Dodaj do ulubionych

O gustach się nie dyskutuje?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:30
W Lodzi jest taki syf, ze kazde cos cieszy. Np zmiana wstretnej galerii przed UM. Teraz jest ok. Moze
za 2 lata uzepelnia ubytki kostki na Pietrynie, za 10 zainstaluja jakies ladne kible, za 20 odnowia
wszystkie kamienice. Moze za 50 lat bedzie w Lodzi czysto i ladnie
Obserwuj wątek
    • Gość: heniek Jedrzej nie pieprz !!! IP: *.toya.net.pl 13.06.07, 22:01
      nie wszystko w ym miescie ma być dla Ciebie
    • Gość: Łodziak Re: O gustach się nie dyskutuje? IP: 194.88.245.* 13.06.07, 22:01
      Za piędziesiąt lat nie będzie już Łodzi Już dziś dzięki Kropie i jego świcie
      wyjechało z miasta 50 tys ludzi Pozostanie na mapie puste pole
    • Gość: Michał M. Re: O gustach się nie dyskutuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:54
      Autora tekstu musiały chyba zęby boleć. Inaczej nie można wytłumaczyć takiej
      porcji agresji i nienawiści do wszystkiego i wszystkich co ma czelność mieć inne
      niż on zdanie.

O twórczości Rubika się nie wypowiem, pieska już chyba nie ma, a posągi stawiane
      przez Marcela podobają mi się. I mało mnie obchodzi, że jakiś dziennikarz
      podważa moje człowieczeństwo biorąc słowo "ludziom" w cudzysłów.

Niech się Pan zastanowi zanim opublikuje Pan kolejny tekst.
      • Gość: Kika841 Re: O gustach się nie dyskutuje? IP: *.4web.pl 14.06.07, 08:13
        Mnie też się podobają te rzeźby naszych postaci historycznych.
        I ma rację mój przedmówca, z artykułu wyziera jakaś ogromna pogarda dla
        wszystkich, którzy maja inne gusta. Proszę o więcej tolerancji!
    • Gość: stringetta O gustach się nie dyskutuje? IP: *.pkobp.pl 14.06.07, 08:57
      A ja sie absolutnie zgadzam ze wszyskim co napisała red.Słodkowski. Jestem
      oburzona, że pieniądze miejsce wydaje sie na takie chałtury, wzbogacając tego
      pajaca, wytwór sacro-polo, Rubika. Na dodatek dla kogo to było? Bo nie dla
      mieszkańców Łodzi. Im funduje sie właśnie koszmarki w postaci fortepianu
      Rubinsteina (przewraca sie w grobie) i planowanego elektryka z żarówką. Ja też,
      jak red. Słodkowski, oczekuję kultury chociaż "nieco" wyższej, a nie
      prowincjonalno-parafialnej.
    • Gość: bq Smutne, ale prawdziwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:14
      Najprawdziwsze w kwesti Rubika. Z tą prowincją autor trochę jednak przesadza.
    • Gość: Ingo O gustach się nie dyskutuje? IP: 213.17.170.* 14.06.07, 09:24
      No własnie czas aby w Łodzi pomyślec również o wydarzeniach naprawdę
      artystycznych a nie tylko zabawach dla ludu.
      • brite wydarzenia artystyczne 14.06.07, 11:52
        > No własnie czas aby w Łodzi pomyślec również o wydarzeniach naprawdę
        > artystycznych a nie tylko zabawach dla ludu.

Tylko kto na nie przyjdzie? Mieszkańcy Łodzi to przede wszystkim 'lud'.
        I zgadzam się z tym, że większość rozrywki dla ludu w Łodzi ma charakter
        odpustowy i prowincjonalny, ale tylko tak prolom można przemycić troszkę kultury.
        Sztuka wyższa jest hermetyczna, jeżeli chcemy uwrażliwić łódzkich proli, trza to
        zrobić jak najprosztszym sposobem. Tylko pracą u podstaw można sprzedać łódzkim
        mongołom* trochę kultury i wrażliwości.

*z pełnym szacunkiem dla obywateli Mongolii, użyłem tego słowa jako określenie
        tych, którzy codziennie niszczą nasze miasto, które swoją ruinę zawdzięcza nie
        hordom tatarskim, tylko własnym mieszkańcom.
        • Gość: ubu a jednak było coś na poziomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:33
          brite napisał:

> Tylko kto na nie przyjdzie? Mieszkańcy Łodzi to przede wszystkim 'lud'.

"A ja pamiętam, że "ludziom" podobały się także uroczystości z okazji 60. rocznicy likwidacji getta. Pamiętam otwarte usta i skamieniałe z wrażenia twarze podczas koncertu na nieistniejącą orkiestrę na Starym Rynku. Przecież te uroczystości zorganizował nie kto inny, jak obecny prezydent miasta."
          • Gość: mopartiakobiet Re: a jednak było coś na poziomie IP: *.toya.net.pl 11.07.07, 15:28
            Jasne - za nasze pieniądze, a przedszkola i szkoły mają dziurawe dachy i
            pękające ściany.
    • uncle_fuck Re: O gustach się nie dyskutuje? 14.06.07, 14:29
      Kurcze, czy już wszyscy dziennikarze łódzkiej GW, za wyjątkiem Pani Podolskiej,
      mają kompleks "warszaffki"?? Jeśli Łódź komuś nie odpowiada i jest, dla
      niektórych zbyt prowincjonalna, to przecież nikogo nikt tu na siłę nie trzyma.
      Jedźcie sobie z Bogiem do tego wielkiego świata i cieszcie się nim, choć
      wątpliwe czy w ogóle ktoś Was tam chce.

Dla informacji Pana Redaktora: ostatnie święto w Krakowie (chyba 750-lecie
      Krakowa) wyglądało bardziej jak wiejski odpust niż miejskie święto i nie miało
      nic wspólnego z jakimkolwiek pojętym artyzmem.

A, że Rubik robi wiochę, to wiadomo nie od dziś...
    • Gość: TJ O gustach się nie dyskutuje? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.06.07, 20:15
      Nawet za 50 lat b ędziue syf. Niestety, tutaj każde pokolenie brudasów
      wychowuje kolejne pokolenie brudasów, itd., itd., itd. Jedyne wyjscie, to jak
      Tuwim powiedzieć "Ja wolę Łódź, jej brud i smród ... " - tylko że mnie to nie
      bawi. Ale w cuda nie wierze. A juz w cuda za sprawą JP 2 wcale.
      • urve Re: O gustach się nie dyskutuje? 08.07.07, 00:46
        Egzaltujemy się jakimiś jasełkami.A przecieź wszyscy mamy jakieś swoje życie i swe własne problemy.Nie podniecajmy się pierdołami.Było minęło.Różne rzeczy się ludziom podobają.Jest takie powiedzenie: Nawet idiota zrozumie arcydzieło, tylko po swojemu.
    • Gość: mopartiakobiet Re: O gustach się nie dyskutuje? IP: *.toya.net.pl 11.07.07, 15:26
      Oczywiście, może i bedzie ładnie, ale za jakie pieniądze?Jak do tej pory władze
      skupiają sie raczej na tym, co na pokaz a mnie na ludziach, którym żyje sie
      coraz gorzej...nie mówiąc o enklawach dzieciecej biedy i braku opieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka