Dodaj do ulubionych

Dorn jednak został sekretarką Jarosława

20.02.07, 18:10
wiadomosci.onet.pl/1489837,11,item.html
Będzie się zajmował komputerami w firmie, odbieraniem telefonów, takie tam -
typowa asystentka - ale wiecie jaki wypas - normalnie full wypas jak to
niedawno mówiono w sejmie - na stanowisku sekretarki dostał BMW, ochronę z 12
koła pensji plus dodatki!!! Ludzie to mają szczęście.... Ale z drugiej
strony - jaki zakres obowiązków, informatyzacja, kable,zmienienie ustawień
skrzynki szefowi, wyczyszczenie dysku. No to teraz Ludwik się napracuje.
Obserwuj wątek
    • mag.gie własnie piszę maila do Jarka 20.02.07, 18:13
      żeby mnie też poszukał pracy. I wszystkim bezrobotnym.
      Dornowi mógł, to mnie tez może, prawda?
      • nett1980 Re: własnie piszę maila do Jarka 20.02.07, 18:16
        Hmm Dorn w blond peruce i na szpilach , lol..
        • yamenhund a macie kwalifikacje 20.02.07, 18:18
          coby na sekretarkę do Premiera?
          • mag.gie sory ale nie chciałabym być jego sekretarką 20.02.07, 18:21

Jeśli tak łatwo znalazł posadę dla pana Dorna to niech znajdzie tez innym Polakom.
            • longeta Re: sory ale nie chciałabym być jego sekretarką 20.02.07, 18:24
              mag.gie napisała:

>
              > Jeśli tak łatwo znalazł posadę dla pana Dorna to niech znajdzie tez innym Polak
              > om.

A wódkę z nim piłaś by tobie też dał?
              • mag.gie a Dorn pił? 20.02.07, 18:27
                słyszałam, że preferuje żubrówkę.

Nie piłam bo nie lubię wódki.
                • longeta Re: a Dorn pił? 20.02.07, 18:28
                  Widocznie tak;-)

Ciekawe z kim Tusk nie pił?
                  • mag.gie znam kilka osób z którymi na pewno nie pił :P 20.02.07, 18:30
                    • longeta Re: znam kilka osób z którymi na pewno nie pił :P 20.02.07, 18:32
                      Tez sobie nie przypominam,ale być może on też nie pamięta;-)
                  • nett1980 ja wiem , ja wiem ! 20.02.07, 18:31
                    Ze mna , bo nie pijam z pewnoscia napojow powyzej 18 %.
                    • longeta Re: ja wiem , ja wiem ! 20.02.07, 18:34
                      nett1980 napisała:

> Ze mna , bo nie pijam z pewnoscia napojow powyzej 18 %.

Czyli kariery politycznej w tym kraju nie zrobisz;-)
                      • nett1980 Re: ja wiem , ja wiem ! 20.02.07, 18:39
                        a skad przypuszczenie ,ze chce ?
                        • longeta Re: ja wiem , ja wiem ! 20.02.07, 18:42
                          nett1980 napisała:

> a skad przypuszczenie ,ze chce ?

Gdy kobieta interesuje się polityką to:???
                          Musi chcieć;-)
                          • nett1980 Re: ja wiem , ja wiem ! 20.02.07, 18:51
                            Jesli politka wplywa na rzeczywistosc ,w ktorej sie zyje i bedzie zylo , to
                            kobieta sie interesuje.
                            • longeta Re: ja wiem , ja wiem ! 20.02.07, 18:55
                              nett1980 napisała:

> Jesli politka wplywa na rzeczywistosc ,w ktorej sie zyje i bedzie zylo , to
                              > kobieta sie interesuje.

Sam nie wiem,znam wiele kobiet
                              a mało która się tym tematem interesuje,również znikomy % ogląda mecze piłki
                              nożnej:-(
                              • mag.gie polityka i piłka nożna 20.02.07, 18:57
                                są na takim poziomie, że nie ma co sobie głowy nimi zawracać :p
                                • longeta Re: polityka i piłka nożna 20.02.07, 19:04
                                  mag.gie napisała:

> są na takim poziomie, że nie ma co sobie głowy nimi zawracać :p

Właśnie o to mi chodziło;-)
                                  mag..jest typową przedstawicielką płci:-)
                                  • mag.gie żartowałam :P 20.02.07, 19:07

choć wolę o nich czytać niż oglądać :)
                                  • nett1980 Re: polityka i piłka nożna 20.02.07, 19:09
                                    No ja widocznie jestem i pod tymi wzgledam dziwolag , bo mundiale
                                    calkiem ,calkiem lubie.. a Longeta ja nawet ksiazki czytam i trwalej nie
                                    robie .Nigdy tiposow nie mialam ,ale makijaz uwielbiam , np wczoraj bylam
                                    murzynka w z afro i tapeta jak sie patrzy.
                                    • longeta Re: polityka i piłka nożna 20.02.07, 19:12
                                      nett1980 napisała: ...

eee,ściemniasz teraz,na pewno chcesz mnie teraz uwieść idąc tropami moich
                                      słabości;-)
                                      • nett1980 Re: polityka i piłka nożna 20.02.07, 19:19
                                        Nikt nigdy o kokieterie mnie nie posadzil ,ja uwodzicielka , hehe . Moze
                                        nieswiadomie pewne sygnaly jako kuszenie odbierano i sie zlamalo pare serc ,ale
                                        nigdy z rozmyslem i premedytacja.
                                        • nett1980 Re: polityka i piłka nożna 20.02.07, 19:20
                                          Ale jak to wszystko ma sie do Dorna?
                                          • yamenhund a kto wie 20.02.07, 19:26
                                            jak to się ma do Dorna.
                                            My tu gadu gadu a w perspektywie wielkie wydarzenie w kropce u Olejnik.
                                            Się nie mogę doczekać co powie magister wszystkich Polaków.
                                            • big_news Re: a kto wie 20.02.07, 19:29
                                              Ciekawe gdzie się ta rozmowa odbędzie. Jak dotąd, to MOnika jeździła do Pałacu.
                                              Czy magister Goleń tym razem pofatyguje się do studia tv?
                                              • yamenhund Re: a kto wie 20.02.07, 19:34
                                                rozmowa odbędzie się raczej w zatoce świń , w Wilanowie.
                                                • big_news Re: a kto wie 20.02.07, 19:40
                                                  Zobaczymy. Już się nie mogę doczekać!
                                                  No dobra, żartowałem. Też nie miałbym na co czasu tracić:)
                                              • yamenhund Re: a kto wie 20.02.07, 20:37
                                                big_news napisał:

> Ciekawe gdzie się ta rozmowa odbędzie. Jak dotąd, to MOnika jeździła do
                                                Pałacu.
                                                > Czy magister Goleń tym razem pofatyguje się do studia tv?

się pofatygował.

Duma mnie rozpiera,że facet jest passe.
                                                • big_news Re: a kto wie 20.02.07, 20:43
                                                  Poważnie?! Przylazł do MOniki? A więc jest skończony! Fajnie się kończy karnawał:)
                                                  • longeta Re: a kto wie 20.02.07, 20:51
                                                    big_news napisał:

> Poważnie?! Przylazł do MOniki? A więc jest skończony! Fajnie się kończy karnawa
                                                    > ł:)

Niech się cieszy że jeszcze łazi,ciekawe jak długo;-)
                                                  • big_news Re: a kto wie 20.02.07, 20:59
                                                    Myślisz, że będzie nam dożyć widoku prezia z kulą u nogi!? ;)
                                                  • longeta Re: a kto wie 20.02.07, 21:03
                                                    big_news napisał:

> Myślisz, że będzie nam dożyć widoku prezia z kulą u nogi!? ;)

Cóż,komuchy i pseudopolacy jak na razie dzielnie atakują rząd i tak dobrze że
                                                    zamachów jeszcze nie ma;-)
                                                    Ale wcześniej ,niż póżniej będą siedzieć:-)))
                                                  • big_news Re: a kto wie 20.02.07, 21:08
                                                    Amen:)
                                                  • lavinka Re: a kto wie 20.02.07, 21:09
                                                    Jak dostaną hemoroidów na starość to niekoniecznie ;-p
                                                  • nett1980 longeto ! 20.02.07, 21:17
                                                    Bardzo cie prosze ugryz sie czasem w palec zanim cos napiszesz, czy uwazasz ,ze
                                                    kto przeciw PiS to pseudopolak , powaznie to przemysl.Sa od ciebie wieksze
                                                    asy ,co nazywaja Kaczki Kalkensteinami , jak bedziesz wszystkim
                                                    babciom ,prababciom pod spodnice zagladal , to przekonasz sie ze rdzennych
                                                    Polakow jest na lekarstwo,bosmy ,niestety, kundle Europy. Polska na wyspach jak
                                                    Japonia nie lezala .Nie uzywam grubych slow , bo jednak czasem mysle co pisze ,
                                                    tobie tez to polecam.
                                                  • longeta droga net;-) 20.02.07, 21:46
                                                    Zdaje sobie sprawę z własnych słabości ,państwa również:-(
                                                    Ale to wcale nie znaczy że mam siedzieć,lub leżeć do góry dupą
                                                    trzeba walczyć,UE nie zrobi z nas potęgi na jaką zasługuje ten kraj:-)))
                                                  • nett1980 Re: droga net;-) 20.02.07, 22:29
                                                    Ja nie o twojej d** ani o Maryni,ale o tym ze obrazasz politykow i nas ,ktorzy
                                                    nie sa tak propisowscy nazywajac pseudopolakami .A sny o potedze, wole zyc w
                                                    spokojnym przewidywalnym kraju , niz w takiej potedze jak np. Rosja .
                                                    A uzywaj nett , te dwa t sa uzyte nie bez kozery.
                                                  • longeta OK,nett-teraz lepiej? 20.02.07, 22:40
                                                    Czyż politycy nie obrażają wyborców np.taki Gieremek
                                                    swego czasu powiedział że Polacy to kraj głupków bo nie potrafią dobrze
                                                    głosować,hymm czasami skłonny nawet jestem mu przyznać rację:-)

nett1980 napisała: o potedze, wole zyc w > spokojnym przewidywalnym kraju

To zupełnie jak ja.
                                                  • lavinka najbardziej przewidywalnym krajem są Chiny 20.02.07, 22:55
                                                    O ile się nie mylę :)
                                                  • nett1980 Re: OK,nett-teraz lepiej? 20.02.07, 22:58
                                                    Jaka jest twoja definicja Polaka ? Jesli matka mojej babci urodzial sie w
                                                    Stanach , a od strony ojca jego matka miala wloskie korzenie , to kim ja jestem?
                                                    Widzisz do jakiej paranoi mozemy dojsc ? Zalozmy ,ze ty jestes czarnookim
                                                    brunetem jest 2 wojna i Niemcy lapia Zydow bez dokumentow i wpadliby na ciebie
                                                    i takiego blond Michnika ,jak myslisz kto by pojechal do obozu? Nie pisz tylko
                                                    o obrzezaniu itp. Czy co bylo gdyby twoja matka tam stala..
                                                  • longeta Re: OK,nett-teraz lepiej? 20.02.07, 23:07
                                                    nett1980 napisała:Jaka jest twoja definicja Polaka ?

hymm,może coś z pozytywizmu:praca organiczna,bez względu na pochodzenie babki?
                                                    Ps.mam nadzieje że to jeszcze nie histeria;-)
                                                  • nett1980 Re: OK,nett-teraz lepiej? 20.02.07, 23:33
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=57692585&a=57703507 aa to inny
                                                    watek prosze bardzo dzis juz bylo.
                                                    Apeluje tylko o niewyzywanie ludzi od pseudpolakow, bo nie wiesz kiedy ciebie
                                                    tak nazwa.
                                                  • longeta Re: OK,nett-teraz lepiej? 20.02.07, 23:45
                                                    Ba,za przyzwoleniem adminek byłem tu wyzywany nawet od faszystów,także to tylko
                                                    nett;-)
                                        • longeta Re: polityka i piłka nożna 20.02.07, 19:27
                                          nett1980 napisała:...

Dobra,dobra-znam twoje numery Bruner;-)
                                          • nett1980 Re: polityka i piłka nożna 20.02.07, 19:31
                                            Tymczasem poczekajmy do Kropki .Wrocimy do tematu .Ale ale czy przypadkiem
                                            teraz Olejnikowa pozno w nocy nie wystepuje ?TVN czy TVN24?
                                            • mag.gie TVN24, ktorego cholercia nie mam :/ 20.02.07, 19:35

mogę liczyć na jakieś streszczenie? :)
                                              • big_news Re: TVN24, ktorego cholercia nie mam :/ 20.02.07, 19:41
                                                Mogę tę rozmowę streścić przed jej emisją?
                                                • mag.gie ale prosze Cię bardzo Biggi :) 20.02.07, 19:43
                                                  • yamenhund Re: ale prosze Cię bardzo Biggi :) 20.02.07, 19:45
                                                    ale można audio na żywo chyba

www.tvn24.pl/
                                                  • big_news Re: ale prosze Cię bardzo Biggi :) 20.02.07, 19:53
                                                    - Dzień dobry panie Prezydencie -.
                                                    - Dzień dobry Pani redaktor, dzień dobry Państwu -.
                                                    - Czy mógłby pan nam powiedzieć, jak obecnie wygląda dzień byłego Prezydenta
                                                    średniej wielkości kraju europejskiego? -.
                                                    - Kilka razy w tygodniu wygłaszam prelekcje i wykłady na różnych uczelniach,
                                                    najczęściej amerykańskich. Bywam na kongresach, odwiedzam przyjaciół w różnych
                                                    krajach, nie mam czasu dla rodziny oraz aktywny wypoczynek. Kalendarz mam
                                                    wypełniony 24 godziny na dobę -.
                                                    - Czy mógłby pan powiedzieć panie prezydencie, co pan sądzi o obecnych władzach
                                                    tego kraju? -.
                                                    - [...], [...]. [...], [...] [...], [...]. [...] [...], [...] [...], [...],
                                                    [...] [...] [...]*.
                                                    - Bardzo panu dziękuję. Dzisiaj moim i państwa gościem był były prezydent
                                                    Rzeczypospolitej, pan Aleksander Kwaśniewski. Dobranoc Państwu -.

*cenzura prewencyjno-obyczajowa
                                                  • mag.gie łe, tam gdzie mógłby powiedzieć coś ciekawego 20.02.07, 19:59
                                                    zapaliłeś świeczki :P
                                                    Dlaczego? ;)
                                                  • big_news Re: łe, tam gdzie mógłby powiedzieć coś ciekawego 20.02.07, 20:02
                                                    Bo jestem litościwy i mam dobre serce;)
                                                  • mag.gie a chyba, że tak! 20.02.07, 20:05

nie sądziłam ;)
                                                  • yamenhund Re: ale prosze Cię bardzo Biggi :) 20.02.07, 19:56
                                                    nie wytrzymał, to jest silniejsze niż najstraszliwszy głód.
            • yamenhund Re: sory ale nie chciałabym być jego sekretarką 20.02.07, 18:26
              dlaczego,fajny gość ma poczucie humoru.
              A gdyby Ci się trafił szef cham , to co lepszy cham czy Premier?
              • nakole Re: sory ale nie chciałabym być jego sekretarką 20.02.07, 18:32
                yamenhund napisała:
                > A gdyby Ci się trafił szef cham , to co lepszy cham czy Premier?

Buahahahaha ! Na tym polega udręka wyboru.

Premier co mówi, że się "nie wyrabia"...widać zajęcie nie dla niego, albo nie
                chcą nadliczbowych płacić.
                • yamenhund Re: sory ale nie chciałabym być jego sekretarką 20.02.07, 18:45
                  A poprzedni Premierzy wyrabiali się ?
                  Dlaczego , kto mi odpowie ?
                  Tacy mądrzy byli?
                  A może nie mieli nic do roboty.
                  • nakole Re: sory ale nie chciałabym być jego sekretarką 20.02.07, 18:49
                    ...nie budowali 4RP, a to baaardzo absorbujące zajęcie dla rewolucjonisty.
      • nakole Re: własnie piszę maila do Jarka 20.02.07, 19:17
        mag.gie napisała:

> żeby mnie też poszukał pracy. I wszystkim bezrobotnym.
        > Dornowi mógł, to mnie tez może, prawda?

Nie rób sobie wielkiej nadziei, patrz bezrobotny 3xYES-temu nie pomógł.
    • big_news Re: Dorn jednak został sekretarką Jarosława 20.02.07, 18:39
      To się kurna narobiło! On już był prawie "nasz", już witał się z gąską, już już
      zakładał nową partię, co to rozwaliłaby w drzazgi Kaczorów, już widzieli go z
      Tuskiem, i z Marcinkiewiczem, i z Płażyńskim, i Jankiem Maryśką, och z kim i
      gdzie go nie widzieli! A tu masz babo placek. On znów z Kaczorem Większym razem!
      Musi ten Kaczor ma na niego haki, ani chybi...
      A największy z nich, to pewnie ta fota, co to po necie krążyła, jak to Ludek
      leży przed namiotem, a wokół niego chyba ze trzydzieści flaszek po jabolu. No
      nie ma co gadać. Ludek za młodu żadnych wartości nie wyznawał. To niech teraz
      cierpi i siedzi za tę blondynę. A jak, niech ma za swoje!!!
      • cassani ale o czym piszesz? 21.02.07, 08:46
        bo nie bardzo kumam? Ja piszę że tworzy się wirtualne stanowiska zeby ludzie
        nie odpadli od koryta a Ty znów o Tusku. O co chodzi z tym Tuskiem - to jakaś
        mania prześladowcza?
        • big_news Re: ale o czym piszesz? 21.02.07, 08:55
          Napisałem jedynie o tym, że jak Dorn pożarł się z Kaczorem, to publikatory, a
          wraz z nimi cała chmara polityków, już widzieli Ludka a to tu, a to tam.
          Najlepsze było to, że chodziło o tego samego Dorna, który przez miesiące całe by
          odsądzany od czci i wiary, a który teraz stał się świetnym człowiekiem i
          politykiem, po prostu łakomym kąskiem dla prawie wszystkich. Okazało się, że
          wojenka Dorn-Kaczor zawieszona, tym samym Ludek znów jest be dla "komentatorów".
          Co do manii prześladowczych to dałbyś spokój. Tak jak męczą się niektórzy (ja
          tam palcem nie będę wskazywał) z pewnymi politykami, to moje przywołanie jednego
          nazwiska jest nadzwyczaj drobnym drobiazgiem:)
          • cassani Re: ale o czym piszesz? 21.02.07, 08:57
            Ale kto pisał ze Dorn ma zakładać partię z Tuskiem i Płazyńskim???? Podaj mi
            chociaż jeden link!
            • big_news Re: ale o czym piszesz? 21.02.07, 09:24
              Nadinterpretujesz to co piszę. Chodzi mi tylko o to, że jak odszedł z rządu
              Marcinkiewicz, to ci sami, którzy kiedy był premierem wieszali na nim psy, nagle
              zmienili ton i zaczęli o nim mówić, że to świetny polityk, mąż stanu niemalże.
              Jak zdymisjonowano Sikorskiego, stało się to samo. Jak w zawieszeniu pozostawał
              Dorn, to mogłeś usłyszeć i przeczytać o nim, że to był rozsądny, poważny, wprost
              najlepszy członek gabinetu Kaczyńskiego. Tak się dzieje przy każdej okazji,
              kiedy ktoś z rządu PiS-u odchodzi. Nie mówiąc już o tym, że podobnie sprawa ma
              się z koalicjantami. Wszystkie TVN-y, Polsaty, Gazety Wyborcze i pare innych,
              jak tylko Giertych postawi się Kaczorowi albo Lepper tupnie gumiakiem, zaraz
              robią z nich mężów opatrznościowych uciśnionej Ojczyzny. Wszyscy, nawet ci
              najgorsi, jeśli tylko są przeciw (a niechby i tylko w domysłach, a co tam)
              Kaczyńskim, to nagle są rzetelni, poważni, sumienni i przykładni. A co
              najważniejsze, nagle stają się... nasi. O to mi chodziło.
              • cassani nadinterpretuję??????? 21.02.07, 09:56
                "To się kurna narobiło! On już był prawie "nasz", już witał się z gąską, już już
                zakładał nową partię, co to rozwaliłaby w drzazgi Kaczorów, już widzieli go z
                Tuskiem, i z Marcinkiewiczem, i z Płażyńskim, i Jankiem Maryśką"

czytałem trzykrotnie - mam wrażenie nawet że ze zrozumieniem. Daj mi link do
                artykułu, w którym pisano o możliwości powstania tandemu Tusk - Dorn, proszę.

A co do Sikorskiego - wszystkie media, także nieprzychylne rządowi, wypowiadały
                się na jego temat bardzo uczciwie i na temat od początku trwania rządu. To nie
                media przydzieliły mu do "współpracy" Macierewicza tylko premier - przypominam.

PS. Teraz zastosowałeś trzecia metode Leppera - tworzenie faktów, które nie
                miały miejsca (vide: Sikorski). niedługo zostaniesz moim guru.
                • big_news Re: nadinterpretuję??????? 21.02.07, 10:18
                  Winno być (chyba): nadinterpretowujesz. Się pomyliłem z tym słówkiem, za co sorki.
                  Linki nie dam. Bo nie mam. Oparłem to co napisałem na słowach zasłyszanych. W
                  jakimś radio bądź tv. Ponieważ nie jestem w stanie tego udowodnić, wycofuję się
                  z pożenienia Dorna z Tuskiem (ale z przeświadczeniem, że "racja" jest i tak po
                  mojej stronie). Zwróć też łaskawie uwagę na to, że przytomnie rozdzieliłem
                  wszelkie możliwe koligacje Dorna z różnymi panami, przecinkami. Czyli, że nie
                  łączyłem całego towarzycha w jedno, a tylko "kleiłem" (w zgodzie z wszelakimi
                  "przewidywaniami" komentatorów) Ludka z pozostałymi chłopakami.
                  Z tymi wszystkimi przychylnymi Siorskiemu mediami, to teraz Ty przesadziłeś. Nie
                  ważne, mnie się za to nie chce drzeć szat. W ogóle jakoś nie chce mi się dzisiaj
                  szarpać. Możesz sobie bezkarnie po mnie jeździć, możesz nawet wyznawać moją
                  filozofię. Co mi tam. Posypuję sobie głowę popiołem, a Ty wal śmiało, jeśli taka
                  Twoja wola;)
    • lavinka e,news wisiał na głównej 20.02.07, 20:44
      stronie gazety już od 17tej albo ciut później..aż się dziwiłam,ze nikt o tym z
      was nie pisze :)
      lav
    • melanc.hoolik Re: Tusk sekretarką Kazimierza 21.02.07, 08:31
      wiadomosci.onet.pl/1490241,11,item.html
      • yavorius Re: Tusk sekretarką Kazimierza 21.02.07, 10:02
        Co tam, że nie znasz znaczenia słowa sekretarka...
      • cassani no 21.02.07, 10:31
        no.
    • jelonek72 Re: Dorn jednak został sekretarką Jarosława 21.02.07, 14:07
      no jasne , kto by sie tam dał tak łatwo od koryta odstawić - obrazanie sie może
      być ale odejście to już całkiem inna bajeczka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka