Dodaj do ulubionych

A jutro urodziny ..

18.02.07, 11:26
Władysława Bartoszewskiego -85 !Postac tę lubię i zyczę mu długich lat z nami.
Obserwuj wątek
    • czciciel_cebuli Re: A jutro urodziny .. 18.02.07, 11:28
      zaloz sobie bloga i tam wypisuj te pierdoly bo nikogo nie interesuje to co piszesz
      • nett1980 A na skolatane nerwy czciciela mutanta 18.02.07, 12:37
        www.filozofia.wsap.edu.pl/filozofia/argumenty.php byl tu wczoraj bardzo
        kulturalny pan z takim linkiem, poczytaj sobie burku...ueueue heheh i szczekaj
        sobie a muzom.
    • aaa202 A Britni Spiirs ogoliła głowę na łyso 18.02.07, 11:29
      i Rok Świni się zaczął.
      • nett1980 Re: A Britni Spiirs ogoliła głowę na łyso 18.02.07, 11:30
        Super ..
        • aaa202 No. Wszystkie 3 wieści. 18.02.07, 11:33
          • longeta I ty też sprawdż swój horoskop;-) 18.02.07, 11:39
            horoskop.wp.pl/ticaid,133b2,chinski_2.html?rfbawp=1171795084.452&ticaid=133e4
            Wcale nie jest najgorszy:-)
            • aaa202 Pieniądze, sława, adoratorzy. Wiem i bez horoskopu 18.02.07, 11:44
              • longeta Re: Pieniądze, sława, adoratorzy. Wiem i bez horo 18.02.07, 11:49
                Ależ z ciebie niepoprawna optymistka;-)
                • aaa202 Tylko obserwatorka i kreatorka swojego losu 18.02.07, 11:53
              • lavinka no właśnie... 18.02.07, 12:35
                "Węże dotąd samotne otaczać będzie spory wianuszek adoratorów, ale trudno im
                będzie szybko podjąć decyzję i w sposób świadomy spośród tej zgrai nieudaczników
                wybrać tego właściwego."
                Ta zgraja nieudaczników zaczyna mnie w wkurzać....nett,zostało Ci tej trutki na
                szczury?
                lav
                • jelonek72 Prof.Bartoszewski 19.02.07, 11:52
                  ja też zycze Panu Bartoszewskiemu długich długich lat w zdrowiu i w takiej
                  jasnosci umysłu jaką ma dziś !
    • brite Re: A jutro urodziny .. 19.02.07, 12:04
      Jestem pod wielkim wrażeniem kondycji, którą prezentuje dziś Bartoszewski.
      Człowiek z niesamowitą energią, którą potrafi przekazać ludziom dookoła.
      Jest niemal 3 razy starszy ode mnie.
    • zamek Ad multus annos! 19.02.07, 12:07
      Jeden z niewielu ludzi, o których mogę powiedzieć - podziwiam bezgranicznie.
      Wszystkiego najlepszego, Profesorze!
    • cassani i to byłby kandydat na prezydenta kraju/nt 19.02.07, 12:25
      • lavinka Re: i to byłby kandydat na prezydenta kraju/nt 19.02.07, 13:37
        mogę się założyć,że znaleźli by mu babcię w Wermachcie ;-p
        lav
      • nakole Re: i to byłby kandydat na prezydenta kraju/nt 19.02.07, 13:56
        ...mógłby być, ale do wyborów ruszają tylko "ci zdyscyplinowani", reszta się
        olewa, a potem roni krokodyle łzy.
        • cassani Re: i to byłby kandydat na prezydenta kraju/nt 19.02.07, 14:17
          myślę że Bartoszewski akurat woli być ponad tym niż wdawać się w napieprzanie
          po gębach - bo tak wygląda u nas każda kampania przed wyborami.
          • nakole Re: i to byłby kandydat na prezydenta kraju/nt 19.02.07, 15:25
            Kampanie to raczej wszędzie jednako mordobitne, bo w każdej budzie jakiś
            bullterier czycha.
            Szkoda wielka, niby prezydent u nas wiele nie może, ale liczy się jako
            wizerunek kraju w świecie, a tu tylko obciach wielki.
            • cassani Re: i to byłby kandydat na prezydenta kraju/nt 19.02.07, 15:28
              No, niestety, nasz prezydent nie dość że niespecjalnie lotny jest, to jeszcze
              strasznie obrażalski. Obrazu dopełnia pani Fotyga, nasza gwiazda świecąca
              światłem odbitym od Braci Mniejszych. Od półtora roku wszyscy sąsiedzi się nas
              pytają "ale co chcecie???", a nasi stoją i knują, "bo tak na wszelki wypadek".
              • nakole Re: i to byłby kandydat na prezydenta kraju/nt 19.02.07, 15:38
                Tak, to wszystko bardzo smutne, a najgorsze jest to, że poza "zawodowymi
                politykami" nikt rozsądny i na odpowiednim poziomie intelektualnym do fotela
                prezydenckiego się nie pcha. Sprawy zagraniczne to teraz zbędna fotyga.
                • cassani Re: i to byłby kandydat na prezydenta kraju/nt 19.02.07, 15:44
                  sprawy zagraniczne to popis niekompetencji i żenady. Minister MON rano twoerdzi
                  ze gdzieś się nie pojawi prezydent Rosji, a ten się pojawia, i do tego wygłasza
                  komentowane na całym świecie przemówienie, skierowane m.in. do Polski, po czym
                  szef klubu parlamentarnego partii rządzącej tłumaczy nieobecnośc tym że mogłoby
                  dojść do rękoczynów między prezydentami... IV erpeGR
                  • nakole Re: i to byłby kandydat na prezydenta kraju/nt 19.02.07, 15:47
                    cassani napisał:
                    >...IV erpeGR

Oto kwinesencja tego co widzimy i słyszymy!
    • gekontoke Re: A jutro urodziny .. 19.02.07, 15:17
      Kiedy Władysław Bartoszewski promował ostatnio swoją książkę w Łodzi, moja
      ciocia poprosiła go o autograf. Zależało jej, gdyż ich losy splotły się w 1945 i
      1946 roku, w Warszawie i Łodzi. Zabrała też fotografię z tego okresu, na której
      jest W. Bartoszewski. Fotografia miała z tyłu napisaną datę: miesiąc i rok.
      Kiedy Władysław Bartoszewski zobaczył ciocię w kolejce osób stojacych po
      autografy, nie tylko ją poznał (ostatnio widzieli się w latach 40 XX w.) to na
      dodatek porawił datę na tej fotografii - bo ciocia opisujac ją pomyliła miesiąc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka