ixtlilto Re: Idzie burza - znowu wywali mnie z neta :( 18.05.03, 19:13 Z której strony ta burza?!?! Bu u mnie jeszcze słonko świeci... Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: Idzie burza - znowu wywali mnie z neta :( 18.05.03, 19:19 U Ciebie słonko?? Ale mieszkamy w odległości kilometra od siebie, więc nie bój żaby :) Ciesz się. Bo zaraz go nie będzie. Od zachodu idzie. Może się mylę. Chciałbym. Ale wydaje mi się, że za dwie godziny to na pewno wiosenny deszczyk nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Była burza?! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 19:43 Bo u mnie, w Pyrlandii, zadęło, zamiotło i polało - wicher był, że hej!! Ale grzmotów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Idzie burza - znowu wywali mnie z neta :( 18.05.03, 19:14 Deszcz idzie, nie ma co. Mój bananowiec już płacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbie Re: Idzie burza - znowu wywali mnie z neta :( IP: *.toya.net.pl 18.05.03, 19:36 Spokojna głowa. Z tego frontu NARAZIE nic nie spadnie (akurat przechodzi nad miastem). Aczkolwiek zbliżają się chmury z wyładowaniami onweb.blids.de/blids/gpg/lex1/mapdisplay_free.jsp? nav1=products&nav2=spio (to mapka z wyładowaniami atmosferycznymi, aktualizowania co 15 minut (pisze 30), na górze całkowita liczba wyładowań - polecam) Jednak możliwe, że chmury te ominą nas, ponieważ wiatr aktualnie wieje z południowego zachodu (230st.) z prędkością 14 km/h, więc istnieje szansa, ze to wszystko przejdzie od strony północnej. Na razie podstawa chmur znajduje się na poziomie ok. 1300 metrów, jednak będzie się obniżać, ponieważ zmieni się temperatura powietrza i punktu rosy. Jutro na 90% będzie padać no i możliwe są też przelotne burze (to zależy od wiatru). Aha, a jak teraz widzicie od zachodu widać już jaśniejszy pas nieba ;) Pozdrawiam robbie Odpowiedz Link Zgłoś