Dodaj do ulubionych

Karetka zostawiła chorego pod drzwiami

IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.08, 20:18
A gdzie w czasie całego zamieszania był syn chorego ? Trochę to dziwne
:karetka zabiera ojca do szpitala a syn zamyka drzwi na klucz i wychodzi z
domu -niby gdzie: na zakupy ,na spacer?
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.lnet.pl 01.05.08, 21:10
      zdziczenie,chamstwo i brak kultury oto XXI wiek
      • Gość: sanni Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 09:51
        No jak piszesz chamstwo, no jak?
    • incipit No i jasne, najpierw pytanie, jak Medax 01.05.08, 21:11
      to nie spadają. Może zanikną z braku zajęcia.
      A niejaki Kondratowicz na wieczne i przymusowe bezrobocie.
    • Gość: JP Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 01.05.08, 21:51
      Gęby pełne frazesów o wyjątkowości zawodu lekarza i konieczności
      godziwych zarobków, ale nawet gdyby zarabiali po 30 tys.to i tak
      pacjęntów będą mieli w dupie. Oni tylko leczą za łapówy i w
      prywatnych gabinetach.
      Za takie podejście do pacjenta - 10 lat zakazu wykonywania zawodu,
      może to dziadostwo by spokorniało i wzięło się rzetelnie do swoich
      obowiązków.
      • Gość: złośliwy Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.lodz.msk.pl 01.05.08, 22:12
        Gdybyś, gnojku, umiał czytać ze zrozumieniem, wiedziałbyś, że w karetce nie było
        lekarza.
        • Gość: JP Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 01.05.08, 22:30
          A kto człowieka,który nie miał siły nawet się porusząć, kazał
          odesłać do domu, zamiast zostawić na obserwacji. A gdyby umarł na
          tych schodach pod drzwiami. Oczywiście winni by byli
          sanitariusze,jak "w handlu skórami". Lekarze nic nie widzieli i nie
          słyszeli, gnojku.
          • Gość: doc. Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.k100.webspeed.dk 02.05.08, 07:35
            a skąd ty możesz wiedzieć, kto powinien być zostawiony w szpitalu a kto nie!!
            Szpital to nie dom opieki, od opieki jest rodzina! To, że ktoś nie może chodzić
            to nie jest dowód na to, że musi być w szpitalu!! znasz tą sytuację od wewnątrz!??
            • Gość: literka_m Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.sttb.pl 02.05.08, 09:15
              bo system jest postawiony na glowie. gdyby obsluga karetki wiedziala, ze jak
              zostawi goscia "na glebie" to gosc zadzwoni do ubezpieczyciela a ten za "usluge
              poczty polskiej" nie zaplaci ani grosza, to by poczekali (albo inaczej
              zaopiekowali sie)

a poniewaz u nas nie ma najmniejszego znaczenia czy placisz skladki i jakie czy
              tez masz system w dupie, to system rowniez ma pacjentow w dupie

ps
              wiecie jak najszybciej zrobic sobie szczegolowe badania ? trzeba sie upic a
              przed zasnieciem na trawniku roztrzaskac sobie ryja butelka.
              wtedy (jak po ciebie przyjada) strach jest wielki i sa kompletne badania (zebys
              przypadkiem nie zszedl). nie wierzycie ? pogadajcie z lekarzmi na dyzurach albo
              policja
              • drzejms-buond hola!hola! 02.05.08, 09:56
                skończcie z tymi przepychankami słownymi.
                Szpital i pogotowie jest po to, zeby NAM POMAGAĆ, bo na to idą pieniadze z
                naszych podatków, bez względu na to jak małe/duże
                I bez względu na to, ile ich dostaje (ogólnie ujmując)Ministerstwo Zdrowia, MA
                PSI OBOWIAZEK NIEŚĆ POMOC OBYWATELOM.
                Jesli uznano, ze obywatel na darmo fatygował karetkę, to wystawić mu rachuneczek
                ale w tym przypadku tego nie widzę.
                Z tego co czytam najwiekszą wpadką było to że facet nie wział podpisu!

No cóż, jaki pan taki kram...
                • Gość: Gall_anonim Re: hola!hola! IP: 83.230.18.* 02.05.08, 11:05
                  Szpital jest od leczenia. Pogotowie od udzielania DORAŹNEJ pomocy, a nie od
                  transportu!!! Skoro pacjent nie musiał być leczony w szpitalu, mógł wrócić do
                  domu taksówką
                  A od pomocy jest opieka społeczna, miejscowy proboszcz ew.sąsiedzi.
                  • Gość: Boniek Re: hola!hola! IP: 164.36.38.* 02.05.08, 11:47
                    No. Czlowiek ktory chodzic nie mogl, powinien sobie wrocic do domu
                    tramwajem. Lekarze i sanitariusze w Lodzi to bydlo, bez normalnych
                    odruchow ludzkich.
                    • Gość: wacek Re: hola!hola! IP: *.toya.net.pl 02.05.08, 17:52
                      dobrze ,że takie bydło jak ty ma się jeszcze gdzie leczyć, niebawem będziesz
                      musiał bulić duża kasę, prywatyzacja tuż tuż, odkładaj , odkładaj i synków na
                      studia poślij, żeby ich wykształcony lekarz z pogotowia spod budki z piwem albo
                      z Limanki co tydzień nie musiał zbierać, durniu ty
                      • fyrlok Re: hola!hola! 02.05.08, 19:10
                        Tee Wacio: ochlonij - i przemysl!

Ci "sanitariusze" to bydlaki.
                        Strata roboty powinna ich i ich kolegow nauczyc cywilizacji !

Jesli policjanci (albo nawet kierowca autobusu - byl taki przypadek)
                        wysadzaja z tramwaju kompletnie pijanego, smierdzacego, zarzyganego
                        kolesia, a on potem sie dusi albo czolga pod nastepny tramwaj,
                        maja potem wielkie problemy (i bardzo dobrze tak!)
                        - to te bydlaki w bialych kitlach powinni byc publicznie
                        wychlostani!!!!!

Gazeto: jakby to byl lekazr, tobyscie juz podali nazwisko,
                        a przynajmniej "dr Miroslaw G." itp., wiec la czego nie
                        tak samo podawac tych idiotow bez serca ???
                        • Gość: dred Re: hola!hola! IP: *.toya.net.pl 02.05.08, 22:16
                          takimi jak ten facio i ty to co najwyżej weterynarz może się zajmować a nie
                          lekarz , po drugie co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie, naucz sie szacunku
                          do ludzi , którzy w ciągu 1 dnia pracy robią więcej dla ludzkości niż ty kundlu
                        • Gość: barnaba Re: hola!hola! IP: *.lodz.msk.pl 04.05.08, 18:33
                          > Jesli policjanci (albo nawet kierowca autobusu - byl taki przypadek)
                          > wysadzaja z tramwaju kompletnie pijanego, smierdzacego, zarzyganego
                          > kolesia, a on potem sie dusi albo czolga pod nastepny tramwaj,
                          > maja potem wielkie problemy (i bardzo dobrze tak!)

Więc daj im dobrzy przykład i weź tego menela do siebie do domu.
                    • Gość: Gall_anonim Re: hola!hola! IP: 83.230.18.* 03.05.08, 09:52
                      Podobno w Polsce 30% ludzi nie rozumie czytanego tekstu. Gdzie napisałem, że ten
                      pan miał wrócić do domu tramwajem?? Zwracam jedynie uwagę, że pogotowie NIE
                      ZASTęPUJE TAKSóWKI - pogotowie ma jedynie udzielać DORAźNEJ pomocy!!! - a nie
                      rozwozić ludzi po domach
                      • Gość: przyjezdny Re: hola!hola! IP: *.lodz.msk.pl 04.05.08, 18:39
                        > Podobno w Polsce 30% ludzi nie rozumie czytanego tekstu.

W tym wątku 90%.
                        Cała Polska jest taka czy to tutejsza specyfika?
                      • Gość: Kika841 Re: hola!hola! IP: *.4web.pl 05.05.08, 07:55
                        Właśnie tak mi odpowiedziano w pogotowiu - że nie są od transportu
                        chorych do szpitala. A chodziło o chorego, którego stan nawet nie
                        medyk oceniłby jako krytyczny. Mimo dwukrotnych próśb (w końcu nawet
                        z awanturą) pogotowie nie przyjechało, sami zwlekliśmy chorego i
                        zawieśliśmy do szpitala. Tam zdecydowano o natychmiastowej dializie.
                        Przedłużyliśmy mu życie o dwa miesiące.
                        A na marginesie wypowiedzi internautów: problem jest poważny i może
                        jednak powstrzymacie się od "bluzgów"?
                  • Gość: Boniek Re: hola!hola! IP: 164.36.38.* 02.05.08, 11:48
                    No. Czlowiek ktory chodzic nie mogl, powinien sobie wrocic do domu
                    tramwajem. Lekarze i sanitariusze w Lodzi to bydlo, bez normalnych
                    odruchow ludzkich. Mogli Ci artysci chociazby do sasiadki do drzwi
                    zadzwonic, bezmozgowie.
                    • Gość: wasyl Re: hola!hola! IP: 82.177.244.* 03.05.08, 23:28
                      czcij i szanuj lekarza bydlaku jak matkę i ojca swojego obszczymurze
                • Gość: kleofas Re: hola!hola! IP: *.ksi-system.net 04.05.08, 14:20
                  i dziwić się Cejrowskiemu, że zrzekł się obywatelstwa, też bym się zrzekł, gdyby
                  mnie było na to stać, p... taką Polskę!!!
              • Gość: koszatnk Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.crowley.pl 02.05.08, 18:55
                jakbyś miał ubezpieczenie z prywatnej ubezpieczalni to być po pierwsze płacił
                jak za zboże (bo póki co to płacisz grosze) a po drugie zanim byś sobie poszedł
                po raz 150 w tym miesiącu do lekarza to byś trzy razy sprawdził czy
                ubezpieczalnia za twoją wizytę zapłaci

wszystkim którym się marzą prywatne ubezpieczenia życzę im ich z całego serca
                a potem życzę zebyście stracili pracę
                wtedy zobaczymy jak wam się taki system bedzie podobał
                • Gość: janka Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: 82.177.244.* 03.05.08, 23:30
                  typowy polaczek, gadanie typowego polaczka, zazdrosnego i mściwego zap..alacza
                  tescowego
                • Gość: emigrantka Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.jetstream.xtra.co.nz 04.05.08, 04:59
                  > wszystkim którym się marzą prywatne ubezpieczenia życzę im ich z
                  całego serca
                  > a potem życzę zebyście stracili pracę
                  > wtedy zobaczymy jak wam się taki system bedzie podobał

A ten system to niby lepszy?

Przez ostatnie 5 lat mieszkania w Polsce płaciłam za każdą wizytę u
                  lekarza. Także za wizytę z dzieckiem. Nawet jeśli
                  dostawałam "zaproszenie" na "bezpłatne" szczepienie, w którym
                  informowano mnie uprzejmie, że niestawienie się grozi sankcjami
                  karnymi - musiałam płacić. Choćby za "igłę i strzykawkę".
                  Ubezpieczenie teoretycznie dziecku przysługuje - jesli rodzic nie
                  jest ubezpieczony, to powinna to zrobić dla dziecka placówka, w
                  której się uczy. W praktyce szkoła dziecka odmówiła, ponieważ ja
                  studiowałam i to moja szkoła powinna zapewnić ubezpieczenie mnie
                  oraz automatycznie dziecku. Moja szkoła umyła ręce itd. Nie
                  wystawiono mi nawet świstka o treści "odmawiam ubezpieczenia" co
                  pozwoliłoby mi ubezpieczyć dziecko w jego szkole.

Teraz nie jestem ubezpieczona, mam zamiar się ubezpieczyć, kiedy
                  tylko pozałatwiam inne, ważniejsze sprawy związane z imigracją. Tu,
                  gdzie teraz mieszkam, nie ma fikcji "darmowego" lecznictwa.
                  Przynajmniej jest uczciwie. Płace też są uczciwsze, zarówno dla
                  lekarzy jak i w innych zawodach.

A TOBIE życzę, żeby ci "przysługiwało" a żebyś nie mógł
                  wyegzekwować, tak jak mnie się to przydarzyło. I wielu innym osobom.
                • Gość: m Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 10:04
                  tak to płać tą malutką stawkę ok 250-300zł na służbę zdrowia a potem idź
                  prywatnie do lekarza bo państwowy to po roku lub więcej to zobaczysz jak szybko
                  ciebie szlag trafi i żaden konował który kształci się w większości za twoje
                  podatki nawet dupska z fotela nie podniesie do 10 tyś to za mało dla hrabiego.
            • Gość: pielegniarka Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 07.05.08, 08:58
              Szpital Kopernika moim zdaniem powinien zerwac umowe z taka firma jak medax
              trans!!!!Nie zostawia sie pacjenta jezeli nie ma nikogo w domu.procedury sa
              jasne.Nie ma nikogo w domu nie ma pacjent kluczy pacjen wraca do szpitala z
              ktorego byl zabrany.Kiedy nie chce bierze sie podpis,kiedy nie chce podpisac nie
              chce wrocic do szpitala i sie awanturuje wzywa sie straz miejska lub policje!A
              podejscie tych sanitariuszy by bylo inne jak wczesniej pisal jeden z forum mieli
              by placoe za godzine a nie 12 zl brutto od przewozu!Tam pracuja jak szwaczki!To
              nie sanitarjusze to chyba szwaczki?
          • Gość: mojzesz Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.crowley.pl 02.05.08, 18:52
            Gość portalu: JP napisał(a):

> A kto człowieka,który nie miał siły nawet się porusząć, kazał
            > odesłać do domu, zamiast zostawić na obserwacji.

przebadali go i stwierdzili ze hospitalizacja nie jest potrzebna, zreszta po
            ponownym przywiezieniu znow stwierdzono ze dziadek w szpitalu lezec nie musi
            jakby z powodu STAROSCI i braku opieki ZE STRONY RODZINY kazdego brali na
            obserwacje to naprawde chorzy czy ofiary wypadkow zdychaliby pod plotem

lekarz, sanitariusz to nie niańka a karetka czy szpital to nie przechowalnia
            starych, zaniedbanych przez dzieci ludzi
        • Gość: adamp "zlosliwy" gnojem to jestes ty IP: *.chello.pl 02.05.08, 10:01
          pogotowie bylo wzywane do lezacego na chodniku czlowieka czy nie?
          Czytaj gnoju ze zrozumeniem,a pozniej sie wypowiadaj.
          • Gość: przyjezdny Re: "zlosliwy" gnojem to jestes ty IP: *.lodz.msk.pl 04.05.08, 18:34
            Oto poziom łódzkiej kultury, wykształcenia i inteligencji.
            Łódź miastem analfabetów i meneli.
        • Gość: w Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 02.05.08, 17:54
          co bedziesz tłumaczył durniowi z łodzi, toz to podstawówki nie skonczyło a chce
          w sprawach medycznych polemizować
      • Gość: ewa Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 02.05.08, 17:55
        zdechłbyś jak pies pod płotem gdyby tak było, w łodzi zbyt wielu lekarzy już nie
        ma debilu
    • naprawdetrzezwy Znowu nie ma żadnego Polaka na dyżurze? 02.05.08, 11:44
      "Pan Wiesław wyczłapał się"

_wyczłapcie_ słownik - np. coś takiego: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2538884
    • Gość: cr Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.chello.pl 02.05.08, 12:30
      tak a czy sasiedzi nie mogli wziac pana do siebie tylko patryzli jak lezy na chodniku
      bydleta!!!!!
      • Gość: krzys Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 02.05.08, 17:48
        nie mogli bo pili
      • fyrlok Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami 02.05.08, 19:12
        Dziadzio-sercowiec lezy na ziemi,
        z niezdrowymi kolorami na buzi
        - to ty bys wiedzial jak pomoc ?
        Brawo!
    • Gość: Endrio Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 13:17
      pawulonu nie mieli na wyposażeniu to go zostaili.
      • Gość: ep Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 02.05.08, 17:47
        kolejny cham i burak na forum
    • Gość: no cóż... Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 14:08
      ku..two zwące się służbą zdrowia za małe podwyżki jeszcze dostało, 10 tys.
      miesięcznie dla lekarza to nic, niedługo znowu zaczną strajkować
      • Gość: ep Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 02.05.08, 17:46
        żebyś chamie miał jeszcze lekarza, bo niebawem zostanie ci jeno sznur
    • Gość: makka Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 14:25
      A co z sąsiadami? Naprawdę nikt nie mógł przez ten czas zająć się
      sąsiadem do powrotu syna? TAKIE pOGOTOWIE JAKIE SPOŁECZEŃSTWO
      • Gość: gość Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.bielanski.med.pl 02.05.08, 14:50
        Jakoś synka tatuś nie zainteresował.To pewnie typowe menelstwo,bo
        nawet sąsiedzi nie reagowali prawidłowo i nie chcieli mieć gościa
        pod strzechą.
        Wszyscy przyzwyczaili się do usługowej i opiekuńczej roli Służby
        Zdrowia.Najwyższy czas to zmienić.Z pozoru inteligentni ludzie nie
        chcą odbierać rodziny ze szpitali, bo w tym okresie zaplanowali
        sobie np. urlop.
    • Gość: anty medax Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 17:17
      tylo takie chamy jezdza w medaxie , pogotowie z sienkiewicza to
      anioly w porownaniu z "medykami" z medaxu, wiem co mowie bo moja
      mama musiala korzystac z uslug tej "fimy", na powitanie jeden z
      sanitariusy powiedzial " znowu stara baba", a strach sie odezwac bo
      w karetce sa oni i nasi bliscy , nas tam nie ma i nie wiadomo co
      moga zrobic "medyczni oprawcy", medax powinien zniknac z polskiego
      krajobrazu raz na zawsze
      • Gość: chory Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 02.05.08, 18:19
        popieram, całą noc czekałem z kamicą nerkową /kamień utknąl w przewodzie
        moczowym/ a oni ciągle mówili, ze nie mają wolnej karetki
        /Medax obsługuje rejon mojej przychodni i pogotowie z Sienkiewicza umyło ręce/.
        Myślałem ,że się przekręcę. Rano powlokłem się do pzychodni po skierowanie do
        szpitala.
        • Gość: koszatnik Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.crowley.pl 02.05.08, 19:00
          Gość portalu: chory napisał(a):

> popieram, całą noc czekałem z kamicą nerkową /kamień utknąl w przewodzie
          > moczowym/ a oni ciągle mówili, ze nie mają wolnej karetki
          > /Medax obsługuje rejon mojej przychodni i pogotowie z Sienkiewicza umyło ręce/.
          > Myślałem ,że się przekręcę. Rano powlokłem się do pzychodni po skierowanie do
          > szpitala.

no jak się dowlokłeś to nie było z tobą tak źle, czyli dobrze ze zamiast do
          ciebie pojechali do kogoś, kto juz nie byl w stanie sie dowlec

kochani, ja to sie ciesze, ze i lekarzy coraz mniej i w karetkach nie ma kto jezdzic
          juz niedlugo nabierzecie pokory
          w moim miescie juz sie zaczyna zapisywanie do lekarza pierwszego kontaktu na za
          dwa dni, bo nie ma kto przyjmowac w POZ
          • Gość: grunwald1410 Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: 212.76.37.* 04.05.08, 02:02
            dobra dobra ale niech nfz nie zabiera mi co miesiac 400 zlotych to
            ja sobie ku..wa sam bede placic za lekaraza za kazda wizyte, panstwo
            pieniadze nam zabiera ale to co oferuje w zamian to k....wa dno...
            sluzba zdrowia pracujaca jak wyzej, stomatologia na poziomie
            sredniowiecznym bo jezeli fundusz nie pokrywa wyplenien olimerowych
            ani leczenia kanalowego to jest to sredniowiecze i tyle,ubezpiecznie
            spoleczne no coz glodowa emerytura w przyszlosci za solidna kase
            zbierana teraz za te pienidza obliczy;lem sobie ze przez 25 lata
            odkladajac na fundusz zrównoważonego wzrostu a pozniej drugie
            dwadziscia lat nie odkladajc tylko czekajc uzbieraloby sie 2 miliony
            zlotych przez 45 lat przypominam 25 lat i placenia i 20 lat czekania
            ja nie chce placic na to gowno oddajcie mi moje pieniadze zledzieje
            z ZUSu NFZ i innych
    • Gość: wasyl Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 02.05.08, 17:44
      straż miejska to banda nierobów!!!
      nie wiem dlaczego calą brudna robote zalatwia za nich pogotowie, lacznie z
      wozeniem meneli do MOPiTU
      ktos sie w koncu powinien nad tym zastanowic, bo jesli straz miejska ma za
      zadanie paradowac tylko po ulicy Piotrkowkiej i wozic sie samochodami za
      pieniadze podatnika to ktos tu powinien za to beknąć...
      do roboty niewykształceni idioci i osiłki ze strazy miejskiej !!!

• Gość: smgk Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.crowley.pl 02.05.08, 19:01
      najlepsi to ci sąsiedzi - pół miasta obdzwonili, pogotowie, policję, straż
      miejską, opiekę społeczną...
      tylko nikt staruszka nie mogł wziąć do siebie na tą godzinę albo dwie
    • fyrlok Karetka zostawiła chorego pod drzwiami 02.05.08, 19:04
      > Pani z drugiego piętra dzwoniła na policję, pogotowie i straż
      > miejską. Wszyscy mówili, że to nie ich sprawa - opowiada Waloch.

Co za ruskie BYDLO, 3x BYDLO !!!!!!

Ta firme "medyczna"/ambulansowa ukarac !!!!!
      Skandal ! A pozniejsze tlumaczenia ("tylko jeden
      maly blad") - to nastepny slandal !!!!!!!!

Jak ktos dzwoni na policje i potrzebuje karetke,
      to w cywilizowanym swiecie normalne i standard,
      ze policjanci lacza zaraz z pogotowiem,
      spisujac/nagrywajac przedtem tez dane !

Tylko strazy miejskiej jakotako wybaczam, bo jak slyszeli
      o lekarzach, karetce i policji - to tak to zinterpretowali.
      Ale tez sie nie popisali: jak ktos sie do nich zglasza
      jako do "mezow zaufania", do "przyjaciela i pomocnika",
      a on i tak tanichowo sie opedzaja - to tez niech sie wstydza!

Na miejscu burmistrza nakopalbym wszystkim do pupy
      i przeprosil w imieniu miasta w gazetach.
      A prywatne ambulansy OSTRO/DOTKLIWIE UKARAL !!!!!!!

Co to ? Unia ? Europa ? - czy Tylna Syberia ???!!!!!!!! :(((((((
    • Gość: xxxx Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: 217.98.12.* 02.05.08, 19:40
      Ludzie, zanim cos napiszecie pomyslcie- od kiedy to pogotowie ma
      obowiazek odwozic pacjentow do domu? To nie jest taksowka. Odwiezli
      goscia- i tak milo z ich strony- i co mieli jeszcze robic? Siedziec
      z nim na klatce schodowej i czekac az synalek wroci z kluczami? A
      moze pojehcac z dziadkiem jescze do knajpy zeby zjadl sobie smaczny
      obiadek w miedzyczasie? Syn ma ojca w dupie, idzie z domu w cholere
      a wszyscy maja pretensje do pogotowia. Popie..lo wam sie w
      glowach.
      • Gość: kola Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.acn.waw.pl 02.05.08, 21:41
        no jasne, szanowne pogotowie zrobiło wielką łaskę, ze nie wyrzuciuło nie
        mogącego chodzić pacjenta na ulicę, tylko łaskawie pdwiozło pod dom i tam rzuciło.

a tobie pie..ny posrańcu życzę żebyś zdechł na ulicy, jako i twoja matka.

MARZĘ o prywatnych szpitalach! co z tego, że zarabiam krocie i leczę się w
        eleganckiej klinicę, jak drżę na myśl, że ja lub ktoś z mojej rodziny trafi do
        pańatwowej umieralni.
        • Gość: sanni Kola, zarabiasz krocie, aleś głąb. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 09:50
          Jak masz kupe kasy to możesz łatwo zapewnić swojej rodzinie super
          opiekę. I nikt nie trafi do umieralni.
          Najpierw znajdź sobie doradcę d.s. ubezpieczeń.
        • Gość: Gall_anonim Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: 83.230.18.* 03.05.08, 10:00
          Ja też marzę o prywatnych szpitalach. Marze o tym, że kola zachoruje na serce i
          będzie musiał mieć wszczepiony kardiowetrer. I wtedy zarabiający krocie kola
          wyłoży 40tyś zł na kardiowerter i 10 tyś za zabieg (bo przecież nie pojedzie do
          państwowej umieralni!!)
        • Gość: barnaba Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.lodz.msk.pl 04.05.08, 18:37
          > MARZĘ o prywatnych szpitalach! co z tego, że zarabiam krocie i leczę > się w
          eleganckiej klinicę, jak drżę na myśl, że ja lub ktoś z mojej
          > rodziny trafi do pańatwowej umieralni.

Płacisz i masz prywatną klinikę.
          Dzień pobytu na intensywnej terapii po wypadku samochodowym- 5 tys złp.
          Jak myślisz, na długo ci wystarczy oszczędności?
      • eastsider Te, iks,iks,iks itd.. 04.05.08, 04:07
        Nie chorzy sa dla pogotowia, tylko pogotowie dla nich.
        Po to tam oni sa jak odbytnica od wydalania. A ze syna nie bylo w
        domu, sluzaca u manikurzystki to juz nie Twoja w tym glowa.
        • Gość: przyjezdny Re: Te, iks,iks,iks itd.. IP: *.lodz.msk.pl 04.05.08, 22:17
          > Nie chorzy sa dla pogotowia, tylko pogotowie dla nich.
          > Po to tam oni sa jak odbytnica od wydalania. A ze syna nie bylo w
          > domu, sluzaca u manikurzystki to juz nie Twoja w tym glowa.

Ależ masz rację. Chorego powinni ze względów społecznych zatrzymać w szpitalu,
          po czym wysłać rodzinie rachunek za nieuzasadnioną hospitalizację.
          Od razu by się syn znalazł.
    • Gość: yna Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 13:57

Najważniejsze, że zzzzzzzzzzus pobrał swoją składkę...

O resztę Polacy muszą się już ubiegac i należy udowodnić swoje człowieczeństwo
    • Gość: asssan Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 19:02
      nie wierzę że kilku sąsiadów nie mogło podnieść człowieka i nikt nie zaprosił go
      do swojego domu, skoro chorego wnosi do domu zwykle 2 sanitariuszy to myślę że
      kilka osób więcej dałoby radę
    • tomekjeden Kultura dzika i bydlęca 03.05.08, 20:54
      Tu nie idzie o jakieś jednostkowe przykłady potwornego traktowania ludzi
      wymagających pomocy. W Polsce wydaje się to być normalka. Albo policjant skatuje
      aresztowanego, albo pogotowie zostawi osobę niedołężną pod drzwiami, bądź odmówi
      przyjazdu i spowoduje śmierć człowieka, albo policja nie przyjedzie na czas by
      ułatwić proceder nielegalnej pracy swoim kolegom na bramce z ochrony. Ot,
      kultura dzika i bydlęca.
      • Gość: literka_m Re: Kultura dzika i bydlęca IP: *.sttb.pl 05.05.08, 18:56
        > albo pogotowie zostawi osobę niedołężną pod drzwiami

ciekawe, co bys napisal, gdyby ktos umarl w domu bo karetka zabawiala dziadka
        czekajacego pod drzwiami.
        • tomekjeden Re: Kultura dzika i bydlęca 10.05.08, 11:59
          Gość portalu: literka_m napisał(a):

> > albo pogotowie zostawi osobę niedołężną pod drzwiami
          >
          > ciekawe, co bys napisal, gdyby ktos umarl w domu bo karetka zabawiala dziadka
          > czekajacego pod drzwiami.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nie rozumiem Pani postu. Przecież tego pana do domu odwiozła karetka do
          transportu chorych, a nie karetka pogotowia. Kłopoty z karetką pogotowia były
          później, bo dyspozytorka odmówiła pomocy temu panu leżącemu na chodniku.
    • Gość: pacjent Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: 194.88.245.* 03.05.08, 22:45
      Moż wreszcie ktoś wypieprzy z roboty tych Micorów Korczy Kluski i ich szefów na
      zbitą mordę
    • eastsider A to mial czlowiek szczescie w nieszczesciu... 04.05.08, 03:59
      Normalna lodzka zaloga karetki pogotowia zaaplikowalaby takiemu
      pacjentowi eutanazje i sprzedalaby tak spreparowanego na czesci
      zamienne. Czyzby w Miescie Lodzi juz sie odeszlo od tych jakze
      pionierskich praktyk ?
      • Gość: literka_m galu anonimie i barnabo IP: *.sttb.pl 04.05.08, 20:16
        galu anonimie i barnabo wasze idiotyczne posty swiadcza tylko o tym, jak mala
        jest wasza swiadomosc dotyczaca tego co dzieje sie w sluzbie zdrowia.

przeszczep serca kosztuje mniej wiecej tyle samo, bez wzgledu na to, czy robi
        sie go w panstwowej czy prywatnej placowce. tak samo kosztuje leczenie zlamania
        czy zeba. roznica polega jedynie na tym, kto placi.

aktualnie jest tak, ze placi jakies polowa ubezpieczonych. z tych ktorzy placa,
        tylko polowa zarabia tyle, ze wysokosc ich skladki zapewnilaby w normalnym
        swiecie normalne prywatne ubezpieczenie.

gdyby system byl normalny, ci ktorzy placa skladki mieliby leczenie reszta
        umieralaby pod drzewem.

poniewaz system nie jest normalny, to leczona jest takze tylo polowa (bo na
        reszte nie ma pieniedzy) a druga polowa takze umiera pod drzewem, tylko podzial
        jest bardziej przypadkowy. sluzba zdrowia zamiast leczyc tych co zarabiaja na
        leczenie musi bawic sie w doktora Mengele i wybierac wg tylko sobie znanego
        klucza kto bedzie leczony a kto ma zdychac

pisanie takik dyrdymalow jak wy wypisujecie, to efekt dyrdymalow wbijanych
        glupiemu ludowi przez czerwone swinie dogmatow jak "leczenie dla wszystkich za
        darmo"

NIGDY nie jest za darmo, zawsze to kosztuje, pytanie tylko KIEDY i GDZIE za to
        ZAPLACIMY (my, bo zeby panstwo za to zaplacilo, to najpierw nam musi zabrac)
        • Gość: barnaba literko IP: *.lodz.msk.pl 04.05.08, 22:14
          > przeszczep serca kosztuje mniej wiecej tyle samo, bez wzgledu na to, czy robi
          > sie go w panstwowej czy prywatnej placowce. tak samo kosztuje leczenie
          > zlamania czy zeba. roznica polega jedynie na tym, kto placi.

Gó.. prawda.
          Jeśli twoja choroba będzie zwiastowała długą i niedochodową hospitalizację, to
          prywatna klinika nawet się do ciebie nie dotknie. Nie zadłuży się też, żeby
          uratować twój chory tyłek- jej się musi zgadzać bilans, pacjent, który nie jest
          perspektywiczny nie zostanie przyjęty.

Przeszczep serca: zrobią ci, jeśli poza tym jesteś zdrowy. Jeśli masz jakieś
          inne choroby- won, do państwowego.

> gdyby system byl normalny, ci ktorzy placa skladki mieliby leczenie
          > reszta umieralaby pod drzewem.

Rozumiem, jesteś zwolennikiem pozbawienia opieki medycznej osób biednych i
          chorych. Masz rację: Polska powinna dołączyć do tak postępowych krajów jak
          Etiopia czy Mozambik.

Europa już to przerabiała. Jakoś doszła do wniosku, że lepsze są powszechne
          ubezpieczenia niż następna bolszewicka rewolucja sfrustrowanej biedoty. Jakoś
          się jej opłaciło, nie sądzisz?

> pisanie takik dyrdymalow jak wy wypisujecie, to efekt dyrdymalow
          > wbijanych glupiemu ludowi przez czerwone swinie dogmatow jak
          > "leczenie dla wszystkich za darmo"

Dzięki tym czerwonym świniom, jak ci się zdarzy zachorować na białaczkę, nie
          usłyszysz "przykro mi, ale pańska polisa nie obejmuje przeszczepu szpiku".

> NIGDY nie jest za darmo, zawsze to kosztuje, pytanie tylko KIEDY i GDZIE za
          > to ZAPLACIMY (my, bo zeby panstwo za to zaplacilo, to najpierw nam musi
          > zabrac)

Pytanie komu. Pamiętaj, że firma ubezpieczeniowa musi przynosić zysk. Kasy
          chorych czy NFZ nie muszą.
          • Gość: literka_m barnabo IP: 81.15.180.* 05.05.08, 07:18
            bardzo ładnie odniosłes sie do mojego listu (odpowiem Ci szerzej wieczorem)
            pomijajac jednak maly fragment. zacytuje go jeszcze raz i prosze odnies sie do
            niego:

"poniewaz system nie jest normalny, to leczona jest takze tylo polowa (bo na
            reszte nie ma pieniedzy) a druga polowa takze umiera pod drzewem, tylko podzial
            jest bardziej przypadkowy."
            • Gość: barnaba Re: barnabo IP: *.lodz.msk.pl 05.05.08, 22:35
              > "poniewaz system nie jest normalny, to leczona jest takze tylo
              > polowa (bo na reszte nie ma pieniedzy) a druga polowa takze umiera > pod
              drzewem, tylko podzial jest bardziej przypadkowy."

To akurat jest legenda miejska.

Dostęp do świadczeń rzeczywiście ratujących życie jest na tyle dobry, że pod
              przysłowiowym drzewem umiera może 10% pacjentów- chodzi tu głównie o leczenie
              onkologiczne i hematologiczne, które i tak nie powoduje wyleczenia, jedynie
              przedłużenie życia o max. kilka miesięcy. Dochodzą jeszcze transplantacje,
              cierpiące podobnie jak na całym świecie na chroniczny brak dawców (poza tym
              jeszcze transplantologia nie pozbierała się po wyczynach ministra Z.).

Kolejki dotyczą tak naprawdę operacji planowych (pęcherzyki, zaćmy, żylaki etc.)
              oraz rehabilitacji.

Dostęp do procedur ratujących życie (ostra kardiologia, interna, urazówka) jest
              na poziomie europejskim.
              • Gość: lliterka_m Re: barnabo IP: 81.15.180.* 06.05.08, 07:18
                > Kolejki dotyczą tak naprawdę

a o czym ja Ci tu pisze. poniewaz placi polowa, to wszystko jest tak
                przesuniete, zeby pieniedzy starczylo na jazde na sygnale. ci ktorzy placa
                niemale skladki i wymagaja interwencji a nie umieraja czekaja latami bo ICH
                pieniadze poszly na tych co trzeba podwiezc karetka a skladke maja gdzies

www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=191973&scroll_article_id=191973&layout=1&page=text&list_position=1
                > Dostęp do procedur ratujących życie

czyli do (mniej wiecej) 5% przypadkow wymagajacych pomocy. 95% ktorzy maja to
                szczescie. ze zycie nie jest zagrozone, kombinuja ze znajomosciami, lapowkami
                albo czekaja pod drzewem (mimo ze czesc z nich zaplacila juz dawno za pommoc ale
                w imie tfu..sprawiedliwosci spolecznej ich pieniadze ukradziono i dano tym
                ktorym sie w zyciu nie chcialo)
    • Gość: anonim Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 07.05.08, 08:33
      to nie firma to nie pogotowie strzez sie tej firmy.Tam chlopaki robia na
      akord.Dla nich nie liczy sie pacjent tylko 12 zl. brutto od pacjenta.
      • Gość: kolo Re: Karetka zostawiła chorego pod drzwiami IP: *.toya.net.pl 07.05.08, 08:38
        Masz racje a jak nie maja zadnego wyjazdu to nic nie zarobia i siedza na bazie
        za darmo!!!Moj wujek tam pracuje.Wyzysk ktory przeksztalac sie na
        pacjentow!Wujek odchodzi juz z tej firmy!Wujek nie daj sie za psi grosz pracowac!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka