dorciaszek 19.06.07, 13:54 czy ma ktos z was takiego pieska?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorciaszek Re: mam Alan Parsons Project. 19.06.07, 13:59 chcialabym sobie kupic takiego psiaczka, ale wczesniej chcialabym pogadac z kims kto juz go ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: mam Alan Parsons Project. 27.06.07, 18:19 Pies psu wilkiem. Każdy pies jest inny. Nawet jak hodowcy twierdzą że jest taki sam. W kwestii takich_samych psów polecałabym japońskie_na_baterie :) lav Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: mam Alan Parsons Project. 16.11.07, 11:59 dorciaszek napisała: > chcialabym sobie kupic takiego psiaczka, ale wczesniej chcialabym > pogadac z kims kto juz go ma:) to nie pies. to zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Pies wygląda fajnie, 19.06.07, 15:58 ale mam pewien pogląd na produkcję psów. Otóż lepiej nie napędzać popytem hodowlanej koniunktury. Im mniej będzie się opłacała psio-rozrodcza industria, tym lepiej dla wszystkich psów, a pośrednio i dla nas. Ja bym przeszła się do schroniska, wybrała psinę z grubsza taką jak się marzy. Myślę, że czyn ów chwalebny, ucieleśniony w radosnym i wdzięcznym psie z nędzy, głodu, fetoru i zimna uratowanym, przyniesie Ci znacznie więcej satysfakcji i szczęścia niż russel terrrrier coś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Pies wygląda fajnie, 20.06.07, 08:05 Jak bardzo widac jak nie wiesz o co w ogole chodzi. Jak chcesz psa ze schroniska to prosze bardzo przejdz sie tam i go sobie kup! Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty a o co chodzi 20.06.07, 08:08 Czemu terrier lepszy niż pies ze schroniska? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: a o co chodzi 27.06.07, 18:21 Ale przeca w schronisku też można spotakć teriery. Albo coś podobnego. Co ludziska mają z tymi rasami? Że niby jak rasowy to lepszy? Z tego co zdążyłam zauważyć (w poczekalni u weterynarza) to jak opowiadali właściciele najbardziej chorują te rasowe. Kundelki tylko trzeba szczepić i pzury obcinać... dopiero na stare lata troche się sypią... a rasowe... rzadko dożywają starości... zwłaszcza duże... lav Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ależ nie denerwuj się 20.06.07, 09:13 Dorciaszku, psiaczki w schroniszczkach często są całkiem nieużywane. Porzucają je tam na przykład ludziczki, którzy wzięli rasowego, wymarzonego psiaczka, a po miesiączku stwierdzili, że psiaczek nie spełnia ich oczekiwanek, bo np. podgryza dracenkę, albo siśka na posłanko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Ależ nie denerwuj się 27.06.07, 12:50 powinansc isc na jekiegos etyka! zal mi Was jak czytam takie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Ależ nie denerwuj się 27.06.07, 13:00 > powinansc isc na jekiegos etyka! chyba pieletyka! Wypieliłby te odpowiedzi, jak mama cassaniego truskawkowe pole! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 "powinansc isc na jekiegos etyka!" 27.06.07, 13:12 Hm, miałabym sugestię, dokąd Ty powinnaś iść, ale jestem podła i zachowam ją dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: "powinansc isc na jekiegos etyka!" 27.06.07, 18:17 No jak możesz... podziel się :) Nie ładnie mieć tajemnice w towarzystwie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Parson Russel terrier 27.06.07, 21:34 Związek Kynologiczny w Polsce, oddział w Łodzi. Al.Kościuszki 48.Jak podaje ich strona internetowa, w środę od 18-20 jest szansa na spotkanie w siedzibie Związku osób związanych z Sekcją Teriera. Moze i właścicieli PR terierow, nie wiem czy takowi są w Łodzi. Na tejże stronie ktoś z łodzkim nr telefonu ogłasza szczeniaki jack russela do sprzedania, też cię nie zje, jak zechcesz spytac. Odpowiedz Link Zgłoś