Gość: k. IP: 217.76.116.* 09.06.08, 18:59 Stare baby niech zaloza sobie konta w banku, a nie co miesiac czekaja na listonosza! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.astral.lodz.pl 09.06.08, 19:17 stara babe to masz moze w nosie niech ruszą tyłki do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
incipit A bandyci w pocztowych mundurkach targują się 09.06.08, 19:25 aby dalej kraść ale za większe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MGK Re: A bandyci w pocztowych mundurkach targują się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 08:20 jacy bandyci jakie pieniądze za najniższą krajową chyba chodzi ci o cwaniaczków z kadry kierowniczej w białych rękawiczkach a jak nie to załóż mundurek i idź na żebry o swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamistrajk Zwolnic wszystkich strajkujacych IP: *.lodz.mm.pl 09.06.08, 19:34 To sie im odechce strajkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram i zatrudnić młodych i nie po rodzinie IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 19:48 bo na poczcie żądzą sitwy rodzinne a co lepsze stołki to są podzielone rok przed wakatem... ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-janowski Kto mi odda pieniądze? To Kryminał 09.06.08, 19:41 W poprzednim roku także był strajk. Zakupiłem niestety kilka rzeczy w sklepach z niemieckiego e.baya i wróciły one do Niemiec. A te ŚWINIE nabijały 2 razy awizo chociaż nie miałem żadnego powiadomienia. Musiałem potem płacić kolejny raz za paczkę która leżała kilka kilometrów od mojego domu r robiła wojaże w tę i nazad. Teraz także czekam na paczki jak wrócą do nadawców to będę walił w mordę każdego doręczyciela bo przyczynia się do WYŁUDZANIA opłat pocztowych. JAK SIĘ NIE PODOBA TO DO IRLANDI GARY SZOROWAĆ PROSZĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI Re: Kto mi odda pieniądze? To Kryminał IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 00:50 mam ten sam problem...masz 100% racji, pozostaje tylko: WALIOĆ PO RYJU i patrzeć jak puchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs Podolski, alecw.. z ciebie, ze smutnej chyba IP: 194.42.116.* 10.06.08, 08:46 piszesz. co ty wiesz o poczcie polsce ty polityczny siusiumajtku. mógłbyś pisać rymy częstochowskie dla macierewicza, który robi gazetkę dla Poczty za 4 banie. Wina to ponosi góra, od ministra czy nawet premiera w dół. Dyrektor, prezesik, cały aparat polityczny byłych rządów i obecnego. Ten kraj jest roz...y do kwadratu. Nikt nie potrafi w nim zrobić porządku bo burdel jest im na rękę, byle tylko kasa do kabzy leciała. Mają w du..e emerytów. Jak umrze to mniej kasy na emeryturę czy rentę. Podniecasz się nie wiem czym, jak pisowsci i platformowi klakierzy. A oni mają cię gdzieś. Jest im na rękę, że pracownicy poczty strajkują, przynajmniej jest jakiś temat zastępczy i kozioł ofiarny. A naród patrzy w szklany ekran i wierzy. Żenujący jest ten naród, kupa naiwnych baranów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI do Zjs IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 12:44 Już odpowiadam na Twoą inteligentno-merytoryczno-elokwencką ripostę: --pytasz się co wiem o poczcie.... moja wiedza jest wiedzą klienta który niejednokrotnie został oszukany przez tą pseudo instytucje... i jako ten klient nie jestem zobligowany do tego by wiedzieć więcej --mówisz że winę ponosi góra... czyli kto? prezydent, papież...haha.. i może jeszcze ta góra kradnie przesyłki i naciąga emerytów na tzw. nie opodatkowane napiwki? --co ma na boga aparat polityczny wspólnego z pocztą i jej kompetencjami i stosunkiem do klienta?? A na koniec odniosę się do epitetów które skierowałeś pod moim adresem: "nieoceniaj ludzi po sobie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs do Podolski IP: 194.42.116.* 10.06.08, 14:20 Idź i popłacz w rękaw. Mnie też zaginęła paczka, którą wysyłałem do bliskiej mi osoby (nigdy do niej nie doszła). I co, i nic. Musiałem wysłać drugi raz. Są różne opcje dlaczego nie doszła: złe opakowanie (nie może zawierać zszywek, za dużo taśmy, itd., oczywiście niektóre panie na poczcie tego nie mówią); ściemnianie osoby, która wysłała paczkę - można sprawdzić po kwicie (jak jest kwit, nie ma przysyłki - reklamacja), paczka źle zaadresowana lub inny problem - albo zwrot, albo ląduje w Koluszkach - jest tam taki magazyn paczek no name, można się zgłaszać, a czasami są organizowane aukcje tego całego sprzętu, nie wiem gdzie można się o tym dowiedzieć, ale tak jest; ostatnia rzecz kradzież - w Łodzi jest takie "cudowne" miejsce i jest to sortowania na Włókniarzy. Złodzieje najbardziej lubią paczuszki z Anglii, ja na swojej tak napisałem i nie doszła. Teraz czyja to wina. Dyrektora, prezesa, ministra, premiera bo to oni zarządzają tym molochem. Dlaczego nie papieża, bo minister, który jest za to odpowiedzialny ma na nazwisko Grabarczyk a nie Ratzinger. A i na sortowni nie pracują etatowi pracownicy poczty tylko często studenci lub inny plebs, który przychodzi tam na noc za cieniutkie stawki. Nikt nie robi przecież weryfikacji "kto on jest", zatem to kwestia zarządzania, czyli (uwaga) dyrektora. Co do mojego słownictwa i wypowiedzi to zobacz swoje teksty z rana, to był dopiero poziom...Ja zaprezentowałem właśnie twój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba Re: Kto mi odda pieniądze? To Kryminał IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 10:50 Wydaje mi się, że można się domagać odszkodowania, nawet na drodze cywilnej - zarowno za wszystkie dodatkowe koszty, które poniesiesz, jak i ludzie od emerytur itp. odsetki. Np. jeśli GLS, DHL, czy inny DPD robi pobranie to ma obowiązek przesłac kasę w 7 dni, a nie obracać nią. Poczta jako spółka przechwycila przesyłki i płatności itp. więc moim zdaniem jeśli przesyłka rejestrowana) to należy się odszkodowanie. Zresztą, oni twierdzą, że np. priorytet ma dojść w x dni, a jak nie to reklamacje. I sprywatyzować sku..synów, co se flagi powywieszali. Mnie to obraża, jak ktoś ma w dupie wszystko i flagę trzyma w łapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient poczty Dyrektorzy i naczelnicy mają się dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 19:50 Obrywają ci, którzy są w zasięgu klienta, czyli panie z okienek i listonosze. Ale to oni są najważniejszą częścią tej firmy. Nikt nie twierdzi,że są doskonali, ale to oni wykonują czarną robotę. A kasę zgarniają nieudolni menedżerowie, znajomi królika i spadochroniarze-klakierzy z byłych partii rządzących. Przecież trzeba im dać jakaś posadę w zamian za poparcie w wyborach. Poczta jest idealną przechowalnią tych nieudaczników. To ogromna firma, w której do tej pory to się udawało. Niestety, miarka się przebrała. Nie wystarczy pracować, trzeba tą pracę jeszcze zorganizować. A tu już nie ma komu. Fachowców jak na lekarstwo, bo na stołkach same lewusy. To jest prawdziwa przyczyna strajków. Trudno jest te partyjne ciemięgi oderwać od stołków. Bo gdzie te nieudaczniki znajdą posadę? Tracę z powodu strajków poczty, ale rozumiem ich desperację. Jak można pracować, mając nad sobą nieudolnych kierowników czy dyrektorów, zarabiających ogromne pieniądze zupełnie nieadekwatne do wykonywanej a raczej pozorowanej pracy. P.S. Mam kolegę listonosza. Jeśli wypadnie jeden z nich, z powodu choroby, czy innej przyczyny, to on musi zrobić jego rejon. czyli powinien dostać podwójną pensję a przynajmniej nadgodziny. Nic takiego nie ma miejsca. Listonosze nie wyrabiają bo jest ich coraz mniej, a powinno być odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Dyrektorzy i naczelnicy mają się dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 20:36 Ale paczki i listy to nie kierownictwo kradnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs Masz rację IP: 194.42.116.* 10.06.08, 08:38 ci nieudacznicy, polityczni funkcjonariusze, nieroby i klakierzy powinni się wziąć do roboty...ich na listonoszy, opasłe stare knury żrące dziesiątki tysięcy złotych, których robotą jest tylko składanie podpisu....Czarek Grabarczyk to tchórz, trzeba to sobie powiedzieć, nie ma jaj żeby się za to wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
eqonix Re: Dyrektorzy i naczelnicy mają się dobrze 10.06.08, 11:08 Trochę się zgodzę, że krzywa mina oraz opieszałość pani Krysi z okienka to wynik fatalnego zarządzania na szczeblu kierowniczym. Tylko trochę się zgodzę. Jest jednak pewien problem istotny zresztą. Działania związków zawodowych godzą w klienta!! Co powoduje frustrację i spadek zaufania do firmy.Gdy jeszcze strajki połączymy z niską jakością usług to efekt jest taki, że klient czyli my w większości powie lub napisze, że nieroby strajkują. Z tym również po części się zgodzę. A wyjście jest jedno. Uwolnienie rynku i prywatyzacja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Nie do końca masz rację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 20:40 Poczta utrzymuje nierentowne placówki w małych miejscowościach, aby ludzie mieli kontakt ze światem. To dzięki takim placówkom, ludzie kupujący np. na aukcjach internetowych mogą dostać swój wylicytowany produkt za rozsądną cenę Prywatny kurier na takie za przeproszeniem zadupie albo nie przyjedzie, albo skasuje takiego gościa jak cygan za matkę. Poczty państwowe mają trochę inne cele niż prywatne firmy kurierskie. PPUP Poczta Polska to skrót od Państwowe Przedsiębiorstwo Użyteczności Publicznej. W tym zawiera się cała filozofia działania tej instytucji. Pocztę trzeba zreformować, wywalając nieudolnych dyrektorów i pseudo-menedżerów oraz likwidując zbędną biurokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI Re: Nie do końca masz rację. IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 00:53 czyli zlikwidować zbędne placówki i doprowadzić do rentownosci przedsiebiorstwa, a co za tym idzie : sprywatyzować i DBAĆ O KLIENTA a nie olewać go "ciepłym moczem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Jak to firma urzyteczności publicznej IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 15:09 to czemu tam tyle związków na państwowym cycu??? oni doją za kilka tych gazetek a etat trzeba bulić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbi Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 20:37 Ludzie zarabiam ok 5000tys brutto czy to duzo moze i dla przecietnego lodzianina tak ale pracuje na 3 zmiany i powiem tym smiesznym listonosza ze z wielka checia zamienie moje dotychczasowe zajecie na roznoszenie rent i emerytur. Tylko do tego klanu nikt z zew. nie zostanie dopuszczony. Nie podoba sie to wy...c a dac innym prace za ktora by calowali po rekach. Jak listonosz ma 1500 to jestem UFO. Ludzie sam dostawalem swego czasu kaske ktora przynosil mi wlasnie taki niebieski. Zawsze dostawal 10zl. Moj dziadek daje zawsze 20zl. Qurcze ja chce taka prace. A wy? Moze zrobimy szturm na poczte z cv? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Czy aby nie ponoszą Cię emocje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 20:46 A co powiesz o listonoszu, który ma na swoim terenie same firmy? Też dostaje od sekretarki dychę za dostarczenie listów? Myślę, że problem listonoszy to tylko czubek góry lodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI Re: Czy aby nie ponoszą Cię emocje? IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 00:55 a kasa za roznoszone reklamy i inne badziwia które mam notorycznie upchane w skrzynce co skąd jest: święty mikołaj przyniósł?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.retsat1.com.pl 09.06.08, 22:37 no to witamy UFO na Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzerman masz rację IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 15:44 kiedyś jedna kobitka chciała zostać sprzątaczką oczywiście oferta na poczcie poszła po rodzinie a ją na KONKURSIE pytali o referencje i doświadczenie zawodowe m czyszczeniu mopem :D buhahahahhahhahhaha PS. Zaraz jakiś palant napisze że referencje są ważne i ładne cv też i sto innych złotych myśli z książek dla akwizytora :) poczta to moloch gdzie całe RODY pracują, zakładają związki i mają dodatkowe etaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soac Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.devs.futuro.pl 10.10.09, 08:45 zapraszam do kadr pocztowych w twoim miescie-pracy listonosza jest pelno tylko chetnych nie ma!! 1500zl?chyba brutto:) Odpowiedz Link Zgłoś
pani_z_corka Re: Krzyki i płacz przed pocztą 09.06.08, 20:57 A czemu poczta nie ma zadnego pomyslu na to, zeby lepiej zarabiac? dlaczego sprzedaja majtki i rajstopy, a porzadnej papeterii czy eleganckiej kartki pocztowej juz sie kupic nie da? wystarczxylo by troche pomyslec i wprowadzic dodatkowe uslugi. do mnie listonosz pod drzwi na drugie pietro wlazic nie musi, moge zejsc do skrzynki. niech ma zamiast torby wozek na kolkach (w niemieckim miasteczku widzialam listonosza wlasnie z wozkiem - odpadal mu problem ciezkiej torby). i niech wezmie ode mnie list, za ktorego wyslanie zaplace wiecej, niz gdybym sama musiala na poczte biec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.proxy.aol.com 09.06.08, 20:59 Rozumiem powody pracownikow poczty i ich zadania.Co jest dla mnie nie do przyjecia, to kompletny balagan i brak organizacji. Przedluzanie tego stanu. bedzie tylko rodzili wicej niezadowolenia, potworne zaleglosci i olbrzymie straty materialne dla poczty i klientow. Prawdziwy dramat. Zycze powodzenia i szybkiego rozwiazania problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janina Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.toya.net.pl 09.06.08, 21:13 Dlaczego osoby te nie założą sobie kont w banku jak przystało na XXI wiek, tylko wciąż tkwią w PRLu czasów Bieruta - przynosi listonosz i do skarpety albo pod mydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 00:52 Wiele starszych (i często samotnych) osób ze względu na złe zdrowie (np. uszkodzenia narządów ruchu) prawie nie wychodzi z domu i nie może dotrzeć do banku lub bankomatu, żeby wypłacić swoje pieniądze. Nie zdajesz sobie najwyraźniej z tego sprawy. Nie widzisz ich na ulicy, bo rzadko na nią wychodzą. Ja znam takie osoby i wiem, że rachunek bankowy nie rozwiązałby problemu. Poraża mnie twój brak wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 00:59 w PRL-u to tkwi POCZTA POLSKA a nie osoby korzystające z jej usłóg... kochanienki ja żyje w wolnym państwie i nie mam obowiązku zakładać konta, zaś poczta dostarcza renty i emerytury nie za darmo lecz bierze za to kase!!! ale ty chyba tego ciągle nie rozumiesz , tylko zmieniasz niki i trujesz wkoło macieju o tym samym ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.devs.futuro.pl 10.06.08, 08:42 bo te osoby juz pare razy stracily w bankach pieniadze a poza tym banki sa zdiercami Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.t3 Krzyki i płacz przed pocztą 09.06.08, 22:08 To jest absolutny skandal, ze starsze osoby musza stac pod poczta 2 czy 3 godziny w takim upale jak dzis, tylko dlatego ze patalachom sie strajku zachcialo. Nikt nikomu nie kaze pracowac w budzetowce! Jejku... niektorym brakuje dystansu do wlasnej pracy, zadaja pieniedzy nieadekwatnych do wykonywanej pracy - nie mowie, ze listonosz sie obija - bo co sie nadzwiga, to jego, ale nie powinnien zarabiac tyle, co np. menedzer, zarzadzajacy oddzialem duzej firmy, ktorego praca to ogromna presja i odpowiedzialnosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.retsat1.com.pl 09.06.08, 22:41 Listonosz ma bardziej odpowiedzialną pracę - jak go napadną z emeryturami to co? Chyba więcej osób na tym ucierpi. I należy się im większa płaca bo ich praca nie ogranicza się tylko do roznoszenia w godzinach porannych ale również do np. segregowania poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 01:01 ty to chyba jakieś dropsy łykasz??? weź go jeszcze na kolanka i posmyraj..gilu gilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martad Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.06.08, 10:49 taaa, albo wyjedzie za rentki i emeryturki na Sylwka do UK. Sytacja z zycia wzieta: jakis czas temu w jakiej tam promocji wygralam dlugopis czy jakis tam pisak. pan listonosz przyniosl mi przesylke polecona, rozdarta i pusta. na moje pytanie czemu jest w takim stanie, dowiedzialam sie, ze on taki rano dostal. ok, zal mi nie bylo, bo to tylko dlugopis. 2 dni pozniej, przychodzi do mnie ten sam listonosz i podaje do podpisu; dlugopis, ktory wygralam w promocji. ok, nie mam dowodu, ze on nie wygral takiego samego. ale dziwny to zbiegf okolicznosci :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs to idź pracuj na poczcie wieśniaro IP: 194.42.116.* 10.06.08, 08:35 napisz do Czarka Grabarczyka, nich chłop się weźmie do roboty. Po prostu jest duża dysproporcja w poczcie. Trzeba sprawdzić ile zarabia prezes ile dyrektor a ile pracownik. Żaden dyrektor nie beknął za ten strajk bo każdy nie chce oddać swego stołka. Zobaczcie jak cicho o tym strajku w Polsce. Żenujące jest to, że ludzie tak skomlą jak ty, napisz do obecnego premiera i wszystkich poprzednich, dyrektorów i prezesów, bo to oni odpowiadają za tą sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: to idź pracuj na poczcie wieśniaro IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.06.08, 10:58 trzeba bylo sie uczyc i studia skonczyc, to by sie lepsza prace mialo. bo na poczcie to same nieuki pracuja i tyle :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs takie młotki jak ty rządziły minione dwa lata IP: 194.42.116.* 10.06.08, 14:24 przyszłe nowe młotki i nie są wcale lepsze. Nie pracuję na poczcie, ale mam z nią do czynienia. Nie martw się mam wyższe wykształcenie i nie muszę oglądać, tak jak ty, Milionerów żeby wiedzieć kiedy była bitwa pod Grunwaldem. Takich pajacyków jak ty jest w kraju wiele, oglądają M jak miłość, chodzą do marketu w niedzielę by nażreć się w McDonaldzie. Rodzice za wszystko płacą, a jak komuś coś nie idzie to piszesz, że nie ma wykształcenia. Dobrze, że za twoi rodzice za nie zapłacili. Oby ci kasy starczyło bo możesz skończyć w domu pomocy społecznej i kto ci wtedy przyniesie emeryturę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martad Re: takie młotki jak ty rządziły minione dwa lata IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.06.08, 17:27 mam konto w banku, wiec sobie poradze. rodzice od dawna mnie nie utrzymuja, a tobie zycze szczescia, bo z taka frustracja na ryju to daleko nie pociagniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLDarniść o pan mądrala zjs IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 15:33 jest kapitalizm nikt nikogo za twarz nie trzyma ilu na poczcie jest zatrudnionych pracowników związkowych się pytam??? ilu, jeśli związków ponad 50 ??? tysiące za nasze pieniądze TYSIĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs to se chłopku zobacz kto tak naprawdę walczy IP: 194.42.116.* 10.06.08, 16:10 a poza tym niech walczą. prezes i dyrek za nic zarabiają 15 tysi lekką ręką to ludzie się upomniali o kasę. Nie dziwota. Związków jest wiele, ale nie strajkują wszyscy pracownicy poczty. moje pytanie co zrobił rząd polski od 1989 roku do 2008 by coś zmienić w PP. Nic. Robią obstawkę politfunkcjonariuszami po spożywce, jak było za PZPR i SLD, tak samo jest za PiSu i PO. Jak w Dniu Świra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:19 a dlaczego nie zatrudnią łamistrajków, są przecież agencje pracy tymczasowej, strajk nie trwa przecież już jeden dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI zlinczować złodziejsctwo IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 00:33 ...aż dziw bierze że naród polski taki bitewny i waleczny,a porywczy zarazem jeszcze nie dokonał linczy na tych ZŁODZIEJACH.... pewnie kwestja czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI do k IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 00:36 przestań p...p..przyć bo twa demagogia jest tak pusta jak twa czacha bez szaruch komórek... aż przykro to czytać, ile ty masz lat dzieciaku że ojca uczysz dzieci robć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bt Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 08:03 Jak dla mnie mogli by zwolnić tych wszystkich strajkujących i pozatrudniac na to miejsce nowa mlodsza kadre. Co jak co od pocztowca to rzeźnik jest nawet milszy. Mam wrażenie że ludzie pracujący na poczcie żyją jeszcze w głębokim PRLu, że to do nich trzeba sie zwracać jak do bóstwa. Pozdrawiam z Łodzi - oby was wszystkich zwolnili (od tygodnia czekam na paczkę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs Niech zwolnią prezesów, dyrektorów a potem IP: 194.42.116.* 10.06.08, 08:50 niech się wezmą za związki zawodowe i ministra infrastruktury. Trzeba odpolitycznić tą bandę. Zatrudnić młodych. hahaha, to samo zrobili w Telekomunikacji Polskiej. Opchnęli Francuzom, kasa leci na zachód. A młodzi gó..arze rzucają słuchawki na błękitnej czy pomocy technicznej Neostrady bo nie mają ani wiedzy ani umiejętności, ani doświadczenia. Chyba nie wiesz o czym piszesz. Młodzi nie pójdą za taką kasę do pracy, to właśnie już nie PRL. Idź poczytać nieco gazet, zobacz czego wymagają młodzi. No chyba, że piszesz o tych bezzębnych, którym kasa przelatuje na fajki i wódę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Krzyki i płacz przed pocztą IP: 212.160.240.* 10.06.08, 09:16 Strajk strajkiem ale żyjemy w XXI w. Gdyby Ci ludzie pozakładali sobie konta i zlecili przelew emerytur na nie nie byłoby problemu. Ale po co nauczyć sie zaradnego myslenia jak lepiej jest nie mysleć. Zaraz odezwą się krzykacze, którzy powiedzą, że nei wszystkich stać na konto. Odpowiadam im - prawie każdy odpala działkę listonoszowi za przyniesioną emeryturę za te kwotę zapłaciliby akurat za prowazdenie konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 10:28 Cos co jest oczywiste dla ciebie nie jest takie oczywiste dla osob po 70 roku zycia. POza tym jak pokazuja ostatnie przyklady problemow z systemem VISA konto bakowe tez nie jest bezproblemowe :P Odpowiedz Link Zgłoś
eqonix Re: Krzyki i płacz przed pocztą 10.06.08, 10:41 Świetny pomysł i zamiast na poczcie odbierać pieniądze będą sobie w banku stali. To jest wyjście banki nie strajkują!!! A z drugiej strony PP podpisała umowę na świadczenie usług również doręczanie rent i emerytur i pobiera za to pieniądze. Niech zlikwidują taką usługę i nie biorą kasy. Pracownicy poczty polskiej nie przyszli do pracy!!!!!! Olali ludzi!!! Klienta!!!!! Nawet lekarze nie odeszli od łóżek, a ci co próbowali zostali napiętnowani natychmiast. Podobnie jest teraz z PP zaufanie do firmy spada, nikt ich nie lubi. Bo i dlaczego lubić panią Krysię wyfiokowaną, wiecznie naburmuszoną i opryskliwą.No dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI do MAciek IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 13:11 chłopie troche mylisz pojęcia... z czysto ekonomicznego punktu widzenia poczta polska dostaje wynagrodzenie[zapłate] za roznoszenie rent i emerytór, nie robi tego harytatywnie, lecz w skali makro "trzepie" na tym olbrzymi "hajs"..... ......więc abstrahując od kont bankowych, czy według Ciebie jest to uczciwe że poczta polska bierze wynagrodzenie za coś czego nie robi???????? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: do MAciek 10.06.08, 13:47 Pomijając fatalną ortografię (któż nie robi błędów ;-))) ), NIE MASZ RACJI. Owszem, poczta nie wywiązuje się umów, to prawda. Jednakże każdy trzeźwo myślący człowiek nie będzie się zadawał z niesolidnym usługodawcą mając do wyboru solidnego. Nie będę polegał na poczcie i narzekał - bo z góry wiem, że to syf i komuna. Wolę skorzystać z banku - bo akurat w zakresie obsługi wypłat jest dużo lepszy od poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Załóż babci konto w banku! 10.06.08, 10:41 Ludzie, w Polsce działają BANKI. To są takie firmy, które specjalizują się w obrocie piniondzami. Niektóre nawet dają takie fajne prostokąciki z plastiku i w sklepie daje się taki prostokącik zamiast piniendzy. To działa! Oczywiście tradycjonalistom polecamy tradycyjne kolejki do pani z okienka, która wypłaci nam nasze piniondze. Co więcej - tam można zanieść piniondze, te ze skarpetki i tam ich żaden złodziej nie znajdzie. To lepsze, niż słoik w kuchni, albo bieliźniarka. ;-) A tak przy okacji: przypuszczam, że spora część "demonstrantów" ma za co żyć, ale poszła po piniondze w obawie, że może przepadną, albo coś innego się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
eqonix Re: Załóż babci konto w banku! 10.06.08, 11:00 I mają do tego zasrane prawo!!!!! Poczta Polska zobowiązała się świadczyć taką usługę. Koniec kropka. Jak ci w banku zastrajkują i zablokują dostęp do konta to nie będziesz pienił pod placówką?? Cierpliwie poczekasz ?? A co z twoimi zobowiązaniami wobec innych banków, firm, pracowników??? Bo strajk to nie tylko emerytury i renty. To przesyłki priorytetowe, paczki, listy, wezwania sądowe itd. Co z tymi usługami?? Niektóre z nich nie mogą poczekać. I teraz największy problem. NIE MA KONKURENCJI!!!!!!!!!!!! Mam w tyle czy PP się sprywatyzuje czy też nie, żądam natychmiastowego uwolnienia rynku usług pocztowych i zapewniam was wszystkich, że takie strajki już nie będą miały miejsca . Wejdą na rynek mali jak InPost oraz duzi jak Royal Mail i się skończy. No i co wlaśnie w TVN24 rozmowa z rzecznikiem PP który mówi że w radzie nadzorczej zasiadali Woyciechowski i Bączek i gazetka dostawała 4mln zł rocznie gazetka zakładowa!!!! Tylko prywatyzacja i konkurencja pomoże. Swoją drogą nowi na rynku pocztowym będą potrzebowali pracowników więc redukcja etatów w PP nastąpi spontanicznie ale tylko chwilowo będzie różowo niedługo później płace w branży wyreguluje wolny rynek. I wtedy przez myśl nie przejdzie nikomu aby strajkować. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Załóż babci konto w banku! 10.06.08, 12:39 Nie krzycz tak, bo ci się policzki zarumieniły ;-) Owszem, babcie mają zasrane prawo wyczekiwać na swoją emeryturę pod drzwiami poczty. Tylko, że to jest głupie! Głupie, nie wygodne, pozbawione sensu. Po co się kopać z koniem? Co do reszty - wypowiedź nie na temat (mam na myśli konto dla babci), ale w pełni popieram uwolnienie rynku pocztowego i likwidację "skamielin prawnych" w postaci polegania wyłącznie na PP przy dostarczaniu przesyłek sądowych i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI do : and_nowak IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 13:19 mówisz: "Głupie, nie wygodne, pozbawione sensu"... świetne określenia idealnie pasujące do hasła: "Załóż babci konto w banku" Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Do Podolskiego 10.06.08, 13:26 Gość portalu: PODOLSKI napisał(a): > mówisz: "Głupie, nie wygodne, pozbawione sensu"... świetne > określenia idealnie pasujące do hasła: "Załóż babci konto w banku" Na początek przepraszam za błąd: "niewygodne". Literówka, pośpiech. A teraz do rzeczy: twoja opinia nt. konta w banku jest nieuzasadniona. Mówiąc potocznie pleciesz bzdury. Założenie konta w banku trwa krócej niż wizyta na poczcie, nawet bez strajku. W przypadku niektórych banków wizyta w ogóle nie jest potrzebna - konto można założyć nie wychodząc z domu. Napisałem "załóż babci konto", a nie "załóż babciU konto", bo typowy wnuczek szybciej sobie z tym poradzi - babcia tylko podpisze. I od tej pory już nie będzie musiała płakać pod urzędem pocztowym, ani ciągnąć tam "chorego na serce męża". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI do and_nowak riposta :) IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 13:46 Widzę że mimo powierzchownego liberalizmu [patrz uwielbienie kont bankowych] nie reformowalny człek z Ciebie i żadne argumenty nie przemówią Ci do rozsądku.... szkoda... (...)można by się teraz licytować kto jest blizszy prawdy, ja powiem: "nie każda babcia ma wnuczka lub osobę która się nią opiekuje", na co Ty powiesz : "ale pewnie ma życzliwego sąsiada i jaj pomoże"... itp., itd... ale po co? (...)Zostawmy sprawy socjologiczne na boku i przejdźmy do czystej ekonomii, już nakreślam o co mi chodzi::: "czy Twoim zdaniem w porządku jest że poczta polska dostaje od zleceniodawcy zapłatę za wykonaną usługę poczym jej nie wykonuje?.... [patrz ZUS płaci za roznoszenie rent i emerytur. Poczta zapłatę bierze poczym nie wywiązuje się z umowy].. " Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: do and_nowak riposta :) 10.06.08, 13:55 Gość portalu: PODOLSKI napisał(a): > Widzę że mimo powierzchownego liberalizmu [patrz uwielbienie kont > bankowych] nie reformowalny człek z Ciebie i żadne argumenty nie > przemówią Ci do rozsądku.... szkoda... GUZIK widzisz. Nalepianie mi łatki liberała niczego tu nie zmieni. Korzystanie z banku JEST ŁATWIEJSZE, TAŃSZE I PRZYJEMNIEJSZE od korzystania z poczty. Banki nie strajkują (znasz taki?), są solidne, terminowe, mają wiele oddziałów (spróbuj pobrać przekaz na innej poczcie), wydają karty. Dziadkowie również korzystają z tych udogodnień. Założenie konta to żaden kłopot. Ale ty będziesz szukał przeciwności, typu brak wnuczka, albo zgubione okulary... > "czy Twoim zdaniem w porządku jest że poczta polska dostaje od > zleceniodawcy zapłatę za wykonaną usługę > poczym jej nie wykonuje?.... A zgadnij ;-) Oczywiście, że nie, ale mnie to zwisa, bo to nie moje pieniądze. Nie moje przekazy utknęły na poczcie. Bo ja korzystam z banku i jest mi z tym baaaaardzo dobrze. Od początku tego wątku nie rozważałem odpowiedzialności poczty, tylko WYGODĘ KLIENTA. Klient wygodny i mądry korzysta z banku. Klient uparty będzie coś próbował poczcie udowodnić, ale to jest typowe kopanie się z koniem. Działanie może i słuszne moralnie, ale z góry skazane na porażkę, ergo GŁUPIE. Jeżeli chcesz, to jeszcze raz ci przyznam rację: tak, poczta bierze kasę za usługi, z których się nie wywiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łosiu ty :) i listy też bank przesyła a paczki to wogóle IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 15:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martad A przesylki to gdzies bedzie mozna odebrac??????? IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.06.08, 10:57 czy mamy czekac az cholota rozkradnie? Odpowiedz Link Zgłoś
eqonix Re: liberalny debil 10.06.08, 11:16 Nie ma to jak wysoki poziom dyskusji na forum. Zniżę się na chwilkę bom się wściekł. Ty w d... pier...... socjalisto z PiS tego typu kretyńsko obraźliwe epitety, to możesz sobie wygłaszać na Onecie lub innym portalu z tego typu gó..anymi i debilnymi komentarzami. Szacunku oczekujemy dla rozmówcy a nie obelg i wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loyer Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.gdynia.mm.pl 10.06.08, 11:50 Trzeba bylo sobie konto w banku otworzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 12:09 400 zł podwyżki o.O Za co niby? Chyba za to, że mają wysokie napiwki (o czym się nie chwalą przecież) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODOLSKI do: Łodzianina IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 12:58 ! Tak uważam że prywatyzacja jest metodą i to bardzo skuteczną ! Przytoczyłeś przykład TP.S.A. i bardzo dobrze bo prywatyzacja tego molocha przyniosła wiele korzyści właśnie dla klienta, zresztą w tej branży jest konkurencja, patrz: NETIA,DIALOG, GSM.... zaś poczta jest monopolistą i stąd właśnie tyle problemów. W kwestii poza merytorycznej: Gratuluje poczucia humoru... następny który winę zwala na wszystkich i wszystko tylko nie na pocztę. Powiedz mi panie mądraliński do których to kompetencji Kropy należy wypłacanie rent i emerytur, roznoszenie przesyłek, listów i paczek....hahaha... żenada , dobrze że tacy jak TY biorą udział w dyskusji bo jest się z czego pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs Podolski pije ciemne piwo i zna się na prywatyzacj IP: 194.42.116.* 10.06.08, 14:39 Boże, gościu, czy ty wiesz co ty piszesz. Prywatyzacja, a bardziej sposób, TP S.A. była największym chłamem w Polsce. Totalna fuszerka. To samo dzieje się ze Stocznią Gdańską. Podzielono firmę na różne zakłady, np. telefony to x, książki telefoniczne to y, zaopatrzenie to z, itd. France Telecom, notabene firma, która ma długów od zarąbania, a jedyną rentowną i przynoszącą zysk spółką była dotychczas i chyba jest, TPsa, kupiła za grosze monopolistę na rynku polskim. Kupa ludzi w średnim wieku i po 40 albo odeszła, albo liczyła, że ich zakład nie zostanie zlikwidowany po wydzieleniu tzw. pionów. Teraz do czynienia mam z baranami, którzy nie mają pojęcia na czym polega sieć telefoniczna czy teleinformatyczna. Przyszły paniusie i panowie po inżynierce z prywatnej uczelni lub po magisterce i mądrzą się na infoliniach i "g" potrafią załatwić bo pozbyto się pracowników o średnim technicznym. Żenada. Ale Francuzi nas klepią i według Ciebie jest konkurencja. Jasne, nawet świstak przestał zawijać. Zasady UE wprowadziły dopiero wolną konkurencję, a Dialog to , przypominam, firma, w której udziały ma też Państwo. Rewolucja dopiero przyszła w momencie Voip, które oferują np. telewizje kablowe. Tele2 jest uzależnione od TP. TP, a raczej France Telecom odziedziczyła bowiem całą infrastrukturę i wciąż jest monopolistą. Dobrze, że się rozwija telefonia komórkowa i inne możliwośći dostępu do telefonu bo gwarantuje ci, że ten sprywatyzowany moloch byłby monopolistą na rynku usług. Jeżeli coś takiego zrobią z Pocztą Polską to sorry, ale będzie taki bajzel...bo Polacy nie potrafią prywatyzować z głową. Co do tetryka Kropiwnickiego, niech on lepiej się za pracę weźmie i zacznie zwalniać szefów MPK i ZDiT bo Łodzianie już mają dość tego syfu w mieście. Nie ma on nic do Poczty bo podlega ona rządowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs z ministerstwa Ja to się znam ten tego IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 15:18 zjs czy ty pracujesz dla ministra G... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs nie, ale mam telewizję Toya, ale IP: 194.42.116.* 10.06.08, 16:27 w przeciwieństwie od ciebie czytam czasami książki, a nie Tinę lub Życie na gorąco, chodzę do kina, a nie oglądam Misję Specjalną i M jak miłość, patrzę na naród, który jest pełen idiotów, którym się wmawia, że jest całkiem cool i fajnie, w którym autorytetem staje się ojciec Tadeusz, albo Frytka. Gdzie ludzi nastawią się przeciwko ludziom (ludzie kontra lekarze, a teraz pocztowcy) bo kolejne rządy nie dają sobie rady z rządzeniem, a każdy ma swój pomysł na "San Francisco". Czasami sobie myślę o idiotach, którzy wypowiadają się na forach, pisząc jakie to mają wspaniałe wizje, dlaczego tamten jest zły a tamten dobry, a nie mają podstawowych wiadomości jak było naprawdę. Żal mi tych ludzi, bo władza ich kocha, bo są ślepi. Karmi ich papką w telewizji, nastawia przeciwko innym by mieć tematy zastępcze, a jak nie było prawa i sprawiedliwości tak nie ma, a jak nie ma sprawnej służby zdrowia taka nie ma, to samo z pocztą i drogami. Płacę na takich łbów w ministerstwie, a oni nic. Jeden jeździł do Stanów, drugi do Moskwy, ten jeździ do Peru czy tam Chile. Kolejny może już tylko jeździć do Korei Północnej. Gdybym był z ministerstwa, albo w rządzie to by mnie już dawno stuknęli. Ludzi, którzy myślą trzeźwo władza nie nawidzi. Woli ciemny naród, którym się wmawia, że to wina pani z okienka albo listonosza, albo lekarza, albo górnika, albo hutnika, tylko nie prezesa, nie dyrekora, nie ministra, nie premiera, nie posła, nie prezydenta, itd.....zatem kogo...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effff jot esss ale jesteś faja IP: *.toya.net.pl 10.06.08, 17:53 takie typki wszystko wiedzą walnij sobie geriavit i idź spać Tylko ty palantuniu do kina chodzisz i książki czytasz bo inni to tinę. Z nich czerpiesz wyższość nad innymi. Co czytasz MEIN KAMPF ? Czy KAPITAŁ ? ty na pewno trockista jesteś :D heheheheheeeee internetowy aktywista robotniczo chłopski normalnie boki zrywać pan złota myśl jak Lepper :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawweL Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:09 ja już stałem 3 razy, za każdym razem po 1,5 godziny, otrzymuję rentę z torunia, i pani w okienku tłumaczy mi że pieniążki ''najprawdopodobniej utknęły na poczcie w toruniu'', za co ja mam żyć, pytam? a ona do mnie że mam czekać. SKANDAL!!! ja bym im poobniżał za to pensje- to jest cyrk, traktują ludzi jak śmieci, odsyłają od urzędu do urzędu. jak tylko to się skończy- będę wystosowywał skargi- koniec z terrorem tych NIEROBÓW, i LENI. a ZUS będzie mi od przyszłego miesiąca przesyłał kasę na konto, więcej nie będę ryzykował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawweL Re: Krzyki i płacz przed pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:10 to jest ich praca... każdy będzie stary- młodzieniaszku... Odpowiedz Link Zgłoś