Gość: Kedar IP: *.mnc.pl 03.07.07, 19:49 Uwolnić rynek przesyłek pocztowych. Nie ma konkurencji, nie ma kto zatrudniać listonoszy, muszą pracować na Poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VITOs Strajk pocztowców się rozszerza IP: 91.90.58.* 03.07.07, 20:04 Dokładnie...sprywatyzować ten PRLowski ogródek. A nie Ci co w nim pracują plączą. Dziś po raz drugi chciałem odebrać paczkę z lekami dla mojego psa. I co pani z uśmiechem na ustach powiedziała. Nie widzi STRAJK jest. Sory ale jak nie pasi to na budowę bo ludzi brakuje. A Pocztę sprywatyzować i uwolnić rynek. A nie trzymać sobie posadki prezesi, dyrektorzy, granda j....a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Strajk pocztowców się rozszerza IP: *.emapa.pl 05.07.07, 14:05 A ja ostatnio dostałam od listonosza do reki awizo z napisem "Nie zastałem adresata". Przez kilka minut nie wierzyłam w to co widze, a listonosz niewzruszony na to, że mu się nie chce dzwigać. Jak poszłam po 10 minutach na poczte po paczke to Pani w okienku, że paczki bedą po 18 jak je listonosz przyniesie. To ja, że dostałam takie awizo do reki. Pani, że niemożliwe i wogóle. Dopiero zjechała z tonu jak znalazła paczke. A listonosz mi powiedział, że paczki nie przyniósł bo była za ciężka. Paczka ważyła tyle co zwykły list!!! Skoro listonoszom się nie chce pracować za takie pieniądze to niech zmienią prace. Może my zaczniemy strajkować i nie wysyłać nic PP to może im się podejście zmieni. Naganiają tylko klientów firmom kurierskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Awizo na zamknięta pocztę IP: *.nordeabank.pl 04.07.07, 09:05 na Lnianej, które mi zostawiono w poniedziałek, to niestety uważam za chamstwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromysł Re: Awizo na zamknięta pocztę IP: 10.9.35.* 04.07.07, 10:39 Lniana to wogóle jakiś dramat. To jest skandal paczki odbierasz na Lnianej listy na Plantowej a Opłaty przyjmuja jeszcze gdzie indziej. Co to za chory pomysł. Pozatym wkurza mnie jedna sprawa skoro poczta przyjeła paczkę a nie chce jej wydac to według mnie jest przywłaszczenie mienia. Czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jez Re: Awizo na zamknięta pocztę IP: *.sttb.pl 04.07.07, 21:33 Na Plantowej to samo. Witaj w klubie... Oni sobie robią strajk, a w tyłek za przeproszeniem dostajemy my klienci i jeszcze do tego za to płacimy. No to jest jakiś obłęd. Tej firmy-moloch nie znoszę bardziej niż TP SA, bo tam przynajmniej teraz jest większa konkurencja. Paczkę mogę sobie bez łachy wysłać kurierem i jeszcze po to mi przyjedzie do domu, ale co z listami?? Dlaczego my mamy być niewolnikami tej PRL-owskiej spuścizny? Jedyna normalna i kulturalna osoba z którą dzisiaj rozmawiałem z tef firmy to gość z Warszawskiej infolinii. Reszta to unikatowe chamy. Jeden matoł przy mnie kobiecie która płakała bo od poniedziałku nie dostała pieniędzy i nie wiedziała co się dzieje i nie ma za co kupić sobie i dzieciom jedzenia powiedział, tak jak tutaj komuś z Was: "nie nie widzi pani?! przecieeeż staajk jest". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Jeszcze tylko rok ochrony Poczty przez państwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:43 I skończy się ten socjalistyczny cyrk. W IN POST już zacierają ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Jeszcze tylko rok ochrony Poczty przez państw IP: *.toya.net.pl 04.07.07, 11:29 Czy człowiek pracujący w państwowej firmie nie ma prawa do godnej pracy, musi się godzić na upokorzenia i wykorzystywanie, ma wsadzić "gębe w kubeł" bo mogą prywatyzować? Ma siedzieć cicho, kiedy setki dyrektorów biorą pensje, nagrody, premie, odprawy,idące w setki tysięcy złotych, a awanse dotyczą tylko pracowników klanów rodzinych. Moja żona pracuje na kasie od 25 lat, jest już bliska depresji, przychodzą naczelnicy - młode dziewczyny, które dopiero od niej się uczą pracy na poczcie,ale przychodzą z układów - to jest zasada awansu w tym przedsiębiorstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jeszcze tylko rok ochrony Poczty przez państw IP: 193.142.243.* 04.07.07, 12:11 czlowieku gowno mnie to wszystko obchodzi! zaplacilem za priorytet, paczka przychodzila przez 2 tygodnie, a teraz czeka na mnie awizo w nieczynnej poczcie, to jest skandal!! powinno sie was zlinczowac. oddawac moja kase zlodzieje!! i paczke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 w .pl Re: Jeszcze tylko rok ochrony Poczty przez państw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:20 do ania jak cie cos zaboli pojdziesz do lekarza a on ci nie napisze peselu na recepcie i nie wykupisz recepty w aptece to tez bedziesz wyzywac ich jak miedzy innymi mnie czlowieku oni przysiegali na przysiege hipokratesa a jak ktos przez nich padnie to co wtedy lepiej zobacz jakimi oni jezdza samochodami ile oni zarabiaja a ile my to moze cos zrozumiesz BARANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Jeszcze tylko rok ochrony Poczty przez państw IP: *.pienista.net 04.07.07, 12:45 Jak się jej nie podoba i praca uwłacza godności, to niech się zwolni. Przecież zgodziła się na takie zarobki. Krótko - jak ktoś przez 25 lat przyjmuje bilon w kasie pocztowej, to chyba nie nadaje się do zbyt wielu innych prac? To może nie ma sensu jej więcej płacić? I pytanko: A te dziewczyny z układów to po co chcą do tej "strasznej harówy" po znajomości? I jeszcze za marną kasę? A może chodzi o to, że za nicnierobienie do 15.00 mają co miesiąc kaskę z podatków na koncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Jeszcze tylko rok ochrony Poczty przez państw IP: *.toya.net.pl 04.07.07, 15:59 Widać człowieku, że nie masz żadnego pojęcia o wyjątkowo cięzkiej pracy na poczcie, więc nie powinieneś zabierać głosu się w tym temacie. Ponadto widać w twojej wypowiedzi brak szacunku dla ludzi i ich pracy, szkoda że twoi rodzice tak cię wychowali. A tak wogóle, to źle zrozumiałeś moją wypowiedź, ale to już sprawa zasady - widzę co chcę, a nie to co jest. Przez szerzenie takich poglądów jak twoje, poniża się ludzi w pracy i zabiera godność. Mam nadzieję, że już niedługo, jeszcze wyjedzie kilka milionów Polaków, a ci co zostaną będą dyktować warunki pracy i płac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Jeszcze tylko rok ochrony Poczty przez państw IP: *.sttb.pl 04.07.07, 21:13 oby ta firma czym prędzej padła ! koniec monopolu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Państwowe firmy to patologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:16 Czas najwyższy zlikwidować te firmy i stworzyć wolny rynek usług. Nikt nie zatrudnia w prywatnej firmie nikogo po znajomości. Liczy się wiedza i umiejętności. Państwowe firmy to układy, kombinacje, korupcja. Jednym słowem - bagno. P.S. Czekam cierpliwie na uwolnienie usług pocztowych od ochrony Państwa. To już tylko rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Nie popieram takiej bezmyślności... IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.07, 14:04 żeby nie powiedzieć chamstwa i braku kultury. Mam pytanie do szanownych pocztowców: jak starsi ludzie mają odbierać emerytury jeśli wszystkich kieruje się do jednego urzedu pocztowego (Piotrkowska 17), gdzie nawet nie można dojechać samochodem???????? Nie wszyscy są w tak doskonałej formie żeby tam samodzielnie się dostać i jeszcze odstać w gigantycznej kolejce. Ludzie odrobinę pomyślcie!!! Uderzacie w najuboższą i najsłabszą grupę ludzi, ale co się dziwić prostym poczciarzom skoro lekarze tak samo traktują starsze osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Nie popieram takiej bezmyślności... IP: *.toya.net.pl 04.07.07, 18:15 To jest jakis absurd! Na Piotrkowskiej 17 urzad otwarty jest w godz 14-20 a ludzie ustawiaja sie tam pod drzwiami juz od 10!!! zwykła bezczelność, w zeszłym roku też był strajk poczty, nie podoba sie robota to WYPAD, dajcie innym normalnie funkcjonowac! Czekam na przekaz pieniezny który został wysłany 11 czerwca a awizo przyszło 29, PIĘKNIE. Jutro wyjezdam na miesiąc w związku z czym przekaz przepadnie bo nie mam niestety czasu stac 3 godz pod poczta z mozliwoscia pocałowania klamki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda_gadać Re: Nie popieram takiej bezmyślności... IP: *.sttb.pl 04.07.07, 21:34 polecam zobaczyć co się tam dzieje. Sodoma i Gomora AD 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PostKiller Nieroby pocztowe do kopalni !!! IP: *.toya.net.pl 04.07.07, 19:43 Zachciało się nosidrukom strajkować. W D... się od tej demokracji poprzewracało ! No pewnie... Nic tylko renty by się najchętniej nosiło, bo druki reklamowe już w Łodzi nosi ktoś inny. Niebawem KONKURENCJA wykończy wreszcie ten skostniały monopol i sprawa się szybko 'wyprostuje'. TPSA już się 'wypieła' na pocztę, a po tym strajku kolejne firmy policzą straty i zmienią usługodawcę. Nie mogę się doczekać kiedy do wyścigu stanie ktoś większy od InPost i wtedy te wszystkie nygusy którym się wydaje, że wiedzą co to jest praca, będą biegały za marne grosze dla jakiejś BundesPost lub innych kapitalistów, bez marudzenia, że torby są za ciężkie. Nie dość, że nierobom nawet nie chce się nacisnąć dzwonka, bo jeszcze ktoś przypadkiem wpuści i trzeba będzie wędrować na 2 piętro z poleconym, to ciągle MAŁO. A potem przez takich palantów starsze osoby muszą biegać do urzędu i w kolejce patrzeć na wiecznie niezadowolone lafiryndy z okienka, którym się chyba wydaję, że są w najgorszym wypadku księżniczkami. Jak nie odpowada pensja, to WON za granicę gary zmywać, bo z takim wykształceniem to do miotły nawet nie zatudnią, a do tańca przy rurze D... jest już za duże ! Właśnie założyłem Babci konto w banku aby i Ona mogła mieć w gdzieś to całe pocztowe badziewie ! A ja chyba przestanę zwalniać na drogach na widok kolejnego debila z naszywką PP... Niech sobie pajac pobiega, to może kondycję poprawi i listy szybciej doniesie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeżozwierz Re: Strajk pocztowców się rozszerza IP: *.sttb.pl 04.07.07, 21:11 To jest SABOTAŻ! Życzę tej firmie od dawna aby w końcu UPADŁA. Jakim prawem oni przetrzymują moją/naszą pocztę? Kupno znaczka i nadanie przesyłki to forma umowy która w końcu do cholery do czegoś zobowiązuje! PP traktuje ludzi jak gó.. za przeproszeniem. Może w końcu najwyższa pora abyśmy my - klienci - zaprotestowali. Wk^%#&!$y !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły klient Re: Strajk pocztowców się rozszerza IP: *.sttb.pl 04.07.07, 21:14 ODDAWAĆ PRZESYŁKI, to nie jest wasze! A potem "se" strajkujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nieroby! IP: *.toya.net.pl 05.07.07, 08:06 Czesto robie zakupy na allegro i NIGDY te gnojki z poczty nie przynosza mi paczki. Zawsze wrzucaja awizo do skrzynki i musze chodzic sam na poczte! A jestem w domu caly czas! I jeszcze teraz maja czelnosc strajkowac?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Strajk pocztowców się rozszerza IP: *.lodz.msk.pl 05.07.07, 08:52 Może trzeba zacząć składać do Prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Zatrzymywanie przesyłek (cudzego mienia) jest w Polsce prawnie zabronione. Poczta jako usługodawca ma obowiązki. Każdemu klientowi zgodnie z KC przysługuje prawo do reklamacji i zwrotu poniesionych kosztów 2x za nienależyte wykonanie usługi. Pocztowcy niech sobie strajkują, ale niech przyjmą inną formę protestu godzącą w Pocztę a nie klientów. Niech sobie nie przyjmują przesyłek, nie pobierają opłat za przesyłki - to ugodzi w interesy poczty - a nie klientów. Gdyby odmówiono przyjęcia przesyłki, zostałaby wysłana innym spedytorem, a tak za towar mam zapłacone a towar przetrzymuje Poczta - klient zrezygnował, ja zostaję z towarem, Poczta zostanie pozwana do Sądu o odszkodowanie. Pocztowcy nie rozumieją zasad wolnego rynku - nikt nikogo do niczego nie zmusza - jak im się nie podoba praca - to niech zmienią na inną lub idą na bezrobocie. Może jak Poczta straci pracowników zostanie szybciej postawiona w stan likwidacji. Jeśli chodzi o godność pracownika to chyba powinni ją mieć w chwili podpisywania umowy o pracę. W dzisiejszych czasach jak mi się pensja nie podoba to idę do pracodawcy z dwoma pismami, jedno z wnioskiem o podwyżkę, drugie z wypowiedzeniem, do wyboru dla pracodawcy. Czy ktoś kiedyś słyszał o strajkach w prywatnych firmach ?? Chyba raczej nie !! Uważam że do tak prowadzonych strajków powinni dołączyć się jeszcze wodociągowcy i elektrownie !! - po prostu wyłączyć i już. Uważam, że prawo w takich przypadkach powinno natychmiast odbierać wszelkie uprawnienia PP, a w takim przypadku paraliżu przedsiębiorstwa wszyscy dyrektorzy i prezesi powinni zostać odwołani i pociągnięci do odpowiedzialności materialnej za powstałe szkody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Strajk pocztowców się rozszerza IP: *.emapa.pl 05.07.07, 14:20 Jak dla mnie TP S.A. , PKO, PKO i Poczta Polska w kosmos. Bo im się już w dupach poprzewracało. Nie pasują zarobki to do innej pracy. Ktoś was zmuszał do pracy w PP? Nie sądze. Może poprostu do innej przyjąć nie chcą. TP S.A. już płacze za klientami. Teraz czas na Poczte. Skoro Pani w okienku nie chce się nic robić niech siedzi w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolennik strajku Re: Strajk pocztowców się rozszerza IP: 89.174.106.* 05.07.07, 18:14 Bardzo dobrze niech strajkują ja także czekam na ważna paczke ale popieram listonoszy za gó..ane pieniadze robia czy pada deszcze czy snieg sypie czy jest upal oni musza isc, skoro pielegniarki strajkuja choc wcale zle nie maja to dlaczego oni nie maja strajkowac!!!!!!!!! Ja jestem za strajkiem pocztowcy pospieszcie sie tylko zeby wszyscy z was strajkowali bo jak tak malymi grupami bedziecie strajkowac to nic nie zyskacie ogloscie strajk generalny na cala polske. Odpowiedz Link Zgłoś