bryzolin Re: Ratujmy wilki!!! 11.02.07, 21:31 Wilki są śliczne, mają 42 zęby, rozijają 85 km/h i mają żołądek o pojemności 9 litrów. W Polsce jest tylko 510 sztuk a w Niemczech to tylko 5 sztuk! Nipozwólmy mysliwym pod byle pretekstem "pozyskiwać" wilka. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Ratujmy wilki!!! 11.02.07, 21:34 bryzolin napisał: > Wilki są śliczne, mają 42 zęby, rozijają 85 km/h i mają żołądek o pojemności 9 > litrów. > W Polsce jest tylko 510 sztuk a w Niemczech to tylko 5 sztuk! > Nipozwólmy mysliwym pod byle pretekstem "pozyskiwać" wilka. to daje 21420 wilczych zębów w Polsce na 38,2 miliona razy x (liczne ekstrakcje!) zębów Polaków. wniosek: chyba pora skoczyć z prędkością 85 km/h po coś na ząb ;] Odpowiedz Link Zgłoś
los_chlopakoss Re: Ratujmy wilki!!! 11.02.07, 21:34 bryzolin napisał: > Wilki są śliczne, mają 42 zęby, rozijają 85 km/h i mają żołądek o pojemności 9 > litrów. > W Polsce jest tylko 510 sztuk a w Niemczech to tylko 5 sztuk! > Nipozwólmy mysliwym pod byle pretekstem "pozyskiwać" wilka. powinny się "kryć"! Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Ratujmy wilki!!! 11.02.07, 21:35 bryzolin napisał: > Wilki są śliczne > Nipozwólmy mysliwym pod byle pretekstem "pozyskiwać" wilka. Są śliczne, "pozyskajmy" zatem myśliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Ratujmy wilki!!! 11.02.07, 21:35 nakole napisał: > Są śliczne, "pozyskajmy" zatem myśliwych. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=11810190&a=11810190 Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Przed zaśnięciem... 11.02.07, 21:39 ...do klawiatury: www.wilk.pentex.pl/char.php Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin I wszystkie dzikie zwierzęta ratujmy! 11.02.07, 21:51 Skoro mamy nadprodukcję żywności to apeluję do władz o obsianie lasem części pół uprawnych, oraz takie zalesienie kraju, aby wszystkie lasy się łączyły i wtedy zwierzęta będą mogły swobodnie mieszać się ze sobą. Wtedy będą miały komfort, większą przestrzeń i unikniemy kazirodztwa, co nieuchronnie powoduje degradacje gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: I wszystkie dzikie zwierzęta ratujmy! 11.02.07, 21:52 bryzolin napisał: > Skoro mamy nadprodukcję żywności to apeluję do władz o obsianie lasem części > pół uprawnych, oraz takie zalesienie kraju, aby wszystkie lasy się łączyły i znana koncepcja korytarzy ekologicznych łączących się w sieć 'natura 2000', której częścią jest m.in. nieszczęsna dolina rozpudy :] Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin Re: I wszystkie dzikie zwierzęta ratujmy! 11.02.07, 21:56 No tak, a jeszcze był problem z przejściami przez drogi, trzeba zrobić tak, aby zwierzęta mogły przechodzić przez drogę bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: I wszystkie dzikie zwierzęta ratujmy! 11.02.07, 21:59 ano buduje się tak w owej niefajnej UE (a konkretnie w jej bardziej zgniłej ideowo części) autostrady, by miały przepusty dla różnych drobnych zwierząt. żubra nie mają, to i kłopot mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: I wszystkie dzikie zwierzęta ratujmy! 11.02.07, 22:03 huann napisał: > ano buduje się tak w owej niefajnej UE (a konkretnie w jej bardziej zgniłej > ideowo części) autostrady, by miały przepusty dla różnych drobnych zwierząt. > żubra nie mają, to i kłopot mniejszy. Dam każdą złotówkę by odtworzyć zdziczały kraj hunów,dla lepszej przepustowości:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: I wszystkie dzikie zwierzęta ratujmy! 11.02.07, 22:04 longeta napisał: > Dam każdą złotówkę by odtworzyć zdziczały kraj hunów,dla lepszej przepustowości > :-))) hurra! trzymamy za słowo! całe Forum świadkiem! :D Odpowiedz Link Zgłoś
huann sieć Econet Natura 2000 11.02.07, 22:07 mapka: www.ios.edu.pl/biodiversity/9/mapa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Którzy to? 12.02.07, 12:53 Sieć Ekonet to taki matrix z projektowanymi ścieżkami rowerowymi :) Więcej projektów nż realizacji. :) lav Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Którzy to? 12.02.07, 18:24 Osobiśćie nie kręcą mnie ścieżki rowerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Którzy to? 12.02.07, 18:33 A mnie owszem.Choć lepiej by były asfaltowe... Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Którzy to? 12.02.07, 18:39 Bardzo lepiej, a najlepiej betonowe, gładziuchne i bez progów. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Którzy to? 12.02.07, 18:47 O! Tego jeszcze nie znałam. I bez przystanków autobusowych na środku. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Którzy to? 12.02.07, 18:41 Ba... i z wmontowanym oświetleniem po boczkach... Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Swoją drogą, Nakole... 12.02.07, 18:56 ... który to już dzień bez kręcenia?!? Ja się o Ciebie martwię! Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Oooo, Brebleblox! 12.02.07, 19:01 Wiele, wiele dni, ale cykloza nie mija. Miotam się między rowerami i gadam do nich... Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Oooo, Breblebrox ! Error... 12.02.07, 19:04 ...już zaczynam przekręcać... Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Oooo, Breblebrox ! Error... 12.02.07, 19:06 I co? Odpowiedziały Ci chociaż raz? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Oooo, Breblebrox ! Error... 12.02.07, 19:15 Niestety kręcioły milczą...popiskują tylko przez prestę kiedy im powietrza upuszczam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Oooo, Breblebrox ! Error... 12.02.07, 19:33 Słowem cienko śpiewają w Twoich rękach? Mnie o męczenie kota oskarżasz a sam, widzę, nie lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Oooo, Breblebrox ! Error... 12.02.07, 19:44 One śpiewają Odę do Świeżego POwietrza ! Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Oooo, Breblebrox ! Error... 12.02.07, 19:47 Nie wykręcaj kota ogonem - to już moja działka. Dyszkantem o pomoc wołają, tak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Oooo, Breblebrox ! Error... 12.02.07, 19:52 breblebrox napisała: > Nie wykręcaj kota ogonem - to już moja działka. ...a jednak coś kombinujesz. Co na to kot? Ja im tłoczę powietrze w ich butylowe płuca, aby nie skruszały w bezczyności. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Oooo, Breblebrox ! Error... 12.02.07, 19:59 nakole napisał: > ...a jednak coś kombinujesz. Co na to kot? Kot próbuje się wykręcić sianem. Dziwnie z tym sianem wygląda, ale jej nie zabraniam, skoro tak lubi. > Ja im tłoczę powietrze w ich butylowe płuca, aby nie skruszały w bezczyności. Metodą usta-wentyl? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Oooo, Breblebrox ! Error... 12.02.07, 20:09 breblebrox napisała: > Metodą usta-wentyl?< Hmmm, resyscytacja ? Hihihi, musiałbym mieć warunki jak "Dizzie" img405.imageshack.us/img405/5659/dizzygillespieiv1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Przyszła baba do lekarza 12.02.07, 16:55 A nawet zachwycające! Nie można być tak skromnym! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Przyszła baba do lekarza 12.02.07, 16:56 cassani napisał: > a tam wilk. > niezłe. Zupełnie jakby cassani to PiSał;-) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Przyszła baba do lekarza 12.02.07, 17:05 Przednie dzieło! Pierwsza część opowieści przedstawia babę, twór naszej kultury. Obraz jest negatywny - baba idzie do lekarza (konowała), ponieważ w toku ewolucji utraciła możliwość samouzdrawiania, jej zdrowie jest wątłe, ponieważ żyje wśród spalin, hałasu i brudu, jaki powstaje na peryferiach cywilizacji. Druga część tej opowieści daje wyraz niezaspokojego pędu autora ku dzikiej naturze, która to natura ma w sobie tą niewinność i wolność, jakiej brak jest nam na codzień. Wilk jest okazem zdrowia, tylko wilk (natura) może uleczyć nas, ludzi! Wzruszyłam się, czytając zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Ależ ,nic bardziej błędnego 12.02.07, 17:14 breblebrox napisała: ... Typowy obraz baby sukcesu,zagonionej czasem, idzie do lekarza,a tam wilk który mówi: -Chuda krowa to nie sarenka i umywa ręce Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dodam że 12.02.07, 17:29 organizuje wieczory autorskie! Wilk jest omomatopeja otaczającego nas świata, który pod grubą sierścią chowa delikatne mięso i długie wieczory. Baba zaś jest uczłowieczeniem żony wilka. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: dodam że 12.02.07, 17:43 cassani napisał: > Baba zaś jest uczłowieczeniem żony wilka. Czyli że to jest utwór piętnujący seksizm? Baba, zamęczona, zabiegana, między lodówką a fotelem wilka, między dziećmi a pracą, idzie do lekarza, niejako po ostatnią deske ratunku, a tam też wilk (czyli mężczyzna wykorzystujący kobietę dla własnej wygody)?!? I znikąd rarunku...! Musiałam to jeszcze raz przeczytać, ale znowu na końcu się wzruszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: dodam że 12.02.07, 18:31 Polazła do lekarza! A tu też wilk! W domu wilk, w przychodni wilk... Ja widzę w tym aspekty dragiczne - nigdzie pomocy, wszędzie wilcy! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: dodam że 12.02.07, 18:34 Ta,najpierw sama lazła, a teraz do prokuratury o molestowanie donosi :) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: dodam że 12.02.07, 18:36 Do prokuratury? To już druga część powieści się pojawiła? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: dodam że 12.02.07, 18:41 No wiesz jakie te baby są :) No bo po wilku to się wszystkiego można spodziewać,nie? lav Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dodam że 12.02.07, 20:02 cassani napisał: > organizuje wieczory autorskie! Już pędzę,ale w drugą stronę:-))) cassani napisał:> Wilk jest omomatopeja otaczającego nas świata, który pod grubą sierścią chowa > delikatne mięso i długie wieczory. Baba zaś jest uczłowieczeniem żony wilka He,a bardziej po ludzku? Odpowiedz Link Zgłoś