Dodaj do ulubionych

wesołe psy

25.07.07, 20:27
Dzięki błyskawicznej i profesjonalnej pomocy Pana Prezydenta Pabianic ,4
pieski koczujące od wielu tygodni w lesie za Retkinią znalazły
schronienie.Chciałbym w tym miejscu podziękować wszystkim ludziom dobrej woli
za zaangażowanie,a w szczególności Państwu Kiliańskim z Retkini ,Panu
Prezydentowi Pabianic. Jesteście WSPANIALI!!!!Pamiętajcie wszyscy
,że zwierzęta to nasi mniejsi BRACIA,DBAJMY O NICH !
Obserwuj wątek
    • bryzolin Re: wesołe psy 26.07.07, 16:29
      A gdzie znalazły to schronienie? W schronisku? Będą wykastrowane?
      • horstik Re: wesołe psy 26.07.07, 17:35
        Pieski są w schronisku na Widzewie w niezbyt licznym towarzystwie narazie mają
        się dobrze
        • bryzolin Re: wesołe psy 26.07.07, 22:05
          Naprawdę dobrze? Za kratami? Gdybym był na ich miejscu wolałbym zdechnąć na
          mrozie niż iść za kraty na niechybną śmierć.
          Tam to chociaż przynosili im jedzenie, jak byliśny tam oststnio to miski były
          pełne jedzenia.
          Czy naprawdę dobrze zrobiłeś?
          • horstik Re: wesołe psy 26.07.07, 23:03
            Myślę,że trochę przesadzasz,nie w każdym schronisku jest tak żle jak w
            powszechnie znanym. A poza tym ,byłeś ,widziałeś las,tam w tej chwili odbywa się
            wielkie sprzątanie po skutkach majowego huraganu .Myślę ,że jesteś zwolennikiem
            tezy-żyć krótko( do zimy), a dobrze.
            • kelko Re: wesołe psy 27.07.07, 21:13
              Dopiero znalazłam ten wątek. Dla mnie to dobra wiadomość, bo myślę, że one
              naprawdę nie były tam bezpieczne.
              Małe pieski mają całkiem sporą szansę na adopcję.
              • horstik Re: wesołe psy 28.07.07, 00:32
                Dziękuję za wsparcie. Pieski są w schronisku na Kosodrzewiny ,pewnie nie są
                zadowolone z takiej swobody jak miały,ale są bezpieczne.W lesie rozpoczęły się
                prace porządkowe, więc dobrze się stało, że mają dach nad głowa, wikt i
                opierunek.Są ładne ,dlatego myślę,że znajdą jakiś przyjazny dom i będą szczęśliwe.
                • kelko Re: wesołe psy 28.07.07, 09:15
                  Tam myślałam, że na Kosodrzewiny ;-) Jasne, że w tej sytuacji żadne wyjście nie
                  było idealne, ale patrząc realistycznie, to nawet gdyby nie spotkała ich
                  krzywda ze strony ludzi, to z nadejściem chłodów nie dałyby sobie rady.
                  Gdyby ktoś z nas miał działkę, na której mógłby dać pieskom miejsce... tylko
                  pomarzyć można...
                  Co prawda Kosodrzeiwny to ode mnie strasznie daleko, ale może uda mi się
                  namówić kogoś na transport i wizytę u piesków. Może uda się pomóc w oswajaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka