Gość: . IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 21:11 Zamiast paki powinni dac tym lumpom potezny oklep i kazac placic odszkodowanie tamtemu chlopakowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: X A babka w Iraku zastrzeliła 3 bandytów. IP: *.filg.uj.edu.pl 12.06.03, 14:10 W Polsce poszłaby za to siedzieć, podobnie jak ten skatowany chłopak, gdyby broniąc się uszkodził bandziora. Odpowiedz Link Zgłoś
real_trinity ZBRODNIA - a kara? 12.06.03, 18:00 max 5 lat? ok to stawiam na 1,5 roku w zawieszeniu, nie sądzę żeby sędzia w polsce sie pokusił o wyższy wymiar kary a co dopier najwyższy. czaka nas rzeczywistość czy nakręcana pomarańcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.paavoo.blog.pl Re: Co za to grozi? IP: *.toya.net.pl 12.06.03, 14:33 Popieram. Tym gnojom powinno się też połamać nosy i powybijać zęby niech też poczują co to ból i strach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Co za to grozi? IP: *.p.lodz.pl 12.06.03, 14:39 "za udział w pobiciu, w którym naraża się człowieka na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający powyżej siedmiu dni grozi kara do 5 lat więzienia" tak mało ??? chyba powinni jeszcze doliczyć cos do tych 5 lat za to, ze dla tych dresików z Piotrkowskiej to był "żart" a za tą kamerę to nie powinno im się darować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Co za to grozi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 15:12 pieprzeni 'twardziele' w 4 na jednego goscia; jak tacy mocni to niech do mnie przyjada, sam im polamie lapy, nosy i szczeki. Mam nadzieje ze znajdzie sie kilku amatorów sparringu z takimi smieciami i ich najadą, skoro są ich dane, i mozna komus wpierd*** w poczuciu dobrze spełnionego obowiazku obywatelskiego; sam z checia bym to zrobil ale do lodzi daleko; jak to czytacie to zapraszam do wroclawia ćwoki; moj email metanab342@box43.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Co za to grozi? IP: 158.75.8.* 12.06.03, 15:08 Kiedyś oglądałem jakiś program o podobnej sytuacji w Stanach. Wszyscy sprawcy dostali dożywocie.A u nas tylko 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Co za to grozi? IP: *.unl.edu 12.06.03, 15:20 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Kiedyś oglądałem jakiś program o podobnej sytuacji w Stanach. > Wszyscy sprawcy dostali dożywocie.A u nas tylko 5 lat? dozywocie !!!!!!!!!!!!!!!! to jedna kara dla tych skurwieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu Re: Co za to grozi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 20:13 Imagine ja tez znam kogos kto by to i owo!!!Co Ty wogole pierdolisz czlowieku jak nie masz pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viroos Re: Co za to grozi? IP: *.malbork.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 15:32 ale to tylko im "grozi", jak bedzie z egzekwowaniem kary z gory wiadomo ... paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
maclorcan Re: Co za to grozi? 12.06.03, 16:05 Gość portalu: Piotr napisał(a): > A u nas tylko 5 lat? Pięć lat to jest w kodeksie, a na mój gust i tak dostaną do 2 lat w zawiasach. Choć może sąd nas zaskoczy? PS. a regulacje ustawowe i tak przydałoby się zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co za to grozi? IP: *.hrl.com 12.06.03, 18:43 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Kiedyś oglądałem jakiś program o podobnej sytuacji w Stanach. > Wszyscy sprawcy dostali dożywocie.A u nas tylko 5 lat? Doprawdy sami Panstwo widzicie , jakie jest ogolnospoleczne odczucie takiego czynu, czy zagrozenie kara do 5 lat jest wystarczjaco prewencyjne i dolegliwe, Jezeli macie odczucie ze nalezy zrewidowac kodeks karny, poniewaz jezeli chcemy sie czuc bezpiecznie to musimy wprowadzic karanie ktore by spelnialy warunki prewencji i dolegliwosci. Proste prawda. Prosze sobie tez wyobrazic gdyby ten biedny chlopak byl synem sedziego sadu Najwyzszgo lub przewodniczacego komisji prawnej Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrr a za podrabianie pieniedzy grozi 25lat!!! IP: 141.2.200.* 12.06.03, 15:23 ktos mi moze powie gdzie tu logika??? za narazenie czyjegos zycia do 5 lat a za podrabianie pieniadzy lub papierow wartosciowych do 25??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYCHO Studio Sprawiedliwość IP: 193.0.236.* 12.06.03, 15:46 Urucfhomić program tv na żywo podczas którego w ztudio będa eksterminowani recydywiści, którzy narazili na szwank zdrowie i życie ludzkie. Proponuję: topienie w kwasie strzał w tył głowy walec drogowy gaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Studio Sprawiedliwos´c´ IP: 141.2.200.* 12.06.03, 16:45 Gos´c´ portalu: RYCHO napisa?(a): > Urucfhomic´ program tv na z˙ywo podczas którego w ztudio be˛da > eksterminowani recydywis´ci, którzy narazili na szwank zdrowie i > z˙ycie ludzkie. > Proponuje˛: > > topienie w kwasie > strza? w ty? g?owy > walec drogowy > gaz wroze duza ogladalnosc i licencje na inne kraje, poza tym proponuje rowniez dolaczyc do recydywistow politykow, masonow, pedofili, pederastow i cyklistow na koniec jak juz bedzie porzadek a ogladalnosc bedzie spadac... g ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YasiU Ehhhh IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 20:02 Moim zdaniem powinno sie takich odstrzeliwac z miejsca, czyste smiecie, nie qmam wogule skad sie biora tacy ludzie... Jak patrze na cos takiego, to jestem za aborcja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorski Re: Roman Polanski ile chcesz lat za to samo IP: *.bb.online.no 12.06.03, 21:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch Re: Co za to grozi? IP: 193.128.25.* 12.06.03, 21:53 jak czytam takie reportaze to az sie niedobrze robi. Ci grzeczni chlopcy beda uniewinnieni bo uczeszczaja do prywatnych szkol wiec ich rodzice sie o to postaraja. Gdyby to policjanci pobili przestepcow to na pewno byliby skazani za pobicie. Ty narodzie polski sam doprowadziles do takiego stany rzeczy dzieki swojej glopocie: Policjanta mozna bic i sadzic a bandytow przepraszac i puszczec wolno za ich przestepstwa. Jaskrawym tego przykladem jest polski rzad i poslowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.eof.pl 13.06.03, 02:04 Login: eclipse Name: Dariusz Malaczyński Directory: /home/s2001j/eclipse Shell: /bin/bash Office: 4732, 2001J Home Phone: Piotr Never logged in. No mail. No Plan. Wyzsza Szkola Informatyki w Lodzi - hmm 3 miejsce w rankingu szkol nie panstowych - ql ale w czym ?? w napierdalaniu czy w nauce bo jsuh qrwa nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: Co za to grozi? IP: *.sympatico.ca 13.06.03, 06:34 Powinno byc lat 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumasheq do lat trzech pozbawienia wolności IP: *.magma-net.pl 13.06.03, 09:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screwt Re: Co za to grozi? IP: *.sggw.waw.pl 13.06.03, 14:03 przerazeniem napawa mnie zbydlecenie spoleczenstwa... zarowno tych gnoi jak i wszystkich szczekaczy domagajacych sie kary smierci. jakie macie prawo decydowac o ludzkim zyciu? jakie prawo (nawet w zgodzie z 'prawem') mialby sad??? czy dal komus zycie zeby je odbierac? czy bylby w boski sposob nieomylny w ferowaniu wyrokow? za czasow komunizmu wiele bylo przypadkow nieslusznie skazanych na kare smierci, rowniez w dzisiejszym usa - 'cywilizowanym' kraju gdzie wykonuje sie kare smierci, czesto sa watpliwosci... po fakcie. kolezanka/kolega miala/mial racje piszac ' Każda "władza" która boi się "społeczeństwa obywatelskiego" w swoim własnym interesie utrzymuje słaby poziom bezpieczeństwa na ulicach. Idzie o to aby Obywatel nigdy nie czuł sie pewnia a zwłaszcza godnie. Taki ani nie będzie głosował ani nie będzie domagał się swoich praw a władza ma ochroniarzy i tak ma być a Naród im bardziej zastraszony i sterroryzowany tym łatwiejszy do otumanienia i kierowania. Czy ktos wyobraża sobie że normalny i godny obywatel może zaakceptować lepperyzm. Pozdrawiam wszystkich i wzywam do myslenia.' idealnym byloby zeby kazdy czlowiek mial narzedzie/zdolnosc do obrony siebie, oraz przekonanie ze _sam_ musi sie obronic. to wlasnie nasza cywilizacyjna niesamodzielnosc czyni nas ofiarami bandytow. wiem jak paralizuje strach - bylem juz ofiara napasci. przekonanie o bezpieczenstwie jakie serwuja nam media czynia uzasadnionym fakt utrzymywania klasy rzadzacej i jej organow - policji/wojska. tymczasem to klasa rzadzaca czuje sie bezpiecznie zyjac z pieniedzy spolecznych, a nie spoleczenstwo. bo to ona podlega najlepszej ochronie. i nikt mi nie wmowi ze gdyby ci skurwysyni liczyli sie z tym ze chlopak ma bron i moze ich zastrzelic w samoobronie, podeszli by go bic i uskutecznili swoj zamiar. ale sama dostepnosc srodkow obrony i przekonanie koniecznosci samodzielnosci to nie wszystko. w tych realiach wprowadzilo by to co media nazywaja anarchia. otoz nie lansuje sie wartosci moralnych takich jak szacunek, odpowiedzialnosc, pokojowe wspolzycie i wspolpraca, tylko - konsumpcjonizm i kult pieniadza - po to by ludzie zarabiali wiecej i wiecej i lozyliprzy tym na utrzymanie wladzy. w skrocie - gdyby wpajano mlodym ludziom wartosc szacunku dla innych istot, odpowiedzialnosci za swoje czyny, samodzielnosci i nie okulawiano spoleczenstwa pozornym poczuciem bezpieczenstwa i pozornym odciazaniem zycia - np decydujac za nich jak maja zyc, na jakich zasadach funkcjonowac - nie dochodziloby do takich sytuacji... ale niestety to jest tylko moja wizja i nie zostanie spelniona bo to zalezy od rzadzacych i trwalo by dlugo i z wieloma wyrzeczeniami, a na samym koncu nie potrzeba by bylo kogos kto by za ludzidecydowal i z tego zyl i kolko sie zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Co za to grozi? IP: 212.182.109.* 13.06.03, 16:25 a ja wyznaję zasadę: dobry dres to martwy dres. Amen Odpowiedz Link Zgłoś