selden2 31.12.07, 15:25 tak bylo rok temu-sluzby wzruszaly ramionami twierdzac ze to nie ich sprawa_ jak bedzie dzisiaj? w kazdym razie uwaga na buty,psy,opony i wszystko co po ziemi ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Sylwester w Lodzi ! setki potluczonych butele 31.12.07, 17:22 Proponuję takie rzeczy zgłaszać tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48162 Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_pomoze Re: Sylwester w Lodzi ! setki potluczonych butele 01.01.08, 05:57 Już posprzątane na odcinku gdzie odbywała się zabawa na Piotrkowskiej, siedzę tu w nocy i pilnuję. jeszcze przejścia podziemne do 6:30 i boczne uliczki do 12:00, już połowa jest zrobiona. Ale mam wrażenie że niektórym ludziom lepiej nie dawać alkoholu bo małpa by sie lepiej zachowywała. Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_pomoze Re: Sylwester w Lodzi ! setki potluczonych butele 01.01.08, 06:01 Tak niestety ale mi przypadł ten zaszczyt objęcia Piotrkowskiej ( deptaka ) i Placu Wolności bez pasaży. Pasaże ma Dlegatura na Śródmieściu nadal. Ale po dzisiejszym dyżurze nie ma mnie do 7.01.2008 ( tzn wrcam 7-go).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Sylwester w Lodzi ! setki potluczonych butele IP: *.hagioteam.com 01.01.08, 17:32 Na Waszej stronie znalazłem potwierdzenie moich wątpliwości: należy pisać 3 maja, a nie 3-go maja. Z tego, co wiem, pisownia -go jest stara. Zastanawia mnie jednak fakt,że bardzo wielu ludzi – co dziwniejsze, młodych – stosuje nieprawidłową formę. Czy mógłbym dowiedzieć się, od kiedy i na jakiej podstawie wprowadzono pisownię 3 maja? Pozdrawiam Wojciech Kołodziejczyk Przepis o tym, że nie należy dopisywać końcówek fleksyjnych po cyfrach arabskich i rzymskich liczebników, pochodzi z 1936 r. Wprowadził go Komitet Ortograficzny Polskiej Akademii Umiejętności, powołany do życia rok wcześniej „żeby się zajął uporządkowaniem spraw ortograficznych w Polsce’’. Zwolennikiem zasady był przede wszystkim prof. Kazimierz Nitsch. — Maciej Malinowski, tygodnik Angora Żródło: poradnia.pwn.pl/lista.php?id=1759 Odpowiedz Link Zgłoś