Dodaj do ulubionych

Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarskie

IP: *.172.rev.vline.pl 15.03.07, 18:34
tylko Łódzki Klub Sportowy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: flesz Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarskie IP: *.ipt.aol.com 15.03.07, 18:36
      TYLKO ŁÓDZKI KLUB SPORTOWY!!! Rycerze Wiosny !!!
      • Gość: S.N.W. Tylko Łódzki Widzew!!! RTS!!! IP: *.toya.net.pl 15.03.07, 18:44
      • casanova.barow.mlecznych Dzięki Puchalskiemu derby umarły panie redaktorze 15.03.07, 18:49
        więc przestań pan bić pianę i nazywać ten mecz "wyjątkowym wydarzeniem".
        • Gość: 1910* Re: Glupstwa pleciesz wroc do baru IP: *.mrb.temple.edu 15.03.07, 22:18
          zostan w barze mlecznym i nie pie..glupot. To przez kibicow LKSu derby
          umarly!!!
          • Gość: 1910* Re: Glupstwa pleciesz wroc do baru IP: *.toya.net.pl 16.03.07, 07:07
            a ten jak zwykle wypisuje farmazony... Puhcalski grabarzem derbów Łodzi...
    • Gość: sea Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarskie IP: *.toya.net.pl 15.03.07, 18:50
      slaba ta nasz ekstraklasa jesli taki klub jak lks moze w niej wystepowac i to
      mozna powiedziec ze z powodzeniem. Mysle ze juz za rok wroca na swoje miejsce
      czyli do drugiej ligi no bo ile mozna sie slizgac? Jak nie ma pradu to znowu
      cieplej wody pilkarze jesli tylko ktorys dwa razy dobrze kopnie ucieka jak
      najdalej np ten maly siwe jak on mial? nie wazne leczna czy lawka w lubinie
      byle dalej od lksu, zostaja tylko ci ktorzy chca dorobic do emerytury, a jak
      skarbowka wkoncu trafi goszcza to sie nie skonczy nawet na drugiej lidze!!!
      • Gość: max skoro ŁKS słaby to co powiedzieć o podmiejskich IP: *.forweb.pl 15.03.07, 18:55
        którzy walczą o przetrwanie i zaliczają ogony w tabeli hehehe
        na twoim miejscu podmiejski kmiotku martwiłbym się aby twój widzew nie zaliczył
        jeszcze w tym roku spadku do drugiej ligi:D
        • Gość: sea Re: skoro ŁKS słaby to co powiedzieć o podmiejski IP: *.toya.net.pl 15.03.07, 19:08
          podmiejski to jest moze twoj tata ja sie tu urodzilem i mieszkam do tej pory
          choc rozgladam sie za domem pod lodzia, a ty skonczysz swoj zywot w obdrapanym
          blokowisku na retkini, moze faktycznie jeszcze w tym roku bede pod miejskim ale
          co to ma do twojego zalosnego klubu???
          • Gość: olej bardzo interesujace masz plany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:25
            ale kogo obchodza twoje plany dotyczace nieruchomosci? chcesz kupic pod lodzia?
            ok polecam koluszki, podobno wiekszosc kibicow Widzewa pochodzi wlasnie z tego
            pieknego miasta, zapewne sie odnajdziesz... p.s. wspaniale brzmia takie
            burackie przechwalki, nie masz sie gdzie chwalic bo znajomi juz widza ze
            kadzisz bzdury, wiec pozostalo tylko forum.... do uslysznia i zobaczenia jutro,
            no chyba ze bedziesz wlasnie ogladal swoj nowy dom pod lodzia?!
            • Gość: Waldzio Re: bardzo interesujace masz plany IP: 86.41.211.* 16.03.07, 00:33
              Tak samo smutny jest Twoj post. Po co go napisales?
          • Gość: 1910* Re: skoro ŁKS słaby to co powiedzieć o podmiejski IP: *.toya.net.pl 16.03.07, 07:11
            Miszcz przechwałek... dom se wybudujesz po łodzią... no jak odwrócisz do góry
            dnem to już tylko drzwi i okno będziesz musiał sobie wybić...
            A może lepiej wybuduj dwie bramki na polu buraczanym to Twoi pupile wreszcię
            będą mieli gdzie trenować... zresztą pole buraczane dobrze do was by pasowało,
            tylko cięzko by było odróżnić kibiców od inwentarza.
    • Gość: 1908 matusiak widzewiakiem IP: *.chello.pl 15.03.07, 19:07
      bo pie..e ze smiechu. ciekawe co na to sam zainteresowany hehe to samo
      zreszta tyczy sie wspomnianego grzelaka. co oni z wami wspolnego maja, ze
      przejezdzali tramwajem obok?:)))
      • Gość: 1910 Re: matusiak widzewiakiem IP: *.toya.net.pl 15.03.07, 19:14
        Weź 1908 się ogarnij i poczytaj biografie swoich idoli: matusiaka i Grzelaka,a wtedy pogadamy. Chcesz czy nie , są wychowankami Widzewa. Była już kiedyś o tym mowa, ale ty jak zwykle urywasz się z choinki.
        A w ogóle to o co chodzi derdzikowskiemu w tym artykule? Jest bez sensu, najpierw stwierdza, że łks jest lepszy, po czym konkluduje, że derby nie mają faworyta. O pisaniu bez ładu i składu już nie wspominam. Chyba się gość wypalił, jeśli kiedykolwiek był dobry.
        • Gość: liko ale bzdura... IP: *.lodz.mm.pl 15.03.07, 22:26
          też mi wychowankowie...

Grzelak wszystko co ma zawdzięcza Orłowi...to tam się najwiecej nauczył!tam
          zabłysnął i zasłynął...w widzewie był tych pare treningów aż go wywalili...

równie dobrze mówić można że to ełkaesiak..w końcu tutaj zadebiutował w
          prawdziwej piłce...

co do Matusiaka sytuacja analogiczna...ileż on tych treningów na widzewie odbył?!
          • Gość: 1908 Re: ale bzdura... IP: *.chello.pl 15.03.07, 23:04
            nie nie to widzewiacy z krwi i kosci i tam sie nauczyli grac w pilke i obaj sa
            zadeklarowanymi widzewiakami hehe. napisalem juz, ze maja tyle wspolnego z tym
            klubem jak przejazd tramwajem obok stadionu? gdyby nie ŁKS chlopakow by nie bylo
            i g... bysmy wiedzieli o takich wychowankach widzewa. co osiagnal bogdan
            saganowski grajacy w widzewie a co brat z ŁKSu? obaj graja w kadrze - pierwszy
            pilki plazowej:), drugi w kadrze walnal nawet bramke na wembley:))) to zreszta
            jest kolejny powod dla ktorego miasto powinno wspierac ŁKS, bo widzew juz nic
            nie osiagnie, bo nie ma klimatu na walki, sciaganie pilkarzy i im nieplacenie,
            millery, peczaki poszli do pierdla, itd. wychowankow wlasnych sie nie dorobia,
            beda grali ochlapami. widzew klub bez przyszlosci. stoicie nad przepascia i w
            piatek, mam nadzieje, pomozemy wam zrobic krok naprzod:)
            • Gość: . taaak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:11
              bzdura powiadacie? Ale już o np. Rybskim, Kuklisie to mówicie że to wasi
              wychowankowie? No to jak to jest w końcu? Czy określenie wychowanek odnosi się
              do tego co danemu klubowi się zawdzięcza? To w takim razie naszymi wychowankami
              są Boniek, Smolarek, Młynarczyk, Łapiński, Szymkowiak, Koniarek itp. itd.?
              Zdecydujcie się końcu w jakimkolwiek temacie na jedną wersję i się jej
              trzymajcie, a nie za każdym razem odwracacie kota ogonem, jak wam w danym
              momencie wygodnie.
              Matusiak i Grzelak zaczynali w Widzewie, czy to się wam podoba czy nie...i są
              naszymi wychowankami.
    • Gość: WIDZEWIAK Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:21
      DO AUTORA ARTYKółU
      OBIEKTYWNY TO TY NIE JESTEś
      MASZ TU TROCHE O WIDZEWIE
      4 RAZY MISTRZ 7 RAZY WICEMISTRZ 3 RAZY TRZECI
      WIDZEW W DERBACH 25 ZWYCIęSTW 20 REMISóW 10 PORAżEK
      Półfinał Pucharu Europy:1983
      Udział w Lidze Mistrzów:1996
      Zdobywca Pucharu Intertoto:1976, 1982
      ILOść SEZENóW W PIERWSZEJ LIDZE NIE śWIADCZY O JAKOśCI :-)))))))))))

DERBY DLA WIDZEWA JAK ZWYKLE
      • hm` Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka 15.03.07, 19:27
        A teraz bardzo Cie prosze, tak wiesz uprzejmie i wogole. Nie krzycz. ;] Wylacz capsa. ;]
        pozdr. hm`
      • Gość: 1910* Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: *.toya.net.pl 16.03.07, 07:14
        No i co z tego... te daty i duże literki nie będą biegać po boisku... za to
        banda nie zgranych kmiotów, to oni są teraz widzewem i to oni teraz tworzą ten
        zespół.
    • Gość: Sake(ŁKS) Do Sea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:25
      Wiesz mam prawie czterdziesci lat.Ojciec zabierał mnie na mecze jeszcze w
      latach 70-tych.W ŁKS grali reprezentanci polski a Widzew , Wielki Widzew w
      którym trenowali byli piłkarze ŁKS dopiero się rodził.Ludzie którzy kibicowali
      ełkaesowi zachęcani apelami prasowymi tworzyli kibicowską atmoswerę na malutkim
      wtedy stadionie.Potem przyszły wielkie sukcesy lat 80 z których dumni byli
      wszyscy, także łodzianie kibicujący ŁKS.Przez cały ten czas DERBY ŁODZI były
      wielkim wydarzeniem dla mieszkańców naszego miasta.I nie zawsze kibice ŁKS i
      WIDZEWA pałali do siebie wrogością.Nawet teraz pracujemy ze sobą, mieszkamy
      obok siebie, rozmawiamy i wspólnie spędzamy czas.I tak jest przez cały okrągły
      rok.Wyjątkiem są właśnie Derby.Święto które Ludzie tacy jak ty sprowadzają
      tylko do uczucia nienawiści.Mam dosyć takich debili jak ty i to nie tylko ja.
      Przyjdzie moment że Was wystrzelają albo ubezwłasnowolnią.Szkoda na Was słów i
      czasu.
      Przeczytaj sobie ostatni akapit artykułu i pomyśl czy aby nie mamy być z czego
      dumni
      "Jest jeszcze coś o czym pewnie nie wszyscy wiedzą: ŁKS jest piąty w tabeli
      wszech czasów polskiej ligi, a Widzew siódmy. Legia Warszawa prowadzi w tej
      klasyfikacji, ale już innej drużyny ze stolicy - Polonii, dziś drugoligowej,
      nie ma nawet w dziesiątce. Wisła Kraków jest druga, ale Cracovia dopiero 16.
      Nawet jeśli ktoś na łódzkie derby psioczy, krytykuje poziom jaki prezentują
      piłkarze, to i tak musi przyznać, że rywalizacja Widzewa z ŁKS jest czymś
      wyjątkowym, czymś czego nie ma nigdzie indziej w Polsce."

Bez odbioru Baranie.
      • Gość: Adam kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:32
        Kto zniszczyl derby:
        miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,2947133.html
        • Gość: Adam Re: kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:36
          W piątek od jednego z przywódców bojkotu usłyszałem: "wykończyliśmy Ptaka, możemy to samo
          zrobić z tobą". Dlatego odchodzę z ŁKS - twierdzi Daniel Goszczyński, sponsor drugoligowej drużyny
          piłkarskiej
          Przed derbami Goszczyński wydał oświadczenie, w którym napisał, że jeżeli kibice ŁKS nie przyjdą na
          mecz z Widzewem, będzie to dla niego znak, że nie interesują ich wyniki osiągane przez drużynę. -
          Jeśli tak się stanie, to w najbliższy poniedziałek zrezygnuję z finansowania drużyny - zapowiadał.

Mimo apelu na meczu pojawiło się zaledwie 40 fanów, dlatego sponsor postanowił wycofać się z ŁKS.
          Rezygnacja Goszczyńskiego oznacza powolną śmierć klubu z al. Unii. Stowarzyszenie nie ma pieniędzy
          na nic. - Nie jesteśmy w stanie utrzymać nawet drużyny rezerw w IV lidze - tłumaczy Marcin Durasik,
          rzecznik prasowy ŁKS.
          Jerzy Walczyk: Jest Pan zadowolony z remisu w derbach Łodzi?
          Daniel Goszczyński: Dla mnie nie ma to już żadnego znaczenia, bo odchodzę z klubu. Nie mogę sobie
          pozwolić, na bycie pośmiewiskiem kibiców. W piątek dowiedziałem się, że moja rola ogranicza się do
          dawania pieniędzy. Potem mogę spadać na drzewo.
          Odchodzi Pan z ŁKS?
          - Kto mnie zna, wie że w niektórych sprawach nie lubię żartować. W piątek wydałem oświadczenie, w
          którym zaapelowałem do naszych kibiców, żeby przerwali bojkot i poszli na derby. Moje słowa zostały
          zlekceważone. Dlatego postanowiłem ustąpić miejsce ludziom, którzy mają więcej do powiedzenia w
          klubie. Nikogo nie straszyłem, nie obiecywałem niczego na wyrost. Po prostu myślałem, że w tym
          sezonie uda się awansować do ekstraklasy. Tymczasem kibice dali się zmanipulować grupie idiotów, a
          mnie nie interesuje walka z wiatrakami. Dlatego wycofuję się z utrzymywania drużyny. Wszystkie koszty
          muszą przejąć Stowarzyszenie ŁKS oraz Stowarzyszenie Kibiców.
        • Gość: Sake(ŁKS) Re: kibice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:37
          Derby jeszcze nie zostały pogrzebane.
          Kluby muszą się dogadać co do ilosci widzów w sektorach dla gości.
          Tylko my Kibice możemy działaczy do tego zmusić.
      • Gość: sea Re: Do Sea IP: *.toya.net.pl 15.03.07, 21:37
        cos Ci powiem barana to mozesz sobie znalesc w rodzinie moze nie potrzebna ta
        moja napinka ale napisalem ja wlasnie po przeczytaniu paru postow kibicow lksu,
        w to ze masz 40 lat to Ci nie uwierze bo Twoj post swiadczy o tym ze masz gora
        15 a jesli masz 40 musiales skonczyc co najwyzej 6 klas podstawowki!!! bez
        odbioru napinaczu sake
      • Gość: Misio (RTS) Re: Do Sea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:06
        Alleluja
    • Gość: k1910 tabela wszech czasow - buhahahahahaha!!!!:):):):): IP: 82.152.47.* 15.03.07, 19:44
      Kibice LKS radujcie sie!!! To ze Widzew wam notorycznie tylek leje? -
      niewazne! to ze Widzew i cala masa druzyn w kraju bije was na glowe w
      mistrzostwach i wystepach w pucharach? -niewazne! To ze w Europie nie wiedza
      jaka jest roznica miedzy LKS Lodz a LKS Lomza? - nie przejmujcie sie!!! Otoz
      macie tabele wszech czasow!!!:) raz na pol roku mozecie sbie sobie kupic
      przeglad sportowy ze skarbem kibica, otworzyc na jakiejs 20 stronie i napawac
      sie tabela. I nie przejmujcie sie tez tym ze chodziaz LKS i Widzew dziela w
      niej tylko 2 miejsca Widzew potrzebowal na to 30 mniej lat. Wszyscy wiedza ze
      nie liczy sie jakosc a ilosc!!!:) alleluja i kibic LKS moze z czegos dume
      czepac!!!:)
      • odwroc.tabele.widzew.na.czele zerknij błaźnie na tabelę 15.03.07, 20:41
        a potem napisz kto tu komu leje tyłek
        • Gość: . Re: zerknij błaźnie na tabelę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:14
          no zerknąłem...i kto nam leje tyłek? wy? ...jakoś mamy z wami dodatni bilans:)
      • Gość: desmo71 Re: kolejny podmiejski histeryk IP: *.chello.pl 16.03.07, 00:29
        tabela wszechczasów jełopie konstruowana jest na podstawie punktów zdobytych w
        najwyższej klasie rozgrywkowej ( a nie wegetując latami na peryferiach polskiej
        piłki) - żeby w niej grać i zdobywać te punkty potrzebna jest jakość, z niej
        rodzi się ilość ( punktów i sezonów ) a przy jakośći którą prezentujecie te
        brakujące 30 lat może wam nie wystarczyć by przesunąć się choćby o oczko wyżej.
        twój optymizm dotyczący europejskiej znajomość nazwy widzew czy jakiegokolwiek
        inego klubu z polski jest niczym nieuzasadniony i niepoparty twardymi danymi,
        nawet liverpool przypomniał sobie o was na wniosek swojego sponsora który tym
        sposobem dzięki "redachtorom" z podłódzkiej wybiórczej miał tanią reklamę... a
        wy telefon do trenera juniorów i koszulkę ze sklepu z pamiątkami.. no prawdziwa
        z was potęga ...propagandy
        a teraz udowodnijcie swoją wielkość na boisku i na trybunach ...
        • Gość: WIDZEW ŁÓDŹ Drogi klebku kompleksow, spojrzmy na fakty... IP: 87.111.45.* 16.03.07, 01:51
          1997 - ostatnie wasze zwyciestwo
          1992 - ostatnie wasze zwyciestwo u siebie

Kto komu leje dupsko, i to regularnie??? :-))

Mam ci jeszcze zacytowac wszystkie ostatnie wyniki derbowe? Czy znasz je na tyle
          dobrze, zeby przestac sie trzepac...
          Chcesz, czy nie, Widzew, w przeciwienstwie do Lks, jest w Europie znany.
          Dlaczego? Bo nie "tabela wszechczasow" polskiej ligi o tym decyduje, tylko
          wyniki w rozgrywkach miedzynarodowych... To Widzew wywalil z pucharow takie
          kluby jak ManUtd, Man City, Liverpool, Juventus... Co zrobil Lks? Wyeliminowal
          kilka klubow z Azerbejdzanu i innych poteg pilkarskich... Chlopie, tu naprawde
          nie ma czego porownywac... Jesli tego nie widzisz, to zal mi ciebie...
          • Gość: 1908 Re: Drogi klebku kompleksow, spojrzmy na fakty... IP: *.chello.pl 16.03.07, 02:47
            wywalil pare poteg... i jest znany w europie zal mi ciebie chlopie, bo bredzisz
            w bialej goraczce. znajomosc widzewa jest na poziomie znajomosci ŁKS czyli zadna
            ale fajnie pajace, ze sie tym podniecacie, bo mam troche smiechu. mam propozycje
            popytajcie ludzi z zagranicy czy znaja te wasza miernote, to moze ktos kojarzy
            te wasze dokonania jak akurat dobija do wieku emerytalnego, choc te wyminione
            kluby od tamtej pory mialy po drodze tyle druzyn, ze i w to watpie. ale ok
            bedzie sobie najslawniejsi w 2. lidze.
            • Gość: TYLKO WIDZEW I zawsze slawniejsi od was, smieszne leszcze :-)) IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 16.03.07, 10:16
              Widzisz, bylem w roznych miejscach w Europie, pracuje teraz z Anglikami w
              Hiszpanii i wiesz co? PAMIETAJA WIDZEW calkiem niezle, szczegolnie fan
              Liverpoolu! Owszem, gosc jest po 40tce. Z kolei fan ManUtd myslal, ze pare lat
              temu grali znowu z Widzewem, jak mu powiedzialem, ze to taki klubik co sie
              nazywa lks, to sie dziwil, bo nie wiedzial, ze w Lodzi jest inny klub niz
              Widzew...

Miernote mowisz... Buahahaha... jesli Widzew jest miernota, to czym jest
              lks??? :-)))) Cwiartka miernoty??? Zawsze bedziecie tylko zakompleksionymi
              leszczami, ktorzy nigdy nic nie osiagna!
              • Gość: desmo71 Re: zawsze bardziej śmieszni podmiejscy IP: 217.153.125.* 16.03.07, 11:53
                a fana ipswich nie spotkałeś ,a polacy pracujący w niemieckich firmach brali
                wolne żeby nie słyszeć drwin z polskiej uprzejmości ( tak ,tak niemcom naprawdę
                jest wszystko jedno jakiej naszej drużynie wkładają 9 : 0 )i tylko taki mitoman
                jak ty myśli że kibicuje europejskiej drużynie
                skoro ustaliliśmy że polska piłka ma wymiar lokalny to pora spojrzeć na tabelę -
                aktualną czy wszechczasów -to jak już wolisz, efekt i tak ten sam -oglądacie
                nasze plecy - i to was tak boli
                • Gość: WIDZEW WIDZEW Buahahaha, chlopie, spuszczamy wam wpier... IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 16.03.07, 12:11
                  w derbach regularnie!!! Co ma nas bolec??? :-)))))))))

Jeszcze raz: 1997 i 1992 - ostatnie wasze sukcesy w derbach... :-)))))
                  Czlowieku, to jest 10 i 15 lat!!! Wiekszosci waszych kibicow nie bylo jeszcze
                  na swiecie, jak wygraliscie u siebie z Widzewem ostatnim razem... LOL

Z czym do ludzi???

Co do Europy - wiesz dobrze, ze mam racje. I to ciebie wlasnie boli, nie mnie.
                  A wam moge w takim razie przypomniec jak miejsce w szeregu mistrzowi polski
                  pokazal amatorski czempion Luksemburga... 0:5 z Luksemburgiem... :-)))) To
                  wasza historia wlasnie... Aaa, no i te wiktorie nad Azerami i Ormianami, czy
                  tez Kazachami, nie pamietam dokladnie... :-))
                • Gość: kamien Re: zawsze bardziej śmieszni podmiejscy IP: 193.28.230.* 16.03.07, 13:05
                  Dla mnie to najbardziej zenujace bylo jak graliscie u siebie z ManUtd i nie bylo
                  kompletu na stadionie. Tak was obchodzi wasz klub.
              • Gość: 1908 nawet papiez wie w Łodzi tylko ŁKS IP: *.chello.pl 16.03.07, 12:56
                i te swoje przypowiastki o wydumanych anglikach mozesz w buty wsadzic. oni
                wszyscy kojarza widzew jak z nimi gadacie, to chyba z uprzejmosci jak im
                lopatologicznie wytlumaczycie o co chodzi i ze widzew to nie tabletka na porost
                wlosow na jajach. dziwne, ze wszyscy inni gadaja o pilce z obcokrajowcami i maja
                zgola odmienne doswiadczenia. moje jest takie, ze polska pilka dla angola to
                dudek, a od niedawna boruc a to i tak jeszcze kumatego na tyle, ze wie ze oni sa
                z polski. papieza kolki i tak nie przebijecie wiec nie bijcie piany. latka leca
                a wy dalej te swoje smetne gadki. te wasze sukcesy stoja juz na jednej polce z
                hansem klossem co nam 2. wojne swiatowa wygral - archiwum s-f. jestescie miernym
                klubikiem i na dobrej drodze do 2. ligi a gracie w 1. lidze tylko dzieki walkom
                rudego, co wam lewa licencje zalatwil. oto wasze najwieksze dokonanie
                • Gość: RTS WIDZEW LODZ LODZ TO WIDZEW!!! IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 16.03.07, 13:23
                  Mam wrazenie, ze twoje doswiadczenie dotyczy jedynie wlasnego podwora,
                  ewentualnie osiedlowej knajpy obok. Jesli cie skrzywdzilem, to najmocniej
                  przepraszam... Pisalem, kibic Liverpoolu nas pamietal, byl nawet na tym meczu
                  (przynajmniej tak mowil, nie zadalem okazania biletu...) Oczywiscie, ze
                  wiekszosc Angoli nas nie kojarzy. Takie smutne czasy. Ale znaja Bonka. A wiesz
                  dlaczego? Bo gral w Widzewie i kadrze Polski. Bo w barwach Widzewa strzelal
                  gole najlepszym druzynom z Anglii i Wloch... Bo nastepnie pojechal na Mundial i
                  byl jednym z najlepszych pilkarzy imprezy. Bo zostal kupiony z WIDZEWA do
                  Juventusu, w ktorym gral na najwyzszym europejskim poziomie przez kilka lat...
                  Wszystko to stalo sie, bo byl pilkarzem Widzewa, klubu, ktory w Europie walczyl
                  z najlepszymi... I owszem, niektorzy pamietaja, jak Widzew skopal im du.e...
                  Natomiast o Lks nie slyszal nikt i nigdzie, poza zachodnimi peryferiami naszego
                  miasta i komeserami pilki z reszty kraju... :-)))
                  • Gość: 1908 Re: LODZ TO ŁKS!!! IP: *.chello.pl 16.03.07, 13:36
                    bonka tez nie kojarza. moze jacys kibice juventusu? francuzi juz go nie kojarza,
                    choc gral w ataku z platinim. boniek sporo osiagnal ale nie z widzewem tylko
                    juventusem i dzieki temu wyrobil sobie marke i o ile w polsce moze najwieksza,
                    to w europie od jego czasow takich bonkow juz byly dziesiatki. bo fakty sa
                    takie, ze boniek do dzis uznawany jest za najlepszego polskiego pilkarza nawet
                    nie dlatego, ze byl taki dobry, tylko ze polska pilka to dno i 2 metry mulu i od
                    jego czasow nie doczekalismy sie zadnego dobrego (nawet nie wybitnego) pilkarza
                    na skale europejska. zreszta podniecajcie sie tymi waszymi historycznymi
                    osiagnieciami dalej. wazne, ze obecnie obraliscie sluszny kierunek rozwoju - dol
                    tabeli:)))
                    • Gość: RTS WIDZEW LODZ TYLKO WIDZEW!!! IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 16.03.07, 14:01
                      Ogolnie sie zgadzam, poza koncowka wypowiedzi. W dol tabeli polecicie wy, juz
                      po tej kolejce... Wasze zaskakujaco dobre miejsce w tabeli bedzie historia pod
                      koniec sezonu, wierz mi... A Widzew? Podniesie sie, jak zawsze, i znow rozwali
                      wszystkich - tak jak to robil nie raz i nie dwa... :-))
                • Gość: . nawet papież...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:17
                  ...to wasze hasełko z papieżem - najgłupsze na świecie:) Też mi autorytet w
                  sprawach piłki nożnej, nie rozśmieszajcie mnie:))

• Gość: k1910 Re: tabela wszech czasow - buhahahahahaha!!!!:):) IP: 82.152.47.* 15.03.07, 20:53
      Byc kibicem LKS i miec tak dobre samopoczucie to prawdziwa sztuka!!! Gratuluje
      i zycze milych derbow.
      ps Jak ostatnio wygraliscie na swoim el estadio z Widzewem 15 lat temu
      chodziles juz do przedszkola czy moze jeszcze cie na swiecie nie bylo. No i co
      robi starszy kibic LKS jak np przedstawia historie derbow mlodszemu koledze
      ktory na poczatku lat dziewiecdziesiatych byl jeszcze dzieckiem. Macie jakies
      tasmy sprzed lat z nagraniami, jakies stare wymiete wycinki z gazet czy po
      prostu mowicie mu otwarcie jak jest?
      • Gość: yoda Re: tabela wszech czasow - buhahahahahaha!!!!:):) IP: *.toya.net.pl 15.03.07, 21:30
        i ciagle napinka.licze ze wywieziemy remisik z goracego estadio de gruz:)
    • Gość: Azazel Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.03.07, 21:56
      Liczę na zwycięstwo ŁKS-u, przydałoby w końcu zamknąć dzioby niektórych krzykaczy.
      • Gość: ania1023 Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:21
        Mam male pytanko do kibicow LKS-u.
        Jak to jest, ze mowicie o sobie rodowici lodzianie, a robicie cos takiego:
        www.wrzuta.pl/obraz/786vAIyN7Z/rodowici_lodzianie
        Jak to jest, ze skladacie kwiaty na Kirchofie na grobach zalozycieli LKS-u, a na meczu spiewacie... a
        zydzew kurw...?
    • Gość: stary kibic Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:49
      Jezuuu
      jak mało tutaj ludzi normalnych
    • Gość: asd Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarski IP: *.toya.net.pl 15.03.07, 23:29
      wszytko ok poza tym ze Matusiak uwaza sie za ŁKSiaka.czytalem z nim wywiad i
      wypowiadal sie na ten temat-trudno wmawiac mu ze jest widzewiakiem skoro sam ma
      inne zdanie na ten temat!
      • Gość: jeden jest łódzki Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: *.chello.pl 16.03.07, 00:38
        służby porządkowe mogą się zdziwić - organizatorzy wykazali się lekkomyślnośćią
        nie kontrolująć ilośći sprzedawanych biletów, jeśli 50 anonimowych widzewiaków
        wzięło po 20 sztuk na trybunę to możemy mieć tam niezłą konfrontację...
        choć z drugiej strony gdzie znalazłoby się tylu odważnych podmiejskich?
        • Gość: RTS Juz sie boisz, ptysiu z kremikiem na wargach? :-)) IP: 87.111.45.* 16.03.07, 02:03
          • Gość: jeden jest łódzki Re: tylko szala nie zapomnij IP: 217.153.125.* 16.03.07, 10:08
            to pod którą ławką będziesz kucał podmiejski bohaterze?
        • Gość: 1908 Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: *.chello.pl 16.03.07, 02:50
          hehe nie ma szans, choc mam nadzieje ze cos odwala, bo po pierwsze dostana po
          dupie po drugie puchalski w ciagu tygodnia moze by dostal kolejny rachunek do
          uregulowania na 15 tys. cos podmiejski klub, to drogie hobby:))
          • Gość: TYLKO WIDZEW Cos mam wrazenie, ze goszczynski tez bedzie mial IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 16.03.07, 11:08
            do zaplacenia pare groszy za zachowanie swoich zulikow w najblizszym meczu...
    • Gość: Adam cala prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 01:39
      z forum LKS-u
      Pietia Post: #46
      niedziela, 11 marzec 2007 22:46
      a ja sie boje ze derby beda wygladaly jak zawsze, czyli: tlum pijanych kibicow ktory przychodza na ŁKS
      tylko na derby a ich ambicją jest krzyknac "je... widzew", i tak po 20 min sa zmeczeni spiewaniem i przy
      okazji spie.. oprawe (rzucajac fajki na flagi, mieszajac kartony albo biorac pirotechnike i kieszen by
      odpalic pod blokiem).
      Nalezy sie cieszyc ze widzewa bedzie 400 bo w koncu w pol pijana Galera (ciekawe ze na innych
      meczach 90% Galery jest trzezwa) bedzie bardzo glosna choc spiewy beda chaotyczne.
      Choc zyje nadzieje ze "Biała Izwazja" potworzy sie na ŁKSie a nasi piłkarze w koncu wygraja :)
      www.lksfans.pl/index.php?option=com_forum&showtopic=11458
    • Gość: Adam Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 01:42
      jeszcze jedna opinia z forum LKS - u
      Lisu (Zbytkownicy) Post: #62
      poniedziałek, 12 marzec 2007 11:29
      W meczu jak zawsze porażka. Na trybunach pewnie będzie pełno ludzi jednak jak zawsze ch.. nie
      doping bo większość będzie tylko jechać po gościach. Oprawa też pewnie nie wyjdzie bo na trybunach
      będzie pełno "derbowych" kibiców którzy nie za bardzo będą wiedzieć co i jak. Mecz zostanie
      przerwany, będzie gaz i armatka wodna, latające race itp. Typowy derbowy klimat na ŁK
      • Gość: kamien Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: 193.28.230.* 16.03.07, 08:23
        no co jak co ale atmosfere to oni potrafia zrobic :)
    • Gość: MazowszeZaWidzewem Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarski IP: 83.238.108.* 16.03.07, 10:13
      Cala Polska dzisiaj spiewa, Derby Lodzi dla WIDZEWA:]

kibice Widzewa zycza milego dnia:]
      hehe
      • Gość: ala ŁKS IP: *.mofnet.gov.pl 16.03.07, 10:24
        ŁKKKKKKKKSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!
        Adasiu zajmi sie swoimi kibicami z infocentrum :)
    • Gość: agnieszka Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: *.gos.lodz.pl 16.03.07, 10:51
      Tylko WIDZEW RTS cała Polska dzisiaj śpiewa Derby Łodzi dla WIDZEWA!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: derby dla eŁKSy Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarski IP: *.toya.net.pl 16.03.07, 11:07
      wlejcie widzewowi
      • Gość: M Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 11:47
        Derby dla Widzewa !!!
        i18.tinypic.com/2wmm43p.jpg
        i18.tinypic.com/2wml253.jpg
        i17.tinypic.com/4byyv84.jpg
        • Gość: M Re: Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 11:54
          i17.tinypic.com/4byyv84.jpg
          i18.tinypic.com/2wml253.jpg
          i18.tinypic.com/2wmm43p.jpg
    • Gość: widzewiak 1444 Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarski IP: 217.153.164.* 16.03.07, 11:53
      Widzew wygra do zera tak wam skopiemy tyłki po meczu, że wam się skończy kibicowanie
      • Gość: jery Bilety IP: *.comarch.com 16.03.07, 14:12
        Może i naiwne pytanie ale czy są jeszcze bilety???
        Nie jestem kibicem żadnego z klubów i nie ważne w jakim sektorze się znajdę.
        pozdrawiam
    • Gość: nocny Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:34
      Poziom artykułu tragiczny i stronniczy. Szkoda że dziennikarze tej gazety nie
      potrafią być obiektywni.
    • Gość: widzewiak 25 Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:45
      zobaczcie to - www.widzewiak.pl/news/show.php?site=1&id=9847
    • Gość: Kaczor 71 Derby Łodzi, czyli wyjątkowe wydarzenie piłkarski IP: 85.134.190.* 16.03.07, 16:02
      autor tego tekstu powinien pisac tylko na forum łKS.jest tendencyjny i nie
      obiektywny.man nadzieje ze czytaja to ludzie inteligentni.pozdrawiam.TYLKO
      WIDZEW RTS!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi IP: *.mrb.temple.edu 16.03.07, 22:22
      Widzew rządzi w mieście Łodzi!!!!
      • Gość: TYLKO ŁKS Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi IP: *.toya.net.pl 17.03.07, 12:27
        TO JEST NASZE MIASTO,TO JEST NASZ KLUB,TO JEST NASZA MIŁOŚĆ ŁKS ŁÓDŹ
        • Gość: RODOWITY ŁKS RZĄDZI !!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 17.03.07, 12:31
          TO JEST NASZE MIASTO,TO JEST NASZ KLUB,TO JEST NASZA MIŁOŚĆ ŁKS ŁÓDŹ
          • hm` Re: ŁKS RZĄDZI !!!!!!!!!!!! 17.03.07, 12:32
            Nie krzycz. Bardzo uprzejmie Cie prosze wylacz capsa.
            pozdr. hm`
          • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi IP: *.hsd1.pa.comcast.net 17.03.07, 15:00
            ŁKS rządzi ale w Łomży :)))
            Im szybciej dotrze do ciebie ta prawda tym mniej bolesne będą jej konsekwencje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka