Dodaj do ulubionych

Początek efektu Della

IP: *.era.pl 09.02.07, 11:02
Mam nadzieję, że pan Michalik nie powiedział za dużo....
Obserwuj wątek
    • Gość: KRNABRNY Re: Początek efektu Della IP: *.4web.pl 09.02.07, 12:20
      teraz juz mozna...firmy ida tutaj bo jest dell, wszyscy o tym widza i zadna z nich nie zrezygnuje z tego
      powodu poniewaz musi byc blisko fabryki
    • m_dubel Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! 09.02.07, 13:56
      Pierwsza sprawa, za ile DELL, kupił ziemię pod tą inwestycję,i dlaczego miasto
      ma jeszcze dopłacać do wycinki drzew na tym terenie, dwa dlaczego tej fabryki
      nie buduje Optimus, pana Kluski, i nie produkuje dobrych Polskich komputerów, i
      nie zostawia zysku w Polsce. Trzy montownia to nie fabryka (większość
      podzespołów przyjedzie do nas w kontenerach z Chin), bajka o super
      technologiach, to kolejna ściema, Dell-owi chodzi tylko o rynek zbytu. A
      mieszkańcy Łodzi będą mieli kolejny obóz pracy, z płacami podobnymi do tych w
      Chinach i Indjach, (wystarczy spojrzeć na płace w GILLETTE, Boschu, Indesicie,
      PHILIPSIE, 750,0 zł to nie wypłata ale jałmużna) Efekt DELLA i 12 tysięcy
      miejsc pracy to wierutna bzdura. Ale jak to ładnie w gazetach wygłąda i znów
      można mówić o kolejnym "sukcesie"
      Jest w tym mieście pajac pokazujący się w szarfie i czapce na łbie podczas
      publicznych wystąpień, który mieni się doktorem ekonomii, to on i jego ludzie
      robią tak "świetne interesy" i taki "dobrobyt" dla łodzian, że as ciarki po
      plecach chodzą.
      Zresztą pan Michalik, już wykazał się zmysłem ekonomicnym i "dobrze pojętym
      interesem miasta" sprzedając obiekty po Fabryce Tytoniowej przy ulicy
      Kopernika, za i tu uwaga za niebagatelną kwotę 12 milionów zółtych.
      Jest tam 29 tyś metrów powierzchni, więc gdyby miasto stworzyło firmę budowlano-
      remontową i zatrudniło bezrobotnych fachowców, to sprzedając srednio jeden metr
      wyremontowanego mieszkańa za 4000,0 złotych zarobiło by 118 milionów złotych.
      No ale po co ? Przecież nie potrzeba pieniędzy na remonty szkół, i kamienic, i
      po co praca dla łodzian( no mogą tyrać w DELLu).
      Ludzie zacznijcie myśleć to naprawdę nie boli !
      • Gość: boyakki Re: Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:49
        ja pracuje w Boshu i zapewniam Cie ze zarabiam kilka razy więcej niz 750 zl.
        Jak jest w innych firmach - nie wiem.
        • Gość: m_dubel Re: Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! IP: *.zdnet.com.pl 09.02.07, 16:00
          Zapytaj ludzi z Gillette, lub z Tesco
          • Gość: boyakki Re: Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:07
            nawet jezeli w tych firmach byloby tak jak piszesz to bez tych firm byloby
            jeszcze gorzej bo zmiast pracy za 700 zl bylaby praca za 0 zl. Ja bym wolal
            zarabaic 700 niz 0.
            • Gość: jeszczepolska dla niewolnikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:46
              tak przyjedzie jezdziec ma zlotym koniu, osadzi swoich rycerzy na gornych
              stanowiskach, a ludzie beda im montowac komputery za max 1000 zł, wiem jak placa
              w takich fabach bo pracuje w takim, nie dosc ze dzien swistaka to jeszcze za
              takie pieniadze, no a skonczylem studia IT...
              • Gość: Gosc Re: dla niewolnikow IP: *.49.rev.vline.pl 09.02.07, 18:50
                skonczyles studia IT i pracujesz przy tasmie ?

Moze poprostu wyjedz z Lodzi i zatrudnij sie w porzadnej firmie ?
      • Gość: Gosc nastepny marny filozof IP: *.49.rev.vline.pl 09.02.07, 18:54
        czyli lepiej by rosla trawa i ludzie nie zarabiali nic ?

Do tej pory w Lodzi mogles liczyc na wspaniala prace u naszych rodzimych
        przedsiebiorcow, ktorzy placili wszystkim po pare tysiecy na lewo i prawo !

Nie wiem skad wziales te 750 zl w tych firmach. Na pewno nie nalezysz do osob
        dobrze poinformowanych. Jesli twierdzisz, ze poziom plac w Chinach i Indiach
        jest podobny to jedz tam. Przynajmniej koszty bedziesz mial 4-5 razy nizsze niz
        w Polsce i przekonasz sie czy place sa takie jak tu.
      • Gość: tomek.m Re: Gruszki na wierzbie i działki na księżycu !!! IP: *.77.rev.vline.pl 11.02.07, 16:34
        m_dubel: zastanówmy się; czy jest możliwe stworzenie firmy budowlanej bez
        zaplecza, 'od zera' wykorzystując do tego bezrobotnych fachowców, która później
        wygra, dzięki swojemu doświadczeniu w podobnych projektach oraz doskonałej
        kadrze fachowców przertarg ogłoszony publicznie na budowę budynków fabryki?

/t.
    • Gość: młody Re: Początek efektu Della IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 00:51
      Pracowniku nawet nie wiesz gdzie tyrasz w chyba w Bosch u a nie w Bosh u.To co
      napislilw Wyborczej to taki oczywisty fakt jak świnia widzi niebo,czy pismaki
      wiedzą że za rządów miłościwie nam panujące czapeczki z Łodzi wyjechało 50 tys
      młodych i wykształconch drugie tyle znalazło pracę w Warszawie Wrocławiu
      Poznaniu.Czy znacie kłopoty Philipsa który zaoferował w swoim centrum
      finansowym pracę za 860 zł brutto. Jak wynika czuba nie bo zadaleko Wam po
      informacje przecież to po drugiej stronie ulicy a nikt za zniszczone zelówki
      nie płaci
      • Gość: Gosc Nie kłam, w Philipsie 90% osób zarabia IP: *.49.rev.vline.pl 10.02.07, 20:14
        znacznie więcej niż 860 zł brutto.
        • Gość: sadman Re: Nie kłam, w Philipsie 90% osób zarabia IP: *.pg.com 11.02.07, 16:27
          w gillette nie zarabia sie 850pln.co za bzdura.tyle zarabiaja w sonoco firmie
          pakujacej produkty gillette.ile jeszcze beda nas mylic z sonoco--nie wiem.ja
          pracuje w gillette i nie jest tu zle.
          • Gość: barnaba Re: Nie kłam, w Philipsie 90% osób zarabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 17:49
            Panowie: nie ma przymusu pracy w Dellu. Jeśli komuś warunki nie odpowiadają-
            nie musi się zatrudniać.

Na tym zresztą polega kapitalizm, ze pracodawca robi wszystko, żeby od
            pracownika uzyskać najwięcej, płacąc mu jak najmniej. Chcieliście- to macie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka