Dodaj do ulubionych

McPraca dla nieletnich

IP: 195.69.81.* 09.12.07, 19:46
A tak na marginesie, zna ktoś kwoty, wypłacane pracownikom?
Dla przykładu takiemu 16-latkowi,który dopiero zaczął by pracę ;) ?
Obserwuj wątek
    • Gość: McPracownik Re: McPraca dla nieletnich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 21:17
      8 złotych brutto.
    • Gość: ciekawy Re: McPraca dla nieletnich IP: *.toya.net.pl 09.12.07, 21:43
      Właśnie. Skoro cały tekst o pracy to dlaczego znowu nie ma
      informacji o zarobkach!? Inwestor poprosił by nie podawać???
      Następnym razem warto by dopytać.
      A to że kawę serwują nie tylko klientom owszem ciekawe. Ciekawe jak
      się potem pracuje.
    • Gość: były pracownik McPraca dla nieletnich IP: *.toya.net.pl 09.12.07, 22:01
      nie ma ludzi bo tam po prostu trzeba nie to że pracować ale
      zapier... .A to , że śćiągają nieletnich to tylko dowód na to jaka
      tam jest McHarówka. Pomysł był też ze starszymi pracownikami
      (rencistami) i co dziadkowie nie dali rady? , kondycji im
      zabrakło... . Czy kogoś obchodzi, że na rozmowie wstępnej podadzą mu
      kawę?? Raczej liczy się wynagrodzenie, warunki pracy i sposób w jaki
      traktuje firma swojego pracownika po zatrudnieniu. A każdy kto
      pracował w McD wie, że wynagrodzenie szyko nie rośnie, za to rośnie
      lista obowiązków; że częsko z braku ludzi w pracy robi się naprawdę
      różne rzeczy ; a miła stmosfera szybko zmienia się w nerwowe i
      stresujące warunki pracy. A ten tekst to czy czasem nie sponsorowany
      jest???
    • uookasz pracowałem w McDonaldzie 09.12.07, 23:36
      2 tygodnie, i odszedlem w momencie gdy chciano przeniesc mnie z brzegu miasta do
      samego centrum, na weekend i w lato. wiadomo co to oznacza - wchodzą 3 wycieczki
      co 15 minut, po 100 osob. wez sobie rob te bułki. zarobilem na reke okolo 150 zl
      po tych 2 tygodniach, mimo ze niektore dni siedzialem do godziny 23. stawka byla
      polowa tego co teraz. TRAGEDIA
    • Gość: Sokół Re: McPraca dla nieletnich IP: 195.117.116.* 10.12.07, 00:57
      GW jako gazeta powszechnie szanowana mogłaby sobie odpuścić artykuły propagandowe...
    • Gość: Taka marka McPraca dla nieletnich IP: *.novartis.com 10.12.07, 09:34
      Teraz sie dziwią, że nie mają pracowników.
      Przez LATA pracowali na swój wizerunek jako pracodawcy, już wyrobili
      sobie markę "złego" pracodawcy, wyzyskiwacza, złej atmosfery w
      firmie.
      Teraz się dziwią, że w gdy poprawiły się warunki na rynku pracy...
      łatwiej znależć firmę która chce zatrudniać - a zwłaszcza w
      sektorze gdzie niewiele płacą, to nikt nie chce u nich pracować.

GRATULUJE całej tej firmie, jej zarządowi wspaniale prowadzonej
      polityki.
      Mam nadzieje ze nigdy nie odbudują swojego wizerunku
      • Gość: robol Re: McPraca dla nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 14:11
        > firmie.
        > Teraz się dziwią, że w gdy poprawiły się warunki na rynku pracy...
        > łatwiej znależć firmę która chce zatrudniać - a zwłaszcza w
        > sektorze gdzie niewiele płacą, to nikt nie chce u nich pracować.
        >
        > GRATULUJE całej tej firmie, jej zarządowi wspaniale prowadzonej

Ty kolo a ile ty byś chciał zarabiać za machanie mopem i przewracanie kotletów?

Masz wyższe ambicje to załuż firmę albo od razu zostań np. prezesem PZU.
    • adwach Sponsorowany artykulik..... 10.12.07, 11:47
      i oczywiście zero informacji o wynagrodzeniach (tak jak zwykle!)...
    • Gość: anonim Re: McPraca dla nieletnich IP: *.profiline.pl 10.12.07, 12:19
      Ja kiedyś pracowałem w restauracji (kilka lat temu)na włókniarzy, przy
      lutomierskiej - w tej chwili trwa tam remont - to były czasy, gdzie był duży
      problem ze znalezieniem jakiejkolwiek - sam wielokrotnie słyszałem że jak się
      komuś nie podoba to...bo na twoje miejsce jest 30 innych.
      A teraz czasy się zmieniły..
      Ale prawdą jest, że tak jak w tej reklamie zaczynałem od zwykłego szaraka aż
      zostałem osobą na odpowiedzialnym stanowisku.
      Zrobki ? śmieszne, około 700zł - pensja managera, pracownik na pełnym etacie
      zarabiał wtedy koło600-700zł. W innych miastach, jak na te czasy zarobki
      oscylowały koło 1,5 tys
      Jedno można powiedzieć - prawdziwa szkoła życia - jednakże jak widzice nie
      pracuję tam - zasługa kierownika restauracji –to w zasadzie on buduje relacje w
      całej restauracji – najsilniejsi psychicznie nie dawali rady – jak pamiętam ze
      mną odeszła więcej niż pół załogi – gdyby nie kierownik, pewnie bym został,
      jednakże z 2 strony zarabiac 700 czy teraz może więcej, gdzie tyrasz, nie możesz
      czasami zjesc ani się napic. Kazda rozmowa z osobami z Warszawy, pytającymi się
      jak sytuacja wygląda, były ustawiane, nikt nie ośmielal się mówić na niekorzyść
      kierownika z uwagi na mobbing (ciężkie prace fizyczne..szorowanie chlorem fug na
      zaplecz, czy odśnieżanie (8-16)), a wszelkie rozmowy na temat ze za taką
      odpowiedzialność powinny być wieksze pieniądze kończyły się na mądrym kiwaniu
      głową – i co? Jak widać po latach dotarło…ale jak to się mówi – po szkodzie i
      przed szkodą głupi..
      • Gość: wow Re: McPraca dla nieletnich IP: *.toya.net.pl 10.12.07, 14:18
        chcesz prawdziwej szkoły życia polecam prace w IN CENTRO to istne piekło...
        • Gość: anonim Re: McPraca dla nieletnich IP: *.profiline.pl 10.12.07, 14:26
          dzięki, już nie robie w tej g.. branży - tam musiałem pracować tylko z konieczności
          • Gość: wow Re: McPraca dla nieletnich IP: *.toya.net.pl 10.12.07, 15:57
            ja też nie ! życze powodzenia ....
      • Gość: systematic Re: McPraca dla nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 14:34
        > a wszelkie rozmowy na temat ze za taką
        > odpowiedzialność powinny być wieksze pieniądze kończyły się na mądrym kiwaniu
        > głową – i co?

To oczywiści przesada. Takie firmy jak mcdonald opierają się na procedurach a nie na wielkim wkładzie intelektualnym pracowników.

Twórcy firmy pomyśleli dobrze, że lepiej pogłówkować na początku i stworzyć działający mechanizm a nie liczyć na zdrowy rozsądek pracowników w poszczególnych sytuacjach.

Dlatego w macu obowiązuje zasada, że mała odpowiedzialnośćto i małe płace.

A poza tym mcdonald to nie praca do emerytury. Sam przyznajesz, że to dla Ciebie była "prawdziwa szkoła życia".

I bardzo dobrze. Masz 16 lat czy jesteś studentem - doświadczenia masz chyba nie za wiele. Nie oczekuj kokosów.

Ale o ile wiem w macu możesz dostosować godziny pracy do swoich zajęć. Zawsze jest coś za coś. A można zobaczyć przy okazji jak działa zyskowna firma od wewnątrz.

Tylko kompletna ciapa nie wyciągnie nauk z takich doświadczeń. A jak ktoś nie umie się uczyć to będzie marudzić na każdą pracę.

----------------
        A sku... kierownik znajdzie się w każdej pracy. Z maca mniejszy żal odejść w takiej sytuacji.

• Gość: anonim Re: McPraca dla nieletnich IP: *.profiline.pl 10.12.07, 16:11
          to wyobraz sobie ze mam troche wiecej niz 16 lat kolego i wiem co mówie - nie
          pracowałes to gó.. możesz na ten temat powiedzieć
          • Gość: janek Re: McPraca dla nieletnich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 16:59
            > to wyobraz sobie ze mam troche wiecej niz 16 lat kolego

A ja mam więcej niż 5 lat i nie marudzę jak nie pasują na mnie rajtuzy dla pięciolatka.
    • Gość: exkelner Łódź -miasto sexu i biznesu IP: *.toya.net.pl 10.12.07, 15:59
      Wpisujcie łódzkie knajpy,bary,restauracje w których szefowie chcieli was "zacharować" od tak ku przestrodze....
    • Gość: Mc Student McPraca dla nieletnich IP: *.4web.pl 10.12.07, 17:29
      Praca w Mc w Polsce faktycznie to lekkie nieporozumienie, choc
      przyznam ze na studiach pracowalemw Macu w wakacje ... ale w
      Niemczech, jakies 5 lat temu w Monachium mialem 4000zł,
    • Gość: maria a no nie..artykuł sponsorowany?? IP: *.zdnet.com.pl 10.12.07, 18:01
      wstyd, pewnie redaktor dostał za to więcej niż dzieciak przez miesiąc w mac'u
    • Gość: POlan McPraca IP: *.pai.net.pl 11.12.07, 00:47
      Artykul w 15 % moze jest prawdziwy .....reszta ...to ...szkoda gadac... jako pracownik tzn menager wiem ze takie korporacje jak mcd maja gdzies pracownikow..... awans moze i mozna zdobyc .. ale to zalezy od pracy i od kierownika lub jego widzimisie ..stawka menagera niewiele wieksza a obowiazki i odpowiedzialnosc ogromne ... nic dziwnego ze ludzi wyjezdzaja ... tez nad tym myslalem ... ale narazie musze skonczyc studia ... co do maloletnich .. dla nich swietna okazja .... zarobku ... bo godziny dowyboru a obowiazkow bardzo malo wiecej est chyba zakazow dla nich niz czynnosci ktore moga wykonac... a stawka taka sama jak inni pelnoletni pracownicy.... dla korporacji to szkuanie ludzi w nowym srodowisku... dla pacownikow cios prosto w ambicje .... tyle z reszta gadania ... wiadomo o co chodzi ....KASA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka