hubar 27.06.03, 01:05 Brawo dziewczyny :-) Może pamiętacie taki oto artykuł: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=63&w=4665530 hmmmmmmmm Teraz wiem gdzie te baterie wywalić - do Redakcji :-) i nie bedę musiał za to płacić. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xsert Re: Licealistki z pomysłem IP: *.mnc.pl / 10.128.1.* 27.06.03, 08:03 A ja sobie bateryjki laduje i mam ponowne wykorzystanie. Tylko dla malo doswiadczonych radze uwazac, bo moga explodowac. PS. Gdzie oddac zuzyty olej silnikowy. Odpowiedz Link Zgłoś
blenda Re: Licealistki z pomysłem 28.06.03, 10:15 Eksplodowac?? Nie strasz. zakldam ze to moze nastapiz od zbyt dlugiego ladowania?? hmm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Licealistki z pomysłem 30.06.03, 10:12 lepiej jest kupic akumulatorki. akumulatorki typu nimh kosztuja ok 20 zl sztuka a wytrzymuja ladnych pare lat ladowan i nie trzeba ich zbyt szybko wyrzucac :) a bylbym zapomnial ladowarka kosztuje chyba niewiele wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Licealistki z pomysłem 29.06.03, 22:44 Ja wytrwale zbierałewm (wszak kiedyś miałem jechać do Tesco na Widzewie), ale już wsparłem koleżanki torebką baterii wszelakich... Dziewczyny są znane nie tylko z akcji z bateriami, ale i z napisami na koszulkach. Stałem się ich wielbicielem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuch Re: Licealistki z pomysłem IP: 195.117.244.* 30.06.03, 10:16 geograf napisał: > Ja wytrwale zbierałewm (wszak kiedyś miałem jechać do > Tesco na Widzewie), ale już wsparłem koleżanki torebką > baterii wszelakich... > Dziewczyny są znane nie tylko z akcji z bateriami, ale i > z napisami na koszulkach. > Stałem się ich wielbicielem:-) > WIELBICIELEM DZIEWCZAT???ACH, TY LOVELASIE:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Licealistki z pomysłem 30.06.03, 12:56 wielbicielem ich pomysłowości i tekstów, np.: "Panie prezydencie, nawet w konfesjonale trudno o rozgrzeszenie będzie!" Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Licealistki z pomysłem 30.06.03, 09:25 Braaaaaaawooooooo licealistki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetyk Re: Licealistki z pomysłem IP: *.vline.pl / 172.16.8.* 30.06.03, 09:57 Taka akcja jest prowadzona już od paru miesięcy na wydziale Biologii i Ochrony Środowiska. Firmuje ją koło studenckie z ochrony. Tylko, że licealistki lepiej potrafiły pomysł sprzedać i chwała im za to. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Licealistki z pomysłem 30.06.03, 12:45 Co z tego, skoro wiele osób o tym nie wiem. Ja np zbieram wytrwale baterie z nadzieją, że będę mógł je zanieść nie płacąc za oddanie. Teraz jest taka okazja, tylko musze się zebrać (i baterie) i pojechać oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw Pomysł baardzo potrzebny 30.06.03, 10:36 Organizacjas zbiórki świetnie nagłosniona - Gratulacje :-) Osobiście jednak używam akumulatorków, a te posiadam od kilku lat i najwyzej coraz częściej ładuję. W kazdym miescie jest ten sam problem jesli chodzi o odpady niebezpieczne typu baterie. Odzysk ich jest nieopłacalny, najlepszym zaś sposobem neutralizacji jest spalanie w bardzo wysokich temperaturach. To niestety wywołuje nieuzasadnione protesty społeczne -tzw. "ekolodzy" protestują przeciwko spalarniom z układami wysokich temperatur podając przykłady emisji szkodliwych związków powstających przy spalaniu... jedynie w niskich temperaturach. Jak wiadomo - nastrzaszyć jest łatwo, apotem ciężko jesdt przekonać ludzi do takiego pomysłu. Więc ludzie protestują przeciwko profesjonalnym spalarniom i plazmotronom (w tej chwili najbezpieczniejsza metoda - całość odpadów przetwarzana jest na plazmę - bezładny zbiór atomów, w którym nie tworzą się żadne związki, a po zastugnięciu powstaje masa przypominająca bazalt), a piją wode ze studni w polbiżu wysypisk, i godza się na spalanie odpadów niebezpiecznych w przyszpitalnych spalarniach (w dość niskich temperaturach). Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Zawiozłem :-) 20.07.03, 00:49 Po moich Kłopotach z bateriami www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=4665530 / Wreszcie się i baterie, zebrałem i zawiozłem na Sienkiewicza 72 Nawet nie sądziłem, że tyle tych baterii mam: 80 paluszków, 5 R9, 1 R14 i 2 R20 PS sorry za wczesniejszy post, za szybko poszło :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Licealistki z pomysłem 10.08.03, 16:33 kto pamięta do kiedy baterie będą zbierane? Bo po wakacjach planuję generalne porządki, więc baterii się trochę chyba uzbiera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Licealistki z pomysłem 10.08.03, 16:45 Nie mam pojęcia. Jedno wiem, że mój wkład w akcję sięgnie ponad 100! Zrobiłem porządki i kilka bateryjek się jeszcze znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś