goska5555 15.08.07, 16:35 Witam Mam pytanie: Czym mogę dojechać do MANUFAKTURY z Łodzi Fabrycznej, a jak nie stamtąd to z jakiego najbliższego przystanku. Chodzi mi zarowno o tramwaje jak i o autobusy. Z góry dziękuje za szybka odpowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ujji Re: Dojazd do Manufaktury 15.08.07, 18:23 wychodzisz z peronów prosto na ulicę Kilińskiego, skręcasz w prawo, dochodzisz do ulicy Narutowicza. na tej ulicy wsiadasz w tramwaj linii 7. masz do przejechania 4 przystanki - wysiadasz na Północnej, i masz jeszcze kawałek do dojścia - manufakturę masz wtedy prosto przed sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
indian-summer Re: Dojazd do Manufaktury 15.08.07, 18:26 Z łodzi fabrycznej: musisz wsiąść w jakikolwiek tramwaj jadący w stronę ul.piotrkowskiej. jedziesz 1 przystanek, wysiadasz (róg ul.Zielonej i Al.Kościuszki) i idziesz na autobus (95,99) lub tramwaj (jakikolwiek) jadący w stronę placu wolności. wysiadasz przy placu wolności i dalej pieszo :) zresztą jeśli zapytasz o drogę, to każdy Ci powie, jak tam trafic:) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Dojazd do Manufaktury 15.08.07, 18:47 Z ta 7 lepsza opcja ,bo na Kosciuszki/Zachodnia trwa remont torow, wiec lepiej sie nie pchac,chociaz autobusy jezdza .Mozna tez dojsc na Pietryne i isc nia jak sie numery zmiejszaja ,dojdziesz w ten sposob na Pl.Wolnosci ,a jak dalej to kazdy ci powie, bo to juz rzut beretem, a i troche Lodzi zobaczysz . Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofbla Re: Dojazd do Manufaktury 18.08.07, 16:07 indian-summer napisała: > Z łodzi fabrycznej: > .. wysiadasz (róg ul.Zielonej i Al.Kościuszki) i idziesz na autobus > (95,99) lub tramwaj (jakikolwiek) jadący w stronę placu wolności. Stuk, puk indian-summer obuć się. Od 07.07.2007 mamy w Łodzi wielki plac budowy w wyniku którego żaden tramwaj nie jedzie al.Kosciuszki i Zachodnią. Zatem "lub tramwaj (jakikolwiek)" to wielka przesada!!! Co do autobusów. 99 owszem tak, ale 95 jeździ na trasie Dąbrowa- pl.Niepodległości :). W zamian mamy autobusy Z1 i Z2 ;). A tak serio, najlepiej wybrać wariant z tarmwajem linii 7 - 4 przystanki, bez przesiadek... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Wszystkie drogi prowadzą do Manufaktury. 15.08.07, 19:43 Ja bym poszła pieszo. Narutowicza do Pietryny, Pietryną ku placowi Wolności, tam odbić w lewo, iść Zachodnią do Ogrodowej i proszę bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
brite właśnie 15.08.07, 19:48 > Ja bym poszła pieszo. Narutowicza do Pietryny, Pietryną ku placowi > Wolności, tam odbić w lewo, iść Zachodnią do Ogrodowej i proszę > bardzo! i to jest najlepszy sposób dotarcia do Manu. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: właśnie 15.08.07, 19:58 "Mozna tez dojsc na Pietryne i isc nia jak sie numery zmiejszaja ,dojdziesz w ten sposob na Pl.Wolnosci ,a jak dalej to kazdy ci powie, bo to juz rzut beretem, a i troche Lodzi zobaczysz ." Hmm ,macie mnie w wyszarzonych ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja się przyznam (ze wstydem) 15.08.07, 20:14 że całej Twojej repliki nie przeczytałam. Mam obecnie wstręt do komunikacji miejskiej. W poniedziałek chciałam sobie PRZYSPIESZYĆ, wsiadłam w Z2 przy Bałuckim i do Andrzeja jechałam 33 (!) minuty w potwornym smrodzie, obok zanietrzeźwionej pary w zaszczanych dresach. Pan miał do tego sparszywiałe ucho, dodatkowo rozerwane kolczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Coś w tym jest 15.08.07, 20:25 Nigdzie mi tak świat nie śmierdzi, jak w autobusach. NB, też bym uderzyła z buta z dworca do Manufaktury. Szkoda pieniędzy na to, co prezentuje sobą nasza komunikacja kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Coś w tym jest 15.08.07, 20:41 Kiedy 7 jest calkiem ok,bo jakas przepelniona nadmiernie nie jest ,mozna tez zobaczyc jak wyremonotowano Kiliniszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Na Kilińskiego nawierzchnia wymieniona 15.08.07, 21:07 ale kamienice takie same, niestety. Mówię to z prawdziwym żalem. Wyobraźni mi wystarcza, żeby zobaczyć to miasto w czasach, gdy wszystkie te budynki były czyste, zadbane, z prawowitym właścicielem. Porównanie tych obrazów rozrywa serce. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Na Kilińskiego nawierzchnia wymieniona 15.08.07, 21:17 Ale podobono smog sie snul i brudzil domy ,jeszcze gorsze powietrze bylo , bo przeciez miastem kominow bylismy ,plus rynsztoki ,plus palenie weglem w calym centrum ,ze o higienie osobistej nie wspomne .Tzn jej braku , bo persili ,lenorow i zeli pod prysznic nie bylo ogolnie dostepnych :) Milej podrozy na kresy ,alez ci zazdroszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Wszystkie drogi prowadzą do Manufaktury. 16.08.07, 18:05 z wyjątkiem Drewnowskiej. rozkopanej chyba już trzeci miesiąc. co oni tam do węgla brunatnego się chcą dokopać, czy garnków nadgryzionych złotym zębem czasem szukają?! Odpowiedz Link Zgłoś
beijio Re: Dojazd do Manufaktury 16.08.07, 17:53 wiedziałam, że wątek na temat drogi do manu zakończy się zupełnie nie na temat, jak większość rozmywanych wątków na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Dojazd do Manufaktury 16.08.07, 18:00 W tym wypadku przeciez na poczatku bylo dokladnie wyjasnione ,jak i co ?! Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Nieważne, wątek rozmyty się nie liczy. 16.08.07, 18:07 Dziwi mnie wszakże, że koleżanka wiedziała i nie zareagowała. A mogła zapobiec nieszczęściu... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Nieważne, wątek rozmyty się nie liczy. 16.08.07, 18:16 Kolezanka sama rozmywala ile wlezie ... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Dojazd do Manufaktury 16.08.07, 18:16 Bo to takie forum. Jak chcesz tematycznej i konkretnej dyskusji, wejdź na jedno z podforów tematycznych :-) Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś