majkau2 23.08.07, 09:36 będę tam tylko1 dzień (Sobota) i chciałabym coś zjeśc- w dośc przystępnej cenie, na studencką kieszeń ;) Juz wiem, ze na Piotrkowskiej jest Greenway w razie czego. co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
djo4 Re: jedzenie w łodzi 23.08.07, 09:45 może pierogi? jest taka mała przyjemna pierogarnia w bramie na piotrkowskiej, drugie albo pierwsze podwórko za kinem Polonia w stronę empiku. smacznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: jedzenie w łodzi 23.08.07, 18:48 ...popieram, mają dobre pierogi, mniammm ! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: jedzenie w łodzi 23.08.07, 09:47 Większość knajp ma przystępne ceny (pomijając może Esplanadę, Spatif, Greenskiego i kilka innych). Jeśli chcesz zjeść zmacznie to omijaj Kebab House. Możesz zajrzeć do Hola Amigo (6 sierpnia, tuż przy Piotrkowskiej. 6 sierpnia zaczyna się przy hotelu Grand). Mała knajpa, duże porcje, smaczne. Nie wiem czy jeszcze działa AniAni - w bramie przed Piotrkowską 99. Odpowiedz Link Zgłoś
trooly Re: jedzenie w łodzi 23.08.07, 09:50 Przeginacie z rana. Teraz mam tylko ochotę na pierogi. Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: jedzenie w łodzi 23.08.07, 10:06 > Jeśli chcesz zjeść zmacznie to omijaj Kebab House. mhhh a dlaczego? moim skromnym zdaniem to najlepsza shoarma w mieście, na pewno lepsza niż w sphinksie i siouksie (dodatkowo w sphinksie kiepskie surówki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewianka Re: jedzenie w łodzi IP: *.toya.net.pl 23.08.07, 18:08 Jezu, nie żafrtuj, nie dość że obsługa do luftu to żarcie niedopieczone jakies albo spalone, byłam 2 razy bo chciałam im dać szanse ale nie warto tam nawet wchodzić, tym bardziej że ceny wyższe niż gdzieś indziej Odpowiedz Link Zgłoś
guru211 Re: jedzenie w łodzi 23.08.07, 21:38 Mnie tez smakowaly pierogi w malej knajpce na Piotrkowskiej, o ile pamietam 86, w bramie, mile wnetrze. Polecam tez pierogi "U Zielinskich", rog Piotrkowskiej i Andrzeja, maja danie, ktore nazywa sie "pierogowy zawrot glowy" czy jakos tak, podaja ogromny polmisek z fura pierogow o roznych nadzieniach, mieso, szpinak, oscypek i jeszcze inne, za jedyne 16 czy 18 zl, trudno dac rade zjesc w dwie osoby, do tego smaczne, choc ciasto mogloby byc troche bardziej miekkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) A moze CAFE LULU? IP: *.eranet.pl 27.08.07, 10:57 www.cafelulu.pl Piotrkowska 116 w bramie (koło galerii Atlas Sztuki). Nie jest drogo, a bardzo smacznie. Polecam prawdziwki (lub pomidory) z anchovis, polentę z sosami, z sałatek włoską, serową i milanese, ciekawe (wszystkie!) dania główne i makarony .Fani naleśników też znajdą coś dla siebie. Można posłuchać interesującej muzyki ze starych(zacinających się) płyt. Z deserów najlepszy był sorbet cytrynowy i tort makowy (nie przypadkiem zwany dziełem mistrza). Odpowiedz Link Zgłoś