Dodaj do ulubionych

"Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą

03.10.07, 11:51
Wspólne oświadczenie OBWE i polskiego MSZ

jk, pap

W wyniku spotkania Minister Spraw Zagranicznych Anny Fotygi z Dyrektorem Biura
Instytucji Demokratycznych i Praw Człowieka OBWE (OSCE/ODHIR) Ambasadorem
Christianem Strohalem, w dniu 2 października zostało wystosowane zaproszenie
OBWE do obserwacji przedterminowych wyborów parlamentarnych w dniu 21
października 2007. Podczas spotkania Minister Spraw Zagranicznych
poinformowała Dyrektora Strohala o systemie demokratycznym w Polsce i jego
osiągnięciach oraz o sytuacji politycznej w regionie OBWE a także współpracy z
OSCE/ODHIR.

Dyrektor Strohal podziękował Polsce, krajowi o stabilnej demokracji, za
zaproszenie do obserwacji wyborów, co odzwierciedla zdecydowaną wolę
realizacji zobowiązań OBWE w sferze demokracji i praw człowieka. Tym samym,
nota dyplomatyczna OSCE/ODHIR stała się zbędna, gdyż została zastąpiona listem
Dyrektora Strohala do Minister Fotygi z 2 października w sprawie dalszych
kroków OBWE.

Dyrektor Strohal wyraził żal, że kwestia zaproszenia OBWE na wybory stała się
przedmiotem debaty w kampanii wyborczej w Polsce, zwłaszcza po wystosowania
przez OSCE/ODHIR noty dyplomatycznej we wrześniu. Ambasador Strohal wyraził
wdzięczność za nieustające poparcie ze strony Polski, państwa goszczącego
OSCE/ODHIR, o czym świadczy m.in. regularne wysyłanie przez Polskę
obserwatorów wyborów w ramach misji OBWE.

Wobec zbliżającego się szybko terminu wyborów, obie strony podkreśliły
potrzebę ściślejszej współpracy i pomocy w ułatwieniu niezbędnych spotkań
przygotowujących ewentualną działalność obserwacyjną OBWE, która mogłaby
dostarczyć informacji na temat praktyk wyborczych w Polsce oraz zobowiązań
wyborczych w ramach OBWE".
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 11:55
      Nie można było tak od razu? Było się ośmieszać?
      • longeta Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:02
        Jak widać PiS trochę zmiękł,co niestety poskutkuje tym że:wiele osób odwróci się
        od kaczorów.
        Cóż,następne wybory niebawem,bo nie sądzę by taki sojusz jak LiD z PO przetrwał
        rok:-)))
        • dziad_borowy Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:04
          Psychoza paranoidalna niektorym przyslonila fakt, ze OBWE w tym
          samym terminie obserwuje wybory w Szwajcarii.
          Dzierżż!!!
          • big_news Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:06
            No popatrz.
            I ta sama OBWE nie wysyłała przedwcześnie do Szwajcarów niestosownych not.
            Jakaś wybiórcza ta organizacja chyba jest...
            • longeta Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:12
              Jestem ciekaw czy ci żandarmi znają choć język polski,w stopniu który pozwoli im
              na wnikliwą obserwację i podsłuchy u Polan.

Dla mnie to następna zbędna organizacja,pełna darmozjadów.
            • dziad_borowy Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:20
              Ta sama OBWE wyslala to samo, standardowe pismo takze do Szwajcarii.
              Tak samo jak wysylala je zawsze do wszystkich innych panstw. A
              zakwalifikowanie go do "niestosownych not" wiaze sie wlasnie z
              wspomniana juz psychoza.
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,77363,4528747.html
              Jakby co, to nie jest tekst z Wyborowej jeno z Dziennika, ktory
              trudno podejrzewac o uczestnictwo w wielkim antyrzadowym ukladzie.
              Dzierżżż!!!
              • longeta Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:25
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4529667.html
                grunt ze się dziadostwo kończy;-)
              • big_news Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:30
                Jeżeli jest tak dobrze, to czemu jest tak juchowo?
                Dlaczego wycofano notę dyplomatyczną, skoro ona jest "zwyczajowa"?
                Co do Dziennika zaś..., to cóż. Leci on już dłuższy czas na ta samą modłę co GW.
                Nie zauważyłeś tego, nie czytasz tam niemal codziennych publikacji różnych
                lewoskrętnych "tuzów"? A o wygadującym tam coraz większe głupoty panu Czarku,
                zastępcy naczelnego, litościwie nie wspomnę. Linia dziennika jest w tej chwili
                wprost PeOwska. Czy tego chcesz, czy nie.
                • dziad_borowy Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:35
                  Aha, czyli jednak uklad. No dobra. I nota tez byla obrazliwa. Co
                  prawda inni czytajacy ja nie mieli takiego wrazenia ale widocznie za
                  malo sie fofotygowali, zeby czytac uwaznie. I miedzy wierszami.
                  Niech bedzie, mi nie zalezy.
                  Dzierżż!!!
                  • big_news Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:39
                    Jaka zgrabniutka trawestacja nielubianego nazwiska!
                    No tak. To by wiele tłumaczyło.
                    Także Twoją obojętność...
                    • Gość: nett1980 Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą IP: *.ergomedia.pl 03.10.07, 12:57
                      Big nie osmieszaj sie, prawdziwa cnota krytyk sie nie boi. A tu nie,
                      musieli przed wyborami poprezyc sie do ludu, Lukaszenkoland bis
                      pokazac.
                      • big_news Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 13:11
                        Jasne jasne.
                        To Kaczor szeptał do ucha Havlowi banialuki, to drugi Kaczor lata z jęzorem po
                        wszelkich lewackich i nie tylko zagranicznych gazetkach, to Kurski zachęca
                        Niemców do zaostrzenia kursu wobec Polski, to Dorn zakładał Ambasadę III RP, to
                        Szczygło przytacza co dnia krzykliwe tytuły z prasy Jamajskiej. Itd, itp, etc.
                        Łukaszenkoland...
                        Dobre.
                        Chociaż lepiej brzmi: zwyczajny faszyzm. Że już o bolszewizmie nie wspomnę.
                        • nett1980 Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 20:18
                          To Polacy dali przyklad Rosji i Bialorusi, ze jak chce sie pokazac,
                          to mozna jak nasz rzad w kampanii wyborczej! A co w takiej
                          rosyjskiej demokracji byle chlystki beda mieszac i obserwowac?
                          • big_news Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 20:20
                            Zgadzam się, chociaż pojęcia nie mam o co chodzi.
                          • longeta Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 20:29
                            nett1980 napisała:

> To Polacy dali przyklad Rosji i Bialorusi, ze jak chce sie pokazac,
                            > to mozna jak nasz rzad w kampanii wyborczej! A co w takiej
                            > rosyjskiej demokracji byle chlystki beda mieszac i obserwowac?

Na szczęście w Rosji nie bawią się w demokrację,bo stać ich na to,poza tym Putin
                            jest ubóstwiany przez obywateli.
            • evonka cóż było niestosownego? 03.10.07, 14:35
              co sprawiło tak wielką obrazę jaśniepaującym..?
              • Gość: lavinka z nielogu Re: cóż było niestosownego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 16:14
                Wiesz, niestosowne było raczej zachowanie Kwaśniewskiego, bo to on zamieszał
                "politycznie". Samo obserwowanie wyborów nie jest niczym zdrożnym... "Wkurzonym"
                chodziło chyba raczej o to,że to idiotyzm ,gdy jedna persona nie mogąc znaleźć
                poklasku we własnym kraju szuka go na zachodzie (prosząc o szykany dla
                konkurencji). Przynajmniej ja tak to zrozumiałam. Sorki za stylistykę,ale boli
                mnie głowa....
                lav
                • evonka co ma piernik do wiatraka? 03.10.07, 16:56
                  nota wyszła z OBWE, a nie od Kwaśniewskiego?? poza tym od kiedy to
                  się Kaczyński Kwasniewskim przejmuje?
                  • longeta Re: co ma piernik do wiatraka? 03.10.07, 17:03
                    evonka napisała:

> nota wyszła z OBWE, a nie od Kwaśniewskiego?? poza tym od kiedy to
                    > się Kaczyński Kwasniewskim przejmuje?

Aaa,od kiedy to nie jesteś w temacie? Gdyby nie te żale gieremka(tak małą
                    literą,bo na dużą nie zasługuje),listy dyplomatałków,i płacz
                    kwaśniewskiego(największego przekręta w IIIRP)nie było by żadnych not,ze strony
                    tej śmiesznej organizacji jaką jest OBWE,która wątpię czy komuś pomogła,a mogła
                    by np.Czeczeni
                    Tylko z wiadomych względów dla każdego nawet największego matoła siedzą cicho i
                    trzymają mordę w kuble,lepiej się zając nami i u nas bronić demokracji,bo tak
                    jest bezpieczniej:-)))
                    • evonka hę? 03.10.07, 17:14
                      opiłeś się czegoś niestosownego???
                      człowieku, niedawno tu krzyczałeś jak to uczciwy nie ma nic do
                      ukrycia i, że tylko ten co ma coś do ukrycia nie chce składać
                      oświadczeń lustracyjnych... nie widzisz analagii i tego, ze używasz
                      różnych miarek???
                      gdybym ja była premierem czy ministrem spraw zagranicznych
                      odpowiedziałabym, że bardzo proszę, zapraszamy, popatrzcie jak się
                      przeprowadza prawdziwie demokratyczne wybory... a nie fochy i
                      obrażanie sie, które z resztą po parunastu dniach przemysleń się
                      jednak zmiejszyło i jednak sie przekonała pani minister... szkoda,
                      ze narobiła zamieszania i zachowywała się jak dzidzia w
                      piaskownicy..
                      • longeta Re: hę? 03.10.07, 17:24
                        Albo jesteśmy suwerennym krajem,albo od razu ogłośmy poddaństwo na rzecz państw
                        starej UE,tylko po co w takim razie wybory i inne zabawy w demokrację i robienie
                        ludziom nadziei że mają na cokolwiek wpływ we własnym kraju,fakty są są takie że
                        "gó.." mają do powiedzenia,niezależnie kogo wybiorą i tak czekają na wymysły
                        Brukseli:-)))

ps.tylko nie pisz że mamy tam przedstawicieli,bo widać jakiemu krajowi służą:-)
                      • big_news Re: hę? 03.10.07, 17:30
                        Powiem Ci tak.
                        Co roku obchodzisz imieniny. Co roku z tej okazji odwiedza Cię ta sama grupa
                        osób. Co roku dyskretnie, na miesiąc przed uroczystością, dzwonisz do gości z
                        informacją, którego dnia i o której godzinie mają się u Ciebie pojawić.
                        I taki rytuał ma miejsce od lat. Nagle, w tym roku, jeden z zawsze zapraszanych,
                        choć niekoniecznie korzystających z tegoż zaproszenia gości, przysyła Ci na dwa
                        miesięcy przed ostre przypomnienie o tym, że oczekuje pilnie zaproszenia, bo w
                        tym roku to on koniecznie MUSI być na imprezce!
                        Co wtedy robisz? Pokornie wysyłasz mu kurierem osobisty bilecik wizytowy wraz z
                        okolicznościowym koszem na przeprosiny za swoje "niedopatrzenie", czy w
                        delikatny sposób i dyplomatycznymi kanałami dajesz mu do zrozumienia, że owszem,
                        chętnie go u siebie zobaczysz, ale wpierw niech spuści nieco z tonu, bo mu takie
                        zachowanie nie przystoi?
                        Przemyśl to sobie.
                        • evonka ponieważ mam dość spory 03.10.07, 17:57
                          dystans do siebie, to gdybym dostała taki liścik, powidziałabym mu
                          tak:
                          Kochanieńki, pamiętam o Tobie. Serdecznie Cie zapraszam, nie musisz
                          się tak pieklić.

Przemyśl to sobie.
                          • longeta Re: ponieważ mam dość spory 03.10.07, 18:00
                            eee,teraz to napisałaś jak materac do dmuchania;-)
                          • big_news Re: ponieważ mam dość spory 03.10.07, 18:14
                            Czyli, zachowałabyś się jak panna ani piękna, ani posażna.
                            A tu chodzi o to, że imieniny obchodzi osoba piękna, na dodatek dumna, bo i
                            powodów jej do tego nie brak.
                            Ja już dawno mam to przetrawione i wolę niewiasty śliczne, a do tego mające
                            poczucie godności.
                            • evonka foch, duma, duma narodowa 03.10.07, 18:24
                              wiesz... moze nie jestem zbyt doświadczona życiowo, ale jedną mam
                              taką zasadę, że staram się z kazdym człowiekiem rozmawiać i nikogo
                              nie traktować z góry. szukam kompromisu, dialogu, dogadania, bez
                              obrażania i wchodzenia w pyskówki... nie czuję przez to by moja duma
                              na tym cierpiała..

a twoje porównanie.. hmm.. nie wiem czy foch fotygi = duma
                              narodowa... mam wątpliwości.
                              • Gość: lavinka z nielogu Lepsza duma niż kompleksy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 18:26
                                Tak mi się skojarzyło ale pewnie znowu mi o tej kulinarnej Holandii przypomnisz :)))
                                • evonka a co z fochem? 03.10.07, 18:30
                                  i z grymasem: "oj, ktoś sie domaga przyjścia na imieniny, choć wie,
                                  ze przecież co roku jest zapraszany, ach, jakie to niestosowne.
                                  czuję się obrażona i nie wiem czy go zaproszę. oj,oj." - żeby
                                  utrzymywać porównanie big_newsa...
                                  potem jednak foch zmniejsza się i sie mówi: "no, nie było to ładne,
                                  ale sobie porozmawialiśmy, wymieniliśmy bileciki i jednak pana
                                  zaprosiłam, bo jednak impreza bez pana jakaś nieudana by była.."
                                  • Gość: lavinka z nielogu Na całe szczęście nigdy nie wyprawiam imienin ;))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 20:07
                                    nt
                              • big_news Re: foch, duma, duma narodowa 03.10.07, 18:50
                                Pewnie zasady masz i starasz się z każdym bez wyjątku rozmawiać. Co widać na
                                forum. Jednak nie bardzo udaje Ci się ukryć to, że nie traktujesz wszystkich
                                jednakowo. O co żadnych pretensji mieć nie można, bo tak się zwyczajnie nie da.
                                Jednak wypada mieć tego świadomość, a przynajmniej nie udawać, że jest inaczej
                                niż jest.
                                Tobie się może minister Fotyga nie podobać.
                                Możesz nie mieć narodowej dumy i wręcz ją wykpiwać.
                                Twój wybór.
                                Ale przynajmniej postaraj się, zgodnie z własnymi deklaracjami o szukaniu
                                kompromisów czy zachowując choćby neutralność przyjmij do wiadomości, że są
                                ludzie, dla których takie sprawy są niezwykle istotne. Wręcz najważniejsze.
                                Jak nie będziemy się szanować sami, to nikt nas nie będzie szanował.
                                • evonka i po co znowu te insynuacje?? 03.10.07, 19:19
                                  po co?
                                  nie napisałam nigdzie, ze mi się minister nie podoba, ani nie kpię z
                                  dumy narodowej, więc po co insynuujesz???

• big_news Re: i po co znowu te insynuacje?? 03.10.07, 19:31
                                    Wiesz co?
                                    To nasze "zawieszenie broni" jest tak wątłe (wybacz, ale uważam, że zwłaszcza z
                                    Twojej strony), że proponuję, abyśmy na jakiś czas od siebie odpoczęli. Uważam,
                                    że nie ma sensu przy każdej okazji (a i bez niej też), wciąż sobie coś wytykać.
                                    Ja pasuję. Ty rób jak chcesz.
                                    • longeta Re: i po co znowu te insynuacje?? 03.10.07, 19:45
                                      big_news napisał:

> Wiesz co?
                                      > To nasze "zawieszenie broni"

Ech........od razu zaświeciło słońce i pokój na forum,wstrętni awanturnicy;-)
                                      pl.youtube.com/watch?v=59G67qq19e0
                                      • big_news Re: i po co znowu te insynuacje?? 03.10.07, 19:59
                                        Mówisz, że nie ma to jak pogodny Bob?
                                        Chyba nie dla wszystkich;)
                                        • longeta Re: i po co znowu te insynuacje?? 03.10.07, 20:09
                                          big_news napisał:

> Mówisz, że nie ma to jak pogodny Bob?
                                          > Chyba nie dla wszystkich;)

taaa,trzeba uważać pełno tu tych wstrętnych anty-polaków i innych rasistów z UE
                                          rodem;-)
                                    • evonka proszę bardzo.. 04.10.07, 21:46
                                      nic na siłę.
                      • nett1980 Re: hę? 03.10.07, 18:49
                        > opiłeś się czegoś niestosownego???
                        > człowieku, niedawno tu krzyczałeś jak to uczciwy nie ma nic do
                        > ukrycia i, że tylko ten co ma coś do ukrycia nie chce składać
                        > oświadczeń lustracyjnych... nie widzisz analagii i tego, ze
                        używasz
                        > różnych miarek???

Otoz to, tez ma nieodparte wrazenie, ze to czeste powody dziwnych
                        wystapien longety.
                        • longeta Re: hę? 03.10.07, 19:06
                          nett1980 napisała: > Otoz to, tez ma nieodparte wrazenie, ze to czeste powody
                          dziwnych
                          > wystapien longety.

Dla ciebie wszystko co normalne to dziwne,za moment Prezydenta nie wszystkich
                          Polaków ,ze mnie zrobisz co kieliszków wina się nie ima
                          • nett1980 Re: hę? 03.10.07, 20:14
                            Że Piłatem polece:
                            Co to jest normalnosc?
                            HĘ?
                            • longeta Re: hę? 03.10.07, 20:23
                              nett1980 napisała:

> Że Piłatem polece:
                              > Co to jest normalnosc?
                              > HĘ?

To mój smutek że nie wiesz,przykre;-)
                              • nett1980 Re: hę? 03.10.07, 20:40
                                Bo to jest wartosc wzgledna moj drogi, dla wiekszosci osob(takie mam
                                obserwacje) twoje poglady sa nienormalne. Co spolecznosc, kultura,
                                narod to inne rzeczy sa norma. Jakbys urodzil sie na Sahelu, to
                                pewnie z powaga bys twierdzil, ze okaleczanie mlodych dziewczat
                                przez wycinanie pewnych czesci ciala jest NORMALNE i dla ich dobra
                                robione.
                                Jakbys sie urodzil w Indiach, to system kastowy bylby jak
                                najbardziej normalny, o ile sam bys do nietykalnych nie nalezal. ITD.
                                • longeta Re: hę? 03.10.07, 21:24
                                  nett1980 napisała:

> Bo to jest wartosc wzgledna moj drogi,

Jako Polak nie mam takich dylematów,wartości są oczywiste i niepodważalne,także
                                  nie muszę sie zasłaniać jakimś Hindusem,czy innym negrem:-)))
                                  • nett1980 Re: hę? 04.10.07, 08:54
                                    Nawet prawda jest nieuchwytna, a ustanawianie -co jest normalne a co
                                    nie- raczej nie do ciebie ani nie do mnie nalezy.Dla geja normalne
                                    bedzie to, ze czuje cos do tej samej plci, taki sie urodzil.
                                    Jakas norma moze byc 10 przykazan, wiekszosc globu z tymi tresciami
                                    by sie zgadzala. Nie ma tam nic o rasizmie, homofobii oraz o tym, ze
                                    Polacy to pepek swiata.
                                    • longeta Re: hę? 04.10.07, 10:18
                                      nett1980 napisała:

> Nawet prawda jest nieuchwytna, a ustanawianie -co jest normalne a co
                                      > nie- raczej nie do ciebie ani nie do mnie nalezy.

Jesteś ubezwłasnowolniona cycuś? Chyba jakiś rozumek masz(?) i nie będziesz
                                      czekała na wytyczne co jest i będzie dla ciebie normalne:-)))
                                      Coraz mniej mnie dziwią twoje poglądy,które okazują się nie twoje,może GW tak ci
                                      namieszała,że nie jesteś skłonna podjąć ryzyka dobrego(swojego)wyboru co do
                                      norm:-)))
                                      • nett1980 Re: hę? 04.10.07, 10:33
                                        Dobrze, ze operujesz mniejsza moca rozumku niz taki np. Lepper. Nie
                                        grozi naszym dzieciom, ze taki longeta dorwie sie kiedys do wladzy i
                                        bedzie normy wyznaczal.
                                        Ja wiem, ze dla mnie jest normalnen niejedzenie ssakow, to jest poza
                                        wszelka watpliwoscia. Dla ciebie jest norma, ze ssaki sie je, bo tak
                                        robili twoi rodzice, dziadkowie, pradziadkowie.Dla ciebie jest
                                        normalne, ze sluzba to sluzba, nie wazne komu sie sluzy- dla mnie to
                                        nie jest normalne.
                                        • longeta Re: hę? 04.10.07, 10:55
                                          nett1980 napisała:

> Dobrze, ze operujesz mniejsza moca rozumku niz taki np. Lepper.

Gdzie mi tam to takiego lisa politycznego:-)))

nett1980 napisała: Dla ciebie jest norma, ze ssaki sie je, bo tak
                                          > robili twoi rodzice, dziadkowie, pradziadkowie.

Raczej nie dlatego,jem bo lubię i tyle(np.taki tatar...mniam):-)

nett1980 napisała: .Dla ciebie jest
                                          > normalne, ze sluzba to sluzba, nie wazne komu sie sluzy- dla mnie to
                                          > nie jest normalne.

coś sugerujesz,czy bredzisz?
                                          • nett1980 Re: hę? 04.10.07, 11:24
                                            nett1980 napisała: .Dla ciebie jest
                                            > normalne, ze sluzba to sluzba, nie wazne komu sie sluzy- dla mnie
                                            to
                                            > nie jest normalne.

coś sugerujesz,czy bredzisz?

W bredzeniu to i tak dzierzysz palme pierszenstwa... A pytaj sie
                                            Miejskich Nart, byla kiedys taka rozmowa o twojej sluzbie.
                                            Andrzej Stasiuk czy Malenczuk, nie godzili sie na sluzbe w LWP, a
                                            przy nich to jestes ciamciaramcia do potegi.
                                            • longeta Re: hę? 04.10.07, 11:33
                                              nett1980 napisała: > Andrzej Stasiuk czy Malenczuk, nie godzili sie na sluzbe w
                                              LWP, a
                                              > przy nich to jestes ciamciaramcia do potegi.

Znam parę pikantnych szczegółów z życia jednego z tych panów,raczej nie była byś
                                              zachwycona:-)))
                                        • big_news Re: hę? 04.10.07, 11:08
                                          Piszesz, że dla Ciebie nie jedzenie ssaków jest normalne. Czyli ich szamanie
                                          jest nienormalne? Hm, kto by to pomyślał, że od tysięcy już lat, po Ziemi
                                          chodziły i chodzą miliardy świrusów...
                                          A co z innymi "braćmi mniejszymi"? Znaczy z ptakami, rybami, gadami czy płazami?
                                          Można wtranżalać bez obawy o podejrzenie szajby?
                                          A co będzie jak się okaże, że marchewka z cebulą czują ból? Wiesz, nauka robi
                                          niesamowite postępy. Tylko patrzeć, jak z jakiegoś ośrodka badawczego, dotrą do
                                          nas wieści o bogatym życiu wewnętrznym pietruszki. Co wtedy?

No dobra. Poprawiłaś mi humor:)))
                                          • nett1980 Re: hę? 04.10.07, 11:19
                                            I tak tego nie wytlumacze w jedym poscie, sporow o to bylo wiele na
                                            forum(nie lubie powtarzac wciaz tych samych argumentow, jedyna
                                            analogia to spor w USA miedzy zwolennikami niewolnictwa a
                                            jankesami). To byl taki przyklad dla kipiacej inteligencji z
                                            Brzezin, ze to co normalne dla jednego dla kogos moze byc nie do
                                            przyjecia dla kogos innego.
                                            Nie ja teorie wzglednosci wymyslilam :)
                                            • longeta Re: hę? 04.10.07, 11:38
                                              nett1980 napisała: > Nie ja teorie wzglednosci wymyslilam :)

No...faktycznie to nie ty:-)))
                                              Co do reszty i innych analogii,żaden murzyn nic by w życiu nie osiągnął,tylko
                                              niewolnictwo ich ucywilizowało i mają się dobrze zwłaszcza w juesej,ci co
                                              zostali w Afryce widać na jakim są poziomie.

na dodatek stara UE właśnie chce zrobić z nas, takich murzynów do roboty,co im
                                              się jak na razie udaje:-)
                                              • longeta Nawet do TV przyjadą 04.10.07, 15:57
                                                ciekawe czy również do TVN i Polsatu,też mają niezłą oglądalność,mimo że kulisy
                                                powstania tych stacji mgła tajemnicy okrywa,także trudno tam liczyć na
                                                obiektywność:-)
                                                wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9265961&rfbawp=1191505947.492
                                                • big_news Re: Nawet do TV przyjadą 04.10.07, 16:05
                                                  Ciekawe, czy odwiedzą też redakcje bardzo obiektywnych dzienników i tygodników.
                                                  O stacjach radiowych nie wspomnę.
                                                  Aż żałuję, że nie przyjechali już dwa lata temu. Tyle, że do tej pory pewnie
                                                  zeszli by już z tego świata. Główki by im popękały od nadmiaru powzięcia ogromu
                                                  obiektywnych informacji;)
                  • Gość: lavinka z nielogu To już pytanie do Kwaśniewskiego :) nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 18:24
                    • evonka nie, do ciebie. 03.10.07, 18:25
                      wszak to ty o tym napisałaś..
                      • Gość: lavinka z nielogu No i co z tego? Ty też rzadko piszesz z sensem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 18:28
                        Przyganiał kocioł garnkowi :)))
                        • evonka sypnij piachem jeszcze! 03.10.07, 18:31
                          tylko uważaj, zebyś na grabki nie wpadła..
                          • Gość: lavinka z nielogu Ojoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 20:08
                            Widzę,że skończyły się argumenty... :)))
                            • nett1980 Re: Ojoj 03.10.07, 20:20
                              Oj widze, ze jesienia lubisz sie czubic...
                              • Gość: lavinka z nielogu A tym razem wyjątkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 23:14
                                to nie ja zaczęłam :) Nie moja wina,że Evonka jak zwykle nie wie o czym pisze,
                                tylko cytuje bezmyślnie to co usłyszała w tvnie :)
                                • evonka cóż takiego? 04.10.07, 21:49
                                  zacytowałam bezmyślnie, pani mądralińska?
                                  • Gość: lavinka z nielogu Re: cóż takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 23:08
                                    Jak by to powiedzieć maleństwo.... żebyś zrozumiała.... powiedzmy,że w innych
                                    krajach nie do pomyślenia jest by lider partii mającej 10% poparcia w porywach
                                    do 16 jeździł na skargę do Brukseli,że demokracja w jego kraju jest zagrożona,
                                    bo nikt na jego partię nie chce głosować...
                                    :)
                                    lav
                                    • evonka gdzież ten cytat? 05.10.07, 08:08
                                      wyjaśnij mi proszę..bo nie mam TVNu...
                                      • Gość: lavinka z nielogu Re: gdzież ten cytat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:57
                                        O no proszę, nie mów że sama na to wpadłaś :))) Ja tylko wyjaśniam nurtujące Cię
                                        wątpliwości :)))
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=69922548&a=69932442
                                        • evonka nadal mało to logiczne 05.10.07, 16:21
                                          co piszesz.. a piszesz, że cytuję to co podaje TVN.. kłopot w tym,
                                          ze nie mam TVNu, a jedynie TVP i generalnie nie zwykłam nikogo
                                          cytować nie podając źródła cytatu. więc gdzieś sie pogubiłaś
                                          koleżanko..
                                          • lavinka Re: nadal mało to logiczne 05.10.07, 16:37
                                            Albo to Ty odbiegasz od meritum nie potrafiąc odpowiedzieć na to co napisałam :)
                                            Bo niestety mam rację w kwestii naszego byłego prezydenta i jego gafy.
                                            lav
                                            • evonka nie zadałaś żadnego 05.10.07, 16:41
                                              pytania.. wiec dlaczgeo oczekujesz jakiejś odpowiedzi??
                                              • lavinka Re: nie zadałaś żadnego 05.10.07, 16:59
                                                Post jest odpowiedzią na post powyżej. Nie na pytanie.
                                                • evonka ale o so chozi, koleżanko? 05.10.07, 17:05
                                                  bo naprawdę już tak pokręciłaś, że nie nadążam...
                                                  postaw problem, zadaj pytanie to Ci odpowiem z miła checią. tylko
                                                  jaśniej proszę.
        • big_news Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:05
          Ty lepiej przyjrzyj się dokładniej kto tu zmiękł.
          I nie jest to wcale PiS:)
      • big_news Re: "Wypindrujcie się"...pany do czworaków jadą 03.10.07, 12:03
        Yavorku!
        Zgadzam się z Tobą jak rzadko!
        Po kiego ośmieszały się nasze "autorytety" udzielając bzdurnych wywiadów
        zagranicą, na jakiego grzyba podpuszczały na Polskę Havla i OBWE, na co było tej
        organizacji wysyłać niestosowne ponaglenia?
        Można jednak inaczej, jak się okazuje.
        Wycofali się rakiem, przeprosili i git.
        Nie ma klękania, uśmiechania się niezasobnej panny, skończyło się pokorne
        czekanie w przedpokoju.
        Cieszę się razem z Tobą!:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka