camelot 05.10.07, 15:50 fotoforum.gazeta.pl/72,2,735,70016970.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aleksej Re: Taka ciekawostka. IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.10.07, 15:55 Co w tym ciekawego? To ze jest nowa geometria torowiska? Czy to ze stare slupy, ktore zaraz beda usuniete, sa na srodku torowiska? Idz moze jeszcze na skrzyzowanie Mickiewicza - Kosciuszki i zrob zdjecie jak stare i nowe tory sie mijaja (chyba ze juz stare rozebrali), wtedy na pewno blysniesz. Zreszta o tym juz napisala GW (widocznie nic ciekawego w miescie sie nie dzieje), a o rozmijajacych sie torach chyba rok temu pisal jakis redaktorek z EI - dajac przy okazji pokaz swojej wielkiej 'inteligencji' Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek A nie mówiłem! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:01 I to jeszcze zanim mój wpis się pokazał :-) Słuchaj, zaślepiony i żałosny obrońco MPK - jednej z najgorszych firm w tym mieście. Jeżeli twierdzisz, że wszysko jest OK - to znaczy, że robotnicy i sprzęt, który będzie usuwał latarnie, nie ruszą ani jednego podkładu, ani jednego kamyczka z warstwy tłucznia i ani o milimetr nie ruszą tej wykładziny pod spodem. Zgadza się? No bo jeśli ruszą - to znaczy, że położenie tego wszystkiego przed usunięciem latarni było błędem. W takim razie równie dobrze można jeszcze położyć szyny i trakcję - a dopiero później brać się za latarnię. Prawda? A tak krótko i na zdrowy rozum? Naprawdę nie uważasz, że to czysty idiotyzm? Że po prostu ktoś nie pomyślał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: A nie mówiłem! :-) IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.10.07, 17:05 Zaslepiony i zalosny to ty jestes kolego. > A tak krótko i na zdrowy rozum? Naprawdę nie uważasz, że to czysty > idiotyzm? Że po prostu ktoś nie pomyślał? Powiedz mi geniuszu od pieciu bolesci jedno, czy po zakonczeniu prac na tym odcinku uwazasz ze te latarnie nadal beda na srodku torowiska? Glupota ludzka nie zna granic, pewnie nastepnym razem napiszesz ze na LTR klada krzywe tory, lub inna taka bzdure. Radze wziasc jakis srodek na uspokojenie. Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A nie mówiłem! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 17:25 Ponieważ usiłujesz pokazać, że niby nie rozumiesz o co mi chodzi - więc już wiem, że po cichu przyznajesz mi rację. I dalej - nigdzie nie napisałem, że moim zdaniem po zakończeniu prac latarnie nadal będą na środku torowiska. Przecież to jasne, że ich nie będzie. Nie w tym rzecz - i doskonale to wiesz. Chodzi o brak planu i pomyślunku u tych, którzy otoczyli (i pozwolili na to - tu jest dopiero głupota ludzka) latarnie podkładami, tłuczniem i matą - po czym wszystko to rozwalą, by wykopać latarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: A nie mówiłem! :-) IP: *.lodz.dialog.net.pl 05.10.07, 18:08 ZTCW to LZE zarzyczylo sobie aby stare latarnie byly uciete troszke pod poziomem tlucznia a dziura zaslanieta jakas zaslepka. Wiec w czym problem? A rozmowy z LZE prowadzi ZDiT a nie MPK. Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: A nie mówiłem! :-) IP: *.pai.net.pl 06.10.07, 13:24 Panie Janku, pan to by pewnie wolal, aby wstrzymac wszelkie prace przy ŁTR do momentu kiedy ŁZE ustawi nowe latarnie na chodniku, prawda? To jest dopiero gospodarnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: A nie mówiłem! :-) 05.10.07, 21:12 > Jeżeli twierdzisz, że wszysko jest OK - to > znaczy, że robotnicy i sprzęt, który będzie usuwał latarnie, nie > ruszą ani jednego podkładu, ani jednego kamyczka z warstwy tłucznia > i ani o milimetr nie ruszą tej wykładziny pod spodem. Zgadza się? Nie zgadza się i to bynajmniej nie z powodu latarni. Na koniec po prostu przyjedzie podbijarka i wyrówna geometrię tory, co jak zwykle spowoduje poruszenie podbudowy. Straszne, nie? Co za idiota wymyślił taką metodę budowy toru? Ty masz pewnie dr inż. przed nazwiskiem i wiesz lepiej, dlatego proszę, zabłyśnij i wskaż ciemnocie jak powinni to zrobić. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Dobre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:56 Ciekawe czy szyny też położą zanim latarnie wykopią... Ale coś mi mówi, że za chwilę ktoś się tu wpisze, że wszystko jest w porządku, że to zgodnie z planami przebudowy, że tak miało być, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Dobre! 05.10.07, 16:00 Jak znam życie z doświadczenia ulicy Drewnowskiej położą szyny i będą dyskutować czyje są latarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dobre! IP: *.pai.net.pl 06.10.07, 16:18 Tak, rzeczywiscie sprawa latarni na Drewnowskiej a latarni miedzy podkladami to to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Re: Taka ciekawostka. 05.10.07, 16:43 Żałosna ta "ciekawostka". Chyba redaktory GW poszły po rozum do głowy blokując możliwość komentowania artykułu o tym pseudoskandalu. Albo trzeba samemu być ćwierćinteligentem albo innych za takich uważać by uznać takie wiadomości za warte ważne. Najlepiej duży artykuł w alarmistycznym tonie jak "MPK szykuje kolejny horror pasażerom" napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Taka ciekawostka. 05.10.07, 23:08 Nikt nie pisał o pseudoskandalu. Zamieściłem sobie ot takie zdjątko które wydawało mi sie śmieszne. Bez żadnych podtekstów. A tu taka wściekła dysputa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1888 Re: Taka ciekawostka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 14:19 Prawdę powiedziawszy, ja to też odebrałem w formie ciekawostki jako czegoś do uśmiechnięcia się pod nosem. I niczego więcej. Przecież wiadomo, że wszystko jest jeszcze placem budowy. Więc po to ten szum. Przypominacie mi członków [sorry :)] dwóch głównych partii politycznych w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
czciciel_cebuli Re: Taka ciekawostka. 06.10.07, 15:47 i przy okazji postanowilem wyslac smsa na alert24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Taka ciekawostka. IP: *.pai.net.pl 06.10.07, 16:17 tia... zenujaco sie koles tlumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Taka ciekawostka. 06.10.07, 21:37 jeśli chodzi o ostatni post i o mnie o się nie tłumaczę tylko informuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Miejsca parkingowe w zamian. IP: *.toya.net.pl 07.10.07, 10:08 Doskonałe ujęcie pokazuje jak dużo wolnego miejsca powstanie. Chciałbym by cała zachodnia-kościuszki od strony chodników po obu stronach ulicy miała pobocza parkingowe z prawdziwego zdarzenia tzw. ukośne parkowanie dzięki czemu byłoby to miejsce do parkowania dla reprezentacyjnej ulicy Piotrkowskiej która wskutek braku miejsc do parkowania upada a jej stan cały czas pogarsza się dlatego, że mieszkańcy ludzie pracujący, turyści nie mają gdzie parkować co za parę lat w takim tempie doprowadzi do całkowitego upadku jakościowego ulicy Piotrkowskiej, pozostaną same ciucholandy za złotówkę i bułko bary za złotówkę. Jeśli więc miasto chce by ulica rozwijała się i była na europejskim poziomie muszą powstać w bliskości Piotrkowskiej parkingi i taki ciąg na zachodniej -kościuszki byłby rozwiązaniem prostym i szybkim. Jedynie przy przystankach tramwajowych ulica by lekko odchylała się by zyskać ze 2 metry szerokości na przystanek. Powstało by kilka tysięcy miejsc parkingowych na zachodniej - kościuszki gdyby na całej długości od Ogrodowej do Radwańskiej po obu stronach jezdni stworzyć przy chodnikach ukośne miejsca parkingowe. Łódź rozwiązała by problem braku miejsc parkingowych w centrum.Bez dużych nakładów finansowych, potem tylko przejścia przez podwórka od strony zachodnia-kościuszki do Piotrkowskiej odremontować jak podwórka nr 89 czy przy kinie Polonii i wtedy miasto nabierze smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: Miejsca parkingowe w zamian. 08.10.07, 16:56 A moze jeszcze na Piotrkwoskiej zrobic parkingi? W centrum miasta stosuje sie nieznane w Lodzi rozwiazanie jakim sa parkingi wielopoziomowe i one powinny spelniac funkcje parkingow przy Piotrkowskiej. A wzdluz Kosciuszki/Zachodniej powinien byc po prostu zakaz parkowania Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: Miejsca parkingowe w zamian. 09.10.07, 21:22 Przecież w tej chwili najbezpieczniejszym i najtańszym miejscem parkingowym jest Piotrkowska. Im bardziej wypasiona bryka tym bardziej boja się jej i policja i straż miejska. Takie bryki stoją całymi dniami na Piotrkowskiej i nikt się ich nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś