Dodaj do ulubionych

Tak się bawi MPK- ŁÓDŹ

12.03.08, 20:23
To co dzisiaj zobaczyłem normalnie mnie zwaliło z nóg...

img265.imageshack.us/img265/7282/img026ms2.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Tak się bawi MPK- ŁÓDŹ IP: *.astral.lodz.pl 12.03.08, 20:28
      ?
    • Gość: diogenespies a zezwolenie na focenie masz? IP: *.toya.net.pl 12.03.08, 20:30
      Pewnie mu zwrotnice pilotem przestawili...
      • tomek_cichy Re: a zezwolenie na focenie masz? 12.03.08, 20:32

Zaznaczam, że tamto czerwone AVEO podjechało po autobusie a nie przed :) Masakra
        • Gość: diogenespies bedziesz mial sprawe za nielegalne sfotografowanie IP: *.toya.net.pl 12.03.08, 20:37
          tyłu autobusu i rzecznik MPK o Tobie powie ze jestes
          nieodpowiedzialną jednostka z aparatem!
    • efkajot Re: Tak się bawi MPK- ŁÓDŹ 12.03.08, 20:38
      Ja dziś widziałam radiowóz zawracający po dwóch trawnikach ale nie zdążyłam z
      aparatem. :| I z kogo tu czerpać dobre wzory ?
      • Gość: fikołek Re: Tak się bawi MPK- ŁÓDŹ IP: *.chello.pl 14.03.08, 19:07
        efkajot napisała:
        I z kogo tu czerpać dobre wzory ?

Z parkujących na Kosciuszki na torowisku tramwajowym przed komisariatem.
    • Gość: miejskie_narty Wjeżdżanie autobusów na żółtym świetle IP: *.toya.net.pl 12.03.08, 21:25
      na skrzyżowania Zachodniej/Próchnika i Zachodniej/Więckowskiego, gdy wiadomo, że nie będą w stanie ich opuścić, a tym samym blokowanie ruchu na długie minuty ostatnio staje się normą.

Zdjęcia, gdy mam wjechać na zielonym na skrzyżowanie, lecz nie mogę, bo w poprzek stoi autobus, mógłbym cykać na pęczki, gdybym cykał:)
      • Gość: profes79 Re: Wjeżdżanie autobusów na żółtym świetle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:27
        Akurat tutaj o ile kojarze autobus przegubowy musi stanac w ten
        sposob zeby miec szanse wlaczyc sie do ruchu - przed pasami moze
        sobie stac skolko ugodno.
        • Gość: MK Re: Wjeżdżanie autobusów na żółtym świetle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 23:13
          A co mu da, że stanie na pasie POD PRĄD??

MK
        • miejskie_narty Re: Wjeżdżanie autobusów na żółtym świetle 13.03.08, 09:48
          CHodzi mi o sytuację, gdy autobus już jest włączony do ruchu. Jedzie sobie żółwim tempem całego korka poruszającego się Zachodnią na północ, nagle światło zmienia się na żółte - ze dwa samochody zdążą wjechać na skrzyżowanie, a nawet je opuścić, a autobus, którego kierowca doskonale wie, że nie przejedzie i tak wjeżdża na skrzyżowanie. Zatrzymuje się tak, że kabina kierowcy jest z jednej strony skrzyżowania - tył z drugiej. I czeka sobie spokojnie, aż kolumna ruszy. Spoko luz.
      • Gość: Breblebrox Re: Wjeżdżanie autobusów na żółtym świetle IP: 195.189.142.* 12.03.08, 23:25
        To akurat jest normą dla większości kierowców, patrz przykład ogrodowa/nowomiejska. Mnie tam rybka plum, czy skrzyżowanie zastawia mi półgłówek w samochodzie, czy półgłówek w autobusie. Różnicę widzę tylko w tym, że autobusu nigdy nie prowadziłam, a to jest jednak wielkie bydle - potrzebuje czasami więcej miejsca i większych umiejętności. No i w autobusie spieszy się większej liczbie osób.
        A dzisiaj był rzeczywiście jakiś wyjatkowo półgłówkowaty dzień: naliczyłam 4 samochody przejeżdżajace na czerwonym. Nìe "dopiero-co-czerwonym" i nie "jeszcze-żółtym". Na czerwonym. I co mniej zabawne dwa z nich zostały prawie stratowane skręcajac w lewo z limanowskiego we włókniarzy. Pierwszy kierowca zapomniał o pasie dla jadacych prosto limanowskiego, ale w przeciwnym kierunku, a drugi pan jechał zgodnie z zasada, ale owczego pędu. U żadnego z ww. Czerwone światło nie wywołało żadnych skojarzeń. Pikanterii całej sytuacji dodawał fakt, że godzina sprzyjała stratowaniu, gdyż działo się to ok. 17:15.
        • miejskie_narty Na czerwonym fajnie się jeździ i już! / :) 13.03.08, 09:50
    • Gość: maciek Re: Tak się bawi MPK- ŁÓDŹ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 09:17
      Typowe dla MPK
    • diogenespies Gwiazda Expressu jesteś 14.03.08, 10:32
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/829383.html
      • Gość: Ja I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:16
        Takiego "kierowcę" trzeba piętnować bez skrupułów. Ja dodatkowo
        wyślę maila do MPK - niech wiedzą kogo dają do wożenia tysięcy
        pasażerów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka