Dodaj do ulubionych

Cisco zainwestuje w Łodzi?

IP: *.retsat1.com.pl 09.11.07, 20:15
"Także w tym roku pierwszy inżynier z Polski zdobył certyfikat CCIE (Cisco
Certified Internetwork Expert). Na całym świecie dokument taki posiada jedynie
71 osób."
Skąd te dane???
Jedna firma w PL ma kilku CCIE.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiśniowy Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.07, 20:42
      może przynajmniej oferowana praca będzie polegała na czymś więcej niż skręcaniem
      gotowych produktów...
    • antyle25 Cisco= Łódź Stolicą TECH. 09.11.07, 20:43
      jesli ta firma, potętat wysokiej technologii, który kreuje trędy w
      telekomunikacji zainwestuje w Łodzi...to zapewniam, że nasze miasto
      stanie sie Stolicą technologiczną Polski...ba tej częsci Europy.
      Spokojnie poczekajmy a pamietajmy, że Dell, Gillete, Corning to
      firmy z USA które juz u nas zainwestowały. Pozdrawiam
      • Gość: gm Re: Cisco= Łódź Stolicą TECH. IP: 194.150.250.* 09.11.07, 21:22
        Potętat podkresliło mi na czerwono co oznacza ,że pisze się potentat . Z
        kreowaniem trędów też bym był ostrożny i chyba lepsze są trendy. Jak mam
        problemy z pisownią to wspomagam sie słownikami.
        • Gość: jan Re: Cisco= Łódź Stolicą TECH. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 21:24
          Cisco to nie jedyny koncern, z którym władze Łodzi spotkały się w USA.
          Rozmawiały też z Sun Microsystems, KLA Tencor oraz Pelikan Technologies. To
          firmy nowoczesnych technologii z Doliny Krzemowej w Kalifornii.

daleki jestem od uznawania czegokolwiek (przedwcześnie) sukcesem ale czyżby
          wreszcie jakaś podróż ekipy umł okazała się czymś więcej niż darmowymi wakacjami
          • Gość: UbuntuUser Re: Cisco= Łódź Stolicą TECH. IP: *.teoc.pl 09.11.07, 22:07
            Heh widać w Izraelu nie ma firm z branży HiTECh ze Jerzy do USA po inwestorów
            zaczął jeździć
            • Gość: hypnos Re: Cisco= Łódź Stolicą TECH. IP: *.toya.net.pl 10.11.07, 11:16
              Jeśli uważasz że w Izraelu nie ma firm technologicznych, to kompletnie nie masz
              pojęcia o czym mówisz... Ten kraj jest naprawdę bardzo bardzo mocny
              technologicznie i bardzo szybko się w tej dziedzinie rozwija (nowe technologie)...
              • Gość: jan Re: Cisco= Łódź Stolicą TECH. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 15:32
                > Jeśli uważasz że w Izraelu nie ma firm technologicznych, to kompletnie nie masz
                > pojęcia o czym mówisz... Ten kraj jest naprawdę bardzo bardzo mocny
                > technologicznie i bardzo szybko się w tej dziedzinie rozwija (nowe technologie)

może i są -tylko jakoś wypady do izraela nijak się przekładały na inwestycje w
                łódzkiem
                • Gość: ateusz Re: Cisco= Łódź Stolicą TECH. IP: *.adsl.alicedsl.de 11.11.07, 11:13
                  "bo izraelczycy chca robic interes i niechciec zeby inni robic za nich interes"..to taka stara ich filozofia..a te ich firmy maja tyle, ile ukradna technologii,to tez ich stara filozofia..pisze to dlatego zebyscie pojeli,ze interes robi tylko jedna strona..
        • antyle25 Re: Cisco= Łódź Stolicą TECH. 09.11.07, 22:19
          mea culpa...nie powinno sie pisac postow z taką pisownią. Masz
          całkowitą rację. Przepraszam.
        • Gość: zuza Re: Cisco= Łódź Stolicą TECH. IP: *.smrw.lodz.pl 10.11.07, 16:42
          z kolei jak to zwierzę juczne :)
          • Gość: zuza c.d. nasz język ukochany IP: *.smrw.lodz.pl 10.11.07, 16:45
            to było oczywiście do gm
      • Gość: xxx Re: Cisco= Łódź Stolicą TECH. IP: *.magma-net.pl 10.11.07, 17:01
        We Wrocławiu ma szanse powstać EIT (Europejski Instytut Technologiczny)
        odpowiednik amerykańskiego MIT. Wtedy dopiero możemy rozmawiać o stolicy
        technologicznej:)
    • Gość: Looner Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.52.rev.vline.pl 09.11.07, 23:46
      Ja nie znam takiego w Łodzi co ma certyfikat CCIE. Może tobie się
      wydaje że CCIE to CCNE ?
      • Gość: Rob Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.nrth.cable.ntl.com 10.11.07, 00:08
        Dziwne?!Ja byłem święcie przekonany ze te inwestycje to wynikają z umowy za
        zakup F-16! I amerykanie do nas walą nie dla tego bo nas kochają, a dla tego że
        mają zobowiązania!Z moich informacji wynika ze w takim to a takim rejonie PL ma
        być takie to a takie inwestycje.
        No może się mylę i nasze władze dbają o rozwój naszego kochanego miasta!
        • Gość: gość Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 01:18
          Offset ? ROTFL. Rząd polski czy amerykański ma zmusić prywatną firmę aby gdzieś
          inwestowała ?
          • Gość: Rob Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.nrth.cable.ntl.com 10.11.07, 10:57
            A czy wież co to umowa? Mam wrażenie że to pojęcie dla Ciebie jest za
            głębokie.Offset na zakup F-16 jest umową zakupu w zamian za inwestycje!
            Proste?I taka umowa może zmusić do konkretnych inwestycji.
            Oprócz sex-afer zacznij czytać coś wymagające głębszego myślenia.
            To tak samo jak kupisz np.Volvo i producent zmusza Cię do serwisowania go tylko
            i wyłącznie w jego warsztatach,inaczej tracisz gwarancje!!
            Teraz wytłumaczyłem Ci co to UMOWA?
            To w twoim rozumowaniu mam w D..serwis Volvo?
            To Polska może mieć w D... F-16!
            • Gość: literka_m Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.sttb.pl 10.11.07, 11:46
              > Offset na zakup F-16 jest umową zakupu w zamian za inwestycje!
              > Proste?

wcale nie proste co zreszta widac po postepie tych inwestycji. Inwestycje
              obiecuje rzad, a wchodzic maja prywatne firmy...Stad widac, ze nakazac nie mozna
              nic. Mozna natomiast stworzyc dla firm takie warunki, aby promowac inwestycje w
              danym regionie swiata.

> To tak samo jak kupisz np.Volvo i producent zmusza Cię do
              > serwisowania go tylko
              > i wyłącznie w jego warsztatach,inaczej tracisz gwarancje!!

za przeproszeniem gowno prawda odkad weszlismy do UE. wiadomo o tym w kazdym
              autoryzowanym serwisie, ale z wiadomych powodow nie chwala sie klientom.
              Wystarczy, ze robisz przeglady w serwisach ktore podczas przegladu respektuja
              wskazania producenta (specjalne listy czynnosci co i jak wykonac przy jakim
              przegladzie wystawione przez danego producenta).
            • Gość: gość Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 11:59
              Umowa została podpisana pomiędzy rządem RP a General Dynamics producentem F-16 a
              nie między rządem RP a Dellem czy Cisco.

Prywatne firmy inwestują tam gdzie mają najlepsze warunki i mogą najlepiej zarobić.

W takiej umowie mogę sobie równie dobrze napisać że ty jako osoba obca będziesz
              mi szorował kibel codziennie - i tak nie ma to żadnej mocy prawnej.

• Gość: Rob Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.nrth.cable.ntl.com 10.11.07, 16:43

Jeśli chodzi o naprawianie samochodu w warsztacie który ma podpisana umowę z
                producentem-TO JEST WARSZTATEM AUTORYZOWANYM.
                CZYTAJ TEKST ZE ZROZUMIENIEM!Jesli tam go nie naprawisz i nie poddasz
                przeglądowi to tracisz gwarancje!
                Wy naprawdę czytacie tylko o sexaferach szkoda mego tłumaczenia!
                O F-16 to wan powiem-
                Wasza racja,a mój spokój:)
                • literka_m Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? 11.11.07, 16:10
                  > Jeśli chodzi o naprawianie samochodu w warsztacie który ma podpisana umowę z
                  > producentem-TO JEST WARSZTATEM AUTORYZOWANYM.
                  > CZYTAJ TEKST ZE ZROZUMIENIEM!J

to ty czytaj ze zrozumieniem. gdzie ja pisze o umowie z producentem. ja pisze,
                  ze do kazdego aut masz liste czynnosci ktore musisz wykonac przy przegladzie.
                  jesli dany warsztat respektuje ta liste to przeglad jest wazny i zadna umowa nie
                  ma nic do tego
      • Gość: Tapatik Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.retsat1.com.pl 10.11.07, 15:27
        Czy ja piszę, że w Łodzi?
        W Solidexie w Krakowie na przykład jest chyba 8 takich inżynierów.
        Krochmal dobry link zapodał:
        www.cisco.com/web/learning/le3/ccie/certified_ccies/worldwide.htmlzapodałdobr
    • Gość: krochmal Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 00:20
      71 osób ? www.cisco.com/web/learning/le3/ccie/certified_ccies/worldwide.html
      Brawa za rzetelność.
    • Gość: gość Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 01:16
      Nareszcie coś z wysokiej technologii a nie skręcanie przez robotników kompów z
      gotowych podzespołów (Dell) co zbytnie nie różni się od skręcania lodówek czy
      odkurzaczy.
    • Gość: michas Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.zsk.p.lodz.pl 10.11.07, 10:11
      to się CCNA raczej nazywa... ten bardziej popularny certfyikat.
      • Gość: dominik Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.acn.waw.pl 10.11.07, 21:27
        W samej Polsce jest ponad 100 CCIE. Jeśli chodzi o inwestycje Cisco
        to firma musi szukać nowych oszczędności. 2 dni temu podała
        zaskakująco słabe wyniki za 3 q. Nie spodziewałbym sie za dużo, ale
        na pewno sporo studentów znajdzie miejsce na produkcji :).
    • Gość: vader Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.toya.net.pl 10.11.07, 21:23
      a może by tak Łódź zainwestowała w lekarzy, bo niebawem zacznie brakować ich w
      Łodzi :)
      no cóż , jeśli nie opłaca się inwestować w lekarzy, może rzeczywiście warto
      zainwestować w Cisco, wszak Cisco ważniejsze niż życie łodzian...
      taka zimna kalkulacja...
    • Gość: ent Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.toya.net.pl 10.11.07, 21:26
      He, he. Myślę, że jak wyjedzie już ostatni młody lekarz z Łodzi (a żaden nie
      przyjedzie do Łodzi, bo tu kiepsko płacą) to Cisco sie może przydać. Grunt żeby
      było wesoło. Trup się będzie gęsto ścielił a gruźlica wróci jak za dobrych
      czasów Wokulskiego i Poznańskiego.
      Myślę,że warto się nad tym zastanowić nim będzie za późno panie Kropiwnicki.
      • Gość: lenin Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.grs-k0.g1.pl 10.11.07, 21:34
        nie było antybiotyków to i choroba się szerzyła..a dzisiejszym
        lekarzom..życzę takiego zaangażowania "w pacjenta"..jak to robili ci
        z czasów wokulskiego i pozańskiego..co do wyjazdu ..droga
        wolna..może jak "w pizde" dostaną od prawników za swe braki
        warsztatowe i stracą prawo do wykonywania zawodu zapacą
        odszkodowanie..lub sobie posiedzą-może zmądrzeją!!:):)
        • Gość: jan Re: Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 22:15
          > nie było antybiotyków to i choroba się szerzyła..a dzisiejszym
          > lekarzom..życzę takiego zaangażowania "w pacjenta"..jak to robili ci
          > z czasów wokulskiego i pozańskiego..co do wyjazdu ..droga
          > wolna..może jak "w pizde" dostaną od prawników za swe braki
          > warsztatowe i stracą prawo do wykonywania zawodu zapacą
          > odszkodowanie..lub sobie posiedzą-może zmądrzeją!!:):)

hahahahaha
          gratuluje poglądów
    • Gość: tear Cisco zainwestuje w Łodzi? IP: *.toya.net.pl 10.11.07, 21:32
      Hmm, gruźlica jak gruźlica ale dżuma, krztusiec, grypa a nawet świnka przetrzebi
      populację łódzką, jak zabraknie pediatrów.
      A co poczną menele z Bałut jak zabraknie lekarzy w pogotowiu i na SOR-ach?
      Pewnie masowo wymrą. Tak jak emeryci w swoich spokojnych domach. Czyżby
      naturalna selekcja słabych , biednych i bezbronnych?
      Czyżby to był element polityki prorodzinnej województwa łódzkiego?
      Gratuluję znieczulicy i bezczynności.
    • Gość: czytelnik z Łodzi Dlaczego ciągle ten człowiek !? IP: 212.51.205.* 12.11.07, 07:26
      I znów Pan Michalik. Kto wreszcie zablokuje dostęp tego Pana do
      poważnych negocjacji. To on "wynegocjował" oddanie Francuzom za
      darmo gruntów pod Manufakturą za wykonanie prac,które ujęte były w
      projekcie ( ! ). Łodzianie nie dali również temu Panu "klucza" do
      zasiadania w Senacie. Pan geograf nie powinien dyskutować o sprawach
      gospodarczych. Czy nie mamy osób kompetentnych ? Kiedy byłe AWS
      zniknie na zawsze z naszego życia ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka