Gość: iNK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:41 Teraz brzmi pytanie: czy budować drogi tam gdzie to potrzebne czy tam gdzie dadzą nam na to pieniądze ??? :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pitum UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.kullen.RWTH-Aachen.DE 25.05.07, 12:43 i co teraz? chyba jednak zostane na stale zagranica;) po co mam wracac do miasta w ktorym nic sie nie zmieni przez wiele lat Odpowiedz Link Zgłoś
tropcio UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 12:54 Oczywiście że droga przez Bełchatów jest potrzebna, ona istnieje na trasie do gierkówki. Kłopot polega na tym, że Łódź znów pozostaje w ogonie rozwoju gospodarczego naszego kraju. Wladze gminy zmienią się, a mieszkańcy nadal pozostaną bez drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
e-broker Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 12:56 No i mamy taka sytuację: "miało być tak dobrze, a wyszło jak zwykle..." jako zwykły "konsument" dróg nie potrafie zrozumieć, jak to się dzieje, że odsuwa się od drogi miasta zaczące na mapie gospodarczej regiony, a drogę daje się przez prawie pustkowia, aby tylko zadowolić pana Jurka z Piotrkowa. oddalenie drogi S 8 od Sieradza, Zduńskiej Woli, Łasku i Łodzi spycha te miasta na margines gospodarczego bytu. Czyżby to była zemsta PIS-uarów za "czerwoną" Łódź? Tym sposobem do Łodzi nie dojedzie na czas dziesiątki tysięcy pracowników, chyba więcej niż do Piotrkowa! kto ma takie "zdrowe" myślenie w Warszawie?! Pozdrawiam optymistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 13:21 > odsuwa się od drogi miasta zaczące na mapie gospodarczej regiony, a drogę daje > się przez prawie pustkowia, aby tylko zadowolić pana Jurka z Piotrkowa. o ktore znaczace na mapie gospodarczej regiony ci chodzi? O Lodz, Lask, Zdunska Wole i Sieradz? To sa raczej nic nie znaczace miasta na owej mapie! Te twoje pustkowia to ponad 400 tys ludzi, a pan Jurek jesli nie zauwazyles nie ma tu juz nic do powiedzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.interserwer.pl 25.05.07, 13:33 Jeśli Łódź jest nic nie znaczącym miastem na mapie to idź chłopie do szkoły doucz się gegrafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 13:39 > odsuwa się od drogi miasta zaczące na mapie gospodarczej regiony sam chlopie wroc do szkoly i naucz sie czytac, mowa tu o mapie gospodarczej, a na tej mapie Lodz jest miastem taniej sily roboczej, jezeli jest to dla ciebie wyznacznik "sily gospodarczej" to sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 13:45 Stary, po drogach nie jezdzi gospodarka tylko ludzie. I dlatego drogi buduje sie tam, gdzie sa znaczne potoki ruchu samochodowego. Stawiam cie skrzynke piwa, jesli nas tu wszystkich przekonasz, ze Piotrkow i Belchatow wygeneruje wiekszy ruch niz Łódź, Pabianice, Zdunska Wola, Sieradz. Poza tym jaka gospodarke ma Piotrkow w porownaniu do Lodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 13:57 Czy uwazasz ze ta droga ma powstac dla ruchu jaki wygeneruje Piotrkow i Belchatow? Tu chodzi glownie o ruch Wroclaw-Warszawa! Jaka gospodarke ma Piotrkow? Mysle ze nie jest tak zle, powstaja nowe specjalistyczne zaklady takie jak Haring czy rozwijajaca sie Pioma, w ktorych praca nie polega na skrecaniu lodowek czy pakowaniu maszynek do golenia (jak to ma miejsce w Lodzi), pozatym powstają dwa ogromne centra logistyczne ktore wygeneruja kilka tysiecy miejsc pracy. Belchatow ma kopalnie i elektrownie (rozbudowywaną. Zapewne to wszystko dla twojej biznesowej Lodzi to nic nie znaczy, trudno... Osobiscie jestem za przebiegiem S8 przez Lodz, ale przy jednoczesnym przedluzeniu S12, tak by polaczyla sie z S8. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.interserwer.pl 25.05.07, 14:07 A czy ruch Wroclaw-Warszawa zostanie jakoś zakłócony? Będzie sie jechało dłużej o 30 km. To wszystko a przy okazji do całego ruchu zostanie włączony ruch z drugiego miasta w Polsce jakim jest Łódź (pewnie jesteś zaskoczony) - prawie 800-tysięczne miasto, które sie korkuje ciężarówkami i bardzo potrzebuje zachodniej obwodnicy, ktora nie będzie wybudowana jeśli nie powstanie S8. Zapewne nie mieszkasz w Łodzi i wiesz tylko tyle, ile zasłyszałeś gdzies tam o tym, że w Łodzi to sie tylko skręca pralki. Ale nawet gdyby tak było to tych pralek i lodówek i maszynek do golenia skręca sie tu znacznie więcej niż w Piotrkowie produkuje czegokolwiek. I tak się składa, że ten cały sprzęt a niedługo również komputery z budowanych zakładów Della trzeba stąd wywieźć w świat. Podczas gdy węgla z Bełchatowa ani prądu tam wytworzonego ciężarówkami sie nie wozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 14:17 > A czy ruch Wroclaw-Warszawa zostanie jakoś zakłócony? Oczywiscie ze nie, to byla odpowiedz na pytanie kolegi ktory pytal jaki ruch wygeneruje Piotrkow i Belchatow. > drugiego miasta w Polsce jakim jest Łódź (pewnie jesteś zaskoczony) Pewnie Ty bedziesz zaskoczony-Lodz to juz trzecie miasto w Polsce. Masz racje nie mieszkam w Lodzi, ale mieszkalem przez 3 lata, wiec co nieco ja poznalem. Zapomonasz o skrzyzowaniu autostrad nad Lodzia, ktorymi bedzie mozna wywiezc te wszystkie rzeczy o ktorych napisales. Czemu w tym celu nie wykorzystuje sie lotniska (powiedzmy ze mozna to tak nazwac), o ktorym mowiono ze jest najszybciej rozwijajacym sie portem w Polsce, podczas gdy stoi w miejscu, a inne duzo mniejsze (np Rzeszow) uruchamiaja coraz to nowe polaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:04 Jestem zaskoczony, bo tak naprawde to nikt nie wie, ktore miasto jest drugie a ktore trzecie bo roznica wedlug przewidywan miala sie zniwelowac w maju lub czerwcu i jest rzedu kilkuset mieszkancow. Wiec spieranie sie o to do dziecinada. Natomiast ani Piotrkow ani Belchatow nie maja takich problemow komunikacyjnych jak Lodz i nie potrzebuja obwodnicy. Autostrady duzo dadza, ale nie zalatwia wszystkiego. Natomiast łódzkie lotnisko rzeczywiscie bylo i jest najszybciej rozwijajacym sie portem w Polsce ale tylko w ststystykach bo startowalo od praktycznie zerowego poziomu. Ne porownywalbym go z Rzeszowem, bo co prawda to miasto znacznie mniejsze, ale lotnisko ma duzo starsze i wieksze, najdluzszy pas w Polsce i lepsza infrastrukture. Bylo to juz od dawna lotnisko panstwowe, w ktore wkladano kase. Łódzki Lublinek jest lotniskiem gminnym, na ktore pieniądze musi w wiekszej części znaleźć samo miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:09 > Natomiast ani Piotrkow ani Belchatow nie maja takich problemow komunikacyjnych > jak Lodz i nie potrzebuja obwodnicy. Autostrady duzo dadza, ale nie zalatwia > wszystkiego. Uwazasz ze Piotrkowa ani Belchatowa nie rozjezdzaja TIRy? Ze nie potrzebuja obwodnicy? Bardzo sie myslisz! No moze Piotrkowa juz nie bo zbudowal sobie obwodnice, wkrotce zacznie sie tez budowa obwodnicy Belchatowa. Ale to tylko dzieki myslacym wladzom, ktorych brakuje w Lodzi, bo te łodzkie jak nie dostana S8 i S14 nigdy nie beda w stanie pomyslec o obwodnicy samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:18 A ty sadzisz ze Belchatow sobie sam ta obwodnice bedzie budowal z miejskiej kasy? :) I ze Piotrkow tez sobie sam gierkowke wybudowal, co? Widze, ze jestes strasznie zly na Łódź. Nie wiem, kto i co zlego Ci tutaj zrobil w ciagu tych trzech lat. Ale musialo to byc tak traumatyczne przezycie, ze teraz bedzie nam wszystkim na sile wciskal, ze stolica regionu jest miastem o znaczeniu Pcimia a 70-tysieczny Belchatow i 80-tysieczny Piotrkow sa aglomeracjami potrzebujacymi na gwalt tras szybkiego ruchu. Jednak po prostu sie mylisz, obojetnie ile jeszcze postow napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:26 >I ze Piotrkow tez sobie sam gierkowke wybudowal, co? Czlowieku czy ja mowie o gierkowce? Zastanow sie nad soba. > Widze, ze jestes strasznie zly na Łódź. Nie wiem, kto i co zlego Ci tutaj > zrobil w ciagu tych trzech lat. Ale musialo to byc tak traumatyczne przezycie, Dobre dobre! Tym traumatycznym przezyciem byl widok tego miasta przez te 3 lata! I jestem zly na Lodz? Nic z tego, zawsze kibicowalem temu miastu i zawsze bede to robil, czasem tylko sie dziwie co wyprawaia ten wasz Kropaszenko. I masz racje, Piotrkow i Belchatow potzrzebuja tej trasy do dalszego rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:32 > >I ze Piotrkow tez sobie sam gierkowke wybudowal, co? > > Czlowieku czy ja mowie o gierkowce? Zastanow sie nad soba. Pisales o obwodnicy Piotrkowa, ktora jest czescia gierkowki. Wiec moze ty sie zastanow studenciaku, ok? A w ogole to sie lepiej poucz do sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:33 Najwyraźniej nie masz pojęcia o obwodnicach Piotrkowa, zapraszam choćby tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Obwodnice_Piotrkowa_Trybunalskiego i dopiero później się wypowiadaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:36 Dzieki za przeslanie mi informacji potwierdzajacych to, co napisalem. Przeciez gierkowka od zawsze omija Piotrkow od polnocy i zachodu i jest jego obwodnica :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:39 > gierkowka od zawsze omija Piotrkow od polnocy i zachodu i jest jego > obwodnica :)) Tak, jest jego obwodnica szczegolnie jak caly tranzyt walil ze wschodu na zachod przejezdzajac przez cale miasto, teraz odciazyla to obwodica wschodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:40 I co? I wedlug ciebie Piotrkow jest taka zajeb... aglomeracja o znaczeniu swiatowym, ze potrzebuje obwodnicy od kazdej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:42 No i oczywiście, kolega się mylił to i temat zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:43 Nie, nie mylilem sie. Pisalem o obwodnicy ktora jest czescia gierkowki a studenciak napisal, ze jestem glupi, bo takiej obwodnicy nie ma. Wiec nie wiem, kto sie mylil. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:47 Problem w tym że jest oczywiste że Gierkówki Piotrków sobie sam nie zbudował, natomiast on pisał o obwodnicy którą Piotrków zbudował sobie sam czyli logicznie z tego wynika że chodziło o obw. wschodnią... po to Ci dałem te linki do wikipedii. Jesłi dalej uważasz że nie jest to logiczne to chyba nie mamy o czym dyskutować.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:51 Stary, ja jestem z Łodzi a ty z Piotrkowa. I nigdy nie dojdziemy do porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:57 Tu nie o to chodzi że ja jestem z Piotrkowa a Ty z Łodzi tylko o to że nie potrafisz przyznać się do błędu i braku jakiejkolwiek dociekliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 16:00 Kurde stary, przeciez nie dyskutujemy o bledzie, tylko o S8! Koles powiedzial o obwodnicy a ja myslalem ze mowi o gierkowce, bo nie powiedzial w pierwszym poscie dokladnie o ktora mu chodzi i tyle. Po prostu nie zrozumielismy sie. Sprawa zamknieta. A temat jest o S8 a nie o obwodnicach Piotrkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:47 > I co? I wedlug ciebie Piotrkow jest taka zajeb... aglomeracja o znaczeniu > swiatowym, ze potrzebuje obwodnicy od kazdej strony? Pewnie nie jest ale buduje sobie obwodnice od kazdej strony, czego wasz Kropaszenko nigdy nie zrobi a nawet na to nie wpadnie, liczy ze bedzie mial S8 i S14, ale pewnie sie pomyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:50 Na szczescie to nie od ciebie zalezy. A Piotrkow jak na razie wybudowal sobie jedna wschodnia strone. Dwie pozostale to gierkowka a teraz na krzywego ryja chce sie zalapac na S12. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:47 mnie tak S12 nie przeszkadza, niech będzie do piotrkowa tylko niech S8 idzie przez Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:55 Oczywiście, że Piotrków potrzebuje obwodnicy jak tysiące miejsowości w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:44 jakoś nigdy nie widziałem tirów pędzących przez centrum miasta piotrkowa. A wiesz dlaczego, bo wszyscy jadą że wschodu na zachód gierkówką a potem na bełchatów, a nie przez piotrków. Gdyby jednak S8 biegła przez łódź to stała by się pośrednio obwodnicą bełchatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:36 > Pisales o obwodnicy Piotrkowa, ktora jest czescia gierkowki. Wiec moze ty sie > zastanow studenciaku, ok? A w ogole to sie lepiej poucz do sesji. Ona nie jest czescia gierkowki, nawet sie z nia bezposrednio nie laczy, to raczej czesc przyszlej S12. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:37 Oj geografii to ty chyba nie studuiujesz... Polnocna i zachodnia obwodnica Piotrkowa jest czescia gierkowki. Wez mape i spojrz. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:39 Matko człowieku!! Chyba przeczytałeś tylko to co CHCIAŁEŚ!! Dla jasności teraz Ci to sprecyzuję, bo widzę że sam do tego nie dojdziesz i dalej będziesz rżnął głupa :/ pl.wikipedia.org/wiki/Wschodnia_obwodnica_Piotrkowa_Trybunalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:42 Ja pisze kretynku o obwodnicy, ktora jest czescia gierkowi. Jesli nie wiesz, ktora to jest to skoncz juz i idz zjedz kanapke. Nie musisz mi wysylac mapek, bo przez 20 lat mieszkalem 30 km od Piotrkowa i dokladnie wiem, jak tam biegna drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:43 No to coś się tak uczepił tej gierkówki skoro kolega od początku miał na myśli własnie obwodnicę wschodnią ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:44 A ja od poczatku mialem na mysli polnocna i zachodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:46 student: Uwazasz ze Piotrkowa ani Belchatowa nie rozjezdzaja TIRy? Ze nie potrzebuja obwodnicy? Bardzo sie myslisz! No moze Piotrkowa juz nie bo zbudowal sobie obwodnice, wkrotce zacznie sie tez budowa obwodnicy Belchatowa. Twoja odpowiedź: A ty sadzisz ze Belchatow sobie sam ta obwodnice bedzie budowal z miejskiej kasy? :) I ze Piotrkow tez sobie sam gierkowke wybudowal, co? student: Czlowieku czy ja mowie o gierkowce? Zastanow sie nad soba. a Ty na to: Pisales o obwodnicy Piotrkowa, ktora jest czescia gierkowki. Wiec moze ty sie zastanow studenciaku, ok? A w ogole to sie lepiej poucz do sesji. wiem, że ciężko się przyznać do błędu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:48 Wez sie gosciu przejdz na spacer. Student napisal, ze Piotrkow sam sobie wybudowal obwodnice. I nie napisal ktora. A ja na mysli mialem wlasnie polnocna i zachodnia. Piotrkow to nie jest tak znaczace miasto, zeby kazdy musial wiedziec o jakiejs wschodniej obwodnicy, ktora jest zwykla wiejska droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:52 >Piotrkow to nie jest > tak znaczace miasto, zeby kazdy musial wiedziec o jakiejs wschodniej obwodnicy, > ktora jest zwykla wiejska droga. Wiec skoro nie masz o tym pojecia to juz sie nie odzywaj chlopczyku. A ta nasza zwykla wiejska droga jest droga o ktorej Lodz moze sobie co najwyzej posnic. Zlituj sie juz nad swoja klawiatura, juz sie spaliles, nikt juz tu cie nie chce, oszczedz nam i sobie monitora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:53 Jestes gosciu na forum Łódż a nie Piotrków. Nie zapominaj o tym. I lepiej sam siebie stąd wygoń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:51 akurat ta droga jest łodzi kompletnie nie potrzebna, więc nie rozumiem argumentu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:47 Natomiast jesli Piotrkow - 80-tysieczne miasteczko - potrzebuje obwodnic z czterech stron a o prawie 10-krotnie wiekszej Łodzi probujecie pisac, ze jej wystarczy z dwoch stron autostrada to gdzie tu sens i proporcje? Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:50 Piotrków ma Gierkówkę od Północy (S8) i Zachodu (A1) (wybudowaną przez Państwo), zbudował sobie obwodnicę wschodnią i ma w planach południową za własne pieniądze. Łódź dostanie obwodnice Pólnocną (A2) i Wschodnią (A1) do tego S14 za pieniądze państwowe, nie może natomiast dobudować sobie fragmentu od południa za własne ?? Jest przecież taka wielka więc chyba ma większy budżet niż Piotrkó ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:55 I tu właśnie jest problem. Łódź nie będzie miała zachodniej obwodnicy S14, jeśli nie powstanie S8 w wariancie lódzkim. Myślałem, że wiesz, o co chodzi w tej sprawie. S14 ma sie łączyć z S8 w okolicach Pabianic. Jak nie będzie S8 to S14 nie będzie sie miała z czym łączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:56 > I tu właśnie jest problem. Łódź nie będzie miała zachodniej obwodnicy S14, > jeśli nie powstanie S8 w wariancie lódzkim. Myślałem, że wiesz, o co chodzi w > tej sprawie. S14 ma sie łączyć z S8 w okolicach Pabianic. Jak nie będzie S8 to > S14 nie będzie sie miała z czym łączyć. ....bardzo nam przykro z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 16:01 Byc moze bedzie ci jeszcze bardziej przykro jak sie okaze, ze jednak Lodz ma w rzadzie wieksza sile przebicia niz posel Jurek, ktory juz w koncu nie nalezy do PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekJ Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 25.05.07, 16:23 Jestem oczywiście za wariantem łódzkim, ale s-14 wcale nie musi sie łączyć z s-8, wystarczyło by żeby obwodnica omijała Pabianice i łączyła się z aktualną drogą na Wrocław, często jestem zmuszony służbowo jeździć do Łasku i wyjazd z centrum łodzi za Pabianice trwa około 30min, porażka Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 16:00 > I tu właśnie jest problem. Łódź nie będzie miała zachodniej obwodnicy S14, > jeśli nie powstanie S8 w wariancie lódzkim. Myślałem, że wiesz, o co chodzi w > tej sprawie. S14 ma sie łączyć z S8 w okolicach Pabianic. Jak nie będzie S8 to > S14 nie będzie sie miała z czym łączyć. Ale te projekty nie są "pod warunkiem że powstanie S8" tylko to Wy(!) nie widzicie sensu budowy jeśli nie będzie S8.. problem by się rozwiązał gdyby Łódź zamiast na siłe ściągać do siebie S8 pomyślała o tym że możnaby np. przedłużyć S14 do A1 tak żeby zakręcała łuk wokół Pabianic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 16:03 Może to jest jakieś rozwiązanie, jednak jest to droga, które nie będzie biegła przez Łódź i to nie Łódź będzie ją budowała, bo nawet gdyby chciała to nie może budować dróg poza granicami miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 16:55 Ok, S14 ma być za państwowe ? No to zamiast marnotrawić siłe na awantury o S8 GW i władze Łodzi powinny walczyć o przełużenie właśnie S14 i modernizację dróg do Siearadza... to by było rozwiązanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:57 no i co dalej ??? S14 do samego Walichnowy ??? a co z kierunkiem na południe ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:55 Uważam że S14 nie powstanie za pieniądze państwowe jeśli nie będzie S8 przez łódź. Weź jeszcze pod uwagę że miasto piotrków może budować drogi do woli, bo nie musi wydawać kasy na stadiony, lotnisko, na renowację zabytków, na naprawę dużo większej ilości dróg itd itp. Po prostu Łódź ma dużo więcej wydatków niż piotrków i musi się na coś decydować kosztem czegoś innego. Poza tym sam się zgodzisz że Polska to kuriozum gdzie duże miasta nie mają lotnisk i infrastruktury drogowej i czas żeby to zmienić. Co nie znaczy że te mniejsze też nie mają mieć jakiś dróg, więc będziecie mieć S12 czy to źle ??? Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 17:04 No tak, ja to bym najbardziej chciał żeby powstały oba wariany. Nam naprawde nie chodzi o to żeby droga ta "nie szła przez Łódź" tylko o to żeby "szła przez Piotrków" i tu nie chodzi o sympatię, po prostu widzimy w niej szansę rozwoju i tyle, dlatego bronimy tego wariantu. Łódź ma duży potencjał, ale Piotrków też ma duży potencjał który akurat w jego przypadku tkwi właśnie w tych drogach. > dużo większej ilości dróg itd itp. Po prostu Łódź ma dużo więcej wydatków niż > piotrków i musi się na coś decydować kosztem czegoś innego. No ale przecież w Piotrkowie też jest dużo więcej wydatków, teraz będziemy ładować kasę w oczyszczalnie ścieków bo nam UE dopierniczy kary jak tego nie zrobimy. Gdyby nie to to pewnie za tą kasę zaczelibysmy budowę południowej obwodnicy, albo ukończyli śródmiejską na całej długości. My też musimy inwestować w stadion (były plany budowy nowego) bo Concordia nie będzie miała wkrótce gdzie grać bo jej obecny stadion nie spełnia żadnych wymogów. Też musimy prowadzić renowację zabytków, których w Piotrkowie jest nie tak znowu dużo mniej niż w Łodzi a miasto przecież dużo mniejsze. Tak więc to nie jest tak że my te drogi to sobie możemy budować jak chcemy. Wiele rzeczy ucierpiało na dotychczasowych decyzjach (choćby stare miasto które jet w fatalnym stanie i ciągle nie ma kasy na jego rewitalizację, właśnie dlatego że najpierw inwetowiliśmy w drogi) i wiele jeszcze ucierpi. Co do S-12 to ja bym bardzo chciał żeby władze Łodzi zagwarantowały nam jej przebieg przez Piotrków i rozpoczęcie realizacji po 2013 roku, wtedy wiele głosów sprzeciwu z "południa" by ucichło... pozdrawiaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:15 Wiesz że zaczynam sądzić że to chyba najlepsze wyjście. Zbudować oba warianty, bo z tego wynika że obie drogi są bardzo potrzebne. I realnie patrząc to powinny być zbudowane, jak zwykle wychodzi polskie kutwienie i robienie po łebkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:49 bosman akurat maddox ma tu rację i student też nowa obwodnica idealnie wpisuje się w przyszłą S12 i łączy ją z gierkówką. Luz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:40 piotrków jeszcze wybudował obwodnicę z drugiej strony miasta :) z tego co forumowicze pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:42 Tak jak i Łódź i miasta na trasie łódziego wariantu S8. I teraz dlaczego wy macie dostać tą drogę, a nie my ? Jestem za referendum w tej sprawie skoro już tak bardzo upodobaliśmy sobie tą formę. Niech mieszkańcy łódzkiego sami wybiorą jaki wariant chcą mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 26.05.07, 20:14 ale jaja. To tak jakby u nas ktoś zaplanował S17 przez Nałęczów Bełżyce i Bychawę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:39 bełchatów ma około 60 tyś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.mclink.it 26.05.07, 01:07 >70-tysieczny Belchatow i 80-tysieczny Piotrkow sa > aglomeracjami potrzebujacymi na gwalt tras szybkiego ruchu W końcu to największe aglomeracje (nie licząc Częstochowy) na zachód Gosiewa. A to nie w kij dmuchał;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:38 > > Natomiast ani Piotrkow ani Belchatow nie maja takich problemow komunikacy > jnych > > jak Lodz i nie potrzebuja obwodnicy. Autostrady duzo dadza, ale nie zalat > wia > > wszystkiego. > Uwazasz ze Piotrkowa ani Belchatowa nie rozjezdzaja TIRy? Ze nie potrzebuja > obwodnicy? Bardzo sie myslisz! No moze Piotrkowa juz nie bo zbudowal sobie > obwodnice, wkrotce zacznie sie tez budowa obwodnicy Belchatowa. Ale to tylko > dzieki myslacym wladzom, ktorych brakuje w Lodzi, bo te łodzkie jak nie dostana > S8 i S14 nigdy nie beda w stanie pomyslec o obwodnicy samemu. Problem w tym że trzeźwo myślący każdy wie że powstanie S8 przez Łódź spowoduje odkorkowanie Łodzi, wyposaży lotnisko w Łasku w świetny dojazd, da drogę S14 (odciąży zgierz) i odciąży trasę Łask-Zduńska-Sieradz oraz co podkreślam odciąży piotrków i bełchatów od ruchu kołowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:33 > > A czy ruch Wroclaw-Warszawa zostanie jakoś zakłócony? > Oczywiscie ze nie, to byla odpowiedz na pytanie kolegi ktory pytal jaki ruch > wygeneruje Piotrkow i Belchatow. > > drugiego miasta w Polsce jakim jest Łódź (pewnie jesteś zaskoczony) > Pewnie Ty bedziesz zaskoczony-Lodz to juz trzecie miasto w Polsce. > Masz racje nie mieszkam w Lodzi, ale mieszkalem przez 3 lata, wiec co nieco ja > poznalem. Zapomonasz o skrzyzowaniu autostrad nad Lodzia, ktorymi bedzie mozna > wywiezc te wszystkie rzeczy o ktorych napisales. Zapominasz że do autostrady trzeba jakoś dojechać. Po drugie po jakie G nadrabiać z 50 km tylko po to żeby coś wozić z Łodzi do Wrocławia. Czemu w tym celu nie > wykorzystuje sie lotniska (powiedzmy ze mozna to tak nazwac), o ktorym mowiono > ze jest najszybciej rozwijajacym sie portem w Polsce, podczas gdy stoi w > miejscu, a inne duzo mniejsze (np Rzeszow) uruchamiaja coraz to nowe polaczenia > ? Jak na razie widze tylko w tobie zawiść że Łódź probuje się rozwijać. Lotnisko ma przed sobą perspektywy, ale musi być też dobra wola i pieniądze. Niestety nasz rząd postawił sobie za cel dokopać łodzi ile się da i zabrać co się da. Wolą dać tą kasę na Rzeszów niż na Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zly Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.icpnet.pl 25.05.07, 18:03 a to dlatego kolego studencie, ze nam premier obiecuje kase a rozbudowe lotniska, a zaraz po wyborach zapomina..jego kumpel kropiewnicki robi dokladnie to samo..nie wspominajac juz o jego 'zaslugach' dla euro 2012 w lodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 14:11 Rozumię, ze próbujesz udowodnić, że białe jest czarne i odwrotnie. Próbujesz udowodnić, że Piotrków i Bełchatów to miasta mające bardziej innowacyjną gospodarke niz Łódź. Próbujesz udowodnić, ze mają większe PKB niz Łódź. Albo jesteś cyniczny albo niezbyt mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:29 > Czy uwazasz ze ta droga ma powstac dla ruchu jaki wygeneruje Piotrkow i > Belchatow? Tu chodzi glownie o ruch Wroclaw-Warszawa! Właśnie, dobrze to ująłeś. W wariancie przez piotrków chodzi o ruch Wrocław Warszawa, a w łódzkim Wrocław-Łódź-Warszwa. Do całego ruchu kołowego łódź wnosi więcej niż piotrków i bełchatówm. Poza tym nikt wam drogi nie zabiera i to co jest nadal będzie. Niektórzy zwolennicy wariantu piotrkowskiego myślą chyba że wam asfalt zwiną.. Jaka gospodarke ma > Piotrkow? Mysle ze nie jest tak zle, powstaja nowe specjalistyczne zaklady taki > e > jak Haring czy rozwijajaca sie Pioma, w ktorych praca nie polega na skrecaniu > lodowek czy pakowaniu maszynek do golenia (jak to ma miejsce w Lodzi), pozatym > powstają dwa ogromne centra logistyczne ktore wygeneruja kilka tysiecy miejsc > pracy. Bla bla bla. Byłeś chociaż w tych łódzkich fabrykach ??? Po twojej wypowiedzi widzę że nie byłeś, bo nic nie wiesz na ich temat. Piotrkowskie centra logistyczne, to na razie wygląda na wielki przekręt, z tego co wiem od piotrkowskich ludzi to nie trzyma sie to kupy. Pozyjemy zobaczymy, może będą a może nie będa. Poza tym te centra logistyczne ktore piotrków buduje to jest tycie tyciutkie. Proponuje obejrzeć włoskie centra logistyczne to wtedy pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 17:10 > widzę że nie byłeś, bo nic nie wiesz na ich temat. Piotrkowskie centra > logistyczne, to na razie wygląda na wielki przekręt, z tego co wiem od > piotrkowskich ludzi to nie trzyma sie to kupy. Pozyjemy zobaczymy, może będą a > może nie będa. No nie... czy Wy wszędzie widzicie przekręt ?? To brzmi z kolei jak zawiść o to że Piotrków się rozwija ;) poza tym one się już budują, Logistic City stawia już drugą Halę a Poland Central pierwszą, faktycznie przez jakiś czas po ogłoszeniu sprawa ucichła ale budowa w końcu ruszyła, czasem tak bywa że inwestycje się odkładają w czasie... > Poza tym te centra logistyczne ktore piotrków buduje to jest > tycie tyciutkie. No nie nazwałbym 400 tys. metrów powierzchni pod dachem (w przypadku Logistic City) tycim tyciutkim, czy 500 tys. metrów (w przypadku Poland Central) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:39 Niech się cały region rozwija, ja tylko powtarzam zasłyszane opinie i to pochodzące od piotrkowian. Jeśli są błędne to przepraszam. Co do wielkości centrów maddoxie to niestety muszę Cie zmartwić ale nasz polski mszczonów jest tyciutki a ma 800 tyś z tego co pamiętam. Tak więc i Logistic City i Poland Central to naprawdę są tyciutkie centra logistyczne. Wiem, coś o tym bo przygotowywałem z żona pracę o włoskich centrach logistycznych i na przykład w takim Interporto di Padova(czyli centrum logistyczne w padwie) sam terminal kolejowy ma 350 tyś m2 (21 torów na pełne składy), a całość ma 2 mln m2. Centrum logistyczne o wielkości 500 tyś m2 można by od biedy nazwać regionalnym, chociaż w skali europejskiej to raczej jest to centrum lokalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 14:07 To raczej ty jednak musisz iść do szkoły. Bo siła gospodarki a kwestia czy rbi to tania czy droga siła robocza to dwie zupełnie różne sprawy. Po pierwsze nie taka tania bo różnica w statystyce 200 czy 300 złotych to żadna różnica a nawet jeśli tania to znaczy, że Chiny w ogóle nie liczą się na mapie gospodarczej świata gdyz to kraj taniej siły roboczej. A skoro tak jest to dlaczego mówi się, że krach gospodarki chińskiej oznacza krach USA? I dlaczego kraj ten jest zaliczany do kilku najwazniejszych gospodarczo i politycznie krajów świata. Zanim odeślesz kogoś do książek zastanów sie czy to przypadkiem nie u Ciebie występują braki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 14:27 Mysle ze bardzo trafne porownaie Lodzi do Chin! W takim razie z tego co piszesz upadek Lodzi musial by oznaczac upadek Warszawy- myslisz ze to realne, bo ja mysle ze byloby odwrotnie. Kontynuujac, dlaczego Lodz nie jest zaliczana do najwazniejszych gospodarczo i politycznie miast Polski? Jest uwazana za zascianek, za sypialnie Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 14:36 Chyba jesteś mistrzem manipulacji. Ja tylko uświadamiam tobie, że w myśl Twojej teorii Chiny też się nie liczą co jest bzdurą. A co do drugiej części Twojej wypowiedzi to informuję Cie, że niezależnie co mówia łodzianie w swoich narzekaniach Łódź należy do głównych miast Polski wytwarzających największy dochód. To że w dyskusjach i marzeniach łodzian jest to aby być wyżej od Warszawy czy innych miast to zupełnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 14:41 Ja tez probuje ci uswiadomic ze porownywanie tej sytuacji do sytuacji Chin na arenie siatowej jest nietrafnym przykladem. Lodz jest miastem wytwarzajacym najwiekszy dochod? Z czego, w jaki sposob? Mysle ze Lodz jest sama sobie winna tego w jakiej jest sytuacji i potrafi tylko narzekac i mowić "nam sie wszystko nalezy" (najlepszy przyklad-Euro 2012) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:47 a czy to nasza wina ze mamy niepelnosprawne wladze, ze jestesmy 100km od warszawki itp itd. Niepelnosprawnym trzeba pomagac buhahah i tak warszawka ma fuksa ze gdy upadl caly przemysl łodzi to nikt tam nie pojechal robic zadym jak robia to gornicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 14:51 A czy to nie wy wybraliscie sobie te niepelnosprawne wladze? Mysle ze te 100 km od stolicy to Lodz powinna wykorzystac,a nie wiecznie plakac z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 14:54 > A czy to nie wy wybraliscie sobie te niepelnosprawne wladze? Mysle ze te 100 km > od stolicy to Lodz powinna wykorzystac,a nie wiecznie plakac z tego powodu. Nie no, jak to? Przecież to Piotrkowsko-Bełchatowskie logistyczno-elektrowniane lobby wybierało władze Łodzi, to Ty jeszcze o tym nie wiedziałeś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:07 czy cynizm jest cechą lokalną piotrkowian ? bo zadaje się że tak. Tylko tyle potraficie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:56 w kazdym razie nie ja wybralem tych ..., ciekawe jak to wykorzystac ze jestesmy o 100km od nich, jak nawet nie umieszczaja nas na mapie pogody buhaha. A z drugiej strony nasz rozwój może przyhamować ich wiec chyba nie jest im to na rękę żeby tu coś było, oprócz tego co jest potrzebne żeby było za dużo aby zdychać a za mało żeby sie rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:06 ciekawe jakby poradziły sobie wasze władze z problemami Łodzi, bo mam wrażenie że byłoby tak różowo. To że ktoś jest mistrzem uprawiania kwiatków na balkonie, to nie znaczy że równie dobrze będzie sobie radzi z uprawą wielohektarową. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 17:13 Nikt tutaj nie pisze że nasze władze są cudowne, nawet nie wiesz jak bardzo na nie narzekamy. I wręcz uważam że utopiłyby się w problemach Łodzi, ale nie w tym rzecz... każdy sobie sam wybiera władze, nasza (chociaż na nią narzekamy) sprawdza się nieźle, Wasza źle.. i tylko tyle, chodzi o to żebyście za problemy Łodzi winili głownie własne wybory i władze a nie wszystkich dookoła (Piotrków, Warszawę...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:43 Moja wypowiedz tyczyła się postu przed mówcy. :) Ja niestety nie wybierałem w Łodzi, więc nawet nie jestem winny temu że kropa został, choć kandydaci byli kiepscy i naprawde ciężko było wybrać. Akurat trudno się nie zgodzić że włądze łodzi są beznadziejne i chciałbym dożyć takiej chwili kiedy będziemy mieć władze lokalne na miarę wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 14:50 Nie porównuję Łodzi do Chin tylko uświadamiam Ci związek logiczny między tanią siłą robocza a znaczeniem gospodarczym. To są dwie odrębne rzeczy. To że gdzieś jest tania siła robocza nie oznacza, że dane miasto czy Państwo nie ma znaczenia gospodarczego (pokazuje to przykład Chin). A drugie to to, że mimo różnych kłopotów Łódź należy do 8 miast w Polsce wnoszących najwięcej do PKB kraju. Ot i prawda. A dodając 3 argument to biorąc pod uwagę, że do krajów starej UE i ich PKB Polska to kraj taniej siły roboczej i niskiego PKB. Przyjmując ten argument nalezałoby pominąc Polskę w budowie dróg ważnych w systemie UE bo jest mało znacząca bo jest krajem taniej siły roboczej i niskiego PKB. Jesli tego ciagu logicznego nie zrozumiesz to znaczy, że nie zasługujesz na miano studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 14:58 A czy ty nie zauwazasz takiego ciagu logicznego - my dajemy UE tania sile robacza to oni w ramach wdziecznosci daja nam kase m.in. na drogi. Pozatym drogi przez Polske polacza UE z Rosja, a to jest wazne dla zachodu, ktory czuje respekt przed czerwonymi. Dlaczego zaznaczyles ze Lodz nalezy do tych 8 miast? Dlaczego nie jest np drugim lub trzecim miastem wnoszacym do narodowego PKB? Byc moze nie zasluguje na to miano jesli ty tak twierdzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:09 Jejku co za pierdoły gdzies usłyszałes i opowiadasz, mysle,ze na studiach nei masz nic o UE bo moze wtedy dotarłoby do ciebie,ze Polska jest w UE i nie panuja relacje tak jak napisałeś oni-my, my juz jestesmy UE. O tym respekcie dla czerwonych jak piszesz swiadczy oczywiście dobitnie ostatnie spotkanie w Samarze ;) i wypowiedź Merkel oraz Baroso ;) hehe Masz troszke nieświeże informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:18 Sorry ale to nie ma żadnego ciągu logicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:12 student nie rozumuje logicznie, o maskuje swoją niewiedzę zmieniając temat. Ciekawe co studiuje i gdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:11 co za durna przepychanka. Napisz gdzie studiujesz student, moze to rzuci swiatlo. Przecież ty zmieniasz temat jak w kalejdoskopie, to już nawet nie jest irytujące tylko śmieszne. Facet Ci tlumaczy jak logicznie się łaczy w całość temat taniej siły roboczej, który zresztą sam zacząłeś, a Ty nie mając argumentów po prostu zmieniasz temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:04 nie pogrążaj się, bo przykład był idealny. Tylko wydobył twoje dyletanctwo :P. Co do wytwarzania dochodu, to sprawdź w jakich ciuchach chodzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:02 tak jak piotrków i całe łódzkie. Co nie znaczy że tak jest. Tym bardziej że Warszawa jest uważana za miasto szczurów. Student ty naprawde masz jakieś kompleksy z łodzią związane :) Szydzisz i sączysz jad na okrągło. Podejrzewam że łódź jako miasto przemysłu lekkiego nadal ma duże obroty z chinami własnie. Poza tym wyciągasz błędne wnioski. Kolega zasugerował że argument o taniej sile roboczej jest chybiony, gdzie za przykład podał Chiny. Tak cię to zbiesiło że dałeś ciała że wymyśliłeś nowy temat. Upadek Łodzi... śmieszny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
vazz o boshe 25.05.07, 13:34 nastepny "mądry" bedzie udawadniał,ze Bełchatów i Piotrków sa liczniejsze niż Łódz,Sieradz,Zduńska Wola ;). No czekam, jakies konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: o boshe IP: *.chello.pl 25.05.07, 13:41 > nastepny "mądry" bedzie udawadniał,ze Bełchatów i Piotrków sa liczniejsze niż > Łódz,Sieradz,Zduńska Wola ;). No czekam, jakies konkrety? Jedyne co probuje udowodnic to to, ze poludnie wojewodztwa nie jest "pustkowiem" jak to napisal kolega wczesniej. Czy ja probuje udowadniac ze Piotrkow i Bełchtów są liczniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: o boshe 25.05.07, 13:46 Prosze twoje słowa : >O Lodz, Lask, Zdunska >Wole i Sieradz? To sa raczej nic nie znaczace miasta na owej mapie! Jesli dla ciebei Łódź,Zdunska Wola, Sieradz to nei wiem o czym mówisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vazz errata 25.05.07, 13:47 vazz napisał: > Prosze twoje słowa : > > >O Lodz, Lask, Zdunska > >Wole i Sieradz? To sa raczej nic nie znaczace miasta na owej mapie! > > Jesli dla ciebei Łódź,Zdunska Wola, Sieradz to nic nie znaczace miasta to nie wiem o czym mówisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: o boshe IP: *.chello.pl 25.05.07, 13:48 chodzi mi o mape GOSPODARCZĄ! Jaka jest rola tych miast na mapie GOSPODARCZEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: o boshe IP: *.interserwer.pl 25.05.07, 13:49 Na pewno wieksza niz Piotrkowa i Belchatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welfe Re: o boshe IP: 193.142.243.* 25.05.07, 13:51 > chodzi mi o mape GOSPODARCZĄ! Jaka jest rola tych miast na mapie GOSPODARCZEJ? czlowieku ty masz byc "studentem"? smiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: o boshe IP: *.chello.pl 25.05.07, 13:59 masz racje, smiechu warte, ale nie to ze jestem studentem. Chetnie poznam jakies argumenty przemawiajace za sila gospodarcza Sieradza, Zdunskiej Woli, Lasku czy Lodzi (tylko nie pisz o fabrykach sprzetu AGD czy maszynek do golenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muj_borze Re: o boshe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:26 Gość portalu: student napisał(a): > masz racje, smiechu warte, ale nie to ze jestem studentem. Chetnie poznam jakie > s > argumenty przemawiajace za sila gospodarcza Sieradza, Zdunskiej Woli, Lasku czy > Lodzi (tylko nie pisz o fabrykach sprzetu AGD czy maszynek do golenia). A ja chetnie poznam jakies argumenty swiadczace na korzysc Piotrkowa i Belchatowa. Zachowujesz sie tak jakbys je znal, wiec podaj je albo zamknij morde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: o boshe IP: *.chello.pl 25.05.07, 14:30 > A ja chetnie poznam jakies argumenty swiadczace na korzysc Piotrkowa i > Belchatowa. Zachowujesz sie tak jakbys je znal, wiec podaj je albo zamknij > morde. Rozumiem ze z powodu braku argumentow przemawiajacych za sila gospodarcza Sieradza, Zdunskiej Woli, Lasku czy Lodzi probujesz wydusic ode mnie te same przemawiajace za sila Piotrkowa czy Belchatowa? Pisalem o tym wczesniej. Wiec sam zamkij morde baranie i odwal sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muj_borze Re: o boshe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:33 Ja nic od ciebie nie usiluje wydusic, tluku. Nie znam argumentow na korzysc Lodzi ani na korzysc Piotrkowa, wiec prosze cie bys je podal, ale widze, ze sam ich nie znasz wiec wypierdalaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: o boshe IP: *.chello.pl 25.05.07, 14:36 twoj nick swietnie oddaje to co chcialbym teraz wyrazic, no moze mÓj..., a nie muj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muj_borze Re: o boshe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:40 Tak, dokladnie idz sie pomodlic - a tak gwoli scislosci, to "boże" a nie "borze", "studencie" od siedmiu bolesci. Won. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: o boshe IP: *.chello.pl 25.05.07, 14:46 Pomodle sie za ciebie, moze Bog sie nad toba zlituje. Dziekuje za merytoryczna dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muj_borze Re: o boshe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 15:27 No dokladnie, pieprzysz i pieprzysz, a konkretow nt. przewagi gospodarczej jak bylo tak nie ma. WON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Jakiś lomp w GDDKiA robi Premierowi koło pióra IP: *.pai.net.pl 25.05.07, 20:53 Ile wziął wziętki i od kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin wspolczuje mieszkancom IP: *.toya.net.pl 25.05.07, 23:39 Pabianic,Lasku,Zduni <tam sie urodzilem> i Sieradza...Przez wasze miasta codziennie przejezdza tysiace aut i ciezarowek....Jesli nie S8 to nie predko sie tam doczekamy obwodnic...Sam jezdze w kierunku Zd.Woli i podroz w tamta strone to jest koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Re: o boshe 05.06.07, 19:36 Dopilnujmy dokończenia A-2, wywalczmy S-8 przez Łódź, zbudujmy halę i zorganizujmy te dwie imprezy, rozbudujmy na maksimum lotnisko. Studiujmy doświadczenia Berlina Zachodniego. Dalej czekajmy na A-1. Jeśli chodzi o Euro 2012 zostawmy hołotę z tą imprezą. Niech się położy na Euro lub nie. Co nas to obchodzi? Jak wszyscy są przeciwko nam, miejmy to gdzieś! Damy sobie radę. Ale NIGDY żadnej wojewódzkiej pomocy dla Piotrkowi i Bełchatowa! Ponadto nie zniżajmy się do poziomu tych miast, jesteśmy stolicą województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: o boshe IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 17:47 a niby dlaczego nie mamy pisać o fabrykach ??? Bo Ci to chyba nie na rękę. Akurat łódzki Indesit produkuje sprzęt na całą europę, gillette pewnie też. Więc Ty lub ktoś inny to kupuje i to nie jest siła gospodarcza ? A przemysł lekki ?? a co z dellem ?? to też nie jest siła gospodarcza ??? Student co Ty za bzdury piszesz, gdyby Łódź nie była atrakcyjna gospodarczo to nikt by nie budował tu fabryk i nie byłoby tu inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad.prof.kaczynskiego Re: o boshe 25.05.07, 17:59 Daj sobie spokoj z tym matolem, widac, ze nie ma nic do powiedzenia, a ten jego nick to jakies pobozne zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: o boshe IP: *.chello.pl 25.05.07, 19:04 > a niby dlaczego nie mamy pisać o fabrykach ??? Bo Ci to chyba nie na rękę. > Akurat łódzki Indesit produkuje sprzęt na całą europę, gillette pewnie też. Wię > c > Ty lub ktoś inny to kupuje i to nie jest siła gospodarcza ? A przemysł lekki ?? > a co z dellem ?? to też nie jest siła gospodarcza ??? Student co Ty za bzdury > piszesz, gdyby Łódź nie była atrakcyjna gospodarczo to nikt by nie budował tu > fabryk i nie byłoby tu inwestorów. usmialem sie! Wiesz dlaczego w LOdzi buduje sie fabryki i sa inwestorzy? Bo nigdzie indziej nie znajda tak taniej i licznej sily roboczej, moga sobie przebierac, tylu was jest! A nawet jak sie skonczycie to do tych skopliowanych robot moga zatrudic szympansy! Choc po woielu waszych wypowiedziach zastanawiam sie czy wy nimi nie jestescie. Skonczcie juz bo jestescie zalosni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Kompleksy zalosnego wiesniaka, dzizass... IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 26.05.07, 15:00 Biedulek sie poirytowal... Chlopie, o jakim znaczeniu gospodarczym mowisz w przypadku miasta Piotrkow!? A Belchatow????? kilkanascie blokow przytulonych do elektrowni i kopalni? Ludzie... nie moge... :-)))) Zeby wozic wegiel nie potrzeba tam S8, do przesylu pradu tez nie uzywa sie drog ekspresowych... Mam wrazenie, ze wszyscy mieszkancy tych dwoch miasteczek po prostu maja jazde na punkcie "posiadania S8". Nie wiem, wazniejsi jacys sie poczujecie, czy co? Lepiej Wam bedzie, bo Lodz nie dostanie, a wasze miesciny tak? (nie wiadomo po co zreszta)... S8 jest potzrebna w wariancie lodzkim, bo trzeba odciazyc ruch z Lodzi w kierunku Wroclawia przez Pabianice, Zd. Wole, Sieradz. Mozna to zrobic tylko budujac S8 i S14. Wiem, ze ludzi z Piotrkowa to moze nie obchodzic, bo z pracy w Lodzi jezdza do domu gierkowka, ale przynajmniej Belchatow powinien byc zadowolony, bo dzieki nowym drogom bedzie wreszcie dobry tranzyt stamtad do Lodzi. Najwyrazniej jednak w tym sporze nie chodzi o argumenty merytoryczne, tylko o jakies kretynskie ambicje prowincji 'zeby droga szla u nas'... Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Kompleksy zalosnego wiesniaka, dzizass... IP: *.chello.pl 26.05.07, 15:43 Strasznie mnie ubawiles kretynie! Najbardziej tym tekstem ze ludzie z Piotrkowa jezdza do pracy do Lodzi! Chyba urwales sie z choinki bezmozgu, kto jezdzi do pracy do Lodzi, chyba jest odwrotnie, wy łodziaczki musicie szukac gdzies roboty jesli nie nadajecie sie do pracy przy skrecaniu lodowek. Wy macie jazde na punkcie posiadania czegokolwiek bo w tej waszej smiesznej miescinie niczego nie ma...i nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Kompleksy zalosnego wiesniaka, dzizass... IP: *.pai.net.pl 26.05.07, 21:21 ehehehe sie poirytowalo dziecko, stul jape debilu juz bo robisz z siebie posmiewisko, i nie podpisuj sie "student" bo straszny z ciebie kiep i pieniacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Kompleksy zalosnego wiesniaka, dzizass... IP: *.chello.pl 26.05.07, 15:47 Jeszszce jedno, wy łodziaczki ubzduraliscie sobie ze nagle wszyscy chca do was jezdzic- z Belchatowa, z Piotkowa, z Warszawy czy z Wroclawia, ale powiedz mi PO CO? No chyba ze sie posmiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Prowincjonalny pajac, a jaki do tego nerwowy...LOL IP: 87.111.45.* 27.05.07, 02:33 Tak, oczywiscie, wszyscy z Lodzi jezdza pracowac w Pitrkowie i Belchatowie... W kopalni czy elektrowni?? A moze w tej jednej fabryce? Buahahahahaha... Ile ty masz lat zalosny leszczu? 12? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap oj żałosne łodziaczki IP: *.chello.pl 27.05.07, 15:32 tak sie sklada ze kolega student pisze sama prawde, ale was ta prawda kloje w oczy wiec obrzucacie go blotem. Przestancie sie tak podniecac ta wasza smieszna miescinka bo udowadniacie tylko swoje kompleksy i swoja glupote. Lodz (co za idiotyczna nazwa miasta) to tylko zalosna betonowa wioska, pogodzcie sie z tym wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: oj żałosne łodziaczki IP: *.pai.net.pl 27.05.07, 17:18 oj oj myslisz ze jak sie podpiszesz innym nickiem to nikt sie nie zorientuje, ze to ty? zalosne to wlasnie jest to co wyczyniasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diedmaroz Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 195.149.64.* 25.05.07, 14:03 Te 400000 to połowa Łodzi, więc tak naprawdę to są rzeczywiście pustkowia, no powiedzmy mało znaczące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 14:06 > Te 400000 to połowa Łodzi, więc tak naprawdę to są rzeczywiście pustkowia, no > powiedzmy mało znaczące. Juz nie polowa, Lodz sie bardzo szybko kurczy (Krakow jest juz wiekszy), no ale w twoim mniemaniu to faktycznie pustkowia, w koncu to Lodz jest pępkiem świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.interserwer.pl 25.05.07, 14:08 Prawie połowa. W każdym razie ZNACZĄCO MNIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:01 Poznań też się zmniejsza a do 2012 ma mieć o 80 000 mieszkańców mniej podobnie większośc miast w Polsce. Ludzie tam jak i w Łodzi przenioszą się do domów pod miastem znikają ze statystyki miasta ale nie znikają z miasta. Dokładnie tak jest w Łodzi. Więc lekko przesadzasz. Łodź trzeba rozpatrywac w kategoriach aglomeracji a nie idiotycznych danych z GUS. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:04 No tylko zapominasz o tym że Kraków też ma przedmieścia i jest to tendencja ogólnokrajowa, nawet i w Piotrkowie jest podobnie... a to znaczy że w praktyce Kraków jest drugim miastem w Polsce choćbyście nie wiem ile dróg zablokowali z tego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:14 Ja nie mówię kto jest drugim. Tylko, ze kraków tez nie pracuje zbyt na swój przyrost a jego liczba mieszkańców tez niezbyt bardzo się zwiększa. Dodatkowo Kraków korzysta głównie z tego, że w obrebie tego województwa i i ościennych jest najwyzszy przyrost naturalny w Polsce (rzeszowszczyzna, nowosądecczyzna). Migracje z tych maist wspomagają Kraków (jest on najbliżej). Takiej przewagi nie mają już inne miasta Polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 15:45 Łódź jest trzecią aglomeracją w Polsce i aglomeracja krakowska jest o wiele mniejsza. I tu żadne zmiany się nie szykują. Jest GOP, Warszawa i Łódź. KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:04 To nic dziwnego, cala Polska sie zmiejsza, tylko dlaczego Lodz o wiele szybciej w porownaniu z pozostalymi miastami? Mylisz sie, wiekszosc ludzi z Lodzi nie wyprowadza sie po to zeby zamieszkac w domku pod miastem, oni wyprowadzaja sie po to zeby wlasnie z tego miasta zniknac, np do Wroclawia czy Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:10 I tu się mylisz zdecydowana większość łodzian wyprowadza się w obrębie aglomeracji. A saldo migracji międzyregionalnych jest praktycznie zrównoważone (nic nie wiadomo o migracjach międzynarodowych ale to dotyczy całej Polski). W łodzi jest tylko jeden wskaźnik gorszy niz w innych dużych miastach a mianowicie niższy wskaźnik przyrostu naturalnego (choć w tym roku poprawił się). W Łodzi bardziej rozpowszechnił sie model rodziny 2+1 ale w tym zakresie inne miasta szybko nas gonią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:14 Jesli sie myle to czemu np Wroclaw ma dodatnia migracje? Dlatego ze zjezdzaja sie tam ludzie z calej Polski, m.in. z Lodzi. Nie wiedzialem ze inne miasta gonia Lodz, myslalem ze to zawsze Lodz bez skutku bedzie gonic te wieksze polskie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:22 Wrocław również ma spadek liczny ludności. A do Wrocąłwia wcale nie walą ludzie z całej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:28 A toś mnie rozśmieszył... masz rację nie walą ludzie z całej Polski... dlatego właśnie na Wrocławskich uczelniach ciężko spotkać rodowitych Wrocławian :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:33 tak samo jest na łódzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:35 Uwierz mi mam pojęcie o czym pisze, w Łodzi mam brata ciotecznego i dziewczynę oboje na Polibudzie, i nie ma tam takiego odsetku ludzi z odległych krańców Polski jak we Wrocku... co ciekawe bardzo dużo ludzi na PWr jest z... Sieradza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:53 Do tego trzeba by było zrobić statystykę a nie porównywać bo brat cioteczny mi powiedział. Zresztą nie ważne. Studiowałem na UŁ (i nie tylko bo równiez na UW i UAM). Na moim roku w Łodzi było tylko około 15% ludzi z Łodzi. Reszta studentów to byli przyjezdni (zresztą bardzo fajni ludzie z którymi do dzisiaj mam kontakt). Pochodzili oni z gór, znad morza z lubelszczyzny, kieleckiego, Warszawy i jeszcze wielu innych miejsc. Było bardzo fajnie i do dzisiaj mam darmowe kwatery praktycznie w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 28.05.07, 13:31 Gość portalu: Ingo napisał(a): > (...) Pochodzili oni z gór, znad morza z lubelszczyzny, Na lubelszczyźnie nie ma morza, baranku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 15:14 Przestan sie czepiac przecinkow i odplyn, jesli cie nie stac na merytoryczna dyskusje. Baranku. Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów 25.05.07, 15:14 Oj znów inf. wyssane z palca, osobiscie znam mase ludzi które przeprowadziły sie do łodzi z krakowa i wrocka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:16 > Oj znów inf. wyssane z palca, osobiscie znam mase ludzi które przeprowadziły > sie do łodzi z krakowa i wrocka ;) chyba niepelnosprawnych intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:20 Dobra stary, wykonczyles sie sam. Jakna dloni widac, ze masz jakis uraz do Łodzi i to przez ciebie przemawia a nie zdrowy rozsadek. Wiec dyskusja z toba nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Ot studencka odpowiedź ;) 25.05.07, 15:22 Kulturalna odpowiedż pełną gebą ;) szkoda słów na dalsza dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Ot studencka odpowiedź ;) IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:29 > Kulturalna odpowiedż pełną gebą ;) szkoda słów na dalsza dyskusje. probuje sie uczyc od ciebie, ale nie wiem czy kiedykolwiek bede w stanie ci dorownac! Z toba dyskusje juz dawno skonczylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:24 Bardzo interesujacy argument. Jak nie masz argumentu to nie pisz bo się kompromitujesz. Typowo polskie jak nie mam argumentu to obrażę przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.chello.pl 25.05.07, 15:32 > Bardzo interesujacy argument. Jak nie masz argumentu to nie pisz bo się > kompromitujesz. Typowo polskie jak nie mam argumentu to obrażę przeciwnika. Znam to doskonale, przerabialem to juz nie raz czytajac wypowiedzi łodzian na forum tej zalosnej łodzkiej GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:33 Ale łódzka fobia przez ciebie w kazdym poscie przemawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 25.05.07, 15:35 To musisz znaleźć bardzej kulturalne forum. Powodzenia w poszukiwaniu czegoś czego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.intersoft.pl 25.05.07, 15:39 Daj sobie spokoj. Przebieg S8 nie zalezy od studenciaka. Wiec szkoda czasu na czcze dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 194.42.118.* 25.05.07, 14:15 hehe niezle mnie rozbawil ten spor o S8. Drugie, najwieksze miasto w Polsce, dodatkowo o strategicznym polozeniu kontra nic nie znaczaca wies posrod pol ziemniaczanych. Cos takiego to tylko w IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Może 40 km od Warszawy???? IP: *.centertel.pl 25.05.07, 15:10 Niech GDDKiA poprowadzi trasę S8 Wrocław - Białystok 40 km od Warszawy!!!! Jak można omijać drugie co do wielkości miasto, Łódź leży dokładnie w linii prostej pomiędzy Wrocławiem i Warszawą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.lodz.agora.pl 25.05.07, 16:21 Po pierwsze skoro piszesz że Łódź, Łask, Zduńska Wola i Sieradz są nie znaczące, to tym bardziej Piotrków, Wieluń i Bełchatów. Po drugie, piszesz bzdury że Łódź jest nic nieznaczącym regionem, bo jest strategicznym punktem dla transportu bo jest w centrum polski. Po trzecie droga S8 przez Łask, Sieradz, Zduńska Wolę miała być drogą również dla lotniska. Moje zdanie jest taki PiSowi Łódź jest nie w smak więc zrobią wszystko żeby tylko wygrał wariant bełchatowski, nawet jeśli mieliby złamac prawo. Jest nawet wielce prawdopodobne, że UE została oszukana przez PiS, któr złożyło takie papiery aby S8 szła przez bełchatów i teraz się podpierają na tym. Generalni mierzi mnie to towarzystwo GDDKiA i PiSowska granda, ale przyjdzie czas kiedy będą cienko piszczeć jak będą rozliczani z przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOC Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: *.k884.webspeed.dk 25.05.07, 22:23 a cóż to za wielka metropolia łódź? no co ty powiesz, ekonomicznie do Bełchatowa to wy jesteście małe pikusie, gdyby nie Bełchatów to wzrost gospodarczy tego województwa byłby żałosny, a jego istnienie ekonomicznie wątpliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingo Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 213.17.170.* 27.05.07, 09:43 Takie miasta jak Bełchatów nie generują wzrostu gospodarczego. Co więcej za 30 max 40 lat będzie po Bełchatowie bo skończy się węgiel brunatny. Gospodarka miasta oparta na surowcu i wisząca na jednej kopalni i zależnej od niej elektrowni na dłuższą metę nie może istnieć. To jednak Łódź tworzy rozwój w tym województwie bo te pralki i lodówki i jeszcze inne produkty sprzedawane są na eksport a więc generują miejsca pracy z rynku zewnętrznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceterum censeo.... Re: UE: droga S-8 przez Bełchatów IP: 193.0.101.* 29.05.07, 16:59 Szanowny kolego . Ta droga nie jest drogą wojewódzką, i nie chodzi tylko o to żeby tylko zaspokoić aspiracje mieszkańców Łodzi.Jeżeli Kropiwnickiego stać to niech wybuduje drogę za pieniądze z budżetu miasta, a nie za moje podatki. Z tej drogi bęðą również korzystać mieszkańcy Białegostoku, Wrocławia, Warszawy... ludzie z całej Polski. Co ty myślisz że Łóðź to jest pępek świata, bo taki geniusz jak ty tam się urodził. "Tym sposobem do Łodzi nie dojedzie na czas dziesiątki tysięcy pracowników," - absurd, ludzie z tego miasta wyjeżdżają do pracy. ceterum censeo Lodziam delendam esse... Odpowiedz Link Zgłoś