wątek
    • Gość: DP jasne przerobic go na dzwon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 06:57
      a w to miejsce gdzie stał postrawić inny z fortepianem w kształcie łódki. Przed
      starym magistratem powinien natomiast stanac pomnik ławeczka Kazimierza Mijala,
      ale ten pomnik powstanie gdy zmieni sie władza w Łodzi.
    • Gość: et_pl Re: Czy zniknie Fortepian Rubinsteina? IP: *.toya.net.pl 29.01.07, 08:18
      A może by tak zamiast pomnika wymienic władze magistratu...?
      • Gość: Paweł Re: Czy zniknie Fortepian Rubinsteina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:45
        > A może by tak zamiast pomnika wymienic władze magistratu...?

jestem za :]
    • hohoho7 Re: Czy zniknie Fortepian Rubinsteina? 29.01.07, 08:44
      Powstał za rządów poprzedniej ekipy, więc jest apogeum jarmarcznosci.
      Obecna ekipa tworzy "samo dobro" z definicji.
    • Gość: M Wielkie szczęście Łodzian IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.01.07, 11:38
      My, Łodzianie, mamy wielkie szczęście, iż nasz wspaniały wiceprezydent tak się
      na wszystkim zna. Zna się na rewitalizacji, na architekturze, na kontaktach z
      zagranicznymi inwestorami, a teraz się okazuje, że również wspaniale zna się na
      sztuce! Nie to, co poprzednia władza, czyli ta sama, bo to przecież druga kadencja.
      Cztery lata fortepian nie przeszkadzał panu wiceprezydentowi. A może nie
      wiedział, że on tam jest?
      • Gość: zniesmaczona Re: A ja już myślałam że we mnie jakiś błąd... IP: *.ip.rixbredband.se 29.01.07, 14:38
        że mi się ten stwór nie podoba. Hurrra, nareszcie białe jest białe a czarne
        jest czarne!... Ale władze miasta też mi się nie podobają .Kiedy się pojawi
        jakaś Ewa i potwierdzi znów że mam rację, że władze tego miasta to kicz, który
        trzeba zastąpić czymś czy kimś o lepszym smaku?
    • Gość: Cobolt hahahaha:) na reszcie ktos zauwazyl? IP: *.pai.net.pl 29.01.07, 15:05
      ten pomnik jest boski jak kalesony Socratesa (Mam nadzieje, ze ekipa Lalamido i Big Cyca nie poda mnie za ten cytat do sądu):)
    • Gość: barnaba Re: Czy zniknie Fortepian Rubinsteina? IP: *.lodz.msk.pl 29.01.07, 16:22
      Obstawiam, że zniknie po cichu pod hasłem "renowacja" i pozostawi po sobie pustkę.
      • Gość: tomek Bez tej postaci i skrzydła i będzie ok. IP: *.toya.net.pl 29.01.07, 16:35
        Pozostawmy tylko fortepian z krzesłem plus ta nuta bez tego skrzydła i postaci
        by ludzie mogli sami usiąść na foteliku pustym przy fortepianie i wystarczy.
        A tablica na kamienicy upamiętniająca i już.
        Sama postać i to skrzydło nie pasuje i jest to zrozumiałe.
    • Gość: łuk. Czy zniknie Fortepian Rubinsteina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:02
      Reymont i Fabrykanci to też beznadzieja. A Schiller wygląda jakby miał wzdęcie.
      Usunąc wszystkie oprócz Tuwima. No i nie pozwolić na tego Jagiełłę!
    • Gość: darek Przebudzenie Tomaszewskiego? IP: *.toya.net.pl 29.01.07, 21:40
      Najlepiej zostawić sam fortepian w czystej technicznie formie.Wtedy problem
      postaci Rubinsteina i pani Evy zostanie rozwiazany raz na zawsze.Czasami sztuka
      przerasta.
    • Gość: blum protest 100 łodzian IP: *.toya.net.pl 30.01.07, 00:04
      Hurra
      Niech znika! Przypominam, że kilka lat temu swój przeciw temu koszmarkowi podpisało 100 łodzian -
      w wiekszości waźnych dla miasta postaci.
      Przypominam też słowa pani R., która prosiła o przeniesienie pomnika w mniej eksponowane miejsce.
      Wystarczy porównać R. z symatycznym pomikiem Tuwima czy udanym pomnikiem Papieża sprzed
      katedry. One nie budzą kontrowersji, bo są dobrze zaprojektowane.
      A więc - niech znika!
      Amen
      anna Leder

• Gość: szpak Re: protest 100 łodzian IP: *.toya.net.pl 30.01.07, 19:42
        Gdyby tak jeszcze zniknal razem z pseudopomnikiem kiczowaty Marcel Szytenchelm...
    • jasam Re: Czy zniknie Fortepian Rubinsteina? 30.01.07, 02:37
      "Apogeum jarmarczności skupia na sobie ta forma ekspresji i wypowiedzi, jaką
      prezentuje Fortepian Rubinsteina."

jaka piękna wypowiedź

"Musimy dążyć do zastąpienia go inną pracą. Z pewnością tak się stanie."

I będzie można zawiesić dużą pamiątkowa tablicę:
      "Piotrkowką przed jarmarcznościa uratował JK Najwspanialszy Prezydent"

"... od ponad czterech lat to Pan współrządzi i przez ten czas nic się nie
      zmieniło.

- Zmieniło się to, że potwierdzamy konieczność zamiany rzeźby. Dzisiaj
      odkryłem, że pani Rubinstein nie wiedziała o tym, że prezydent Łodzi wyraża
      podobny pogląd. "

No - kto w urzędzie nie dopatrzył tego, że Pani Rubinstein nie czyta w myślach
      naszego Prezydenta.
      Ale jest też pozytyw - po czerech latach sprawowania władzy w mieście
      Prezydenci potwierdzają koniecznośc zmiany rzeźby.
      Dawno w Łodzi nie powstało coś projektu pana Bileckiego.
      Czekamy na "prawdziwą" sztukę.

pozdr.
    • Gość: qbas Kto tą władzę wybrał!? IP: *.devs.futuro.pl 30.01.07, 11:03
      Głupki!
      W sobie, drodzy wyborcy, upatrujcie źródło wszelkiego zła i nieudacznictwa w
      tym mieście.
      • Gość: M Re: Kto tą władzę wybrał!? IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.01.07, 14:40
        1. Pan Tomaszewski nie dostał się do samorządu, tylko był mianowany przez
        Kropiwnickiego. 2. Nie głosowałem na Kropiwnickiego, jak zresztą większość
        obywateli Łodzi - wystarczy pomnożyć frekwencję przez procentową ilość głosów na
        Kropiwnickiego, by się o tym przekonać.
        A więc jeżeli ty, qbas, głosowałeś(aś) na JK i WT, to w imieniu Łodzian bardzo
        dziękujemy.
    • brite First things first 30.01.07, 14:52
      Najpierw niech szanowni 'gospodarze' miasta nauczą się usuwać pryzmy śniegu i
      breję z chodników w centrum miasta, strzępy plakatów z kamienic, sprejowe
      gryzmoły z murów i psie kupy z ulic, to potem mogą przejść do rzeźb.

To prawda, że Rubinstein, Jaracz i fabrykanci przy Magdzie przypominają
      wdziękiem gipsowe rzeźby w Licheniu (kto nie widział, polecam - to dopiero jest
      pokraczne, i to na gigantyczną skalę, mózg pęka, to trzeba zobaczyć na własne
      oczy), ale obserwując, ilu ludzi przy nich przystaje i robi sobie pamiątkowe
      foty, jestem jak najbardziej za ich pozostaniem, albo zrobieniem lepszych
      wersji. Łodzi brakuje charakterystycznych miejsc (dla przeciętnego turysty
      oczywiście, dla łodziaków-entuzjastów jest ich pełno).
    • Gość: PIOTR Czy zniknie Fortepian Rubinsteina? IP: *.grs-k0.g1.pl 30.01.07, 18:43
      Coś znowu w łodzi zniknie z obietnicą że się pojawi w lepszej formie,zapomni się
      o tym,i będzie tylko wspomnienie.
      • Gość: rubinstein Re: Czy zniknie Fortepian Rubinsteina? IP: *.toya.net.pl 30.01.07, 19:40
        Najlepiej jakby po tym koszmarku nawet wspomnienie nie zostalo.
    • bart_step Jakie kontrowersje! 18.02.07, 17:37
      Coś takiego! Nigdy pomniki tak nikogo nie interesowały. Czyżby jakieś pranie
      brudów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka