Gość: Morcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:56 noo - może teraz ktoś "inteligentny" uświadomi sobie, że Łodzi potrzeba obwodnic... S-8 i S-14 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetlian Re: Remontują krajową "jedynkę" 12.07.07, 21:23 A po "jedynce" przyjdzie kolej na "dwójkę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: todd chyba mała niekonsekwencja .... IP: *.chello.pl 12.07.07, 21:59 Ponoć "...kierowcy muszą co chwilę przejeżdżać z jednej strony drogi na drugą, bo remonty robione są przemiennie.". A mnie się jednaj wydaje że remonty nie są robione (póki co) naprzemiennie. Obecnie remontowany jest tylko pas "do Łodzi". Odpowiedz Link Zgłoś
tylko-forum Re: chyba mała niekonsekwencja .... 13.07.07, 07:38 Gość portalu: todd napisał(a): > Ponoć "...kierowcy muszą co chwilę przejeżdżać z jednej strony > drogi na drugą, bo remonty robione są przemiennie.". A mnie się > jednaj wydaje że remonty nie są robione (póki co) naprzemiennie. > Obecnie remontowany jest tylko pas "do Łodzi" Ale kierowcy jadą na przemian po jednej i po dwóch jezdniach...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldek SUgerowane objazdy IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 23:19 Czy ktoś może poradzić jakiś sensowny objazd z Łodzi do Kielc, albo chociaż jakieś sugestie, jak ominąć te wykopki do Głuchowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko-forum Re: SUgerowane objazdy 13.07.07, 07:42 Brójce-Czarnocin-Moszczenica-Piotrkow Wjezdzasz prosto na obwodnicę Piotrkowa z wylotem na Sulejow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszak Re: SUgerowane objazdy (dokładny opis trasy) IP: *.toya.net.pl 13.07.07, 10:30 A dokładnie to tak: Z Łodzi wyjeżdżasz Tomaszowską. Z tomaszowskiej skręcasz w lewo w Kolumny i za jakieś 300/400 metrów skręcasz w prawo w Kalinowskiego i to już jest wylotowa ulica z naszego miasta. Tamtędy jedziesz cały casz prosto przez Wolę Rakową do Brójec. Pod koniec tej wsi skręcasz w prawo na Czarnocin. Jedziesz cały czas z pierwszeństwem, mijasz Czarnocin i za Czarnowcinem, w Biskupiej Woli skręcasz w lewo, by potem za około kilometr skręcić w prawo. Dojeżdżasz do Kiełczówki i tam dajesz w prawo na Moszczenicę i tam już cały czas zgodnie z pierszeństwem przez Moszczenicę dojeżdżasz do Piotrkowa. Przed Piotrkowem przejeżdżasz wiaduktem nad DK8, potem masz las i za lasem skręcasz w lewo na nowiutką obwodnicę, która wyprowadzi Cię wprost na trasę do Kielec. Nie musisz dziękować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: SUgerowane objazdy IP: 80.54.62.* 13.07.07, 11:56 ja będę jechał z centrum, spróbuję Rokicińską wyjechać na wschód z Łodzi, w Kurowicach w lewo (na małym rondku) do Rokicin, w Rokicinach w prawo i dalej cały czas prosto na Piotrków Odpowiedz Link Zgłoś
tylko-forum Re: SUgerowane objazdy 13.07.07, 13:15 Gość portalu: rr napisał(a): > ja będę jechał z centrum, spróbuję Rokicińską wyjechać na wschód z Łodzi, w > Kurowicach w lewo (na małym rondku) do Rokicin, w Rokicinach w prawo i dalej > cały czas prosto na Piotrków jesli lubisz tak jezdzic dookola to juz jedz do Ujazdu i na Wolbórz...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Węzeł A1 - A2 IP: *.proxy.aol.com 13.07.07, 03:19 Kiedy zabiorą się za budowę węzła łączącego A1 i A2 wraz z odcinkami dojazdowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 05:38 ...nie, potrzeba wreszcie wschodniej obwodnicy w postaci A1 od Strykowa do Srocka. Tylko nikt nie umie sobie poradzić z kretyńskimi protestami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Remontują krajową "jedynkę" IP: 213.165.242.* 13.07.07, 10:43 doskonale, ze cos sie zmienia na lepsze, mam jedynie nadzieje,ze prace remontowe zostana wykonane we wlasciwy sposob i nie bedzie koniecznym naprawianie tych samych drog za kilka miesiecy ( tj autostrada do krakowa, ktora wyglada koszmarnie). A takze mam nadzieje,ze zbulwersowani kierwocy docenia to,ze teraz stoja w korku a wkrotce beda jechac polepszej nawierzchni. Najpierw musi byc zle zeby kiedys bylo dobrze...rezulataty beda widoczne wiec zycze cierpliwosci kazdemu kierowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dev Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.sds.uw.edu.pl 13.07.07, 12:27 jak by to pomoglo w przypadku takiego remontu? czy czasem nie pogroszylo by sytuacji ze wzgledu na zwiekszony ruch pomiedzy rzgowem a piotrkowem (gdzie s8 mialoby wspolny przebieg z a1)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komandos Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.ericsson.net 13.07.07, 12:35 akurat w tym wypadku S8 i S14 nic by nie pomogly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.toya.net.pl 13.07.07, 20:36 Taka arteria wylotowa czyli 1 powinna mieć z Łodzi do Piotrkowa po 3 pasy ruchu w obie strony inaczej nadal będzie ciasno szczególnie przy gigantycznych targowiskach a przecież od szpitala Matki Polki spokojnie można dobudować po 1 pasie więcej. Ta obecna kiszka jest tragiczna i jeśli tylko zmieniają asfalt za 150 mln to pogratulować wydatków. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlodz może mam teorię spiskową ale dlaczego remont drogi 14.07.07, 00:00 do podłodzkich targowisk Ptak, Głuchów rozpoczął się w momencie kiedy za miesiąc, dwa rozpocznie się likwidacja Targowiska Europa na stadionie Dziesięciolecia w Wawie. Zarządcy podłodzkich targowisk liczyli na przeniesienie się najemców właśnie do nich. Ale jeżeli jest utrudniony dojazd zarówno dla klientów jak i najemców to po co przenosić się na targowiska na które i tak nikt nie dojedzie do końca roku - bo tyle według planów ma trwać remont.....???? W zestawieniu z S-8, kłamstwami GDDKiA, Y kolejowym, Euro 2012, 37 mln dla Lublinka, przyznaniu 45% dofinsowania UE z na wirtualne lotnisko w Modlinie, prowakacją służb specjalnych w sprawie z wicepremierem, jestem bardzo podejrzliwy. No chyba że GDDKiA w Łodzi wytrze sobie twarz podając że to na Euro 2012...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonifacy Re: Remontują krajową "jedynkę" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 09:35 Mam jechać w najbliższy czwartek przed południem "jedynką" z południa nad morze. Czy rzeczywiście ten remont jest tak straszny? A jeśli tak, proszę o podpowiedź, jaki objazd byłby najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś