hubar 25.05.03, 14:59 Stare napisy na kamienicach będą traktowane jak zabytki Szkoda, że mowa o Krakowie :/ www1.gazeta.pl/krakow/1,35798,1495521.html Czy w Łodzi też tak nie można? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Stare napisy na kamienicach będą traktowane j 22.05.04, 14:11 Póki co, to kolejne stare napisy znikają z ulic Łodzi :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Stare napisy na kamienicach będą traktowane j 23.05.04, 00:33 Czy mowisz o jakichś konkretnych? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Stare napisy IP: *.tpnets.com 23.05.04, 00:57 Które, murale?? Bo są jeszcze stare napisy (no, może już nie ma), np. "Sklep kolonialny" na Paderweskiego. Miałem jeszcze pare takich obiektów sfotografowałem dla TOnZu, ale zgubili tą dokumentację. Z tego, co jeszcze pamiętam, to napis "Wolf Jehuda Reiher" na Rewolucji i coś naprzeciwko. Jeśli chodzi o murale, to Michael00 ma sporo na swojej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mere Re: Stare napisy IP: 212.191.80.* 23.05.04, 10:49 a jaki jest do niej adres? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Stare napisy Łodzi w necie 23.05.04, 11:51 Majkelowa galeria 195.13.39.38/galeria/reklamy Inne fotookruchy www.astral.lodz.pl/wkacz/index_foto.html pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Stare napisy Łodzi w necie 23.05.04, 11:56 jeszcze na Jaracza 42 np: www.astral.lodz.pl/wkacz/jaracza_www/jaracza_42/pages/Jaracza%2042%200305_12.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rybak76 Re: Stare napisy 23.05.04, 12:42 Gość portalu: Bart napisał(a): >> Miałem jeszcze pare takich obiektów sfotografowałem dla TOnZu, ale zgubili tą dokumentację. O ile pamietam, były przekazane go Gazety. Była jakaś wzmianka prasowa na ten temat. A jak się właśnie dostałem pocztę : - "Zagubił dziennikarz Gazety Wyborvczej Adam Czerwiński. " A kolekcji fotek szkoda - może dałoby się z negatywów zrobic kolejne odbitki ? TOnZ podobno mógłby to sfinansować. pozdrawiam fotografujących ciekawostki Łodzi, sam kiedyś też muszę zebrać różne szpargały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Stare napisy IP: *.tpnets.com 23.05.04, 23:33 > O ile pamietam, były przekazane go Gazety. Była jakaś wzmianka prasowa na ten > temat. Owszem była. I nie tylko wzmianka. Tamta akcja Gazety była bardzo fajna, bo Łódź to zarówno te flagowe zabytki, jak i te pomniejsze. > A jak się właśnie dostałem pocztę : > - "Zagubił dziennikarz Gazety Wyborvczej Adam Czerwiński. " Czy to ważne kto? Zaginęły, trudno. To już nie pora na dociekanie, kto nie dopilnował. > A kolekcji fotek szkoda - może dałoby się z negatywów zrobic kolejne odbitki ? > TOnZ podobno mógłby to sfinansować. Oczywiście, że można odtworzyć kolekcję. Co więcej, zabiorę się za to w wakacje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rybak76 Re: Stare napisy 24.05.04, 07:09 Gość portalu: Bart napisał(a): > Zaginęły, trudno. Szkoda, że tak sie stało. Jak przypomniałeś o swoich zdjęciach to do nich napisałem, czy mozna byłoby udostępnic Twoją kolekcję fotografii dla pisemka turystycznego przy którym trochę działam. Mam nadzieję, że teraz to będziesz udostepniał jedynie skany - o co pewnie sie przypomnę - jak czytam poniżej - po wakacjach. > Oczywiście, że można odtworzyć kolekcję. Co więcej, zabiorę się za to w > wakacje. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś