aneko_chan 06.07.07, 10:56 Czy jest gdzieś niedaleko Łodzi kąpielisko? Jakieś czyste jeziorko czy rzeka? Szukam miejsca na całodniowy wypad. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaa202 Jedź do Spały. Tylko pomnika żubra nie dotykaj. 06.07.07, 11:00 Jest rodzajem samczego rytuału naszczanie na tego żubra. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty A spalskie samice w jaki sposób 06.07.07, 11:03 realizują swoje rytuały? Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan A bliżej Łodzi? 06.07.07, 11:05 Jest takie miejsce? Choćby mała rzeka? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Może Sulejów? 06.07.07, 11:19 Jest i Zalew i Pilica i bliżej niż Spała. I nie ma osikanego przez samców żubra. Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan Re: Może Sulejów? 06.07.07, 11:28 Sulejów znam, kilka lat z rzędu tam jeździłam. Szukam miejsca pod Łodzią, na 1-dniowy wypad (grill itp.) A do Sulejowa jest ponad 65km :( Myślałam że jest coś bliżej.. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Przecież to 40 minut jazdy. Jeszcze bliżej? 06.07.07, 11:29 W Rzgowie w rowie płynie struga. Ze wszystkich domów przy drodze odprowadzane są tam rurki z przepełnionych szamb. Nie, serio mówię, Spała. Namiastka kurortu. Pokajakować można, w knajpie posiedzieć, ciupagę kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Przecież to 40 minut jazdy. Jeszcze bliżej? 06.07.07, 11:48 Byłem w Spale jakiś czas temu, był tam taki basen, połączony z jeziorkiem. Nawet Longety bym nie wrzucił do tej mazi, która tam chlupotała. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Może był to również jakiś basen rytualny? 06.07.07, 11:56 Nie lubię jezior, stawów, basenów p.poż i glinianek. Rzeka, morze i ocean wchodzi w grę. Do dwóch ostatnich dalekawo, chociaż akurat po lepszej drodze i lepszym pojazdem nad morze można na dwa dni śmignąć. Nawet Longety mówisz... Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia_my tama na zalewie, Borki? 06.07.07, 11:56 albo pobliskie Smardzewice albo Karolinów? Chociaż teraz w deszcz to może lepiej siedziec w domu Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Przecież to 40 minut jazdy. Jeszcze bliżej? 06.07.07, 12:06 brite napisał: > Byłem w Spale jakiś czas temu, był tam taki basen, połączony z jeziorkiem. Nawe > t > Longety bym nie wrzucił do tej mazi, która tam chlupotała. Aaa,skąd byś wziął tylu ludzi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda402 Re: Przecież to 40 minut jazdy. Jeszcze bliżej? 07.08.07, 18:19 niestety tu się mylisz.Już od 2 lat jesteśmy skanalizowani i z wodociągizowani Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin Re: Przecież to 40 minut jazdy. Jeszcze bliżej? 07.08.07, 19:51 Hm, jak by Ci to powiedzieć? Nie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
more.words pełna lista 07.07.07, 15:42 Kąpieliska zorganizowane dopuszczone do użytkowania: * „Wawrzkowizna” w Rząsowie gmina Bełchatów * Łask na rz. Grabia/Pisia * „Arturówek” Łódź, ul Skrzydlata 75 * Kąpielisko „Businka” w Pabianicach, ul. Bugaj * Kąpielisko w Drzewocinach, pow. pabianicki * Bronisławów – Zalew Sulejowski, gm. Wolbórz, pow. piotrkowski * Kąpielisko „Słoneczko” na zb. Bugaj w Piotrkowie Tryb. * Uniejów – rz. Warta, pow. poddębicki * Kodrąb – zalew na rz. Widawce, pow. radomszczański * Zakrzówek Szlachecki na rz. Warcie, pow. radomszczański * „Tatar” na rzece Rawce w Rawie Mazowieckiej * Sieradz rzeka Warta, ulica Parkowa * Kąpielisko Zadębie Skierniewice ul. Konwaliowa * Smardzewice – Zalew Sulejowski, gm. Tomaszów Mazowiecki * Kąpielisko rzeka Pilica w Tomaszowie Maz. ul. PCK * Swolszewice Małe Borki, Zalew Sulejowski pow. tomaszowski * „Mrożyczka” na rzece Mroga, Głowno pow. zgierski * Kąpielisko „Starówka” w Ozorkowie pow. zgierski * „Nad Lindą” na rz. Linda w Grotnikach, pow. zgierski * „Malinka” Zgierz Dąbrówka Las * Kąpielisko w Strykowie, pow. zgierski Miejsca zwyczajowo wykorzystywane do kąpieli: * „Patyki” na rzece Pilsia pow. bełchatowski * Leonów Zalew Sulejowski pow. piotrkowski * Wylazłów - Zalew Jeziorsko, pow. poddębicki * Przedbórz-Błonie na rz. Pilicy, pow. radomszczański * Biała Rawska, rz. Białka, pow. rawski * Próba – zbiornik na rz. Żeglina, pow. sieradzki * Rzeka Rawka Skierniewice – Rawka * Tresta – Zalew Sulejowski gm. Tomaszów Maz. * Karolinów- Zalew Sulejowski gm. Tomaszów Maz. Odpowiedz Link Zgłoś
pangasia Re: Odpoczynek blisko Łodzi (jezioro, rzeka..) 07.07.07, 16:58 Ldzań lub Barycz na rzece Grabia. Ok 25 km od Łodzi. Rzeka niewielka ale w wielu miejscach da sie popływać. Czysta przede wszystkim. Idealna okolica na 1 dniowy piknik. Odpowiedz Link Zgłoś
moniskap Re: Odpoczynek blisko Łodzi (jezioro, rzeka..) 08.07.07, 11:13 z tego co wiem to ,,malinka,, w zgierzu nie jest dopuszczona do kapieli a arturowek odradzam.Mieszkam nie daleko z tamtad i jedynie na spacer do lasu chodzimy, kompac sie bym tam nie wykapala. Gdzies za Aleksandrowem jest kapielisko ,,zgnile blota,, podobno bardzo tam fajnie.Wstep 10zl/os ale mozna odebrac to sobie w barze.Wyczyszczone i zagospodarowane niedawno.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: Odpoczynek blisko Łodzi (jezioro, rzeka..) 08.07.07, 11:35 hmm...z tego co ja wiem, to Malinka w Zgierzu jest dopuszczona do kąpieli ;) ale osobiście nie polecam hehe sama szukałam czegoś w województwie - na zasadzie byle blisko... i powiem szczerze.. że już poczekam aż pojadę nad morze i na mazury... tam jakoś pewniej jest Odpowiedz Link Zgłoś
avatary polecam Bodeńskie -czyściutkie,cieplutkie i można 08.08.07, 10:43 pokajakować. Odpowiedz Link Zgłoś