nati-2006 03.08.07, 11:07 hej co mozecie powiedziec o tej firmie, chcę u nich kupić mieszkanie i nie wiem czy dobrze zrobie poradzcie cos to ma byc inwestycja mojego życia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysztofbla Re: dynamix mieszkania 03.08.07, 19:46 Jedna z solidniejszych firm deweloperskich w Łodzi. Nie wycofuje się z zawartych umów tylko dlatego aby więcej zarobic. Inni tak robią - patrz osiedle na Tymienieckiego gdzie deweloper oddał pieniądze za sprzedane mieszkania po 2500-3000zł/m2, aby ponownie je sprzedać za 4000 czy 5000zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn777 Re: dynamix mieszkania 04.08.07, 08:39 Ja bym na twoim miejscu uważał z dynamixem, a już na pewno czytał wszystkie dokumenty dokładne i zadawał jak najwięcej pytań. Rok temu na ich stronie pojawiła się zapowiedź rozpoczęcia budowy na Radogoszczu na Łozowej. Pojechał do ich biura zostałem poinformowany o wszystkich szczegółach dotyczących mieszkania. Dowiedziałem się również, że mam wpłacić zaliczkę rezewujące wybrane przeze mnie mieszkanie. Coś mnie tchnęło i zpytałem czy już mają pozwolenie na budowę i tu miła Pani, która mnie obsługiwała się trochę zmieszała i powiedziała, że wprawdzie nie mają pozwolenia, ale jest to czysta formalność, kwestia kilku tygodni i ruszą z inwestycją. Gdy się spytałem, co się stanie z zaliczką, w jakim czasie mi zwrócą, gdyby nie dostali pozwolenia, Pani mi wprawdzie powiedziałą, że jak najszybciej, ale w umowie, którą miałem podpisać taki czas nie był uwzględniony. Odpuściłem sobie to mieszkanie, a firma Dynamix odpuściła sobie inwestycję na Łozowej. Dotychczasowe inwestycję Dynamix są faktycznie solidne i wiarygodne, ale uważaj wszystkie firmy deweloperskie zostały teraz opanowane jakimś szaleństwem i dla większych zysków są gotowe zrobić największe świństwo, mimo, że dotychczas były solidne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3M Re: dynamix mieszkania IP: *.4web.pl 25.08.07, 15:52 Ja tam nie miałem problemu z wprowadzeniem dodatkowych terminów ewnetulanego zwrotu kasy. Firma otwarta na indywidualną modyfikację zapisów umowy Odpowiedz Link Zgłoś