Dodaj do ulubionych

Słwo Łódź = zło, śmierć, zbrodnie, afery

IP: *.zsi.pl / 192.168.51.* 28.04.03, 22:54
czym jeszcze uraczycie Polskę??
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinK Re: Słwo Łódź = zło, śmierć, zbrodnie, afery IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.03, 22:59
      Według Panoramy dzieciobójca pochodzi z Warszawy... co jeszcze dobrego
      dacie Polsce?

MK
      • Gość: Matex Re: Słwo Łódź = zło, śmierć, zbrodnie, afery IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.03, 23:07
        Ogólnie dyskusja bez sensu - to mogło się zdarzyć w każdym mieście, ale Łódź od
        pewnego czasu naprawdę źle się kojarzy.
        • Gość: Wilczy Łódź "wentyl bezpieczenstwa" samopoczucia Polakow IP: *.man.lodz.pl 28.04.03, 23:36
          Gość portalu: Matex napisał(a):
          > Ogólnie dyskusja bez sensu - to mogło się zdarzyć w każdym mieście,

Niestety prawda... Gdyby było w Polsce jakieś idealne miasto, to może bym się
          nawet tam przeniósł?

> ale Łódź od pewnego czasu naprawdę źle się kojarzy.

Łódź jest ostatnio takim "wentylem bezpieczeństwa" dla Polaków: "u nas mordują
          i gwałcą, ale mogło być gorzej, kumie - bo w takiej Łodzi na przykład..."

To nakierowanie opinii na to co się złego dzieje w Łodzi zaszło tak daleko, że
          gdy parę miesięcy temu łódzka policja rozbiła szajke z Mazowsza (chyba tak od
          Łowicza do Warszawy), to na Onecie od razu znalazł się komentarz: "łódzka
          mafia, wystrzelac ich wszystkich" ;-)))

A może to tylko niewinny wtórny analfabetyzm? ;-)))
    • aric Re: Słwo Łódź = zło, śmierć, zbrodnie, afery 29.04.03, 08:24
      Od jutra wszyscy w Łodzi będą chodzic nago.
      A tak wogóle co oznacza skrót słwo, a może to SŁWO, jakis skrót??
      • Gość: marcin_ POPULIZM TO SZATAN ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 10:19
        • aric <jeb> 29.04.03, 10:34
          Tak?? A możesz napisac cos wiecej?? Bardzo mnie zastanowiło to stwierdzenie.
          • Gość: wloczykij Re: łódź... IP: *.wshe.lodz.pl 29.04.03, 11:08
            Wiele miast juz widzialem...ale tylko w Łodzi:
            - na dworcu ciagle spierala sie przed narkomanami
            - na kilinskiego codziennie ktos z moich znajomych dostaje za darmo wpierdol
            - na rewolucji dostalem butelka po winie w plecy...w ramach wynagrodzenia
            straty butelki musialem oddac portfel
            - syf
            - brud
            - pelno drechow i sk8tow
            ... po prostu miasto nadaje sie tylko do zrownania z ziemia :)

Pozdrawiam.
            • aric Re: łódź... 29.04.03, 11:25
              Gość portalu: wloczykij napisał(a):

> Wiele miast juz widzialem...ale tylko w Łodzi:

To się ceni, widac po nicku.:)

> - na dworcu ciagle spierala sie przed narkomanami

Ja nie spierdalam, mieszkam w jego bezposrednim sasiedztwie.
              Nie ma to jak na Centralnym w Wawie, porzadeczek jak się patrzy.

> - na kilinskiego codziennie ktos z moich znajomych dostaje za darmo wpierdol

Równiez w sąsiedztwie ul. Kilinskiego, chyba, że mówisz o jakims jej
              specyficznym odcinku.
              A w głowe to mozna dostać w biały dzień w szczerym polu. Żaden argument, że
              ktos dostał po głowie. Oczywiscie współczuję.

> - na rewolucji dostalem butelka po winie w plecy...w ramach wynagrodzenia
              > straty butelki musialem oddac portfel

No cóż, doswiadczenia własne sa czasem przykre. Trafiło na Łódż. Nie
              podejrzewam jednak, aby ulica Wschodnia rózniła się od podobnych ulic w innych
              miastach.

> - syf
              > - brud

No cóż, nie sadzę. Nie wiekszy niż indziej.

> - pelno drechow i sk8tow

Taaa, Łódż słynie z dresiarzy. To taki folklor miejscki. A pozostali co dresów
              nie noszą jeżdzą na deskach i słuchają Guano Apes. Dla mnie bomba!

> ... po prostu miasto nadaje sie tylko do zrownania z ziemia :)

Weż kilof, szpadel i równaj. Może ci pomoże.:)

> Pozdrawiam.

Również, chociaż z pewną niechęcią.
            • Gość: MarcinK Re: łódź... IP: 126.102.21.* 29.04.03, 12:14
              Gość portalu: wloczykij napisał(a):

> Wiele miast juz widzialem...ale tylko w Łodzi:
              > - na dworcu ciagle spierala sie przed narkomanami

TO chyba nie byłeś na dworcu w Katowicach

> - na kilinskiego codziennie ktos z moich znajomych dostaje za darmo wpierdol

> ... po prostu miasto nadaje sie tylko do zrownania z ziemia :)

To po co tu studiujesz?

MK
              • dziad_borowy Re: łódź... 29.04.03, 13:37
                Gość portalu: MarcinK napisał:

> Gość portalu: wloczykij napisał(a):
                >
                > > Wiele miast juz widzialem...ale tylko w Łodzi:
                > > - na dworcu ciagle spierala sie przed narkomanami
                >
                > TO chyba nie byłeś na dworcu w Katowicach
                No wlasnie wloczykiju, chyba nie byles w tych jebanych, narkomanskich
                Katowicach. Lodzkim argumentem moze i sa, skoro tak twierdzisz, butelki,
                katowickim za to strzykawy zarazone jakims syfem. Co wolisz??????? Ale
                zapraszam, sam sie przekonasz. No, ale co z Ciebie za wloczykij co swiata nie
                zna wcale, bo sie tylko w Łodzi wloczykiji.
                dzierżbór dżdżownice i natki rzeżuchy!!!
          • Gość: marcin_ Re: <jeb> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 11:09
            Stwierdzenie ze miasto jest zle bo 2 osoby to mordercy jest czystym populizmem
            i to jest szatanskie!!!!
            • Gość: marcin_ Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 11:14
              Moge przytoczyc dziesiatki przykladow podobnych spraw w innych maistach,
              wystarczy poogladac program Pod Napieciem, jak masz watpliwosci poczytaj
              kronike policyjna.
            • aric :) 29.04.03, 11:16
              Teraz rozumiem i popieram. Wogóle gadac mi się nie chce o robieniu z Łodzi
              Sodomy i Gomory. Ale powiem ci, że to stwierdzenie mnie zabiło.:)
              • Gość: marcin_ Re:odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 11:23
                Z tak szatanskim populizmem trzeba walczyc czyms rownie szatanskim!
                Statystykami !! - poczytaj troszke je czlowieku. Zorientujesz sie ile razy
                dostaja ludzie butelkami w innych miastach.
                • aric Re:odp 29.04.03, 11:32
                  To było do mnie?? Bo jakoś nie rozumiem. Znaczy, że w Łodzi najwiecej jest
                  ofiar zamachów butelkowych??
                  A statystyk nie czytam, naczytałem sie kiedyś, i dawno stwierdziłem, ze kłamią.
                  • Gość: marcin_ Re:odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 11:34
                    nie do Ciebie arci tylko do goscia ktory chwali sie tutaj tym ze dostal
                    butelka. Radze mu co by poczytal o innych miastach.
                    • aric ok.:) 29.04.03, 11:43
                      No to jestesmy w domu.:) Kurcze, czasem zmyła jest wielka.:)
                      Juz mu napisałem cos na tą nute.
                      Kurcze, zastanwia mnie wciąż dlaczego ludzie nie dostrzegają nic wokół siebie.
                      Tylko uprawiają rzucanie błotem w innych. No cóz, pozostaje nam tylko im
                      współczuć.:)
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: marcin_ Re: odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 11:49
                        To kwestia owczego pedu, ktos musi byc winien najwygodniej jak winny jest ktos
                        inny. Jak ktos jest zly ty stajesz sie lepszy. Jest to tzw sprzezenie zwrotne :-
                        )
                        Stosowane przez osoby slabsze psychicznie, majace na celu dowartosciowanie
                        osobnika pod wzgledem spolecznym. To mozna tylko zrozumiec, takim ludziom nie
                        mozna pomoc.
    • Gość: Oszołom z RM To miasto wymaga resocjalizacji i reewangelizaji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 11:56
      Łódź to maisto imigrantów i przybyszów z zewnątrz stąd słabe zakorzenienie
      ludności w tym mieście słabe są więzi społeczne i osobiste..to typowy produkt
      komuny..ta zresztą już przed wojną wŁódzi rządziła..trzeba będzie włożyć wiele
      trudu by Łódz poddźwignąć z ruiny gospodarczej i mentalnej..łatwiej zrobic o
      pierwsze trzeba tylko przyciągnąć inwestorów gorzej z tym drugim...tu potrzeba
      na to pracy pokoleń.ale myślę że dla chcącego nic trudnego..pierwsze efekty już
      zaczynają być widoczne..lewica starciła wreszczie monopol władzy w tym
      miescie..ale ta nadal jest silna (prawie połowa rady miejskiej Łodzi to radni
      SLD)
      • Gość: Tomas Re: To miasto wymaga resocjalizacji i reewangeliz IP: 212.191.74.* 29.04.03, 12:05
        i kto to pisze!!! W końcu w miarę normalne słowa ze strony Oszołoma z RM
      • Gość: marcin_ Re: To miasto wymaga resocjalizacji i reewangODP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 12:05
        Przypomne koledze ze tak startowala ameryka, zlot imigrantow i obcokrajowcow.
        Nikt nigdy nie mowil ze nalezy ich resocjalizowac czy reewangelizowac,
        pozwolono im natomiast zyc. Nie zabawiaj sie w Boga, nie masz patentu
        na "ulepszanie" innych ludzi, natomiast mozesz ulepszyc siebie, proponuje
        zaczac od odrobiny pokory w stosunku do bliznich, nawet tego ktoremu zdarzylo
        sie przywalic butelka, to tez czlowiek i chce zyc. Mowisz o komunie ze
        zostawila pietno, ale poslugujesz sie sam komunistyczna frazeologia, przeczytaj
        jeszcze raz co napisales , zmieniasz tylko przymiotniki.
        • Gość: Oszołom z RM Re: To miasto wymaga resocjalizacji i reewangODP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 12:36
          Gość portalu: marcin_ napisał(a):

> Przypomne koledze ze tak startowala ameryka, zlot imigrantow i obcokrajowcow.
          > Nikt nigdy nie mowil ze nalezy ich resocjalizowac czy reewangelizowac,
          > pozwolono im natomiast zyc.
          - miejscowyh wytłuczono więc nowi nie mieli przeszkód
          Nie zabawiaj sie w Boga, nie masz patentu
          > na "ulepszanie" innych ludzi, natomiast mozesz ulepszyc siebie, proponuje
          > zaczac od odrobiny pokory w stosunku do bliznich, nawet tego ktoremu zdarzylo
          > sie przywalic butelka, to tez czlowiek i chce zyc. Mowisz o komunie ze
          > zostawila pietno, ale poslugujesz sie sam komunistyczna frazeologia,
          przeczytaj
          >
          > jeszcze raz co napisales , zmieniasz tylko przymiotniki.
          - potrafisz tylko kota ogonem obracać i przeinaczać cudze słowa..tę naprawę
          należy zacząć od takich jak ty właśnie ale nie martw się osobiscie tobą nie
          będe się zajmował...są lepsi specjaliści ode mnie...w białych kitlach..
          • aric Re: To miasto wymaga resocjalizacji i reewangODP 29.04.03, 12:39
            Współczuje. Jak ty wytrzymujesz ze soba 24 godziny na dobę?
          • Gość: marcin_ Re: To miasto wymaga resocjalizacji i reewangODP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 12:41
            myslalem ze bierzesz odpowiedzialnosc za to co piszesz, a ty jedynie kpisz
            sobie. Jak mozesz mi pisac o bialym kitlu kiedy ja odpowiadam Tobie logicznie i
            jasno ? Przeciez to jest smieszne. Jesli wypowiadasz twierdzenia to miej odwage
            je wybronic i znajdz ku temu argumenty.
          • al-ki Re: To miasto wymaga resocjalizacji i reewangODP 29.04.03, 15:46
            Słuchaj ty sieczkobrzęku w trepie kołysany:
            Zasługujesz na solidny wpierdol, który może ustawi Cię w życiu tak jak należy.
            Takich ludzi jak ty należy mocno kopać w tyłek aby zajęli sie własną osobą a nie wytykali innym.
            Jeśli chcesz kogos ewangelizować to wstąp do klasztoru i wybierz się na misję np. do Afryki.
            Idź se do Kościoła i tam śpiewaj chorały, a nie pierdol tutaj o komunistach. Jesteś tak głupi, że nawet nie wiesz kto to są komuniści i jakie nają poglądy na życie.

Nie życzę sobie twoich parakatolickich wypowiedzi ani w stosunku do mnie, ani do innych forumowiczów przestrzegających zasady netykiety.
            Nie mamy zamiaru popierać Kropiwnickiego doputy, dopóki nie zrobi nic wartościowego dla naszego miasta.

Jeśli masz szacunek dla innych, to weź sie kurwa zarejestruj i zaloguj, żeby twoich durnych postów można było nieczytać.
            Jeśli nie to spierdalaj tam, skąd przyszedłeś i się więcej tu nie pokazuj.
            Bez odbioru.
            • Gość: piasia witajcie Łodzianie, prawie po sąsiedzku ;) IP: diabel:* 30.04.03, 08:55
              Kłania się Częstochowa, "święte miasto".

Zdumiewa mnie ilość pomyj wylewanych na tym forum na Łódź jako całość. O co
              chodzi? O zwyrodnialców w pogotowiu? O pseudorodziców? O mądrego inaczej
              prezydenta? O smród na dworcach?

Zwyrodnialcy są wszędzie - u nas właściciele firm pogrzebowych potarfili
              wieszać reklamy swoich usług na szpitalnych łózkach na OIOM-ie a lekarze to
              tolerowali.

Pseudorodzice są wszędzie - wczoraj do szpitala trafił półtoraroczny
              częstochowianin pobity przez ojca. Takie informacje pojawiają się co kilka dni,
              w różnych miastach.

Mądry inaczej prezydent urodził się w Częstochowie, no commments.

Smród na dworcu? Jak zauważył Dziad Borowy - w Katowicach to dopiero jest
              smród! I ma rację - tamten smród ma wszystkie smrody pod sobą. A w Częstochowie
              na dworcu jest jedyna w Polsce fontanna siuśków!

Dla mnie osobiście Łódź (w której bywałam tylko przejazdem albo w Teatrze
              Wielkim) jest miastem w którym mieszkają ludzie z poczuciem humoru i
              sympatyczni. Takich spotkałam tu na forum. Nie wątpię, że w "realu" mogłabym
              spotkać i tę ciemną stronę Łodzi, ale....

Ale w promieniu 200 metrów od mojego bloku w Częstochowie w ciągu ostatnich
              kilku lat doszło do trzech morderstw i jednego gwałtu.
              To nie powód, żeby wrzeszczeć, że na Rakowie zalągł się szatan. Na Rakowie
              mieszkają też słowiki!

Pozdrawiam Łodzian

piasia
              • Gość: marcin_ Re: wiesz piasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.03, 10:15
                to raczej walka ze stereotypami :-) wzajemne pozdrowionka
            • Gość: Oszołom z RM Re: To miasto wymaga resocjalizacji i reewangODP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 14:03
              al-ki napisał:

> Słuchaj ty sieczkobrzęku w trepie kołysany:
              > Zasługujesz na solidny wpierdol, który może ustawi Cię w życiu tak jak należy.
              > Takich ludzi jak ty należy mocno kopać w tyłek aby zajęli sie własną osobą a
              ni
              > e wytykali innym.
              > Jeśli chcesz kogos ewangelizować to wstąp do klasztoru i wybierz się na misję
              n
              > p. do Afryki.
              > Idź se do Kościoła i tam śpiewaj chorały, a nie pierdol tutaj o komunistach.
              Je
              > steś tak głupi, że nawet nie wiesz kto to są komuniści i jakie nają poglądy
              na
              > życie.
              >
              > Nie życzę sobie twoich parakatolickich wypowiedzi ani w stosunku do mnie, ani
              d
              > o innych forumowiczów przestrzegających zasady netykiety.
              > Nie mamy zamiaru popierać Kropiwnickiego doputy, dopóki nie zrobi nic
              wartościo
              > wego dla naszego miasta.
              >
              > Jeśli masz szacunek dla innych, to weź sie kurwa zarejestruj i zaloguj, żeby
              tw
              > oich durnych postów można było nieczytać.
              > Jeśli nie to spierdalaj tam, skąd przyszedłeś i się więcej tu nie pokazuj.
              > Bez odbioru.

- oto przykład tolerancji michnikowego trockisty..dalej nie komentuję bo ten
              tekst świadczy tylko o niskim poziomie kultury tego osobnika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka