jasam 24.05.03, 23:27 Słysze i nie wierzę, ze to festiwal Eurowizji To chyba jakaś pomyłka A jak wygra TaTu ... ? :-((( pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-ki Re: Eurowizja - ale chała 24.05.03, 23:39 Dla mnie Eurowizja nigdy nie była prestiżowym konkursem. Moim faworytem, właściwie fawortyką jest ta Maltanka. Bardzo ładnie zaśpiewała. Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Orłoś 25.05.03, 00:10 Jestem przybity faktem, że wyniki polskiego głosowania przekazywał Orłoś, a nie prezes Kwiatkowski. Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Orłoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 00:28 prezes Kwiatkowski nie zna angielskiego, poza tymeurochałę wygrał jakiś żeński zespół z Turcji..co za chała! Tatu na 3 miejscu na nasz świr z rózowymi kłakami uplasował się na 7 ...gdyby wynik zależąłby wyłącznie od sędziu to nasze czupiradło wygrałoby ten konkurs.. eurowizja to chała i to jest jeszcze jeden powód by głosować przeciw UE..jak wejdziemy do UE to będziemy mieli eurowizję na okrągło Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Orłoś 25.05.03, 17:54 Orłoś nie Orłoś-też nie za dobrze z angielskim... jednak pamiętam, że kilka lat temu ktoś z jeszcze gorszym angielskim prezentował wyniki...wstyd! może prezentera wyników też widzowie będą wybierali? Widać, że "lud" ma lepszy gust od "sędziów"... Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Eurowizja - ale chała 25.05.03, 00:27 Witam! Ja stawiałem na Belgię i byłem w tej większości, która na nich głosowała w Polsce. Mieli bardzo melodyjną, spokojną i taką swojską piosenkę... lubię taką etniczną muzyczkę :) Byli tak blisko :|, cóż - tarkanowate rytmy bardziej sie podobały reszcie Europy. Co do Polski to wypadliśmy i tak bardzo dobrze w porównaniu do lat ubiegłych. Wreszcie dostawaliśmy niezłe noty. To się liczy :) Pozdrawiam! PS - Kto mi wyjaśni co robi w EUROwizji Izrael??? Y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom zRM Re: Eurowizja - ale chała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 00:30 yarro napisał: > Witam! > > Ja stawiałem na Belgię i byłem w tej większości, która na nich głosowała > w Polsce. Mieli bardzo melodyjną, spokojną i taką swojską piosenkę... lubię > taką etniczną muzyczkę :) Byli tak blisko :|, cóż - tarkanowate rytmy bardziej > sie podobały reszcie Europy. - zważ że Turcy stanowią pokaźny odsetek w Niemczech I Francji a takze wAngli iw Szwecji więc Turki same głosowały i wygrały > Co do Polski to wypadliśmy i tak bardzo dobrze w porównaniu do lat ubiegłych. > Wreszcie dostawaliśmy niezłe noty. To się liczy :) - przez chwilę byliśmy nawet na 5 miejscu obok Tatu... > Pozdrawiam! > > PS - Kto mi wyjaśni co robi w EUROwizji Izrael??? Y. > - a Turcja? a moze by tak Irak?? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Eurowizja - ale chała 25.05.03, 17:55 Kiedyś ktoś o tym mówił (gdzieś czytałem). Po prostu Izraelska telewizja publiczna należy do Europejskiej Unii Nadawców- kiedy i dlaczego została wpuszczona w te grono-nie wiem. Ot-taki prozaiczny powód. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Chamstwo!!!!!!!!!!!!!!! 25.05.03, 00:30 Spice Girls ver. Turkey wygrały z Belgią, jedynym zespołem, który tam ŚPIEWAŁ, a do tego śpiewał NIEZERŻNIĘTĄ z kogoś piosenkę. Szwecja jak zwykle jechała po Abbie. A te Turczynki...ładne toto, ale głupiutkie i płaskie. Ale to tylko moje zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: Eurowizja - ale chała IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 00:57 Disco polo i tyle. Kajne grencen z sumie na tle tego dziadostwa nawet nieźle wypadło. Gdyby nie głos Wiśniewskiego, to może...Hmmm. W sumie czekałam na Tatu, bo miał być jakiś skandal, a tu kicha. Na dodatek fałszowały straszliwie. A wykonawcy belgijskiego nawet nie kojarzę, bo nie oglądałam zbyt uważnie:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Eurowizja - ale chała 25.05.03, 19:50 Gość portalu: micin napisał(a): > Disco polo i tyle. > W sumie czekałam na Tatu, bo miał być jakiś skandal, a tu kicha. Na dodatek > fałszowały straszliwie. Ich występ - odejmując oprawę wizyjną - koncert w ośrodku wczasowym w Mszanie Dolnej (przepraszam mieszkańców Mszany.)Ale jak widać maja swoją publiczność eurowizyjna i na nszym forum. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
teo_ Re: Eurowizja - ale chała 25.05.03, 11:37 wygrana to plagiat Tarkana chyba ,że napisał sam ten utwór bo ten wygrany w początkowych frazach był identyczny jak hit z przed kilku lat Tarkana który we wszystkich krajach Europy długo utrzymywał sie na pierwszych miejscach list przebojów. Nasz Wiśnieski popełnił chyba błąd decydując się na język niemiecki gdyby śpiewał po angielsku byłby wyżej oceniony.Takto zabrzmiało to trochę tak dyktatorsko w stylu" jaaaaaaaaaaaaa das ich guuuuuuuuut".trochę ten utwór był w wykonaniu niemieckim za ciężki za ostry,po angielsku byłoby lepiej bo ten język brzmi zdecydowanie cieplej łagodniej niż niemiecki. Druga grupa zdecydowanie lepsza od pierwszej gdzie wszyscy śpiewali identyczne chałki-kawałki. Można było zobaczyć jak bratnie kraje sąsiedzkie głosowały najwyżej za krajami sąsiedzkimi graniczącymi ze sobą lub wyznaniowo jak Turcja i Bośnia-Hercegowina (Muzułmanie) albo Belgia Francja,Niemcy-Polska gdzie prezenter niemiecki przekazał dla naszych bratnich sąsiadów.To było sympatyczne. Od lat Eurowizja ma taki styl. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Eurowizja - ale chała 25.05.03, 18:05 1. Wybacz, ale angielski nijak by pasował do przesłania tej piosenki na dodatek wespół w zespół śpiewanej jeszcze po polsku i rosyjsku. 2. To, ze Eurowizja to pokaz sympatii widzów danego kraju do drugiego-wiemy od dawna;-) Ale zdarzają się takie przyjemne akcenty jak ten, prezentera niemieckiego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Eurowizja - ale chała 25.05.03, 18:07 1. Ich 3 zaprezentowali się super-nareszcie nie grzaliśmy dna tabeli tylko szliśmy łeb w łeb po środku zestawienia:-) Jednak wybory naszych "ekspertów" były upakarzające (poza Górniakową)- za rok pojedzie też łódzkie Blue Cafe i Eurowizja jest nasza. 1a. Rozważania na temat potencjalnej Eurowizji w Polsce:-) Chyba niechciałbym aby Polska kiedykolwiek wygrała. Łotysze wydali na galę 11 milionów dolarów. Czy Polacy mieliby tyle pieniędzy i poza tym czy nie byłoby przepychanek o roganizacje i w ogóle nie wyszłabyt kompletna klapa? Tego bym się obawiał...jednak ja już tam widze Blue Cafe:-) 2. Mało piosenek podobało mi się. Myślałem, ze wygra Tatu, a tu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Łódź stolicą polskiej Piosenki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.03, 18:56 geograf napisał: > 1. Ich 3 zaprezentowali się super-nareszcie nie grzaliśmy > dna tabeli tylko szliśmy łeb w łeb po środku zestawienia:-) > Jednak wybory naszych "ekspertów" były upakarzające (poza > Górniakową)- za rok pojedzie też łódzkie Blue Cafe i > Eurowizja jest nasza. > > 1a. Rozważania na temat potencjalnej Eurowizji w Polsce:-) > Chyba niechciałbym aby Polska kiedykolwiek wygrała. > Łotysze wydali na galę 11 milionów dolarów. Czy Polacy > mieliby tyle pieniędzy i poza tym czy nie byłoby > przepychanek o roganizacje i w ogóle nie wyszłabyt > kompletna klapa? Tego bym się obawiał...jednak ja już tam > widze Blue Cafe:-) > > 2. Mało piosenek podobało mi się. > Myślałem, ze wygra Tatu, a tu... > > Blue Cafe też z Łodzi???? czyzby ktoś chciał przenieść stolicę polskiej piosenki z Opola do Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Łódź stolicą polskiej Piosenki? 26.05.03, 12:09 Z Łodzi jest też Coma o której będzie niedługo głośno w caaaaaałej Polsce :). Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Łódź stolicą polskiej Piosenki? 26.05.03, 17:19 jest też Sonic Trip, Cool Kids of Death kto jeszcze?? a czemu będzie głośno o Comie?? Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Łódź stolicą polskiej Piosenki? 26.05.03, 19:55 Thinkadelic, K. Krawczyk też są z Łodzi albo przynajmniej z wokół Łodzi. O Comie będzie głosno bo gra dobrze. Ten warunek wystarczy. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Eurowizja - ale chała IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.05.03, 18:24 Słuchałem jednym uchem, oglądałem jednym okiem. Wspólnie ze znajomymi doszliśmy do wnisoku, że Eurowizja to nie żaden festiwal piosenki, ale konkurs na najkrótszą mini i najgłębszy dekolt ;-) ps. Też dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuch Re: Eurowizja - ale chała MARUDA IP: 195.117.244.* 25.05.03, 21:53 Gość portalu: Maruda napisał(a): > Słuchałem jednym uchem, oglądałem jednym okiem. > Wspólnie ze znajomymi doszliśmy do wnisoku, że Eurowizja to nie żaden festiwal > piosenki, ale konkurs na najkrótszą mini i najgłębszy dekolt ;-) > > > ps. Też dobrze ;) Tak trzymac. Moja, XXXILICEALNA KREW:-)))Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuch Re: Eurowizja - ale chała YARRO IP: 195.117.244.* 25.05.03, 21:51 Izrael gra rowniez w eliminacjach do Mistrzostw Europy w pilce noznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Eurowizja - ale chała YARRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 10:31 Gość portalu: bartuch napisał(a): > Izrael gra rowniez w eliminacjach do Mistrzostw Europy w > pilce noznej - ale w UE już ich nie ma..Żydzi wiedza gdzie się pchać a gdzie nie Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Eurowizja - ale chała 26.05.03, 10:57 Polecam komentaż mojego forumowego kolego na muzyce.:) Oddaje tragizm sytuacyjny w 100%:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=6167996&a=6183128 i cd. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Eurowizja - ale chała 26.05.03, 17:27 Trzeba przyznać, że facet krytykuje z poczuciem humoru, ale i dosyć ostro... było aż tak źle? w pewnym razie fajnie się czyta;-) (ja niestety oglądałem od miejsca 19-tego...) Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Eurowizja - ale chała 26.05.03, 18:24 No popatrz, ja tez tak jakos od 18 chyba :) Jak tylko wróciłem z Teatru, po niesamowitych doznaniach artystyczno-egzystencjalnych :]... ... popsułem sobie smak koncertem, wykonawcami (niektórymi) oraz beznadziejnie nie-dowcipnym Reynardem Cowperem (czy jak mu tam, tym facetem od Mózgowej Burzy) Pozdrawiam! PS - Tylko mi żal Belgii, byli naprawde fajni :) Y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej Re: Eurowizja - ale chała IP: *.bv.pl 26.05.03, 12:02 przyznam się, że z eurowizji najbardziej lubię głosowanie. piosenek i tak nie rozróżniam- jedna kaszana. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Eurowizja - ale chała 26.05.03, 12:14 Nie przesadzajmy. Takie konkursy jak Eurowizja są potrzebne. Dla mnie jest to świetna rozrywka bo jest tu dreszczyk niepewności, a niski poziom większości utworów jest tylko dowodem na kryzys światowego rynku muzycznego. Chociaż i to nie do końca jest prawdą, bowiem nawet na sobotnim festiwalu było parę dobrych piosenek, nawet nasze Ich 3 wypadło dobrze chociaż osobiście nie lubię śpiewania przez zaciśnięte gardło. Poza tym Eurowizja się zmienia. Za rok to będzie coś zupełnie innego. No i jest wreszcie szansa na porównanie siebie z innymi. Porównań osobiście też nie lubię ale powiiniśmy być świadomi co słychać u reszty Europy. Chociaż popatrzeć co u nich słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Eurowizja - ale chała 26.05.03, 18:52 maxxman napisał: > No i jest wreszcie szansa na porównanie siebie z innymi. Porównań osobiście też nie lubię ale powiiniśmy być świadomi co słychać u reszty Europy. Chociaż > popatrzeć co u nich słychać. Ale dlaczego to "Festiwal Eurowizji" a nie zlot spiewaków na sopockim molo ? I biedni organizatorzy utopili w tym tyle kasy ? Oni zrobili promocje swoim możliwościom organizacyjnym, ale imprezy muzycznej to nie uratowało. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Eurowizja - ale chała IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 13:48 Nie mam pojecia dlaczego wygrała turcja, jak dla mnie to one raczej glosy mialy cieki, a piosenka tez rewelecyjna nie byla. mnie podobala sie Grecja, dziewczyna miala naprawde ladny glos, a posenka tez byla ciekawa :)). Co do naszych reprezenatntow,musze powiedziec ze wystep byl udany, justyna bardzo ladnie zaspiewala. A to ze mamy 7 miejsce, sadze ze gdyby ludzie wiedzieli o czym oni spiewali bylibysmy wyzej :) pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś