Dodaj do ulubionych

Oinie o internecie

01.05.08, 16:41
Witam forumowiczow ,potrzebne mi sa opinie o internecie dostarczanym przez
pana Jasinskiego .Zwracam sie do osob posiadajacych net od w/w jak chodzi
jakie sa pingi jaka predkosc sciagania (np.mule,bershare)czy mozna grac na tym
necie w sieci (np.Counter Strike itp.) czy czesto sa awarie interesuje mnie
najbardziej oferta 2mb.Prosze o prawdziwe odpowiedzi gdyz bardzo mi zalezy na
opinii uzytkownikow gdyz jestem zainteresowany zalozeniem.Czekam i pozdawiam
wszystkich.
Obserwuj wątek
    • zychliniak_zychliniak Re: Oinie o internecie 08.06.08, 12:05
      Internet chodzi ok,nie ma dużych przerw po za tymi nie przeiwdzianymi spowodowanymi siłami wyższymi.
      Pingi są ok i da się grać w razie czego zawsze można dokonać przekieriwania portów, wystarczy że zgłosisz to do zakładu fotograficznego. Jeduna wada to zapomnij że kiedy kolwiek dodzwonisz się do Pana Jasińskiego, notorycznie nie odbiera klientów dlatego wszelkie awarie musisz zgłaszać w zakładzie. Po za tym mogę z cała stanowczością polecić ci ten internet.
      • michasia1000 Re: Oinie o internecie 09.06.08, 09:37
        Ja juz wszystkich trzech naszych dostawcow internetu przerabialam i
        zdecydowalam sie w koncu na Netie bo szkoda i nerw i pieniedzy. Za
        swoje pienioadze chce byc traktowana jak klient a nie jak intruz i
        chce korzystac z tego za co place pieniedzmi a nie plewami
        • obserwator2008 Re: Oinie o internecie 09.06.08, 13:34
          Ja przerabiałem łącze od pana który obecnie ma "Divicom" I to było jakieś
          straszne przeżycie dla mnie!! Jak już się zdarzyło że ten "internet" był to
          chodził wolniej niż zwykły modem telefoniczny ale to pewnie tylko szczegół...
          Zmieniłem łącze na te od Pana Jasinskiego i powiem szczerze że nie narzekam. Mam
          łącze 2MB (1800kb/s w praktyce) i ten net lata a nie człapie jakoś ledwo jak u
          poprzedniego mojego dostawcy internetu. Więc z mojej strony mogę polecić śmiało
          to łącze.
          Aha. Co do kontaktu z Panem Jasinskim trzeba po prostu wiedzieć jak się z nim
          kontaktować a problemu nie będzie.
          • zychliniak_zychliniak Re: Oinie o internecie 09.06.08, 15:31
            Dokladnie masz racje, zreszta jak net lata to nie ma potrzeby sie kontaktowac z
            Panem Jasinskim, zreszta telefonu i tak nie odbierze.
            Co do firmy Budimpex i Wolrd to jacys lokalni gryzonie, zadufani w sobie. Ten
            gosc wysoki i lysy w Divicomie traktuje klientow jak intruzow, plac i nie
            zawracaj tylka od takie zychlinskie podejscie do klienta. Jasinski co prawda
            jedzie na lepszym sprzecie bo za nim stoi Pan Kaczmarek i jakims cudem dostal
            sie na komin w energetyku o czym jego konkurencja moze sobie tylko pomazyc.
            Takze w Zychlinie to jedyne wyjscie obok neostrady czy Netii przy czym tu jest
            taniej bo za lacze 2 mega place Panu Jasinskiemu 65 zeta i przerw nie mam
            zadnych w dostawe netu.
            • obserwator2008 Re: Oinie o internecie 09.06.08, 16:06
              zychliniak_zychliniak napisał:

> Dokladnie masz racje, zreszta jak net lata to nie ma potrzeby sie kontaktowac z
              > Panem Jasinskim, zreszta telefonu i tak nie odbierze.
              > Co do firmy Budimpex i Wolrd to jacys lokalni gryzonie, zadufani w sobie. Ten
              > gosc wysoki i lysy w Divicomie traktuje klientow jak intruzow, plac i nie
              > zawracaj tylka od takie zychlinskie podejscie do klienta. Jasinski co prawda
              > jedzie na lepszym sprzecie bo za nim stoi Pan Kaczmarek i jakims cudem dostal
              > sie na komin w energetyku o czym jego konkurencja moze sobie tylko pomazyc.
              > Takze w Zychlinie to jedyne wyjscie obok neostrady czy Netii przy czym tu jest
              > taniej bo za lacze 2 mega place Panu Jasinskiemu 65 zeta i przerw nie mam
              > zadnych w dostawe netu.

Al to że co że jak??!! Płacisz 65 zł za łącze 2MB?? A jakim to cudem skoro ja
              płace 45zł za to samo 2MB łącze.
              • zychliniak_zychliniak Re: Oinie o internecie 09.06.08, 16:21
                Juz ci tlumacze dlaczego bo masz lacze w rzeczywistosci 1 mega przy czym wacha
                sie ono w przedziale 1/2 mega i nigdy nie spada ponizej tego jednego, ja mam 2
                mega i jest ono w przedziale 2/4 i nigdy nie spada ponizej 2 mega...
                • obserwator2008 Re: Oinie o internecie 09.06.08, 16:42
                  aahhaaaaaa :) to już wiem.
                  • bylyzychliniak Re: Oinie o internecie 09.06.08, 17:20
                    Brak mi słow Panie Jasiński jak Pan nisko upadł. To chyba ostatnie
                    podrygi pana miernego przedsięwzięcia. Już chyba nie wie Pan w jaki
                    spos zaszkodzic swojej konkurencji. Zalosny czlowieku jestes.
                    • zychlin Re: Oinie o internecie 09.06.08, 21:31
                      Panowie,
                      Jeśli prowadzicie dyskusję na temat providerów internetowych na
                      terenie naszej cudownej miejscowości to przedstawiajcie jakieś
                      merytoryczne argumenty a nie same ogólniki.Jeśli już powołujecie się
                      na transfery, to Adasiu (Jasiński) Ty powinieneś dokładnie wiedzieć
                      że w naszych warunkach technicznych nie jest możliwe utrzymanie
                      realnej przespustowości łącza u klienta końcowego wachającej się w
                      widełkach 1 do 2 a tym bardziej 2 do 4 MB.Pytanie do
                      obserwatora2008 : co rozumiesz pojęciem "zwykły modem telefoniczny"
                      bo skoro nie widzisz różnicy w szybkości działania pomiędzy
                      szerokopasmowymi łączami ( nawet asymetrycznymi) teleinformatycznymi
                      a połączeniem wdzwanianym to chyba masz jakieś problemy ze sprzętem,
                      bo ja akurat też miałem styczność z naszymi wszystkimi providerami i
                      u żadnego z nich nie zanotowałem prędkości modemowej :). Jeszcze
                      jedno pytanie do Ciebie : czy Pan Jasiński jest jakimś oligarchą
                      który nie jest zwyczajny odbierać telefony od swoich KLIENTÓW i
                      wymaga jakichś specjalnych metod kontaktu ?? PS. w jednej kwestii
                      zgadzam się z bylymzychliniakiem, chociaż nie używałbym takich słów,
                      ale nasuwa mi sie proste stwierdzenie : Jasiek nie używa się marnych
                      prowokacji żeby oczernić konkurencję, jaka by ona nie była.
                      Pozdrawiam
                      • zychliniak_zychliniak Re: Oinie o internecie 09.06.08, 21:51
                        No i Pan Maciejewski sie wkurzył, Panie Maciejewski akurat tak sie sklada ze
                        jestem bylym klientem Pana i obecnym Pana Jasinskiego, tak jak wielu zwykle,
                        bardzo wielu Zychliniakow, na szczescie nie musze patrzec na Panski sarkazm
                        wiecej. A Jasiek nie ma nic wspolnego z tyn nickiem w mysl zasadu uderz w stol a
                        norzyce sie odezwa:):)
                        • pineska_2 Re: Oinie o internecie 09.06.08, 22:30
                          Szpaku sobie reklamę stawia a Jasińskiego nie stać bo wszystko na
                          komin wydał a więc montuje prowokacje na forum i liczy, że to
                          łykniemy buhahhhhhhaaaaa weź sie za robote nygusie
                          • obserwator2008 Re: Oinie o internecie 10.06.08, 11:01
                            pineska_2 napisała:

> Szpaku sobie reklamę stawia a Jasińskiego nie stać bo wszystko na
                            > komin wydał a więc montuje prowokacje na forum i liczy, że to
                            > łykniemy buhahhhhhhaaaaa weź sie za robote nygusie

i na tym polega twój problem... Jasinski inwestuje w rozwój sieci i stawia
                            anteny tam gdzie reszta może sobie tylko pomarzyć więc coraz więcej ludzi
                            podłącza sie do Jaśka lub Neostrady bo uciekają od np. szpaka który się tylko
                            reklamuje i nic nie robi lub od Kaszpira brzydala który inwestuje tylko w swoją
                            kieszeń a klijętów ma za nic. Reasumując... weź pomóż szpakowi w wieszaniu
                            reklam a nie siedzisz przed kompem jak ostatni NUGUS NIE RóB i tylko obrzucasz
                            gównem (czyli sobą) porządnych ludzi!!!
                            • zychlin Re: Oinie o internecie 10.06.08, 12:01
                              Do "obserwator2008" : i komu tu pusciły nerwy kolego?? Jak ty się
                              możesz w ten sposób ( chodzi mi o ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi)
                              odnosić do innych. Właśnie w tym momencie potwierdziło się zdanie z
                              poprzedniego Twojego posta ( "uderz w stół a nożyce się odezwą...").
                              Widzisz w jaki łatwy sposób sam obróciłeś przeciwko sobie swoje
                              własne słowa....A z tego co widzę, to właśnie TY siedzisz całymi
                              dniami przed kompem i z niecierpliwością oczekujesz na jakąś nową
                              wypowiedź na forum żeby tylko zaprezentować komuś jak bardzo
                              jesteś "rozwinięty intelektualnie". Temet rozpoczęty był bardzo
                              trywialnie zwykłym zapytaniem o jakość danego łącza, a Ty próbujesz
                              zrobić z tego pyskówkę i chyba sprawia Ci to przyjemność......
                              • obserwator2008 Re: Oinie o internecie 10.06.08, 13:44
                                zychlin napisał:

> Do "obserwator2008" : i komu tu pusciły nerwy kolego?? Jak ty się
                                > możesz w ten sposób ( chodzi mi o ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi)
                                > odnosić do innych. Właśnie w tym momencie potwierdziło się zdanie z
                                > poprzedniego Twojego posta ( "uderz w stół a nożyce się odezwą...").
                                > Widzisz w jaki łatwy sposób sam obróciłeś przeciwko sobie swoje
                                > własne słowa....A z tego co widzę, to właśnie TY siedzisz całymi
                                > dniami przed kompem i z niecierpliwością oczekujesz na jakąś nową
                                > wypowiedź na forum żeby tylko zaprezentować komuś jak bardzo
                                > jesteś "rozwinięty intelektualnie". Temet rozpoczęty był bardzo
                                > trywialnie zwykłym zapytaniem o jakość danego łącza, a Ty próbujesz
                                > zrobić z tego pyskówkę i chyba sprawia Ci to przyjemność......

Analfabetą jesteś czy tylko czytać nie umiesz??!! Jak już cytujesz cwaniaczku to
                                cytuj poprawnie!! Pokaż mi w moim poście gdzie napisałem coś w stylu "uderz w
                                stół a nożyce się odezwą..."??!! NIE!! Więc czytaj uważnie kto co pisze a
                                dopiero później cytuj!!!
                                I jeszcze jedno: "Widzisz w jaki łatwy sposób sam obróciłeś przeciwko sobie
                                swoje własne słowa....".
                                • zychlin Re: Oinie o internecie 10.06.08, 14:55
                                  Re: "obserwator2008" : Faktycznie mój błąd, to zdanie tyczyło się
                                  wypowiedzi zychliniak_zychliniak. Ale jeśli ktoś tu jest analfabetą
                                  to popatrz jak napisałeś ten wyraz : "klijętów" i pokaż mi go w
                                  słowniku języka polskiego wielki poligloto. A co do "cwaniaczka" to
                                  większego od Ciebie nie widziałem. Zastanawia mnie tylko dlaczego
                                  tak Ci się ciśnienie podnosi,czyżbyś nie potrafił normalnie
                                  odpisywać ?? Już gdzieś widziałem ten typ zachowania......
                                  • obserwator2008 Re: Oinie o internecie 10.06.08, 15:17
                                    Literówki się zdarzają każdemu... I wiesz co?? zakończę swoją wypowiedź na ten
                                    temat tak: Jebać Budimpex i będę mądrzejszy i ci ustąpię...
                                    • zychlin Re: Oinie o internecie 10.06.08, 15:27
                                      Dokładnie, literówki się zdarzają, ale w twoim przypadku w jednym
                                      wyrazie były dwie...... Mniejsza o te błedy. Ja też pragnę zakończyć
                                      tą bezsensowną dyskusję bo nie uważam żebyś był aż taki "mądry"
                                      skoro w takich błachych sprawach ponoszą cię nerwy. Tak wogóle to
                                      ładnie się przedstawiłeś w ostatnim zdaniu......Widzę że masz bardzo
                                      osobisty stosunek do firmy którą w nim wymieniłeś...ciekawe
                                      dlaczego ? .....Na tym proponuję zakończyć tą podnicającą dla
                                      niektórych dyskusję.....
                            • zychliniak_zychliniak Re: Oinie o internecie 10.06.08, 12:17
                              obserwator2008 dokladnie sie z toba zgadzam, ze szpakiem sie nie dogadasz facet
                              jest tak zapatrzony w swoje ego ze juz swoich butow nie widzi i po za robieniem
                              dobrego wrazenia nic soba wiecej nie prezentuje. Kaszpir no coz ten jest znany
                              szerokiemu ogulu i przedstawaiac go szerzej nie trzeba. Po za tym ci Panowie co
                              dopiero przestali sie ciagac po Policji i sadach a teraz kumple, normalnie jak
                              male dzieci:):) A Jasiek robi swoje bo gdzie dwoch sie bije:):)....
                              Mogl by tylko lepiej do klientow podchodzic i byc bardziej odpowiedzialnym ale
                              do tego chyba dorosnie, bo inaczej czeka go czy wczesniej czy pozniej zapomoga!!!!
                              • pineska_2 Re: Oinie o internecie 10.06.08, 13:03
                                hehehe z tego co słyszałam to wszyscy od tego oszołoma uciekają. A
                                odnośnie komina to każdy kto ma firma może se tam nawet misia
                                zawiesić pod warunkiem że 1000 zeta zapłaci czynszu mieszęcznie.
                                Widziałam jak neta u mojej koleżanki montował siedział przez
                                godzine przed kompem i wariata strugał sycząc co chwile jakby go ząb
                                bolał. Nie wspomne że bajere to ma koleś nie kiepską hłe hłe hłe.
                                • zychliniak_zychliniak Re: Oinie o internecie 10.06.08, 13:09
                                  No wiesz Zychlin w koncu z tego slynie ze tu sie slyszy nie samowite historie w
                                  wiekszosci nie poparte faktami, od takie nasze lokalne piekielko i Zychlinski
                                  folklor, ale jesli juz cos takiego slyszalas to gdzie ci klienci uciekaja, moze
                                  i ja sie przeniose jak jest taniej i lepiej, w koncu biznes jest biznes. Bo jak
                                  na razie wiekszosc uciekla do UK ci co pozostali szkoda gadac zreszta..
                                  • michasia1000 Re: Oinie o internecie 10.06.08, 22:58
                                    Niepotrzebnie sie panowie biznesmeni od internetu zrecie. Zaden z
                                    Was nie dorosl do tego zeby swiadczyc uslugi na odpowiednim
                                    poziomie. La. Robicie sobie na zlosc ciagacie sie po policji czy
                                    sadach a potencjalny klient na tym traci ladnie. Czas dokona
                                    weryfilacji i zostanie najlepszy mowicie jak pozyskujecie klienta i
                                    podpisujecie z nim umowe a pozniej jest bardzo roznie. Jeden jest
                                    obrazony gdy sie do niego w weekendy wydzwania bo on chce miec wolne
                                    Drugi w weekendy w ogole nie odbiera telefonow a Trzeci przez 7 dni
                                    w tygodniu nie odbiera telefonow. Traktujecie klientow jak ostatnich
                                    glupkow bo umowy sa tak sformuowane ze to Wy macie racje i trzeba
                                    Wam placic bez wzgledu na jakosc swiadczonych przez Was uslug Czas
                                    dokona weryfikacji i zostanie jeden z Was albo wszyscy zmienicie
                                    swoja dzialalnosc bo wyprze Was ktos lepszy bardziej odpowiedzialny
                                    i taki co zadba o tych z ktorych zyje. Nie pora na darcie szat tylko
                                    pora wziazc sie do solidnej roboty,
                                    • zychliniak_zychliniak Re: Oinie o internecie 11.06.08, 10:16
                                      W zupelnosci sie z toba zgadzam, i taki stan rzeczy bedzie trwal do czasu gdy do
                                      naszego miasta nie wejdzie jakas normalna solidna firma i nie pokarze naszym
                                      Panom od internetu jak sie prowadzi tego typu przedsiewziecia, co do umow to
                                      istnieje cos takiego jak umowa razaco naruszajaca prawa konsumenta i zapisy w
                                      umowie ktore nie sa zgodne z prawem mozna sobie obok sedesu powiesic!!! A ci
                                      Panowie beda sie tak zachowywac do czasu do poki klienci nie beda w sposob
                                      zdecydowany dochodzic swoich praw i oczekiwac uslug na poziomie za ktory placa.
                                      W koncu chyba czas aby pokazac tym Panom ze to oni sa dla swoich klientow a nie
                                      odwrotnie, bo ci Panowie pomimo swojego mlodego wieku podchodza do sprawy rodem
                                      z poprzedniej epoki. Jesli chca iec wolne wekeendy jesli nie chca odbierac
                                      telefonow od swoich klientow to nic straconego, na zapomodze nie trzeba tego
                                      robic i wszyscy beda szczesliwi i klienci nie beda dostawac nerwicy..
                                      • obserwator_zychlina Re: Oinie o internecie 11.06.08, 13:57
                                        Z tego cio wiem to za Panem Jasinskim stoi Pan Kaczmarek i szczerze wspolczuje
                                        mu takiego partnera w interesach, wyglada to tak jak by Pan Kaczmarek byl
                                        zdesperowany biorac sobie kogos tak nieodpowiedzialnego do wspolpracy, prubuje
                                        sie do Pana Jasinksiego dodzwonic juz 4 dzien z rzedu i nic a internetu jak nie
                                        bylo tak nie ma, zadzwonilem do Pana Kaczmarka ktory nastepnie odeslal mnie do
                                        Pana Jasinskiego i tak w kolo macieju, bo podobno on sie tymmi sprawami nie
                                        zajmuje, to za co bierze pieniadze?? czas zmienic firme i nie tracic wiecej
                                        nierwow. Sory ze operauje nazwiskami ale juz mnie szlak trafia.....dzis
                                        zamowilem sobie neostrade..
                                        • pineska_2 Re: Oinie o internecie 11.06.08, 16:38
                                          EEE Mundrolu zadzwoń sobie do Telkomunikacji w piątek po 15 stej i
                                          zgłoś że ci neo nie chodzi to ci powiedzą że mają 3 dni robocze i
                                          zgodnie z umową możesz czekać na interwencje razem piątek, sobote,
                                          niedziele, poniedziałek, wtorek, środa. Znam to z autopsji bo mój
                                          brat ma neo więc tak strasznie nie narzekaj. Ja mam internet od
                                          jednego z żychlińskich providerów wykluczając nygusa i nie narzekam.
                                          Przerw w dostawie nie odnotowałam od ponad pół roku a jak mam jakiś
                                          problem to serwis przyjeżdża do mnie w ciągu maksymalnie 2 godzin
                                          wręcz czasami na umówioną dogodną dla mnie godzinę, odnośnie
                                          kontaktu z firmą nie miałam nigdy problemu. Jestem zadowolona z
                                          usług i nie zamierzam zmieniać operatora. Danych dostawcy nie będę
                                          ujawniać bo zostanę zaraz oskarżona o powiązania z tym lub tamtym
                                          panem. Pozdrawiam
                                          • rak.48 Re: Oinie o internecie 12.06.08, 14:50
                                            Ja też nie narzekam. Mogłoby być lepiej ale za takie pieniądze mam
                                            co mam i serwis prawie od zaraz. Podejrzewam że te sfingowane niby
                                            wasze internetowe potyczki na odległość to nic więcej jak nakręcanie
                                            dla siebie potencjalnych odbiorców internetu za którym stoi pan J.
                                            • krystynaola Re: Oinie o internecie 12.09.08, 10:16
                                              Kochani, Ci wszyscy żychlińscy dostawcy internetu to
                                              nieporozumienie. Też kiedyś jedemu z nich dałam się " uwieść ".
                                              Szkoda gadać, szkoda nerwów, szkoda pozostawionych dziur w ścianach,
                                              szkoda papieru na umowy ...... . To przedszkolacy. Od dwóch lat mam
                                              DSL. Wszystkie moje problemy zniknęły. Kto to jest ten jakiś
                                              Kaczmarek?
    • rak.48 Bez komentarza 12.09.08, 08:35
      www.dziennik.pl/wydarzenia/article235790/Nasz_internet_12_razy_drozszy_niz_w_Szwecji.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka