Gość: ghost IP: *.toya.net.pl 06.06.08, 20:40 no i bardzo dobrze, moze w koncu innym firmom majacym centra ksiegowo-finansowe w Lodzi zacznie wreszcie zalezec na pracownikach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: citrix Inwestycja Atos Origin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 21:47 Nie ma się co specjalnie podniecać. Wysokokwalifikowane i dobrze płatne miejsca pracy ta firma umiejscowiła w Warszawie, Bydgoszczy i Wrocławiu, bo tam znajdują się ośrodki badawczo-rozwojowe tej firmy. W Łodzi będzie znowu tylko zaplecze księgowe, w którym za grosze zatrudnią studentów z dobrą znajomością języka a kwalifikacje zawodowe i doświadczenie w księgowości będzie raczej dla nich minusem, bo oni potrzebują tylko kogoś do wklepywania dokumentów do systemu a nie fachowców, którym musieliby więcej zapłacić. Ale oczywiście dobre i to i każda firma z każdej branży, która do Łodzi przychodzi jest cenna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Inwestycja Atos Origin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 21:58 Ogłaszali się jakiś czas temu. Wysłałem aplikację, zrobili wstępną rekrutację przez telefon (o dziwo po polsku), czekam na telefon. Mam nadzieję, że dobrze będą płacić ( 4,5 brutto). Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Inwestycja Atos Origin 06.06.08, 22:55 Miła wiadomość na weekend. Tym bardziej, że to młodzi znajdą tam pracę. Obyśmy codziennie takie wiadomości czytali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Inwestycja Atos Origin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 23:14 no po prostu rewelacja!!!!!!!!!!!! swiatowa firma z socjalistycznej Francji, o której mało kto słyszał. zatrudnienie dla studencików za 1140 zł brutto/mies i 100% rotacja kadr 3-4 razy w roku. Wymagane zero kwalifikacji i umiejętność wpisywania faktur do komputera. no comments. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Nareszcie! Mamy malkontenta! 08.06.08, 15:39 Otóż rewelacja. Bo zatrudnią studentów, dokładniej tych, którzy gdzie indziej nie znajdą pracy. I będą wyrywać co lepszych pracowników z Infosysa (d. Philips). A wiesz jak się "wyrywa" pracownika? Co do "socjalistycznej Francji, o której mało kto słyszał" - no cóż, nawet jak poprawimy dość oczywisty błąd składniowy - bo zapewne "mało kto słyszał" o firmie, a nie Francji (ze zdania wynika inaczej) - nawet po poprawieniu uzyskujemy DWIE BZDURY W JEDNYM ZDANIU. BTW: Czy gdyby firma była naprawdę nieznana, to praca w niej jest przez to gorsza ? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_a25 Re: Nareszcie! Mamy malkontenta! 09.06.08, 19:39 Niestety firma ściąga wszystkich doświadczonych pracowników Infosys BPO, a to oznacza,że proponuje lepsze wynagrodzenie oraz social. Rekrutację rzeczywiście prowadzi Randstad. Sama się zastanawiam czy nie wysłać do nich aplikacji. To naprawdę może być konkurencja dla GE, SWS i Infosys BPO.... Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: Nareszcie! Mamy malkontenta! 20.06.08, 22:00 I wysłałaś aplikacje? Jakie warunki proponują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Inwestycja Atos Origin IP: 217.76.112.* 06.06.08, 23:27 Pozytywna wiadomość :) Na plus dobry socjal, na minus sztywna polityka zatrudniania i wynagradzania (wnioski z W-wy, może tu będzie inaczej). Ogólnie brawa i witamy w Łodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Inwestycja Atos Origin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 10:27 a jakich płac można się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Inwestycja Atos Origin IP: *.toya.net.pl 06.06.08, 23:31 Jeżeli obsługują igrzyska w Pekinie, to znaczy ,że należy ich bojkotować , bo pasą się na nieszczęściu Tybetu i wyzysku Chińczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Inwestycja Atos Origin 06.06.08, 23:40 "Zdecydowaliśmy się na Łódź, bo widzimy jak szybko się rozwija. A nowi inwestorzy są tu bardzo mile widziani - mówi Nathalie Pousin, wiceprezes grupy Atos Origin ds. księgowości" ehe.. no ale bezrobocie się zmneijszy : ) Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Sam się zbojkotuj 09.06.08, 08:31 Gość portalu: qq napisał(a): > Jeżeli obsługują igrzyska w Pekinie, to znaczy ,że należy > ich bojkotować , bo pasą się na nieszczęściu Tybetu > i wyzysku Chińczyków. ...a następnie pójść po nasz polski zasiłek! Bardzo mądre. Takl a propos bojkotu: rozejrzyj się, czy wokół ciebie (na tobie) nie ma produktów "made in China"? Nie ma? Na pewno? I jeszcze jedno: czasami poprawna diagnoza idzie w parze z nietrafną reakcją. Przykład produktów wytwarzanych przez dzieci (nieletnich) na Dalekim Wschodzie. Tak, to straszne, że jedne dzieci bawią się zabawkami produkowanymi przez inne dzieci! Poza tym bardzo to przemawia do wyobraźni - taka socjotechnika ;-) Tylko jeszcze bardziej straszny będzie los tych dzieci, jeśli przez nasz bojkot one stracą tę pracę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator nareszcie wiadomość na poziomie IP: *.toya.net.pl 07.06.08, 09:05 oby najwięcej takich. a najmniej takich: zabił, spalił, ukradł.... Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Inwestycja Atos Origin 07.06.08, 16:41 Miesiąc temu byłem na ich prezentacji i za samo przyjście dostałem pendrive :-) A co do artykułu - artykuł - zapewne sponsorowany, tak samo jak inne artykuły pani Blewąski - skupia się na kształtowaniu pozytywnego wizerunku firmy, niewiele uwagi poświęcając szczegółom rekrutacji. Słyszałem przed miesiącem, że Atos-Origin będzie prowadził nabór poprzez Randstad, ale nie wiem czy to prawda, nie wiem kiedy, gdzie i do kogo się zgłosić ani nawet kto może mi udzielić takiej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Inwestycja Atos Origin IP: 62.233.165.* 13.06.08, 14:19 widziałem jakieś ich ogłoszenia o centrum księgowości w Łodzi w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Inwestycja Atos Origin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 15:07 Co ja tu czytam, pendrive, sponsoring juwenaliów, szkoda, że w Bydgoszczy tak nie jest... Co do outsourcing to zawsze będzie to spływający największy syf którego nikt nie chce robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Inwestycja Atos Origin IP: *.opera-mini.net 09.06.08, 17:02 BYĆ MOŻE JEST TO DOŚĆ INTERESUJĄCY PROJEKT,LECZ JEŚLI PRAGNIEMY ZROBIĆ LEPSZE WRAŻENIE,TO NALEŻY ROZWAŻYĆ CZY CHCEMY BYĆ STAROŻYTNI,CZY TEŻ NOWOCZEŚNI. PLAC WOLNOŚCI NIE POWINIEN SPRAWIAĆ WRAŻENIA CESARSTWA RZYMSKIEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalenna Re: Inwestycja Atos Origin IP: *.tktelekom.pl 26.09.08, 12:08 I co, ruszyło juz atos origin w Lodzi, bo jakos chicho sie zrobilo? kto pracuje a lodzkim atosie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Inwestycja Atos Origin IP: *.lodz.msk.pl 16.11.08, 21:57 Czy komuś udało sie zatrudnić w atosie wyzej niz zwykly konsultant ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowana Re: Inwestycja Atos Origin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 22:48 w ostatnim dodatku praca GW było ich ogloszenie i nie przez Randstad ale przez Atos Origin. jednak skoro zamierzają zatrudnic tak duzo osób, zapewne z Randstad tez korzystaja. komus sie udało? jak wygląda rekrutacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Inwestycja Atos Origin IP: *.bremultibank.com.pl 08.12.08, 16:47 Byłem na rozmowie, rozmowa jak rozmowa, stawka jaką powiedziałem 5 tys. brutto okazała się dla nich za wysoka, usłyszałem, że kierownik tyle nawet nie zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Inwestycja Atos Origin 08.12.08, 19:42 Ja mogę zarabiać 1200 brutto, ale mnie Randstad Financial Staffing skutecznie zablokował dotarcie do tej firmy. Dopiero na Targach Pracy UŁ miałem okazję rozmawiać z przedstawicielami samego Atosu i zostawiłem CV, ale jak zwykle, wbrew zapewnieniom, nikt się nie odezwał. Wtedy też stoisko obok miał Randstad ("Niemożliwe? Przysłał pan CV i nikt się nie odezwał?") Zresztą w ogóle wszyscy pracodawcy, wbrew temu, co każą wypisywać pani Blewąsce, najpierw obiecują, że zatrudnią nie wiadomo ile osób, bo chcą się pokazać jako dobry pracodawca (czyli zareklamować), a później kończy się co najwyżej na formułce "skontaktujemy się ze wszystkimi kandydatami, bez względu na wynik" (czasami dodają "kto jak kto, ale MY akurat zawsze się kontaktujemy") - nieważne, czy ktoś ma wiedzę i predyspozycje do wykonywania zawodu, bo tego nawet nie sprawdzają. Jedyny wyjątek to "Procter and Gamble", która to firma na swojej stronie rekrutacyjnej umieściła test psychologiczny, ale też tylko dlatego, że jest to strona o zasięgu międzynarodowym, bo w Polsce obowiązują inne standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Inwestycja Atos Origin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 14:08 No zebys sie nie przeliczyl, bo komu jak komu al tej firmeie na pracownikach nie zalezy i nie bedzie. Jak kazde takie centrum dla niego najwazniejsze sa zyski, a ludzie to tylko roboty do wykonywania ciezkiej pracy za mala kase, bo od samego poczatku jest ciecie kosztow. Nie ma co sie ludzic ze bedzie inaczej. Obiecuja pieken perspektywy, mozliwosc rozmoju, szkolen i tak dalej , a tak naprawde to nic nie pokrywa sie w praktyce, nawet bonow na swieta nie było. Wiec zanim tam aplikujesz mocno sie zastanow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Atos Origin IP: *.wroclaw.mm.pl 16.03.10, 19:25 I następne centrum outsoursingowe sprzedane. Może nowy pracodawca zatroszczy się o nowych pracowników i będzie satysfakcja z pracy... Odpowiedz Link Zgłoś