aaa202 15.06.07, 12:53 Studzienki oczyścić! Kwiatki schować! Samochody na górki przeparkować! Dzieciaki do domu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nett1980 Re: Chyba szykuje się kolejna burza. Niebo mruczy 15.06.07, 12:55 U nas w Srodmiesciu np. Odpowiedz Link Zgłoś
rdch Re: Chyba szykuje się kolejna burza. Niebo mruczy 15.06.07, 12:56 no to do mnie juz niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
szprota mruczy, ale jakoś rachitycznie 15.06.07, 13:06 jak znam swoje zezowate szczęście, przylunie za półtorej godziny, jak będę jechać na fabrykę. Odpowiedz Link Zgłoś
karmazynova.lavinka ja też chcę burzę.sądząc po mapie 15.06.07, 13:15 www.imgw.pl/wl/internet/zz/pogoda/_burze/burze_zbiorcze.html niestety dziś burzowo tylko u was... jakieś fatum czy co? lav Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Chyba szykuje się kolejna burza. Niebo mruczy 15.06.07, 13:15 Od strony Aleksandrowa nadciągaja takie ładne chmurki. Aniołki znowu w kręgle grają. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Chyba szykuje się kolejna burza. Niebo mruczy 15.06.07, 13:19 OK nie sie rozerwa ,ale czemu wciaz na Lodzia?Co to jakas nowa stolica monsunow? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 To jest chyba to "mycie miasta" które obiecywał 15.06.07, 13:21 prezydent. Ma chody u niebiańskiej hebry;) Odpowiedz Link Zgłoś
karmazynova.lavinka Re: To jest chyba to "mycie miasta" które obiecyw 15.06.07, 13:29 To na pewno kara Boża ;-)))) Za mało krzyżem w kościele leżycie... ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 a może boża nagroda? 15.06.07, 13:33 ludzie w opałach się jednoczą, bratają, pomagają sobie.. to dar! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: a może boża nagroda? 15.06.07, 13:40 Z tego co widać to głównie narzekają ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja widzę zupełnie coś innego 15.06.07, 13:50 Wczoraj nad zapchaną studzienką rozgorzał życzliwy spór na temat: "Wpływ ruchu drogowego na drożność studzienek". Sparły się dwa stanowiska: Pan z drutem twierdził, że samochody przejeżdżając nie pozalają na utworzenie się wiru i dlatego woda nie spływa. Ergo: Samochody winne. Ja zaś twierdziłam, że samochody przejeżdżając, zabierają śmieci mogące zapchać studzienkę. Ergo: Samochody sa pomocne. Potem pan wrócił do grzebania drutem w kratce ściekowej. Wszyscy życzyli sobie szczęśliwego powrotu do domu, zdrowia i ładnej pogody na urlop. Widzisz, Lavina, Łódź to nie Warszawa, że jak cię kto przypadkowo łokciem walnie, to nie dość, że nie przeprosi, to jeszcze spojrzy podle spode łba, a jak go ofukniesz, to poświęci swoich cennych 7 sekund, żeby wrócić i walnąć cię laptopem w piszczel. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Ja widzę zupełnie coś innego 15.06.07, 16:45 Nie mów.. walnął Cię laptopem? Ja bym oddała ;-))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Otóż to! Właśnie o tym mówię. 15.06.07, 17:02 A to faktycznie, jesteś potencjalną ofiarą... mnie jak kiedyś jakiś wariat pchnąl na stoisko z wózkami przez marketem to go potem znalazłam w tym sklepie(nie było łatwo) i mu dałam takiego kopa w du.pę,że mnie pewnie do dziś pamięta. A miał ze dwa metry wzrosu, du.pę miał wysoko! Aż zaczął ochronę wzywać na pomoc... przyszedł ochroniarz i się zaczął z niego śmiać ;-))) lav (chyba już kiedyś to tu opowiadałam) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: brawo 15.06.07, 17:11 Raczej więcej szczęścia jak rozumu w czym jak wiemy jestem najlepsza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Chyba szykuje się kolejna burza. Niebo mruczy 15.06.07, 13:27 Kolejny dowód, że w serwisie pogoda.gazeta.pl/pogoda zapowiadają pogodę słoneczną. Wczoraj też miało być słoneczne popołudnie i nie padać, a skończyło się tak, jak się skończyło. Gazetową pogodę trzeba czytać tak jak niektórzy za czasów tzw. "komuny" czytali "Trybunę Ludu", a dzisiaj "Nasz Dziennik" - czyli jeśli mówią "tak" to znaczy "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
karmazynova.lavinka U nich nawet ziemia stoi na podstawce... 15.06.07, 13:31 matołki koziołki... ;-D lav Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: Jakby się rozchodzi. Albo migruje. 15.06.07, 13:39 Lekko pokapało i se poszła gdzieś. Ale wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ale pied.olło przed chwilą! 15.06.07, 13:55 Błysk jednoczesnie z grzmotem. Zupełnie na sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
rdch Re: Ale pied.olło przed chwilą! 15.06.07, 14:01 na olechowie tez juz widac, slychac i ..... Odpowiedz Link Zgłoś
kraiczek Re: Ale pied.olło przed chwilą! 15.06.07, 14:17 te tak sobie myślę że jak by was zatopiło to w sumie dobrze, mniej smrodu i wogóle, przecież bo wy w tą wisłą robicie ,obora normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kraiczek Re: A co robimy "w tą wisłą"? 15.06.07, 14:28 miało być co z tą wisłą robicie, ale widzę właśnie że to nie wy tylko warszawiaki, wy nie macie żadnej rzeki a brudów znacznie więcej niż w innych miastach, więc co się dziwić jakoś to musi spłynąć Odpowiedz Link Zgłoś
brite Kijem tę Wisłę? 15.06.07, 15:37 > miało być co z tą wisłą robicie, ale widzę właśnie że to nie wy tylko warszawiaki Nie ma to jak błyskawiczne dokształcenie z elementarnej geografii Polski :-) >wy nie macie żadnej rzeki oprócz tych osiemnastu: www.turystyka.lodz.pl/rzeki/rzeki.html Odpowiedz Link Zgłoś
cassani jaki jest Bóg od burzy? 15.06.07, 14:11 przecie niech już nie pada - bo znów mi dojazd do domu półtora godziny zajmie!!! Który Bóg sie tym zajmuje? Jowisz, Jupiter czy jaki inny? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: jaki jest Bóg od burzy? 15.06.07, 14:14 No jak to kto -Zeus Gromowladny.Polski Perun .Modl sie i kompa wylacz ,koledze wczoraj sie sfajczyl po karcie tv.Co sama niniejszym czynie. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: jaki jest Bóg od burzy? 15.06.07, 14:17 Pewnie p-osłowie znowu modlili się o deszcz, ale zamiast boga deszczu urzędował widocznie tego dnia właśnie ów Gromowład i w zastępstwie przysłał burze z gradobiciem. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ło fak! 15.06.07, 14:29 zapomniałem, to te zeszłoroczne wymodlone burze są! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Łódź aleją tornad 15.06.07, 14:46 To kara Boska za przegrane Euro 2012 i S-8. Czas pomysleć o przydomowych, wodoszczelnym schronie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski To jeszcze nie koniec, drodzy państwo 15.06.07, 14:57 Za chwilę będzie powtórka. Było za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Jeszcze wróci? 15.06.07, 15:31 www.imgw.pl/wl/internet/zz/pogoda/_burze/burze_zbiorcze.html Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Na tamtej mapce Łodzi już nie ma.... 15.06.07, 16:53 Trochę szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani z mapy jasno wynika 15.06.07, 16:53 że z północy nadlecą niebieskie ufo i stoczą walke z południowymi czerwonymi. Najbardziej zaskoczone będą ufo żółte, które krążą nieswiadome nad miastem. Czy ktoś wie czyje są brązowe ufo? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: z mapy jasno wynika 15.06.07, 16:57 To prognozy meteorologów. Całkien obok, nietrafione. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka A czytał legendę? 15.06.07, 17:04 Czerwone ufo to wyładowania sprzed pół godziny . Zielone bodajże sprzed półtorej(nie pamiętam) lav Odpowiedz Link Zgłoś