Gość: mymlon he he IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.11, 00:31 A kiedyś tylko o sliterach pisali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMM Re: he he IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 19:35 A mi podoba sie bardzo w amcorze , przynajmniej na tym dziale na którym ja pracuje , ludzie bardzo mili , we wszystkim pomagają , nie ma wykorzystywania itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: he he IP: *.182.49.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.11, 21:54 lubu dubu, lubu dubu jest mi dobrze w amcorze to ja pisalem bartek cyganek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: he he IP: *.182.49.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.11, 22:01 to dzieki takim ludziom jest tak jak jest ,a jak sie czuje kolezaneczka pana cyganka no ta przyjeta do uzdrowienia i poprawy ku...a zenada moze pan J.C kiedys poczyta to forum i sie zainteresuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoz a co z DKJ? IP: *.128.46.130.static.crowley.pl 26.07.11, 16:48 Jak tam współpraca z kontrola i dyrektorem J.Z. Pojawia się czasem, pomaga rozwiązywać problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: a co z DKJ? IP: *.opera-mini.net 29.07.11, 12:18 Katarzyna caryca zwana k.S.K. nasz CI industrial Manager kiedy ją widziałem po raz pierwszy to się przywitała rękę podała ale następnego dnia wdarła się na mnie gdzie mam nauszniki (stopery do uszu) jest to pani która ma usprawnić system komunikacji oraz poprawaić jakości środowiska pracy i jakości wyrobu jak myślicie wywiązuje się z tego.em komunikacji oraz poprawaić jakości środowiska pracy i jakości wyrobu jak myślicie wywiązuje się z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Styrany przezAmcor AMCOR IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 04:50 Pracuję w Amcorze kilkanaście lat.Jest jak w piosence Zero szacunku,pensje cięte,,,,itd.Nie licz na sprawiedliwość,szacunek.Przygotuj się na wyzysk.Jeśli jesteś młody szukaj innej pracy.Jeśli nie masz dzieci,szukaj innej pracy-możesz ich nigdy nie mieć jak nawdychasz się tego co codziennie wdycham w tej drukarni.Kierownictwo-IM WIĘKSZY BARAN TYM BARDZIEJ SIĘ NADAJE.Przez te kilkanaście lat przetoczyło się stado baranów,czym większy cham tym wyżej awansował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: AMCOR IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 31.07.11, 21:01 podobno ostatnio CI szalała na sortowni, dajcie trochę szczegłów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AMCOR IP: *.lodz.mm.pl 31.07.11, 21:31 Proponuje przeczytać dyrekcji ten artykuł, może to ich przekona chociaż wątpię biznes.onet.pl/jak-zbudowac-lojalnosc-pracownika,20139,4789941,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: AMCOR IP: *.toya.net.pl 02.08.11, 00:16 Tu jest CUDOWNIE!!!!! chcesz trochę zniewagi ,poczuć się jak śmieć i biały murzyn,mieć same obowiązki i zero praw sorki mamy prawo tyrać siedem dni w tygodniu i gęby na kłódkę to zapraszamy do naszej firmy:) Dyrektor który dobrze się zna na robocie ale pralek ,zmywarek i suszarek a o poligrafii wie tyle co ja o balecie,Caryca K mało inteligentna pani na sale produkcyjną umie wejść ale wyjście to już większa szkoła jazdy, Bardzo dobrze wychodzi jej poniewieranie pracownikami i krzyczenie na nich oraz straszenie "G......M" czyli panem G.K. Mówienie DZIEŃ DOBRY nie jest tu w stylu bo tam gdzie pracował p G.K też się nie mówiło. Pracownicy mają niezły ubaw jak patrzą i słuchają naszych nowych władz i ich mądrość np: Panie oglądają kartoniki a powinno być panie sortują etykiety,jaka siara:( Pracownik nie ma nikogo kto by stanął w jego obronie bo nawet nasi przełożeni wolą być głusi na nasze problemy!!!!! mamy oszczędności w firmie!!!! Nas wylicza się ze wszystkiego a sami w ciągu dwóch miesięcy rozbili dwa razy samochody i tylko w naszej firmie mając służbowy samochód jeździć sobie do pracy taryfami.................. a najlepsze są wigilie w naszej firmie. Wpada góra i robi sie pomiana ,znika wszystko ze stołów. Ci co uważają się za wyższą inteligencje pakują wszystko co się da do reklamówek:owoce ,ciasta,słodycze nawet śmietanka do kawy to chodliwy towar! A my zwykli pracownicy patrzymy na to wszystko i wstyd nam i żal nam GDZIE TEN NASZ KOCHANY AMCOR ,CO SIĘ Z NIM STAŁO,CO ONI Z NIM ZROBILI:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: AMCOR IP: *.toya.net.pl 02.08.11, 18:57 Proszę napiszcie coś o brygadzistach i atmosferze pracy na sztancach ,ponieważ zastanawiam się nad podjęciem pracy na tym dziale. Ostrzegano mnie przed jednym z brygadzistów..... ( oczywiście pytam o Aleksandrowską). Z góry dzięki za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik1 GK/KSK IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.11, 17:53 Caryca znowu szaleje. Jeszcze nigdy nie było w amcorze tak beszczelnej aroganckiej kobiety. W dodatku jej wyglad i zapach. Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary robol Re: GK/KSK IP: 91.215.80.* 03.08.11, 01:53 Matka mnie uczyla- mow dzien dobry poprostu kulturka, nasze nowe kiero nie nauczylo sie od starych kultury .G.K mial tatusia na stanowisku w Akcydensie i co lipa wszystko jak kamien w wode rozje....ne. Daleko jablko od jabloni nie upadnie ,nasza firma tez powoli chyli sie ku koncowi dzieki takim ludziom jak G.K i CARYCY z Wrocka .Oszczednosci , miec auto sluzbowe ktorym rozbija sie maz a samemu jezdzi sie taryfami do tyrki,tez tak chce- k..wa krew mnie zalewa jak ja widze .Poprostu miss te przetluszczone wlosy i od tygodni nie zmieniona bluzka..Kochany prezesie J.CZ wracaj do LODZI i ratuj nas .Piszcie bo tak dalej byc nie moze,pzdr stary robol . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opinia Re: GK/KSK IP: *.lodz.mm.pl 04.08.11, 23:55 Trzeba założyć niezależny samorządny związek zawodowy, nie ma innej rady na kasie i grzesia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: GK/KSK IP: *.toya.net.pl 06.08.11, 17:19 Witam. Proszę odpowiedzcie mi na moje pytanie o Amkorze na Aleksandrowskiej. Z góry wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez winy Re: GK/KSK IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.08.11, 18:24 Jak to czytam to mnie skręca góra winna zgdzam się ale Wy którzy to piszecie bez winy nie jesteście też !!! Rozejrzyjcie się i obiektywnie skomentujcie kto na kogo się dąsa i nie mówi "Dzień dobry" lub węszy żeby tylko coś się dowiedzieć i podać dalej, podpieprzyć innego i zazdrościć czy może inny dostał więcej podwyżki, ale jak co do czego to zwolnionka w okolicach meczów, imprez rodzinnych lub przed urlopem albo po urlopie ba trzeba odpocząć !!! Większość chce "odwalić" zmianę i spadać do domu ale przy okazji być przyjętym jak w Wersalu ale przy okazji niechętnie z samego siebie coś w zamian dać no bo przecież "biały murzyn"..... większość nie robi nic wiecej jak mu się nie narzuci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: GK/KSK IP: *.lodz.mm.pl 08.08.11, 20:08 Człowieku o czym Ty mówisz!? Wprowadzając atmosferę zastraszania i wprowadzania nowych rzeczy na zasadzie " bo on(ona) jest kolegą dyrektora" i tak ma być, czy "co mnie to obchodzi, ma być zrobione". Nie spotkałem takiego pracownika, który sie będzie starał i wykonywał więcej niż mu się narzuci jak się go nie docenia. Robienie pięknych prezentacji wykresów i mówienie jakie to firma miała zyski, jak będzie pięknie za rok, itd., raczej tego nie zmieni. A skoro były takie duże zyski to czemu dostaliśmy takie ochłapy nazwane podwyżkami? Kiedyś do pracy w tej firmie przychodziło się z ochotą, teraz przychodzi się właśnie po to aby "odwalić" swoje i zarobić jakieś pieniądze na utrzymanie rodziny. A skoro Ci się to nie podoba, proponuje założyć swoją firmę, być sobie samemu szefem, bo takich "ambitnych" jak TY raczej tu nie znajdziesz, a jeżeli już to niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykorki więcej kamer IP: *.toya.net.pl 02.08.11, 21:52 Pani Kasiu specjalistko od robienia laski Grzesiowi!! Za mało kamer!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Re: Amcor zainwestuje u nas 40 mln euro IP: 83.240.253.* 03.08.11, 23:06 Hmm, to ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
forumamcor Caryca Katarzyna 04.08.11, 23:47 ''PANI'' Kasiu gorszego matoła i trepa ta firma nie miała. Na ''Pani" widok odechciewa się wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek110 Re: Caryca Katarzyna IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 01:27 pani kasia jest jak czołg najpierw wchodzi brzuch potem długo długo nic a potem pasztet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek110 Re: Caryca Katarzyna IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 01:34 ludzie jesteśmy białymi murzynami musimy je,,,ć na tych konusów nie dajmy sie zeszmacić rozumię że każdy ma jakiś cel w życiu rodzina kredyt ale jedno proste pytanie jak wasze podwyżki .............śmiech na sali i dodam 7 dni w tygodniu je...mu za damski ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek110 Re: Caryca Katarzyna IP: *.toya.net.pl 05.08.11, 01:41 i jeszcze coś jak wchodze do zakładu pytam na bramie czy mi odbiło a portier mówi odbiło no pewnie że odbiło jak jestem w tym psychicznym zakładzie przecież to aleksandrowska nieeeeeeeeeee ble ble ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz caryca kaska IP: *.play-internet.pl 10.08.11, 00:13 uwaga! podobno w firmie nie ma juz grubej kaski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opinia Re: caryca kaska IP: *.lodz.mm.pl 11.08.11, 19:10 dziekujemy prezesie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: caryca kaska IP: *.play-internet.pl 11.08.11, 19:52 J.C Wielki szacun: ) pozdro z lodzi:) nareszcie mozemy normalnie pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Fiona IP: 192.162.151.* 10.08.11, 06:43 Na każdego przychodzi pora nie sądziłam że na Kasie tak szybko... Niech jej się wiedzie jak najlepiej-z dala od nas i naszego zakładu. Szacunek i kultura to podstawa,często wyniesiona z domu-współczuję rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Fiona IP: *.play-internet.pl 10.08.11, 08:39 Szkoda ludzi w nastepnej firmie ale z drugiej strony niech tez posmakuja tej rozkoszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek110 Re: Fiona IP: *.toya.net.pl 10.08.11, 15:53 jeszcze tylko GK do zwolnienia i będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Fiona IP: *.play-internet.pl 10.08.11, 22:14 kurcze za duzo szczescia a w bajki nie wierze:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Fiona IP: *.play-internet.pl 10.08.11, 22:29 nie wiem jak dla ciebie ale caly czas ublizamy fionie (chodzi oczywiscie o shreka:)) facet moze sie wkurzyc? znam inne okreslenia na tego rodzaju POTWORY ... C.W pewnie by znalazl najlepsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsh Re: Fiona IP: *.toya.net.pl 18.08.11, 11:22 Kazik Wam się nie podoba?Harry Potter nigdy nie miał szacunku wśród ludzi pracujących w bsh.On nawet nie zna technologii wytwarzania.Zna doskonale technologię zastraszenia i chamstwa.Brak słów ,ale kierownik który jest obecnie reprezentuje normalną kulturę osobistą.G.K -nie wiem gdzie został wychowany,ale to co zostało mu wpojone jest bardzo ubogie.Żałuje jego rodziny ,chyba że jest dwulicowy i tu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYPKI Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 22.08.11, 08:19 Witam wszystkich jeszcze pracujących w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Fiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 17:50 Cześć M... . Pozdrowionka dla Ciebie I Całego ABB . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYPKI Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 22.08.11, 18:49 Czytałem wasze wypowiedzi i widzę że nic się nie zmieniło,firma idzie na dno,jak ja się cieszę że już tam nie pracuję,teraz dopiero widzę że można żyć i pracować normalnie i to za naprawdę niewiele mniej,chylę czoła wszystkim co się odważą uciec jak najprędzej stamtąd nim ich nie wyrzucą lub nie dostaną świra.Mobbing nadal jest wizytówką tej firmy?Nadal są oszczędności na pracownikach?No i oczywiście ten niezapomniany klimat(na hali jak i od kierownictwa-marionetki które usta składają do ciągnięcia loda żeby tylko utrzymać się na stanowisku)Pozdrawiam także Piotra S....mistrza zmianowego z tyłkiem wypiętym do dymania,jak ja lubię takich ludzi.....he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Fiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 19:15 Z tym Pi... S To Dobre :-)))))))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Fiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 17:16 Cześć M. fajnie że ci się z pracą ułożyło pozdro. Walka ciemiężonych wciąż trwa jeden punkt dla nas fiony już nie ma z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYPKI Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 23.08.11, 17:42 Walczcie dalej oby wam tylko sił wystarczyło,ja i tak jestem zdania że w tej firmie nie ma już przyszłości,dorobić sie można tylko nerwicy,i zniszczenia organizmu oraz stracić własną wartość.Ale zawsze stoimy przed wyborami-ja wybrałem i wcale tego nie żałuję(no tylko jednego,z racji że nie mam urlopu to nie poleciałem ze swoją rodzinka do turcji he he).Piszcie częsciej o głupotach w zakladzie chętnie poczytam i skomentuję-pozdro dla wszystkich jeszcze normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Fiona IP: *.pai.net.pl 23.08.11, 18:41 Miales do wyboru dysplinarne lub za porozumieniem i nie sciemniaj bo jak by cie wywalili to bys dalej siedzial w amcor widocznie marny z ciebie rezyser Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYPKI Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 23.08.11, 19:46 Widzę urwis że wiesz lepiej ode mnie,ja już dawno powtarzałem że trzeba się ewakuować-jak sie głowa zwalniał to mu mówiłem ze mnie wyprzedził,myślisz że nie wiedziałem jakie mogą być konsekwencje filmu-tylko że ja miałem odwagę robić cokolwiek a ty dalej dymasz,a ja sie z ciebie teraz śmieję.Bo ty dalej srasz pod siebie i śmigasz na polecenia,pot ci jaja zalewa i pewnie teraz w okresie urlopowym zapitalasz po 12 godzin bo ktoś poszedł na urlop.Jak by było więcej takich jak ja to by w tej firmie tak nie było,ale większość jak zwykle gadała na palarni a jak przychodziło co do czego to wypinało się do dymania-żenada,że ktoś taki powie mi że jestem marnym reżyserem .Oceńmy najpierw siebie zanim ocenimy innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 23.08.11, 18:58 Michał walczymy tylko końca nie widać. Jest ciężko. Zero przyjęć, miesięczne limity godzin wyczerpane, ludzie padają na pysk, uciekają na zwolnienia, a oni jeszcze dokładają. Jak to powiedział nasz nowy naczelny odpowiadając na pytanie pracownika o przyjęcia ludzi: produkujemy? - produkujemy, sprzedajemy? - sprzedajemy, są dobre wyniki? - są, to o jakich ludzi my pytamy. Jak tak dalej pójdzie to chyba sami zejdą na dół i staną przy maszynach (tylko nie wiem czy nie dostali szczękościsku na swoich stołkach). Myślą, że jak zatrudnią armię "pomarańczy" to rozwiąże to sprawę. A "pomarańcz" ma wszystko głęboko w d...., zero odpowiedzialności a ty musisz za nim chodzić i go pilnować, no i zrobić jeszcze swoją robotę. Góra nie ma pojęcia o naszej pracy fizycznej liczą się tylko słupki, żeby można było w centrali się wykazać. Kamery już są, patrzeć tylko jak założą napis nad bramą. A przed zakładem flota aut. Ciekaw jestem ile zaoszczędzili na naszych podwyżkach. Szkoda gadać. C.W wróć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Fiona IP: *.toya.net.pl 29.08.11, 16:51 STARY powiedz mi czemu Pomarańcze mają wszystko w dupie???? Bo po 1,5 roku i tak ich wypie... a ty nadal będziesz grzał ciepłą posadkę w amkorze. Kolejna sprawa jak by nas pomarańczy nie było to byś bardziej narzekał i płakał ze pot po jajach ci zapie... biegnąc z kiblem!!!!! Ale tacy jak ty zawsze płaczą więc w sumie żadna różnica! Powiem ci jedynie że jak by firma przejęła tych pomarańczy to by im zależało na robocie i wam było by łatwiej bo prawie każdy z nich po 1,5 roku byłby w stanie cie zastąpić jak się rozchorujesz , chcesz wziąć urlop albo zapijesz!! Pozdrawiam POMARAŃCZ .........biedaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 29.08.11, 17:39 po pierwsze rzeczywiście nie wszyscy z was mają wszystko gdzieś, zdarzają się wyjątki. Są tacy co się starają i szybko łapią o co chodzi i takich ludzi powinno się zatrzymać. Ale takich jest niewielu. po drugie Skoro jesteś taki dobry i potrafisz zastąpić każdego pracownika, to czemu nie pracujesz w jakiejś firmie bezpośrednio tylko przez biuro pośrednictwa? Może powinieneś być conajmniej kierownikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mymlon Re: Fiona IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.11, 22:34 Przestańcie pierrrrr..... głupoty, zacznijcie uczciwie pracować pajace bo mnie krew zalewa co za głupoty tu piszecie, po kiblach siedzicie i gazety czytacie i im większa stawka tym wieksza wyjebka na prace. Najwięcej się tu udzielają ci którzy najwięcej w hu....... walą, nie pasuje to wypierd..... za 1300 do innych firm to się przekonacie jak jest zajebiście. Kto jest bez winy niech pierwszy żuci kamień. "Pracujesz tu 10 cz 15 lat to zobaczymy jak za trzy razy mniej pójdziesz pracować, albo na zasiłek to się zastanowicie" - bo skoro tu tyle pracujecie niektórzy to zapomnieliście za jakie stawki się pracuje gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYPKI Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 30.08.11, 23:22 Największa głupota jaką kiedykolwiek przeczytałem-tyle lat pracowałem i też tak myślałem że zjadę na 1300 ale jakież mnie zdziwienie spotkało że do tej samej pensji już niedługo dojdę,i to nie w powalonym systemie,upokorzeniu,smrodzie i w przekonaniu że nic nigdy się nie zmieni.A twierdzenia że trzeba zapier........alać żeby kasę zarobić to mówią tylko takie chłopo-robotniki z wiosek co to im amcor życie uratował,bo z nikogo wpojono im fałszywą obłudę że są kimś.Co niektórzy obiecali STAREMU że zrobią na zmianę dwie bańki etykiet to mają większą kasę-żenada,sprzedawczyki.A jak ktoś myśli że tylko w amcorze można zarobić to jest w wielkim błędzię i wcale nie trzeba zapier........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Fiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 17:12 Nie mymlon, a chyba pomylony :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POMYLONY Re: Fiona IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.11, 20:54 JESTESCIE SLABI I TYLKO TU MOZECIE POGADAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Fiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 18:25 A ty pewnie chodzisz w krawacie i tylko tu jesteś taki mądry !!!, bo na ulicy byś dostał pewnie po M........ :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Fiona IP: *.toya.net.pl 31.08.11, 10:27 A ty stary jak się dostałeś do tej firmy???? Bo pewnie przez puchatka !! Widzę że jesteś zadufanym w sobie idiotą który widzi czubek własnego czerwonego nosa (prawdziwy polak który drugiego utopi za 80zł podwyżki inflacyjnej ) i to ty w tej firmie zrobiłbyś karierę jako kierownik! Ale jak tu na forum jesteś taki wspaniały to pewnie w robocie masz najbardziej posiane palety i najwięcej użytków wypie...sz w kibel. Jesteś prawdziwym chłopkiem o których pisze tu kolejny kolega! Pozdrowienia pracowniku miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Fiona IP: *.pai.net.pl 31.08.11, 12:32 pany opanujcie się. właśnie o to chodzi szefom żebyśmy sobie do oczu skakali donosili na siebie itd itp. macie cos do siebie to spotkajcie sie w ustronnym miejscu dajcie sobie po pysku a pozniej sie wódki napijecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Fiona IP: *.toya.net.pl 01.09.11, 14:27 Nareszcie mądry wpis na tym forum, byle więcej takich jak ty URWIS Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Fiona IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.11, 19:46 To się forum rozwinęło ciekawe czy góra to czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezsilny Re: Fiona IP: *.ip.netia.com.pl 03.09.11, 15:21 Ja w sprawie czterobrygadówki.System wyniszcza nasze organizmy.Nieprzespane noce bo się kalendarz "pokręcił",dzień się z nocą myli gdy się po 7 dniach schodzi na wolne po ostatniej nocy.Wszyscy co długo pracują tu wiedzą o co chodzi.Ludzie chodzą i będą chodzili na zwolnienia bo czasem trzeba odpocząć i i ustawić swój biologiczny zegar na właściwe tory na krótko chociaż.Ciekawe czy jest to zgodne z prawem pracy czy firma płaci jakieś kary i my nadal biali murzyni musimy tak pracować oczywiście ku chwale Amcora??Sypek mądrala zawsze był ale ma teraz racje że z firmy się śmieje.Mimo wszystko mu debiut reżyserski dobrze wyszedł bo prawda w oczy zabolała szefostwo.Szkoda że opłacił to zwolnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYPKI Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 04.09.11, 05:04 Ja niczego nie żałuję i tak bym się zwolnił-a wam współczuję zajebistego systemu,wyjebane na wszystko kierownictwu ,podpie...czom co za wyższą stawkę zeszmacą się do reszty i ogólnie smrodu i miłej atmosfery w pracy.Jak coś z tym nie zrobicie to do rety będziecie tak tyrać,załóżcie związki zawodowe,róbcie coś aby wam się polepszyło i nie trzęscie dupami że was zwolnią,jest dużo lepszych firm niż ta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfaniaczek Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 04.09.11, 11:37 Swięta racja Michale, ale wcale nie trzeba się zwalniać, wystarczy mieć wyjebane na wszystko i robić powolutku swoje, zapie...m teraz tak, że leniwiec to przy mnie koleś z ADHD (no przecież ku... dokładność i bezpieczeństwo przede wszystkim - hehe) niech mnie wyjebią, to zgłoszę się do Ciebie po namiary na Twojego papugę, podwyżki ku... !, wyłapać tych co je tak sprawiedliwie rozdzielali i najebać sęków pozdrawiam podobnie myślących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Fiona IP: 82.138.191.* 09.09.11, 18:10 Czyta i bardzo sie dziwi poziomowi dyskusji. Czytala wczesniej i zareagowala. I bedzie reagowac by Amcor bylo miejscem pracy szanowanym przez wszystkich pracownikow. Nalezy jednak zmienic poziom dyskusji. Ja jestem gotow do rozmowy w kazdej chwili. O tym co zrobic, by nasza firma, ktora przez lata budowalismy byla wartoscia, z ktorej jestesmy dumni. Ku zadowoleniu naszych klientow, udzialowcow i pracownikow. Pozdrawiam cala zaloge. Jerzy Czubak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYPKI Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 10.09.11, 09:02 Myślę że poziom dyskusji jest taki,jaka jest atmosfera w firmie i zarządzanie nią,dawno się skończyły czasy praworządności w firmie.Obecni rządzący wyciskają ludzi jak pomarańcze a jak im się pokarze że coś jest niezgodne z prawem to takich się pozbywają(ja tak zostałem zmuszony do odejścia,bo się film pojawił w necie).Jeżeli to naprawdę Jerzy Czubak pisał to proponuję bardziej się zainteresować firmą,bo to co się dzieje,przynajmniej za moich czasów a z tego co czytam to nic się nie zmieniło to jest to równia pochyła dla firmy.Odnośnie reputacji to już dawno jej nie ma,ludzie rozgłosili po łodzi co się dzieje(wyzysk,sztuczne stanowiska pracy,mobbing na szeroką skalę,brak obiegu informacji, ogólnego chaosu)Pozdrawiam-już były i bardzo zadowolony z tego pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteran Re: Fiona IP: *.lodz.mm.pl 10.09.11, 11:00 Jeżeli się mylę poprawcie mnie Czemu nie ma zatrudnień nowych pracowników. Większość z nas jest już na skraju swoich sił. Dziwnie się człowiek czuje widząc coraz więcej drogich aut w firmie. Srednia cena każdego z nich to lekko 100 tys.Do tego ubezpieczenie, naprawy i karta na paliwo gratis. Koszty zatrudnienia jednego pracownika zarabiającego 4000PLN brutto to 60tys. rocznie. Jak łatwo policzyć jeden samochód to jeden człowiek pracujący dwa lata, który przynosi zyski firmie. Wszyscy wiemy, że najlepsze auto to auto firmowe.Czy nie mogą być np. trzy auta typowo firmowe oklejone naklejkami z logo firmy i używane tylko do wyjazdów służbowych a nie całorocznych? (wakacje). Czy nie stać tych użytkowników na prywatne auta zarabiając -dziesiąt tysięcy złotych? Teraz z innej beczki. Wracając do podwyżek. Szumnie nam oznajmiono, że firma osiągnęła wysokie zyski i jak będzie kolorowo. Niestety po podwyżkach jakoś tego nie widać. Jak wygląda kierownictwo firmy kiedy pracownik przychodzi do kierownika z zapytaniem dlaczego nie dostał pełnej podwyżki (nie był na zwolnieniach, jest dobrym pracownikiem)?.Kierownik mówi ,że to nie on obciął tylko dyrektor. Jeden dyrektor twierdzi, że to nie on tylko ten drugi. Ten drugi mówi, że to kierownik i kólko się zamyka. Więc kto dawał nam podwyżki? Wynika z tego, że sami sobie przyznaliśmy. Zrozumcie w końcu - nie jesteśmy idiotami. Nikt nie ma odwagi się przyznać? Żeby była jasność. Jestem zwykłym szeregowym pracownikiem. Nie skaczmy sobie nawzajem do gardeł choćby z szacunku do J.Czubaka, który (jezeli to on) napisał post tu na forum. Pozdrawiam wszystkich pracowników firmy Amcor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Fiona IP: *.toya.net.pl 11.09.11, 22:35 zwiazki zawodowe jak juz ktos wspomnial juz chcieli pracownicy zalozyc i jaki popelnili blad ?zanim zalozyli powiadomili przelozonych ze chca zalozyc przedsawili liste :)po cichutku firma zwolnila wszystkich oczywiscie wyplacajac wszyskie nalezne pieniadze Zrobmy to zalozmy zwiazki pracujmy tak jak pracuje sie w calej europie ponowie kierownicy i dyrektorzy wy tez jestescie TYLKO pracownikami tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Fiona IP: *.toya.net.pl 11.09.11, 22:48 wiecie dlaczego jest podobno dobrze w firmie? Bo przyszedl czas wyplacania 14-tek w biurze pozdrawiam wszystkich ktorzy musza na nie pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotograwiurczyk Związki zawodowe IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.11, 20:41 Związki by się u nas przydały kto za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Związki zawodowe IP: *.play-internet.pl 07.09.11, 19:44 Związki próbowali już założyć kilkanaście lat temu i tylko starzy pracownicy wiedzą jak to się zakończyło!!!!! Wciąż za dużo sprzedawczyków i :-( i brak zgrania w załodze. A jak komuś tak źle w firmie to niech się zwolni,na Amcorze świat się nie kończy.Najbardziej płaczą ci co mają najwięcej i nie obowiązków a kasy i boją się gdzie znajdą pracę bez szkoły poza Amcorem i za ile !!!!! Weźcie się lepiej za zrobienie porządku z G.K i jego ziomkami nieznającymi się na poligrafii a nie za skakanie sobie do gardeł. Brakło Cezara K. i nikt nie dba o pracowników produkcji a Jurek Cz. nie ma pojęcia co tak naprawdę dzieje się w firmie. Jak powiedział kiedyś R.W LEPIEJ TO JUŻ BYŁO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotograwiurczyk Związki zawodowe IP: *.ip.netia.com.pl 07.09.11, 21:27 opzz.org.pl/portal/poradnik/jak_zalozyc_zwiazek_zawodowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Związki zawodowe IP: *.pai.net.pl 08.09.11, 06:56 rotograwiurczyk może to cie ostudzi biznes.onet.pl/kadry-na-zewnatrz-firmom-lzej,18563,4842402,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Związki zawodowe IP: *.play-internet.pl 08.09.11, 15:22 Oczywiście chodziło mi o Cezara W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zybi Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 07:23 O co chodzi z tymi podwyżkami dostałem dwa procent byłem u kierownika ,kierownik stwierdził że nie wywiązuje się z swoich obowiązków no to ręce mi opadły to po co były te przechwalanki że 112 procent wyrobilismy. To dziwne że w zeszłym roku wszyscy dostaliśmy tak samo. A tak przy okazji wpada wąsacz na stołówkę i co mówi nie za dużo was tutaj liczy siedmiu czyli 3,5 do zwolnienia, ciekawe kogo to sprawka że klima na stołówce ledwie co chłodzi człowiek tam idzi się ochłodzić żeby nie zmaleć a tam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
kipinski Re: Podwyżki 16.09.11, 19:16 To sprawka waszego kochanego Prezesa ... I od górnych decyzji..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 16:04 Kiepski !!!!!!!!!! .(kipinski ) Wara od PANA PREZESA !!!!!!!!. Nie znasz człowieka dzięki któremu jeszcze ta firma istnieje to się nie wypowiadaj na tym i żadnym innym forum !!!!!!!! . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sram na ciebie Re: Podwyżki IP: *.centertel.pl 29.09.11, 22:46 To ty pewnie znasz naszego prezesa i dlatego go tak bronisz albo nim jesteś. A z tym J.P. to masz rację zybi za bardzo sobie pozwala chyb na jakiegoś kierownika startuje bo jak można nazwać coś takiego że jak w trzech robisza maszyie to on na to czy wam nie wstyd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 11:52 kipinski twoja wypowiedż świadczy o twojej inteligencji . :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robie na roto J.P. to najgorszy mistzr roto IP: *.ip.netia.com.pl 30.09.11, 14:38 Dobrze że nie pracuję na zmianie tyrana wąsatego bo J.P. to burak spod Łodzi któremu ta praca ratuje tyŁEk i wyżywaniem,gnębieniem ma wysokie loty u pana kierownika J.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYPKI Re: J.P. to najgorszy mistzr roto IP: *.lodz.mm.pl 01.10.11, 07:24 Nie wiem jak teraz ale myślę że nic się nie zmieniło od J.P zawsze czuć było wazelinę,jak patrzyło się z tyłu na J.S to widać było ze tam gdzie kończyła się dupa J.S to zaczynała się głowa J.P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sram na ciebie Re: J.P. to najgorszy mistzr roto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 20:53 Panie J.p. nie ma się co bulwersować tylko się zmienić bo to co pan praktykuje to jest mobbing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: J.P. to najgorszy mistzr roto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 21:25 Co ?. Mobbing to jest w logistyce. Tam podobno kierownik się zwalnia bo psychicznie i fizycznie nie wytrzymał pod naciskiem dyr. T.D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EJSR Re: J.P. to najgorszy mistzr roto IP: *.centertel.pl 12.10.11, 04:59 Niech ten człowiek trochę wyhamuje bo trzeba będzie jakąś skargę złożyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: J.P. to najgorszy mistzr roto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 16:12 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Podwyżki IP: *.pai.net.pl 11.10.11, 15:42 moze sie podpisz sram na siebie!! idzie na maszynie DC stoi 2 pomocnikow a maszyna ledwo 160 stuka idzie HL stoi 3 przy 190 palety wkolo porozpi... no to prosze cie ,chaos i brak organizacji wiec kazdy bedzie was jeb,. za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina podwyżki IP: *.146.176.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 14:08 wracam do tem.podwyżek. Jak kadra nas traktuje .... Dyrektor {otwarty na ludzi}przychodzcie jeśli macie problemy itd... więc idę .pytam dlaczego dostaję 2 % podwyżki skoro brak skarg na moją osobę i pracę nie chodzę na zwolnienia itd a mimo to jestem w plecy ? Dyr.. ja to sprawdzę , to kierownik decydował , pieniądze musi zatwięrdzić SZwajcaria ,i temu podobne głupoty... idę więc do Kierownika , on na to że decydowały brygadzistki bo on jest świeży i ludzi niezna ,ok idę do brygadzistki a tu zdziwienie bo każdy miał dostać 4% ......odpuściłam poczułam się jak idiotka ale trudno mnie te pieniądze niezbawią ale PANOWIE {{{{Kadra }}} kiedyś SPADNIECIE ze stołków i życzę WAM aby tak was traktowano jak wy ludzi którzy ciężko pracują na wasze pensje bo sami pojęcia o pracy jaką wykonujemy w zakładzie nie posiadacie czemu wyraz niejednokrotnie daliście.....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: równiejsi.pl Re: podwyżki IP: *.lodz.mm.pl 06.10.11, 15:29 Właśnie odkryłaś że różnica wynagrodzenia pracowników niższego szczebla a kierowników i dyrektorów znowu się o parę tysięcy powiększyła - buhahaha polecam lekturę: "Folwark zwierzęcy" George’a Orwella Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelna pod????????? IP: *.181.94.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 20:35 Fakt są PSY jest NAPOLEON i BENJAMIN chyba blisko mi do ostatniego........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styrany przez amco Amcorowy rebus IP: *.centertel.pl 07.10.11, 23:50 A teraz maly prosty test,zaznacz poprawna odpowiedz: Osoba ktora ulegla wypadkowi w firmie Amcor: A niedlugo po wypadku otrzymuje awans (jesli przyzna ze wypadek byl z jej winy) B niedlugo po wypadku wygrywa duza nagrode za bezwypadkowa prace C nie bylo zadnego wypadku D zostaje bohaterem miesiaca E zostaje Liderem Tak,zgadles,wszystkie odpowiedzi sa prawidlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki a napiszcie cos o pracy w magazynie? IP: *.retsat1.com.pl 13.10.11, 18:31 a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: a napiszcie cos o pracy w magazynie? IP: *.lodz.mm.pl 13.10.11, 21:55 nie bardzo bo kieszonkowy dyrektor czyta ale ciekawe ile miesiecy wytrzyma nowy kirownik ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Amcor zakład A afera z dwoma księżniczkami IP: 195.117.116.* 13.10.11, 23:17 Witam, może ktoś ma ochotę wypowiedzieć się na temat naszych dwóch laborantek na zakładzie A. Księżniczki uważają że pracują z samymi prostakami a same są święte że ho ho, prawie dziewice :). Romansują na produkcji a mężowie w domach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Amcor zakład A afera z dwoma księżniczkami IP: *.pai.net.pl 14.10.11, 07:56 pamiętaj ze kur.. trzeba traktowac jak krolowa a krolową jak kur,,,wtedy wsio budiet all right ja osobiscie zlewam te BIURWY masz racje zero szacunku bo pani idzie suki zyją z naszej ciezkiej pracy ale nawet łbem nie kiwną na nasze dzien dobry skąd sie one wzięly ze nos w gorze,pewnie im zostal jak je w gnoju ze wsi wywozili.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Amcor zakład A afera z dwoma księżniczkami IP: 204.45.133.* 14.10.11, 20:00 Niestety o kulturze osobistej to Asia i Kamilka niewiele wiedzą. Robią z siebie ofiary bo nie kłanialiśmy się przed nimi w pół. Nikt z nas się nie wtrącał w to że romansują w pracy z żonatymi facetami, którzy dziś pewnie bardzo tego żałują. Szczerze mówiąc to bardziej prostych i bezczelnych babsztyli niż one to nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu gość Re: Amcor zakład A afera z dwoma księżniczkami IP: 217.153.9.* 21.10.11, 09:50 hmm... a panowie się tu wypowiadający nie mają sobie nic a nic do zarzucenia ... seksualne "żarciki" uważacie za swoje naturalne prawo zapewne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki cos o magazynie IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.10.11, 11:18 wszyscy tylko piszą o produkcji i slittercha a napiszczie cos o magazynie na zakl B :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: cos o magazynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 19:07 Jak przyjdziesz to się dowiesz :-))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????? Re: cos o magazynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 20:42 Czyżby nowy kierownik logistyki się odezwał , i nie wie w jakie bagno się w...ł .Proponuje ddddddddddddddddużo środków uspokajających . Na pewno będą potrzebne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Powodzenia :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawał o amcorze Re: cos o magazynie IP: *.lodz.mm.pl 16.10.11, 20:20 ...mija godzina 16.00, gość sie zbiera do domu kończąc pracę, inni łypią okiem na niego z niezadowoleniem i tyrają dalej; kolejny dzień - ta sama akcja, tym razem już słychać niemiłe komentarze mruczane pod nosem; dzień trzeci - facet jak zwykle pakuje kredki 5 po 16.00 - kolesie nie wytrzymują - jeden z nich wstaje wściekły i prawie krzycząc: - Panie kolego, chyba pan kur....a troche przesadzasz, my tu zapie.....amy po 16 godzin a pan se kur....a wychodzisz po ośmiu !!!! i to już trzedzi dzień z rzędu !!! na to koleś przestraszony i zdenerwowany: - Panowie, ale ja jestem na urlopie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość x IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.10.11, 09:57 a ta swieta trojca z magazynu to tylko kawe pije i faje jara, a my z magazynu musimy za........lać za nich. Ciekawe czy ktoś zrobi z nimi porządek?? Odpowiedz Link Zgłoś
przygladajacy Jak my odpłacamy swoją pracą Amcorowi 21.10.11, 03:18 Praca nie jest lekka, ale, kto powiedział, że w życiu jest lekko. Wszyscy narzekają, a na parkingu w 4 alejkach fur nie brakuje. Pracownicy, którzy pracują tutaj mogli kupić sobie mieszkanie na raty, samochody, działki, budują domy. Coś jest nie tak ??? wszyscy chcieliby przesiadywać w palarni jak kiedyś.... brać kasę i narzekać. Przecież nie jest tak źle, kultury nauczyliśmy pewne osoby i jakieś zmiany nadeszły. Jednak czas lenistwa też się skończył, dobrze, że na akord nie pracujemy, bo niektórzy z małymi pensjami, by szli do domu. Jak tylko są przyjęcia, to wszyscy inaczej rozmawiają z dyrekcją i każdy ma problemy ogromne w domu i prosi o przyjęcie żony, męża, czy dziecka. Ale przecież firma straszna...... jacy my jesteśmy obłudni. Przełożonemu zawsze możemy zwrócić uwagę jak sie do nas odzywa i nauczyć kultury. Myślę, że po części nam się to udało z Fioną. Pensje wypłacają i na inne rzeczy też można liczyć. Prawda jest taka, że mało się tu nie zarabia, a Ci co nie mają to niech sobie przypomną, ile rat spłacają i za co. Jak ktoś pracuje sumiennie to zmian się nie musi bać, a romansów kończących małżeństwem na produkcji jest bardzo dużo. Pytanie co robili pracownicy w trakcie pracy, gruchali po kątach. W biurze tyle małżeństw się nie związało, a o tym nikt nie wspomniał. Żony chodzą na zwolnienia , a mężowie pracują. Jak jedno skończy wcześniej to patrzy na drugiego wilkiem. Panowie podpieprzają panie i odrotnie. Nie mówię o weekendowych śmierdzielach, którzy popiją i do pracy przychodzą na kacu. Nawet się nie umyją i parują cuchnącym potem. Zębów nie łaska też umyć, bo po co (pod warunkiem, że się je ma) ...... Ciuchy do prania też nie można oddać częściej trzeba pochodzić tak, aby wszyscy uciekali. Paniom też przydałoby się trochę częściej korzystać z natrysków.Tłuste włosy, przepocone i wymiętolone podkoszulki. Ale puder i cienka fajka musi być. Tak więc o jakiej kulturze mówimy skoro sami jej nie mamy. Zacznijmy od siebie, później mówmy o innych, bo dużo dopowiadamy rzeczy, których nigdy nie było. Widzimy to co chcemy widzieć szkoda tylko, że nie u siebie jacy jesteśmy fałszywi. A pracę odwalimy na 8 godzin, jak jej nie zrobimy wypłatę dostaniemy zawsze coś się wpisze. Może premię zabiorą.Zazwyczaj dostają po tyłku ci, którzy sumiennie pracują. Opie...czom zawsze się udaje, najwięcej dyskutują, kodeks pracy czytają i doszukują sie swoich praw. Nie znam osoby w Amcor, która przyszła z ulicy i dostała pracę, chyba ze zauważono jej pracowitość, sumienność i staraność. Reszta osób jest z polecenia innych. Tak więc, po co znajomych pakujecie w szambo jestescie bez serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Jak my odpłacamy swoją pracą Amcorowi IP: *.psychz.net 21.10.11, 23:13 Taka jest Polaka natura ze zawsze trzeba narzekać a jak nie ma w zakładzie problemów to za wszelką cenę trzeba je stworzyć. Na zakładzie A też na początku była miła rodzinna atmosfera a dziś już wszystko wraca do "normy", ludzie sami wszystko zepsuli. Zawsze znajdzie się jakieś puste rozwydrzone babsko albo tępy prostak i z powodzeniem wszystko psują. Szkoda słów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: Jak my odpłacamy swoją pracą Amcorowi IP: 192.162.151.* 28.10.11, 08:04 Fajny post.Dużo z tego co napisałeś <obstawiam że facet> jest prawdą. Nie zarabiamy mało w porównaniu z innymi zakładami produkcyjnymi.Prawda jest taka że każdy narzeka na pensję jaka by ona nie była.Dobre czasy błogiego lenistwa w Amcorze też już się skończyły.Nie zgadzam się tylko że patrzymy na siebie wilkiem jak ktoś wcześniej upora się z robotą.Jeśli są na zmianie zgrane zespoły to jeden drugiemu pomoże.Tak jest przynajmniej u mnie.Szkoda tylko że jest coraz więcej podpier..... do przełożonych.Rzeczywiście zatrudniane są osoby spokrewnione z pracownikami,ale to ma akurat swoje dobre strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Jak my odpłacamy swoją pracą Amcorowi IP: *.lodz.mm.pl 01.11.11, 09:56 wypłakałeś się ? to wazelinka do kieszeni i wracaj do pracy ! i przyjmij do wiadomości kilka uwag: 1) kultury ludzi nie nauczysz, jeśli boisz się im zwrócić uwagi, 2) jeśli ludzie sie opier.....ą - to jest wina nadzorujących, (dotyczy każdego szczebla) 3) a jeśli czujesz od kogoś alkohol - to nie pisz na forum tylko zgłos gdzie trzeba, 4) po to sie pracuje aby dostać wynagrodzenie i podwyższać standard życia, może nie wiesz - ale każdy ma do tego prawo, 5) jeśli ludzie czytaja kodeks pracy to chyba się chcą przed czymś bronić - nie sądzisz ? może przed nadużyciami pracodawcy ? niektórzy są pracowici i rzetelni - należy im się odpowiednie i sprawiedliwe traktowanie, 6) uważasz że romansików "na górze" nie ma ? chyba za mało tu robisz... właśnie niedawno narodził sie kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyglądający Re: Jak my odpłacamy swoją pracą Amcorowi IP: *.182.216.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.11.11, 19:15 Dosyć mam cwaniaków w tej firmie. Jestem ciekaw czy w domu ktoś z was odgaszasza pety w łazience między fugami, a może kradnie???? bo ze stołówki non-stop coś ginie. Zawsze można nawalić i do pracy przyjść kiedy się będzie chciało. Każdemu może się zdarzyć szkoda, że niektórym zdarza się często. Extra!!! płaci za to reszta bo musi zostać w pracy albo ściąga się innych pracowników, jeszcze jest inne rozwiazanie nie dostaniemy urlopów. Zwolnienie można przynieś po paru dniach. A jak coś mi się nie uda, to podrobię czyjś podpis. Kawy nikomu w towarzystwie damsko-męskim tez nie zazdroszcze. Pod warunkiem, że jest to kawa i luźna rozmowa, a nie podpuszczanie się nawzajem i wprowadzanie zamętu. Jeśli należysz do takich osób to mam nadzieję, że nadejdzie na Ciebie czas. Psujesz powietrze i klimat swoim współpracownikom, a nie górze.Prośba do przełożonych!!!!! może wiecej palarni, a wszystkie żale zostaną tam zostawione, a nie na tym forum. Chyba tego ludzie potrzebują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Jak my odpłacamy swoją pracą Amcorowi IP: *.lodz.mm.pl 07.11.11, 12:25 co do 1 części nie mam uwag - masz rację, w 2 części znowu błysnąłeś: "Pod warunkiem, że jest to kawa i luźna rozmowa, a nie podpuszczanie się nawzajem i wprowadzanie zamętu. Jeśli należysz do takich osób to mam nadzieję, że nadejdzie na Ciebie czas. Psujesz powietrze i klimat swoim współpracownikom, a nie górze." możesz wyładować swoją frustrację na mnie, bo już generalnie mnie to jebie ;) jednak przeczytaj własne słowa - najlepiej ze zrozumieniem i zastanów się o co Ci właściwie chodzi, a co piszesz tu na forum? kogo atakujesz i po co ? najpierw że ludziom się w dupach przewraca (dla jasności też jestem zwykłym pracownikiem), teraz że mało atakujemy "górę" - zdecyduj się... ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem zawsze w jedną stronę - winię kierownictwo i dyrektorstwo, stołek i ogromna kasa do czegoś zobowiązuje a najbardziej mnie rozwala odpowiedź z wyuczonej formułki z broszurki Lean: "nie przychodź do mnie z problemem - tylko z jego rozwiązaniem" zapominają tylko dodać "bo ja i tak nic nie wiem" :))) i tym sposobem żadnych problemów w firmie nie ma, GM znowu powie że "przecież sie kręci" więc po co te nasze żale ? do roboty i nie płakać !!! w grudniu i tak wszystko pier.....nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyglądający Re: Jak my odpłacamy swoją pracą Amcorowi IP: *.183.226.82.dsl.dynamic.t-mobile.pl 07.11.11, 22:02 Nigdy nie pomyślałem o kawie z GM. Dotyczy to postu,malutkiego. Może sobie pić kaw ile chce i z kim chce, byle nie zostawiał roboty, której nie wykonał na następną zmianę. A tak się dzieje często. Żle mnie odebrałeś. Odpisałem na dwa posty jednocześnie.Sorry, ale skoro jakiś debil musi odgaszać peta międy fugami to nie jest to normalne. Dlatego uważają nas za niszczy szczebel i tak właśnie nas traktują. Skoro się wprowadza pewne zmiany i wszyscy to zlewają, a kamery to widzą. To może powinno się zwrócić women żeby nie gadała pół godziny przez telefon. Jak zabronią w ogóle korzystania przez tel. to czyja będzie to wina. Moja!!!!!!!!!!!!! NIE. o taką beznadziejność i naszą głupotę mi chodzi. Po części zapracowali na nią niektórzy, a mogło być TAK PIĘKNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutki Re: Jak my odpłacamy swoją pracą Amcorowi IP: 195.74.51.* 03.11.11, 12:17 Kolego-Koleżanko (przyglądający) po przeczytaniu Twojego postu dochodzę do wniosku że masz zbyt wiele wolnego czasu w pracy. wiesz kto z kim śpi i dlaczego. Proponuję abyś swój sokoli wzrok i nos przeniósł na druki. Po to tam jesteś. A że ludzie się "żenią" to bardzo im dobrze, czemu mają mieć lepiej niż ja. A jeśli dla Ciebie uśmiech, miłe słowo skierowane czy kawa wypita w wolnej chwili jest "gruchaniem" to .........jest mi Cię żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: for Re: Jak my odpłacamy swoją pracą Amcorowi IP: *.skomur.pl 02.02.12, 19:10 Ja myślę że za bardzo komentujesz tutaj sprawy rzędu osobistego i zdecydowanie interesujesz się tym co nie trzeba bo pamiętaj najpierw trzeba umieć krytycznie podejść do siebie by móc krytykować innych!!!Co do higieny ja też jestem jej zwolennikiem ale podstawą jest umieć komuś zwrócić uwagę i powiedzieć prawdę prosto w oczy ale niewiele jest takich osób bo przecież lepiej jest poobrabiać d... za plecami?!-normalnie my ludzie dorośli czasem zachowujemy się jak niedojrzali gó...arze...A co do zwolnień to każdego osobista sprawa jedni muszą pracować i na zdrowie nie narzekaja a inni może mają z nim problemy i mogą sobie pozwolić na gorsze zarobki bo taka prawda że niejedna osoba nawet z zapaleniem płuc musi tyrać by zarobić na dom i opłaty by potem w dodatku angaż dostać bo każdy pieniądz buduje pieniądz....A koleżeństwa damsko-męskiego to już nie ma ???-muszą być tylko jak to powiedziałeś:romanse albo gruchanie-a może ktoś ceni swoją miarą tutaj innych?!Mam nadzieję że ty z higieną i kulturą osobistą i sumiennością wobec firmy żyjesz w idealnej zgodzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos przeglądający IP: *.246.132.153.rev.vline.pl 10.12.12, 08:19 takiś ty mądry. zejdź na produkcję i pokaż jak się drukuje za 3 kola miesięcznie a nie w biurze siedzsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Nowy system? IP: 192.162.151.* 27.10.11, 20:15 Jak zapatrujecie się na myśl o "zmianie systemu" ? Macie jakieś propozycję,podobno nasze uwagi w tym temacie będą uwzględnione przez "górę". Piszcie co sądzicie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona2 zmiany IP: *.centertel.pl 28.10.11, 16:15 Dwa razy rano po 12.....dwa razy na noc po 12.....dwa dni wolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik system IP: 195.117.116.* 30.10.11, 22:41 Raczej 4 dni wolnego taki system mają na reflexie i są z niego zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmie Re: system IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 22:36 na reflexsie to nic nie robią tylko w nosie dłubią a nie zapie...ja przy maszynie tam jest inny druk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona2 zmiany IP: *.centertel.pl 31.10.11, 17:56 Tak cztery wolnego....przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferdek110 Re: zmiany IP: *.toya.net.pl 31.10.11, 23:04 według mnie taki system to jest nie dobry ludzie mają dosyć po 8 godzinach pracujemy 7 dni w tygodniu a co dopiero po12 raz rodzina w takim systemie brak kontaktu z własnym dzieckiem przez 4 dni pracy może ktoś ma na to wyjebane ale nie ja dwa brak możliwości załatwienia czegokolwiek trzy dodatkowe pasje nie mówie tu o piciu piwa niektórzy robią coś dla siebie zgadzam się że ci którzy dojeżdżają z daleka do pracy to wychodzi im mniej na paliwo ale po czwartej dwunastce jazda samochodem to samobójstwo podobno był taki przypadek u nas gość po kilku 12tkach miał wypadek ponoć kogoś potrącił tak słyszałem więc pytanie czy warto ryzykować własne i czyjeś życie dla głupiego systemu ja osobiście jak wejdzie to w życie to się zwalniam teraz pare słów do prezesów jesteśćie takimi samymi ludzmi jak my to ludzie z produkcji i magazynów odwalają całą czarną robotę dzięki ich doświadczeniu i zaangażowaniu to wszystko się kręci po co komu człowiek w biurze jak nie ma osoby która wydrukuje albo załaduje temat do przemyślenia pamiętajcie w życiu role się odwracają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: zmiany IP: 192.162.151.* 31.10.11, 23:18 Uważam że system wspomniany powyżej jest do przyjęcia. Lepszy taki niż np: 4 rano 1 wolny 4 popołudnia 1 wolny 4 noce 2 wolne ,przy takim systemie wolny weekend w sensie sobota-niedziela przypada raz na 3 miesiące...massssssakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary rotomurzyn Zmiana systemu pracy?! IP: *.ip.netia.com.pl 04.11.11, 07:53 System nowy jest zły 4 dni zasuwać po 12 godzin??Obiboki z biura mogą tak pracować nie my pracownicy produkcji!!Dawno nie było wypadku to się teraz mogą posypać.12 godzin w letniej porze gdzie na roto temperatura sięga 40 stopni przy maszynach?!Do tego 4 dni z rządu przy produkcjach krótkich można sobie w torbę strzelić.Kto to wymyślił się pytam??Jeszcze mistrzowie A.K. czy J.P. czy nasz wspaniały kierownik J.S. zapytać mogą:"co tak wolno narząd robicie?" Zmiana systemu to zwiększenie ryzyka zachorowań realna a co z urlopami w takim układzie pracy? Odpowiedz Link Zgłoś