selden2 04.02.07, 21:36 jakj liczyc oplate za uzywanie windy w wiezowcach ! od metra powierzchnii wydaje sie byc nielogiczne ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vera123321 Re: winda od metra ! 04.02.07, 22:22 Zawsze liczono od ilosci osób zamieszkałych wlokalu i to uwazam za sprawiedliwe bo nie m/2 jeżdza windą tylko ludzie ale jakiś chory umysł wymyślił sobie cos nowego nie mysląc logicznie .Pomyśl czlowieku mieszkasz sam a obok ciebie 4 osobowa rodzina ,kto więcej będzie uzywał windy? a opłata będzie taka sama .sama logika wskazuje że to głupie,gdzie tu sprawiedliwośc ? tylko Sejm moze to odkręcić ,dalej Posłowie do roboty macie szanse się wykazać jak interesujecie się Spoleczeństwem.pozdrawiam vera Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Obejrzałam rachunki 04.02.07, 22:53 jest ryczałt zależny od piętra. Nie od metrażu, nie od ilości osób. Od drzwi. Pierwsze i parter są zwolnione (podobno) z opłaty. Sejm nie zajmuje się takimi rzeczami. Protesty należy wnosić do swojej spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
vera123321 Re: Obejrzałam rachunki 04.02.07, 23:22 Twoja spółdzielnia ma mądrego Prezesa on nie spieszy się z wprowadzać nie logicznych przepisów mój w Gorzowie już wprowadzil a na protesty lokatorow wypiol się .Sam minister Styczeń stwierdził że to coś nie tak i trzeba się tym zająć .Parter też dostał nakaz placenia za windę mimo że z niej nie korzysta . jak tego góra nie zmieni z tego co wiem ,,ta glupota ma ogarnąć cały kraj spółdzielnia protestów nie przyjmuje.Więc kobieto nie bądż pewna że u ciebie s ie nie zmieni bo w łodzi już w nie ktorych społdzielniach winda jeżdza m/2.Czytałam na forum w zeszłym tygodniu.Tylko może pomóc Poseł który złoży w sejmie nową interpelację. Pozdrawiam mańka Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Obejrzałam rachunki 04.02.07, 23:38 vera123321 napisała: > Twoja spółdzielnia ma mądrego Prezesa on nie spieszy się z wprowadzać nie > logicznych przepisów mój w Gorzowie <ciach> to Ty... to Ty masz Prezesa... Rady Ministrów! WOOOW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tylko-forum Re: Obejrzałam rachunki 05.02.07, 08:17 aaa202 napisała: > jest ryczałt zależny od piętra. ...jeszcze jest... > Sejm nie zajmuje się takimi rzeczami. a właśnie że się zajął... > Protesty należy wnosić do swojej > spółdzielni. ...kiedy ta dostosuje swój regulamin do ustawy...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brite a jak ja mam liczyć 04.02.07, 22:33 skoro jeżdżę windą tylko w górę, a w dół zawsze zbiegam po schodach? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: a jak ja mam liczyć 04.02.07, 23:10 brite napisał: > skoro jeżdżę windą tylko w górę, a w dół zawsze zbiegam po schodach. To odwrotnie niż ja :D Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: a jak ja mam liczyć 04.02.07, 23:11 nakole napisał: > brite napisał: > > > skoro jeżdżę windą tylko w górę, a w dół zawsze zbiegam po schodach. > > To odwrotnie niż ja :D > no to się mijacie :( Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: a jak ja mam liczyć 04.02.07, 23:18 I to się nazywa marnotrawienie swoich pieniędzy... ale zawsze huann może powiedzieć,że w końcu trawią....aże Marno zamiast Ziarna.... lav Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: winda od metra ! 04.02.07, 22:35 O,to wychodzi na to,że będę jeżdzić taniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: winda od metra ! 05.02.07, 00:24 Jeśli kto.ś ma dużo metrów to gości dużo gości, bo ma ich gdzie zmieścić, a oni jeżdżą windą! No a władze, nawet te najmniejsze, o tym wiedzą, oj wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
tylko-forum Re: winda od metra ! 05.02.07, 08:15 selden2 napisał: > jakj liczyc oplate za uzywanie windy w wiezowcach ! od metra > powierzchnii wydaje sie byc nielogiczne ! Jak najbardziej logiczne Tak samo jak podatek katastralny Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Postulat 05.02.07, 10:37 ale ponoć ludzkość jeszcze nie posiada odpowiednich technologii i materiałów. Chociaż pod Bosforem się przekopiemy! Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Postulat 05.02.07, 11:40 aaa202 napisała: > ale ponoć ludzkość jeszcze nie posiada odpowiednich technologii i materiałów. window(s) do nieba, okno na świat Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Postulat 05.02.07, 12:20 Ja bym wystrzeliła w kosmos Obwód Kaliningracki i Afganistan. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Postulat 05.02.07, 12:36 jakie to ziemiocentryczne. przecież i tak żyjemy w kosmosie. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Postulat 05.02.07, 12:46 Ale ja mam na myśłi dalszy kosmos. Najlepiej w jakiejś innej galaktyce.... Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Postulat 05.02.07, 12:51 lavinka napisała: > Ale ja mam na myśłi dalszy kosmos. Najlepiej w jakiejś innej galaktyce.... a mnie obwód kaliningradzki elektryzuje. a co do Afganistanu, to trzeba mieć po prostu charta. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Postulat 05.02.07, 13:13 trzeba mieć charta dócha. trzeba mieć heart do afghanistan. wreszcie psa też można posłać w kosmos (vide: Łajka). Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Postulat 05.02.07, 13:17 Duchem rzeczywiście jest o wiele łatwiej stać się tam niż tu. Jednakowoż psy z karabinami nie latają ani nie wysadzają się w powietrze na targowiskach. lav Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: winda od metra ! 05.02.07, 12:45 To jest logiczne. Czlowiek zyjacy na 100 metrach jest przyzwyczajony do zajmowania duzej powierzchni, a taki z 30 metrow stoi zgarbiony, przykucniety i ze spuszczona glowa. Ilez on zajmie miejsca w tej windzie, gdy jeszcze wielkopowierzchniowy sasiad barkiem do sciany przygniecie? Dzieżrżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: winda od metra ! 05.02.07, 12:47 Ja myślę,że powinno się ludzi ważyć.Niech ciężsi więcej płacą, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: winda od metra ! 05.02.07, 12:52 lavinka napisała: > Ja myślę,że powinno się ludzi ważyć.Niech ciężsi więcej płacą, a co! albo oddają nadwyżki żywnościowe tym zabiedzonym. a znam przynajmniej jednego takiego :> Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: winda od metra ! 05.02.07, 12:53 A Huann winde ma? Bo jak nie to nici z nadwyzek. Dzierżżż!!! ps. u mnie nici:-( Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: winda od metra ! 05.02.07, 12:54 dziad_borowy napisał: > A Huann winde ma? Bo jak nie to nici z nadwyzek. > Dzierżżż!!! > ps. u mnie nici:-( u mnie niestety też, ale po nitce do spaghetti! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: winda od metra ! 05.02.07, 13:06 A u mnie jak najbardziej.Ale nadwyzek też nima,bo zbyt szybką przemianę materii mam.... Odpowiedz Link Zgłoś
vera123321 Re: winda od metra ! 05.02.07, 16:49 Ciebie lavinka nie będa brać pod uwagę ,tylko powierzchnię twego mie szkania ,pewno jesteś mini to niewiele by na Tobie spóldzielnia zarobila. pozdrawiam . manka Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A można zrezygnować z używania windy? 05.02.07, 17:10 Uroczyście przysiąc, poręczyć honorem. I nie jeździć wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: A można zrezygnować z używania windy? 05.02.07, 23:27 Można, ale po uiszczeniu opłaty urzędowej i podatku od przysiąg i honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Od metra to krawcowa zginęła ! 05.02.07, 19:53 Płacimy, płacimy....ile? A tyle, żeby uciąć smęcenie. Dla mieszkańców bloku karty magnetyczne, a dla pozostałych opłata w brzęczącej monecie(wrzucasz to jedziesz, nie wrzucasz to per pedes ad astram, czy jakoś tam. Żadnych ulg, dla NIKOGO ! ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Naszpikowana... 05.02.07, 20:35 elektroniką...m.in. wykrywacz złych zamiarów...i prądem po gapowiczu, a cooo. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Naszpikowana... 05.02.07, 20:38 A to już podlega pod łamanie praw człowieka. starczy kolegium. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Naszpikowana... 05.02.07, 20:51 O, tam zaraz takie wielkie słowa. CZŁOWIEK, łamanie itp. Ostatecznie wystarczy zrobić lotną kontrole z milicji forumowych łapaczy niegodziwych plakaciarzy ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Naszpikowana... 05.02.07, 22:46 nakole napisał: > O, tam zaraz takie wielkie słowa. CZŁOWIEK, łamanie itp. Husajn mówił to samo i co? > Ostatecznie wystarczy zrobić lotną kontrole z milicji forumowych łapaczy > niegodziwych plakaciarzy ;-D Jeśłi będzie tak samo skuteczna to jak zwykle złapią bezzębną rencistkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Naszpikowana... 05.02.07, 23:03 lavinka napisała: > nakole napisał: > > > O, tam zaraz takie wielkie słowa. CZŁOWIEK, łamanie itp. > > Husajn mówił to samo i co? Mmmmmmm....złapałaś mnie ! ;-< Cwaniaczek bez ważnego biletu skorzystał z windy na szafot. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Naszpikowana... 06.02.07, 00:11 lavinka napisała: > nakole napisał: > > > O, tam zaraz takie wielkie słowa. CZŁOWIEK, łamanie itp. > > Husajn mówił to samo i co? nie utonie. Odpowiedz Link Zgłoś