Gość: kibic Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijanych... IP: *.gprs.plus.pl 19.03.08, 21:33 lepiej będą jeździć maszyniści linii pis-edgar włoszczowa! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijanych... 19.03.08, 21:37 Fajnie, Borowa_Baba utknela w Koluszkach przez tych sku..synow. Dzierżżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.cable.ubr08.edin.blueyonder.co.uk 19.03.08, 21:39 to niewiedziales ze w polsce prawie wszystko jest prywatne. a tak naprawde ogromne niebezpieczenstwo stwarzaja takie osoby na takich stanowiskach.wiezienie to dlanich dobra nauczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suomi Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.mylly.jyu.fi 19.03.08, 21:48 Sadze ze calkowity zakaz wykonywania zawodu dozywotni + normalne postepowanie w przypadku osob kogoz zabic + normalne odebranie prawojazdy i sprawa kierowania pojazdu pod wplywem alko wystarczy. Zreszta czy nie bylo by lepiej ( tymbardziej przy naszej super restrukturyzacji lini lodz-wwa ) aby pociagi towarowe jezdzily nocami? W wiekoszosci krajow gdzie ludzie mysla ruch towarowy dziala przedewszystkim w nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.cable.smsnet.pl 20.03.08, 11:47 mogę wtrącić ?? powiem tylko ze u nas jeździ sie w nocy kolego GŁÓWNIE w nocy!! owszem pociągi towarowe również jeżdżą w dzien. pozatym mam jeszcze pytanie; czy Ty gdybys mial jezdzic to chcialbys pracowac same cocki ?? i to po 12 godzin każda ?? zastanow sie co piszesz a jak sie nie znasz to nie pisz. /maszynista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 19:13 A mnie interesuje dlaczego w Polsce ruch towarowy odbywa sie po torach pasażerskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.icpnet.pl 20.03.08, 20:42 Nie ma czegoś takiego jak "tory pasażerskie", idioto. Szlak kolejowy jest jeden. Tory przeznaczone tylko dla pociągów towarowych spotyka się sporadycznie, przeważnie są to bocznice prowadzące np. do portów czy do większych zakładów. Czy ciężarówki też nie mogą według ciebie jeździć po "drogach pasażerskich", tłuku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijanych.. IP: *.cable.ubr08.edin.blueyonder.co.uk 19.03.08, 21:41 jak to sie mowi maszynisci jechali na pelnej kur...e. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 21:49 Tego nie chce mi się nawet komentować. Gdyby nie prywatni przewoźnicy kolej stałaby w miejscu. A powyższy przykład to margines. Odpowiedz Link Zgłoś
mtsk1 Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany 20.03.08, 02:26 Dziwie sie reakcjom tego forum. Albo sprawa uwazana jest za zabawna, albo czepiaja sie prywatnego charakteru przewoznika. A bylismy potencjalnie o krok od powaznego wypadku. Dyskusja powinna sie skoncentrowac na tym co zrobic aby takich wypadkow nie bylo w przyszlosci. Zakladam, ze pijacy stracili prace ale firma dalej dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 07:12 dyskusja? dobre sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piss and love Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.mylly.jyu.fi 19.03.08, 21:50 x23 zamkni jape. blaznie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.teoc.pl 19.03.08, 21:55 Uwielbiam Wybiórczą. Po cholerę pisać o tym, że to prywatny pociąg. Czy w PKP takie rzeczy się nie zdarzają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Własnie w PKP się nie zdarzają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:53 I bardzo dobrze, że napisali, że to prywatny przewoźnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... brak slow Re: Własnie w PKP się nie zdarzają IP: *.cable.smsnet.pl 20.03.08, 11:50 a myslisz ze gdyby to bylo pkp to by cokolwiek napisali ?? PKP "tuszuje" wiele swoich spraw wież mi wiem cos o tym bo sam jezdze jako maszynista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 19:19 A dlaczego ludzie mają psioczyć na pracowników Cargo? Gdy autobus ma wypadek, opinia publiczna jest informowana z jakiej firmy kierowca był pijany. I tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasarzer tego coś Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijanych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 22:00 Poza tym, że pasarzerowie są wkurzeni i słusznie to nawet rozbawił mnie ten artykuł - to taki "Rejs" dokumentalny, który nie może się zdarzyć, a w Polsce jest "na życzenie". Kiedyś taki pan Bareja łamał sobie głowę czym rozbawić społeczeństwo żeby nie oszalało ze swoją władzą a tu proszę jakich mamy zdolnych amatorów. Obawiam się, że gatunek filmu fabularnego może popaść w kłopoty, bo ciężko to przebić Czekałem także na okazję tematu o pociągu Łódź-Warszawa, a o tej godzinie jest akurat chyba ten super truper nowoczesny podmiejski, że trudno w nim wysiedzieć nawet godzinę, o dwóch nie mówiąc, a co dopiero jakieś cztery, współczuję. Ta jednostka jest maksymalnie ekonomiczna pod względem ilości miejsc, bardziej jest tylko wagon towarowy. Te siedzenia autokarowe ustawione są tak blisko siebie, że ja mając 190 cm, co nie jest rzadkością, byłem bliski wyłamania fotela przede mną, zwyczajnie nie można usiąść. Do tego te fotele są nie ergonomiczne, źle wyprofilowane i co do kąta oparcia i siedziska, i wygięcia pod kręgi lędzwiowe i wysokości siedziska (dla dzieci) - no poprostu męka, taka to nowoczesność, tylko cisza jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.me.entel.pl 19.03.08, 22:09 nieeeeeeeee....o tej porze jezdzi na szczescie normalny. Nastepny po 18 to tramwaj. Wiec tyle maja szczescia. Ale ok 3 tyg jechalam wlasnie tym po 17 i tez w polu stalam bo przed nami popsul sie osobowy, a ze siedzialam przy przedziale z kierownikiem pociagu to slyszalam co sie dzieje. Stal min. tak dlugo w polu dlatego, ze przez pol godziny nikt z obslugi PKP nie pofatygowal sie zeby sciagnac popsuty. Biedny kierownik pociagu usilowal sie bezskutecznie polaczyc z tym pociagiem przed nami ale nikt tam mu nie odpowiadal. Starsznie wsciekly byl jak zreszta my wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek To jest Polska właśnie... przykre to, niestety IP: *.aster.pl 19.03.08, 22:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijanych.. IP: *.gprs.plus.pl 19.03.08, 22:27 niedawno maszynista z PCC probowal przekupic policjanta paliwem, jak wpadł po pijaku. Wczesniej uciekal lokomotywą przed radiowozem. Bodaj w Brzegu to było Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany 19.03.08, 22:31 >Łukasz Kurpiewski, rzecznik PKP Przewozy Regionalne: Jest mi bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Trwa modernizacja linii Łódź-Warszawa i na tym odcinku jest dostępny tylko jeden tor. Pociąg pospieszny i jeszcze kilka innych naszych składów utknęło z powodu zatarasowania przejazdu przez prywatnego przewoźnika towarowego. Wiemy tylko tyle, że obsługa nie jest w stanie go samodzielnie prowadzić i skład zostanie odholowany do najbliższej stacji. - jest nam bardzo przykro, ale i tak mamy to w du.pie, bo bez względu na to jak wykonamy usługę i jak się zachowujemy, bo i tak nic nam nie możecie zrobić, a konkurencji żadnej nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikroos Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:13 Kolego, ja też nie lubię PKP, ale bądźmy sprawiedliwi. PKP tutaj nie zawiniły, stanęły w polu i nic się nie dało zrobić. Nie widzę też powodu, dla którego PKP miałyby wypładać odszkodowania za szkody wywołane przez pijanych pracowników innej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany 19.03.08, 23:47 Półtora roku temu wracałem z Łeby PKP do domu. Tuż za Łebą na torach znaleziono ciało mężczyzny. Pociąg się zatrzymał, przyjechała policja i prokuratura. Nas po ok. 15 minutach postoju poproszono o zajęcie miejsc w podstawionym autokarze. W Lęborku zaczekały na nas pociągi pospieszne do Gdyni i Szczecina. Bardzo podobała mi się wtedy akcja PKP, sam im nawet pomogłem w tłumaczeniu sprawy grupie turystów z Niemiec. I nie widzę powodów, by PKP nie mogło się zachować podobnie w tym przypadku. Zwłaszcza, że w jednym z pociągów z Warszawy jechał mój kolega. Powiedział mi, że osób jest mało i spokojnie wszyscy zmieściliby się do jednego autokaru. Być może we wcześniejszych pociągach było więcej podróżnych, ok, ale też nie wierzę, by nie dało się zrobić kompletnie nic. A wiecie może, jaki ładunek przewoził ten pociąg towarowy? Jeśli ropę lub jakieś inne chemiczne świństwo, to opatrzność czuwała nad nimi i wszystkimi istotami żywymi w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.03.08, 06:34 To nie opaczność, tylko urządzenie o nazwie czuwak, które zatrzymuje pociąg, jeżeli nie doczeka się reakcji maszynisty przy dojeździe do pierwszego napotkanego semafora. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany 20.03.08, 11:54 A gdyby tak panowie wciskali regularnie czuwak ale najechali ze zbyt wysoką prędkością na rozjazd, co spowodowałoby wykolejenie składu i uderzenie np. w skład nadjeżdżający z przeciwka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.cable.smsnet.pl 20.03.08, 11:56 ten pociąg towarowy to póżna węglarka z warszawy na śląsk. Żadnego wyzyka nie bylo a urządzenie krore zatrzyma pociag nie nazywa sie czuwak tylko SHP skrot od nazwy Samoczynne Hamowanie Pociągu. Czuwak Aktywny zatrzyma pociag jesli co 90 sec nie nacisnie sie guzika. genialny wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 01:13 a co? mieli ominąć?! Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany 19.03.08, 22:42 Bareja to przy tym pikuś, niebiańsko się wyśmiałem!!! PCC - dzięki za ten wieczór! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_2 Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany 19.03.08, 22:48 No to jest dla mnie prawdziwy hit, przy ktorym Bareja moze nie wysiada, ale jego kult nabiera blasku i w sumie dzieki nam samym (albo przez nas samych) jest ponadczasowy. Szczakowa Rail - sama nazwa juz poprawia humor! Oby wiecej takich informacji w przetragizowanych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Pociąg do alkoholu. 19.03.08, 23:10 Zapewne PCC nie było w stanie przelicytować rozbudowanych przywilejów kolejarzy państwowych i musiało pozyskać maszynistów kusząc zezwoleniem na picie w czasie jazdy. Może nawet jakiś deputat alkoholowy był. Koleje w Polsce są nienormalne i nawet ta historia nie przekona mnie, że PKP w obecnym kształcie nadaje się do czegokolwiek poza likwidacją. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbibi Nie, dvpku - opijali wczorajszy teledysk prezia ;) IP: 217.98.20.* 19.03.08, 22:52 Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman pccrail@pccrail.pl 19.03.08, 23:08 Za udany wieczór podziękować można pod adresem: pccrail@pccrail.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijanych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:10 no dzisiaj były jaja z tym opoznieniem, ale to normalne w PKP. Pozdrawiam wszystkich dojeżdżających Lodzianinem - pociagiem bez glonojadow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.nrth.cable.ntl.com 19.03.08, 23:32 Ale śmieszne!!! Co? Bareja itp. Q..a foteliki nie wygodne co?! Tępe bezmózgie małpy!!! Tolerujecie, bo to śmieszne!!! Jaki i polskie sądy tolerują!! Nasze społeczeństwo!!! Wy Impotenci intelektualni!!! Wczoraj pijani kierowcy samochodów, dziś maszyniści, a jutro kto!!!! I ile ofiar??!!! Oburzycie się jak zginie ktoś.Będziecie srodzy jeśli z waszej rodziny? Śmiejcie się dalej p..e d....e!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer tego coś Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 00:20 Wyluzuj trochę, przecież nie dajłem do zrozumienia, że mi się podoba picie na kolei ale co zrobić kiedy robi się śmiesznie jak się to czyta. Poprostu Polska jawi mi się jako kraj bez kierowcy, gdzie wolność zdobywa coraz większą popularność, wszak tego chce lud. I smieszno i straszno, w końcu my słowianie pić umiemy z "fantazją". Potrafię sobie wyobrazic konsekwencje takiego zachowania ale akurat wyobraziłem sobie scenę kręcenia filmu, to naprawdę fragment naszej kultury narodowej nawet jesli jej nie chcemy. Ta okolica tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikador Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijanych.. IP: *.gdynia.mm.pl 19.03.08, 23:18 cos mi sie bardzo wydaje ze ja znam ta ekipe ... bedac kiedys w swinoujsciu kilka dni stacjonowalem w hotelu. nie mialem tam nic specjalnie do roboty. pilnowalem statku ktory sie ladowal w porcie. w pokoju obok stacjonowalo ich z 5 osob - wszyscy pcc-rail. (przyjezdzaja tam ponoc czesto dogladaja skladow ktore zwoza tam wegiel i wszyscy sa maszynistami ...) ci goscie chlali na umor dzien i noc. potrafili pasc pijani w ciagu dnia bez bazy, by sie zbudzic w srodku nocy i chlac dalej. robili tyle halasu ze nawet bedac czlowiekiem bardzo cierpliwym dla pijakow w pewnym momencie zwrocilem im uwage. skonczylo sie oczywiscie na glupich pyskowkach. jestem pewien ze to oni ... pracuje w branzy transportowej i wiem ze pcc pomimo sporych ambicji to jednak nie pkp cargo i nie maja az tak wielu brygad "5 pijanych w sztok" maszynistow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek C. Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijanych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:20 Wszyscy są wściekli, bo muszą rano wstać do pracy. Nie zaproponowano nam żadnego transportu zastępczego, ani zwrotu pieniędzy za bilety - mówi Ewa Gołuch. Ewa to kiedyś w Wyborczej pracowała. W Łodzi, w rekalmie. Ewa, co słychać co u Ciebie co tam w Wawce porabiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 08:51 witaj i dziekuje ze jeszcze pamietasz, bo to trochę czasu upłynęło. A na trasie W-wa-Łódź-W-wa korzystając z PKP nigdy nic nie wiadomo, prawie jak w totolotku, dzień niepodobny do drugiego, więc przez te ostatnie pięć lat nie zaznałam nudów pozdrawiam ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadjan Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijanych.. IP: *.132.rev.vline.pl 19.03.08, 23:30 To jest klasa robotnicza, o której głosy walczą kolejne rządy. Bo to z tego co obserwujemy ..... ma wyjść socjalizm z ludzką twarzą. Walczył i utrwalał Miller, potem Kaczyński, a teraz Tusk. Obywatele tego kraju zrozumcie wreszcie, że burdel jest podstawą naszego bytu narodowego i nawet Donald Tusk nie zamierza tego zmieniać. Bo gdyby zmieniał to nie mógłby marzyć o prezydenturze. Panie Tusk za dzisiejszy występ ...... masz pan u mnie żółtą kartkę. A jedyny, który miał pojęcie na czym polega organizacja państwa został opluty przez wszystkich od lewa, poprzez centrum do prawa ... a wiecie jak się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? ? ? Re: Pociąg Warszawa-Łódź zablokowany przez pijany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 08:17 Leszek Bubel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkomat ABP IP: *.org.pl 19.03.08, 23:43 czy w prywatnych lokomotywach pcrail maszynista nie musi co minutę zbijać czuwaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmos Re: ABP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 08:18 autor artykułu pewnie nie wie co to czuwak. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_burzuj Przewaga kolei nad transportem gumowym. 19.03.08, 23:44 Gdyby zasnął kierowca ciężarówki byliby zapewne zabici i ranni. Pociąg z maszynistą w stanie "odmiennej" świadomości po prostu się zatrzyma... M.in. w świetle tego przykro patrzeć na to jak niedoinwestowana jest u nas kolej. W kontekście EURO 2012 mówi się niemal wyłącznie o autostradach, tak jakby miały one absolutny priorytet. Ot, Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn maszynisty Co jak co ale maszynistom PKP to się nie zdarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:50 Już od dawna każda wzmianka o pijanych maszynistach odnosi się do prywatnych przewoźników, najczęściej właśnie PCC Rail. A wiecie dlaczego tak jest? Ponieważ brakuje maszynistów, to prywatni przewoźnicy zatrudniają tych zwalnianych z PKP, tylko niestety najczęściej zwalniani są za pijaństwo (w PKP są obowiązkowe badania alkomatem, więc pijany na trasę nie wyjedzie, a jeśli przyjdzie do pracy pijany to od razu OUT) Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Co jak co ale maszynistom PKP to się nie zdar 19.03.08, 23:51 100% racji :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Co jak co ale maszynistom PKP to się nie zdar IP: *.cable.smsnet.pl 20.03.08, 11:40 zgadzam sie z przedmowcą do PCC zatrudniaja jak leci niestety rowniez tych z nieczystym sumieniem a oto sa skutki. W PKP poprostu sie o tym nie slyszy i tyle!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Radia ZET Dobry początek IP: *.as.kn.pl 19.03.08, 23:51 Na PKP ma się wprowadzić znowu możliwość handlowania alkoholem. Dobry obyczaj każe, że jako pierwszy dokonywać degustacji powinien gospodarz, a więc obsługa pociągu. Dopiero później serwujemy trunki pasażerom. Więc ten przypadek jest zgodny z dobrymi obyczajami. Nie widzę w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odjazd era TGV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 00:29 Chyba już czas na kolej duzych prędkości, ci goście są już znudzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baburiba Widziałem. Wężykiem po torach jechali. IP: *.acn.waw.pl 20.03.08, 01:14 Odpowiedz Link Zgłoś