Dodaj do ulubionych

Remontują krajową "jedynkę"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:56
noo - może teraz ktoś "inteligentny" uświadomi sobie, że Łodzi potrzeba
obwodnic... S-8 i S-14
Obserwuj wątek
    • tetlian Re: Remontują krajową "jedynkę" 12.07.07, 21:23
      A po "jedynce" przyjdzie kolej na "dwójkę" :)
    • Gość: todd chyba mała niekonsekwencja .... IP: *.chello.pl 12.07.07, 21:59
      Ponoć "...kierowcy muszą co chwilę przejeżdżać z jednej strony drogi na drugą, bo remonty robione są przemiennie.". A mnie się jednaj wydaje że remonty nie są robione (póki co) naprzemiennie. Obecnie remontowany jest tylko pas "do Łodzi".
      • tylko-forum Re: chyba mała niekonsekwencja .... 13.07.07, 07:38
        Gość portalu: todd napisał(a):

> Ponoć "...kierowcy muszą co chwilę przejeżdżać z jednej strony
        > drogi na drugą, bo remonty robione są przemiennie.". A mnie się
        > jednaj wydaje że remonty nie są robione (póki co) naprzemiennie.
        > Obecnie remontowany jest tylko pas "do Łodzi"

Ale kierowcy jadą na przemian po jednej i po dwóch jezdniach...;-)
    • Gość: Aldek SUgerowane objazdy IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 23:19
      Czy ktoś może poradzić jakiś sensowny objazd z Łodzi do Kielc, albo chociaż
      jakieś sugestie, jak ominąć te wykopki do Głuchowa.
      • tylko-forum Re: SUgerowane objazdy 13.07.07, 07:42
        Brójce-Czarnocin-Moszczenica-Piotrkow
        Wjezdzasz prosto na obwodnicę Piotrkowa z wylotem na Sulejow
        • Gość: szyszak Re: SUgerowane objazdy (dokładny opis trasy) IP: *.toya.net.pl 13.07.07, 10:30
          A dokładnie to tak: Z Łodzi wyjeżdżasz Tomaszowską. Z tomaszowskiej skręcasz w lewo w Kolumny i za jakieś 300/400 metrów skręcasz w prawo w Kalinowskiego i to już jest wylotowa ulica z naszego miasta. Tamtędy jedziesz cały casz prosto przez Wolę Rakową do Brójec. Pod koniec tej wsi skręcasz w prawo na Czarnocin. Jedziesz cały czas z pierwszeństwem, mijasz Czarnocin i za Czarnowcinem, w Biskupiej Woli skręcasz w lewo, by potem za około kilometr skręcić w prawo. Dojeżdżasz do Kiełczówki i tam dajesz w prawo na Moszczenicę i tam już cały czas zgodnie z pierszeństwem przez Moszczenicę dojeżdżasz do Piotrkowa. Przed Piotrkowem przejeżdżasz wiaduktem nad DK8, potem masz las i za lasem skręcasz w lewo na nowiutką obwodnicę, która wyprowadzi Cię wprost na trasę do Kielec. Nie musisz dziękować ;)
      • Gość: rr Re: SUgerowane objazdy IP: 80.54.62.* 13.07.07, 11:56
        ja będę jechał z centrum, spróbuję Rokicińską wyjechać na wschód z Łodzi, w
        Kurowicach w lewo (na małym rondku) do Rokicin, w Rokicinach w prawo i dalej
        cały czas prosto na Piotrków
        • tylko-forum Re: SUgerowane objazdy 13.07.07, 13:15
          Gość portalu: rr napisał(a):

> ja będę jechał z centrum, spróbuję Rokicińską wyjechać na wschód z Łodzi, w
          > Kurowicach w lewo (na małym rondku) do Rokicin, w Rokicinach w prawo i dalej
          > cały czas prosto na Piotrków

jesli lubisz tak jezdzic dookola to juz jedz do Ujazdu i na Wolbórz...;-)
    • Gość: west Węzeł A1 - A2 IP: *.proxy.aol.com 13.07.07, 03:19
      Kiedy zabiorą się za budowę węzła łączącego A1 i A2 wraz z odcinkami
      dojazdowymi.
    • Gość: klakier Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 05:38
      ...nie, potrzeba wreszcie wschodniej obwodnicy w postaci A1 od Strykowa do
      Srocka. Tylko nikt nie umie sobie poradzić z kretyńskimi protestami...
    • Gość: gosc Remontują krajową "jedynkę" IP: 213.165.242.* 13.07.07, 10:43
      doskonale, ze cos sie zmienia na lepsze, mam jedynie nadzieje,ze prace
      remontowe zostana wykonane we wlasciwy sposob i nie bedzie koniecznym
      naprawianie tych samych drog za kilka miesiecy ( tj autostrada do krakowa,
      ktora wyglada koszmarnie).
      A takze mam nadzieje,ze zbulwersowani kierwocy docenia to,ze teraz stoja w
      korku a wkrotce beda jechac polepszej nawierzchni. Najpierw musi byc zle zeby
      kiedys bylo dobrze...rezulataty beda widoczne wiec zycze cierpliwosci kazdemu
      kierowcy
    • Gość: dev Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.sds.uw.edu.pl 13.07.07, 12:27
      jak by to pomoglo w przypadku takiego remontu? czy czasem nie pogroszylo by
      sytuacji ze wzgledu na zwiekszony ruch pomiedzy rzgowem a piotrkowem (gdzie s8
      mialoby wspolny przebieg z a1)?
    • Gość: komandos Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.ericsson.net 13.07.07, 12:35
      akurat w tym wypadku S8 i S14 nic by nie pomogly.
      • Gość: tomek Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.toya.net.pl 13.07.07, 20:36
        Taka arteria wylotowa czyli 1 powinna mieć z Łodzi do Piotrkowa po 3 pasy ruchu
        w obie strony inaczej nadal będzie ciasno szczególnie przy gigantycznych
        targowiskach a przecież od szpitala Matki Polki spokojnie można dobudować po 1
        pasie więcej.
        Ta obecna kiszka jest tragiczna i jeśli tylko zmieniają asfalt za 150 mln to
        pogratulować wydatków.
    • marcinlodz może mam teorię spiskową ale dlaczego remont drogi 14.07.07, 00:00
      do podłodzkich targowisk Ptak, Głuchów rozpoczął się w momencie kiedy za
      miesiąc, dwa rozpocznie się likwidacja Targowiska Europa na stadionie
      Dziesięciolecia w Wawie. Zarządcy podłodzkich targowisk liczyli na
      przeniesienie się najemców właśnie do nich.
      Ale jeżeli jest utrudniony dojazd zarówno dla klientów jak i najemców to po co
      przenosić się na targowiska na które i tak nikt nie dojedzie do końca roku - bo
      tyle według planów ma trwać remont.....????
      W zestawieniu z S-8, kłamstwami GDDKiA, Y kolejowym, Euro 2012, 37 mln dla
      Lublinka, przyznaniu 45% dofinsowania UE z na wirtualne lotnisko w Modlinie,
      prowakacją służb specjalnych w sprawie z wicepremierem, jestem bardzo
      podejrzliwy.
      No chyba że GDDKiA w Łodzi wytrze sobie twarz podając że to na Euro 2012......
    • Gość: Bonifacy Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 09:35
      Mam jechać w najbliższy czwartek przed południem "jedynką" z południa nad
      morze. Czy rzeczywiście ten remont jest tak straszny? A jeśli tak, proszę o
      podpowiedź, jaki objazd byłby najlepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka