Gość: jaktokto IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 12:53 170 km/h ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał M. W 55 minut przez Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 12:56 170km/h? Tylko tyle? A ja słyszałem, że będzie przekraczał barierę dźwięku i przeskakiwał nad wolniej jadącymi tramwajami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: W 55 minut przez Łódź IP: 198.45.26.* 01.07.08, 12:58 hahaha dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: W 55 minut przez Łódź IP: 83.142.207.* 01.07.08, 13:07 E tam, inne tramwaje ŁTR będzie po prostu zgodnie z kodeksem ruchu drogowego wyprzedzał prawą stroną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onri Re: W 55 minut przez Łódź IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 13:12 a nie dołem? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Skandal... taka sama cena i z klimatyzacją IP: 212.160.172.* 01.07.08, 12:58 bilet na taki luksus musi kosztować. Dlatego proponuję podwyżkę cen biletów w całej Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
irjanas Re: Skandal... taka sama cena i z klimatyzacją 01.07.08, 13:05 I żeby było jasne: podwyżka nie tylko biletów MPK ale również do kina, teatrów, na basen etc. ;-) Jak szaleć to szaleć...... prawda panie ksiegowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadrowy Re: Skandal... taka sama cena i z klimatyzacją IP: *.pai.net.pl 01.07.08, 14:52 Popieram. W tej chwili mamy najdroższą komunikację miejską w kraju. Trzeba podwyższyć ceny, żeby umocnić się na fotelu lidera ;) Chociaż w jednej rzeczy bądźmy niepokonani ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haerowiec jes..jes...jes... !!!!!! IP: 212.160.172.* 01.07.08, 14:55 tłumaczenie z obcego !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Skandal... taka sama cena i z klimatyzacją IP: *.gprs.plus.pl 01.07.08, 17:48 > Popieram. W tej chwili mamy najdroższą komunikację miejską w kraju. Bzdura. jedną z tańszych, spośród dużych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Skandal... taka sama cena i z klimatyzacją IP: *.uml.lodz.pl 02.07.08, 08:28 Jak tańszych, to zapraszam do Wa-wy. Ponoć najdroższego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Skandal... taka sama cena i z klimatyzacją IP: *.gprs.plus.pl 02.07.08, 23:05 Dlatego napisałem, że jednym z tańszych, a nie najtańszym. Warszawa pompuje ogromne pieniądze w to, by utrzymać ceny biletów na niskim poziomie - stać ich na to. Oczywiście nie można nie dostrzec w przypadku Warszawy determinacji i świadomości władz, dobrze przygotowanej, rozbudowanej oferty itp. Daleki jestem od twierdzenia, że w Łodzi jest idealnie, zaznaczam tylko, że w większości miast transport publiczny jest droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martad Podwyzka cen biletow MPK bedzie od 2 listopada IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.07.08, 16:01 wiec nie ma sie co cieszyc :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy a gdzie sprawiedliwość dlaczego zwykłym tramwajem IP: 212.160.172.* 01.07.08, 13:02 przejazd też kosztuje tyle samo co pięknym klimatyzowanym superszybkim. Domagam się podwyżki cen za przejazd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onrys Re: a gdzie sprawiedliwość dlaczego zwykłym tramw IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 13:14 No właśnie! Co z podwyżkami? Żądamy podwyżek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomir Re: a gdzie sprawiedliwość dlaczego zwykłym tramw IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 13:47 Dam Ci dobrą radę... Podejdź do lustra, zdejmij majtasy, odwróć się i pochyl tak by pomiędzy nogami w odbiciu zobaczyć swoje mega hemoroidy. Uśmiechnij się i pomyśl: "Po cholerę podwyżki? Przecież ja i tak na dupie nie usiądę!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Re: a gdzie sprawiedliwość dlaczego zwykłym tramw IP: 212.160.172.* 01.07.08, 14:50 zamiast odbicia swoich hemoroidów w lustrze widzę.... twoją gębę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masza Re: a gdzie sprawiedliwość dlaczego zwykłym tramw IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.07.08, 01:41 Księgowi na Madagaskar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: a gdzie sprawiedliwość dlaczego zwykłym tramw IP: 212.191.195.* 02.07.08, 08:18 A dlaczego nie obniżek na brudne, śmierdzące, grzejące gruchoty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJK 1988 W 55 minut przez Łódź IP: *.cust.tele2.pl 01.07.08, 13:50 I tak najlepsi są emeryci, jak widzą 11, to zaraz wysiadają z 805Na i myk do PESY. Jedna babcia tak zrobiła, a gdy weszła i okazało się, że nie ma gdzie usiąść, to zaczęła gadać, że wszyscy tylko 11 jeżdżą (a ona taka sama-szczyt chamstwa i samolubstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorniczy Jan Re: W 55 minut przez Łódź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 14:04 a ty skąd wiesz? też się przesiadłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJK1988 Re: W 55 minut przez Łódź IP: *.cust.tele2.pl 01.07.08, 17:25 Nie, bo wsiadałem na tym samym co ona wysiadła z 805Na i czekała na 11 gadając z inną babcią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal 170 Kmh IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 13:51 :) a moja fabia wyciaga 400 jak wejron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka_K Re: W 55 minut przez Łódź IP: 212.191.130.* 01.07.08, 14:06 No oczywiście, że 170 km/h albo i szybciej, przeciez nie musi się zatrzymywać na wszystkich przystankach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy nagrody dla zarządu MPK po 85 tys.PLN. na głowę IP: 212.160.172.* 01.07.08, 14:57 proponuję!!!! Się ludziska napracowali ... w końcu tyramwaj jedzie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komendant polcji 70 km/h a co na to "przepisy ruchu drogowego" ?? IP: 212.160.172.* 01.07.08, 15:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 70 km/h a co na to "przepisy ruchu drogowego" IP: *.gprs.plus.pl 01.07.08, 17:51 No właśnie przepisy ruchu drogowego mówią o tych 70 km/h, więc co niby z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komendant policji Re: 70 km/h a co na to "przepisy ruchu drogowego" IP: 212.160.172.* 02.07.08, 09:52 myślałem, że w miejscach zabudowanych można jeździć najwyżej 50km/godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 70 km/h a co na to "przepisy ruchu drogowego" IP: *.gprs.plus.pl 02.07.08, 23:07 1. Dotyczy to dróg, a nie torowisk 2. A w przypadku dróg - tylko, jeśli znaki nie mówią inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris dzisiejsza jazda to porażka IP: *.sttb.pl 01.07.08, 17:11 dzisiejszą drogę do pracy tramwajem nr 2 z Teo do śródmieścia zamiast 20 minut pokonałem w 35 minut. Wszystkie tramwaje jak 1 mąż czekały na zmianę światła na skrzyżowaniu zachodniej i legionów. Panowie ze Skanski dosłownie dłubali w nosie (pozdrawiam kierowcę wywrotki, który o 7 rano koło skrzyżowania Kościuszki-Zachodnia tym sposobem oszczędzał na bułce). Niestety, miało być pięknie, a wyszło jak zawsze, a władze naszego miasta ogłoszą dzisiejszy dzień jako swoje zwycięstwo. Prezydent rozda szarfy, berety i medale i będzie pięknie... p.s. pozdrawiam Panią, która za ten bałagan opier.... parę miwsięcy temu kaczodziobego łowcę układów na Piotrkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrek Re: dzisiejsza jazda to porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 18:03 Popatrzcie jakie nowe trasy wybudowały sobie Gdańsk na Chełm czy Poznań przez most Św.Rocha. To są dopiero piękne i szybkie trasy tramwajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: dzisiejsza jazda to porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:39 Prezydent rozda szarfy, berety i medale i będzie pięknie > ... a właśnie! wstęgi i naczelnego posiadacza beretu nigdzie z tej okazji dziś nie było? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Jak by nie patrzeć – jest to sukces Kropy 01.07.08, 18:07 Jak by nie patrzeć – jest to sukces Kropy. Co prawda tramwaj jeździ powoli mimo że może 70km/h, nie jest regionalny lecz łódzki, jezdnie są w remoncie, ale torowisko nowe, solidne. Tylko czy to już nie zapowiedź podwyżki cen biletów, które i tak są drogie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Jak by nie patrzeć – jest to sukces Kro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:45 Tylko czy to już nie zapowiedź podwyżki cen > biletów, które i tak są drogie? drogie i syfne kiedy wymienią je na coś co się nie drze wygina i gubi no i karty miejskie zamiast równie papierowo-syfnych miesięcznych które nie mieszczą się w portfelu proponuje na lekcje w temacie pojechać do stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Ilustrowany Re: Jak by nie patrzeć – jest to sukces Kro IP: *.gprs.plus.pl 01.07.08, 23:02 > kiedy wymienią je na coś co się nie drze wygina i gubi > no i karty miejskie zamiast równie papierowo-syfnych miesięcznych które nie > mieszczą się w portfelu Tak, też uważam, że gnące się "syfne" bilety to w tej chwili największa bolączka komunikacji publicznej w Łodzi. Codziennie jeżdżę tramwajami i codziennie mi się gną i drą, a takie są syfne, że aż mnie odrzuca przed schowaniem ich np. w portfelu. Ile to już razy slyszałem te opowieści w tramwaju: - "widzi pani jaki syfny, pani Zosiu? Ledwo go kupiłam miesiac temu, a już się tak powycierał i podarł" - "Tak tak pani Gieniu. Mój się kiedyś tak pogniótł, że pomyliłam go z gumą do żucia i zjadłam!" W ogóle to jest taki skandal, że powinni o tym w prasie napisać! Bilety powinny być przygotowane na ozdobnym papierze, zapakowane w kopertkę z wygrawerowanym złotą czcionką imieniem posiadacza, ot co! Jestem Oburzony! > proponuje na lekcje w temacie pojechać do stolicy Proponuję jeździć taksówką. Jak ktoś nie ma większych problemów niż gniotliwość biletów MPK, to powinno być go stać na taryfę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Jak by nie patrzeć – jest to sukces Kro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 01:17 > Proponuję jeździć taksówką. Jak ktoś nie ma większych problemów niż gniotliwość > biletów MPK, to powinno być go stać na taryfę. uwielbiam taką retorykę a teraz będę ją naśladował: jeśli uważasz że jesteś w stanie lepiej zarządzać mpk to może warto złożyć swoją kandydaturę na stanowisko, lepiej zaprojektować trasę to może warto było by to zrobić, lepiej wykonać to może warto było startować do przetargu... tak się składa że większość uwag i zażaleń (pewnie i trafnych) co do działania tramwajów powoduje nic innego jak zbyt duży ruch kołowy w centrum na obecną ilość i stan dróg jakie ten ruch przejmują tak też jakoś nie widzę sensu biadolenia nad tym czy tamtym ustawieniem przystanku za to 'problem' biletów polega jedynie na woli zabrania się za niego bez zastanawiania nad wyburzaniem budynków pod nową trasę przebudowywaniem skrzyżowań itd itp i jako niezauważony przez wszystkich forumowiczów uznałem za godny przedstawienia podobnie problem wandali - w 3mieście np zauważono że coroczne koszty wymiany pociętych okien równają się zamontowaniu kamer w 20%taboru > W ogóle to jest taki skandal, że powinni o tym w prasie napisać! Bilety powinny > być przygotowane na ozdobnym papierze, zapakowane w kopertkę z wygrawerowanym > złotą czcionką imieniem posiadacza, ot co! wystarczy je drukować na tekturach jak właśnie w stolicy nie wiem może w tramwaju jesteś zajęty bardziej interesującym podsłuchiwaniem ale ja np miałem okazje wielokrotnie zauważyć ludzi kłopoczących się z wciśnięciem pomiętego biletu do kasownika tak by ten go raczył zauważyć i skasować, chodzących od jednego kasownika do drugiego a i dodam że w naszych tramwajach brakuje kasownika przy ostatnim wyjściu drugiego wagonu (super oszczędność mpk) taryfą nie jeżdżę bo mam swój samochód ale i nim się do centrum nie pcham bo uznaje to za błędne koło -jak tylko mogę to ...chodzę pieszo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jak by nie patrzeć – jest to sukces Kro IP: *.gprs.plus.pl 02.07.08, 23:17 > za to 'problem' biletów polega jedynie na woli zabrania się za niego > bez zastanawiania nad wyburzaniem budynków pod nową trasę Można by też np. przedstawić problem filcującego się beretu wywołanego nieodpowiednią wilgotnością panującą w pojeździe, albo problem nieestetycznej czcionki, jaką wydrukowane są rozkłady jazdy. > wystarczy je drukować na tekturach jak właśnie w stolicy W Poznaniu, Krakowie, Wrocławiu jakoś sobie z tym niewyobrażalnym problemem radzą. Warszawska tekturka związana jest zapewne z paskiem magnetycznym, jaki jest umieszczony na bilecie. > nie wiem może w tramwaju jesteś zajęty bardziej interesującym podsłuchiwaniem Oczywiście. W końcu każdy, kto nie widzi problemu w tym, że bilet jest papierowy to podsłuchiwacz i złodziej, bo każdy podsłuchiwacz to złodziej. > ale ja np miałem okazje wielokrotnie zauważyć ludzi kłopoczących się z > wciśnięciem pomiętego biletu do kasownika tak by ten go raczył zauważyć No ale to chyba tak jakby problem kasownika a nie biletu, skoro jeden kasownik takiego biletu nie zauważa, a inny tak... Naprawdę wydaje mi się, że są inne rzeczy, którymi warto sobie zaprzątać głowę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Chaos 1. dnia ŁTR IP: 193.33.110.* 01.07.08, 19:56 Tramwaje jeżdżące stadami po Kościuszki-Zachodniej (nawet po godzinach szczytu - godz. 17-19). Na 11 i 16 trzeba było czekać 20-25 minut, potem przyjeżdżały 3 jednocześnie. Brak nowych mapek obok rozkładów jazdy i w tramwajach. Przystanki za skrzyżowaniami spowodowały, ze tramwaje stały jeden za drugim. Są też plusy - nowe przystanki, uruchomiona trasa północ-południe; na resztę trzeba poczekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skazany na MPK W 55 minut przez Łódź IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 20:37 a ja dzis odcinek trasy ulica Zachodnia (od Legionow do Centralu) pokonalam w 16 minut... dawniej dojezdzalam 7-8 min. Na przystanku Zachodnia/Legionow o godz. 8:58 pan z nadzoru ruchu MPK mial warte i dogladal, czy nasz LTR rowno jedzie... (a odjechal 1 minute przed czasem, zatem nie mialam szansy sie nim przejechac, wszak trzeba bylo jeszcze przebrnac przez chałdy piachu), natomiast za nim ciaaaaaaaaagnely sie wszystkie inne tramwaje... co najmniej 5. Irytujace jest to, ze przystanki (niestety zbyt krotkie) ulokowano za skrzyzowaniem, blokuja nastepne trwamwaje, przez co ludzie spedzaja dodatkowe minuty uwiezieni w tramwaju, zatrzymanym na czerwonym swietle. I co - moze powinnismy kasowac bilet na nastepne 10 min.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: W 55 minut przez Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:13 > Irytujace jest to, ze przystanki (niestety zbyt krotkie) ulokowano > za skrzyzowaniem, blokuja nastepne trwamwaje Zamiast pisać brednie o "złych" przystankach za skrzyżowaniem poczytaj założenia obszarowego sterowania ruchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yen Re: W 55 minut przez Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:56 Fakt. Miało być tak, że gdy tramwaj dojeżdża do skrzyżowania, od razu włącza mu się zielone światło. Tyle, że dziś, zawsze włączało mu się czerwone. Moja 2 stała na każdych światłach. Zresztą, samo tramwaj jechał po Zachodniej i Kościuszki z tak ogromną prędkością, że emeryt by go przegonił (15 minut opóźnienia). Brawo. Na to czekałam cały rok. A dla mniej zorientowanych w prawie - gdy tramwaj ma opóźnienie, nie trzeba dokasowywać biletów - Załącznik do uchwały nr LI/935/05 Rady Miejskiej z dn. 29.06.2005 r.: Paragraf 2, pkt 6: "Okres ważności biletu przedłuża się odpowiednio, o stwierdzony podczas kontroli wydłużony czas podróży, spowodowany opóźnieniem się pojazdu, w stosunku do obowiązującego rozkładu jazdy. Do kontroli należy zachować wszystkie bilety od czasu rozpoczęcia podróży". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedometer 70km/h IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 22:03 czy 70km/h po mieście jest zgodne z kodeksem drogowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: 70km/h IP: *.gprs.plus.pl 01.07.08, 23:05 Na torowisku wydzielonym na pewno tak. Na torowisku w jezdni - być może nie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Propaganda GazWyb IP: *.cust.tele2.pl 01.07.08, 23:27 Czy Pan Piotr Wasiak pisze na zamówienie władz miasta? Bo tak to niestety wygląda. Po kolei: - "najnowocześniejsza linia tramwajowa w Polsce" - hmm, "troszkę" przesadzone. Był pan może w Poznaniu? pl.wikipedia.org/wiki/Pozna%C5%84ski_Szybki_Tramwaj - "supertramwaje" - takie same jak w Warszawie (z dokładnością do szerokości torów) na linii nr 9, od dawna tam jeżdżące... - "Cztery linijki urządzenia zawieszonego na wysokości 270 cm pokazują nazwy pętli docelowych, numery linii tramwajowych oraz czas pozostały do jej odjazdu. Piąta - aktualną godzinę." - oj czy na pewno? Zdanie forumowiczów jest jakby odmienne... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=755&w=81567785&a=81578940 - "Łódź jako pierwsza w Polsce zakupiła klimatyzowane tramwaje." - no i znowu się pan mija z prawdą. Polecam artykuł sprzed 10 miesięcy tinyurl.com/4yt79g - "70 kilometrów na godzinę - taką prędkość mogą rozwinąć nowe tramwaje." - no a stare to nie? transportszynowy.ndl.pl/105nadane.html Zresztą i tak tyle nie pojadą, jak słusznie zauważyli inni forumowicze, chyba że czegoś nie wiemy na temat przepisów ruchu drogowego?? No cóż, rzetelność od dawna nie jest mocną stroną GazWyb. Ale żeby wciskać taką nachalną propagandę, to już lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joachim mierzwa Re: Propaganda GazWyb IP: *.4web.pl 02.07.08, 03:34 dosc ze zaczal pisac stylistycznie i gramatycznie. nie naskakujmy na redaktorka bo dopiero sie uczy. a jak tramwaj zacznie jezdzic poprawnie to i Piotrowi W sie poprawi. odsylanie do ksiazek nie zdaje egzaminu - prosze o to juz od dluzszego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Propaganda GazWyb IP: *.gprs.plus.pl 02.07.08, 23:24 > - "najnowocześniejsza linia tramwajowa w Polsce" - hmm, "troszkę" przesadzone. Był pan może w Poznaniu? pl.wikipedia.org/wiki/Pozna%C5%84ski_Szybki_Tramwaj PeSTka nie umywa się do ŁTR. Po pierwsze to tylko kilka kilometrów trasy urywającej sie na przedmieściach, a po drugie to, co w ramach ŁTR załatwiono w sposób "miękki", czyli sygnalizacją, w Poznaniu starano się rozwiązać w sposób "twardy", czyli betonem. Skutek jest taki, ze powstała kosztowna megastruktura o słabej dostępności. Zaletą pestki są natomiast tory awaryjne - a brak rozwiązań dla sytuacji awaryjnych jest bodajże największą bolączką ŁTR po tym, że sterowanie światłami ŁTR leży w gestii ZDiT, który otwarcie deklaruje, ze będzie tak mieszał, że pełnia możliwości systemu nie zostanie wyremontowana. Tak więc ŁTR ma sporo uchybień, ale jednak pisanie o najnowocześniejszej linii w Polsce jest w pełni uprawnione. > Zresztą i tak tyle nie pojadą, jak słusznie zauważyli inni > forumowicze, chyba że czegoś nie wiemy na temat przepisów ruchu > drogowego?? Najwyraźniej czegoś nie wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Propaganda GazWyb IP: *.cust.tele2.pl 02.07.08, 23:37 No tak, to załatwia wszystkie moje argumenty, ŁTR jest o niebo nowocześniejszy od PST, bo... ma nowe tory? Jeżdżą po nich PESY jak w Warszawie? Ma (mieć) system sterowania ruchem jak w Warszawie? Ma najlepszą propagandę? O, chyba to ostatnie. A to po prostu wyremontowane tory i wreszcie nowe tramwaje (pierwsze od czasu tych kilku cityrunnerów). Ale większość linii tam jeżdżących to stare Konstale i to się nie zmieni! A prędkość 70 km/h, dozwolona na wydzielonym torowisku (i tylko tam) rzadko gdzie będzie osiągana, jeśli w ogóle - tylko na kilku najdłuższych przystankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy W 55 minut przez Łódź IP: 212.191.195.* 02.07.08, 08:14 Wczoraj na przystanku w kierunku północnym Kościuszki/Zielona czekałem na "11" od 17.25 do 17.50, a i tak nie przyjechała... !!! I co mi z tego , że może "rozwinąć prędkość do 70 km/h ???? Miało być wspaniale, a jest jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm W 55 minut przez Łódź IP: *.toya.net.pl 02.07.08, 08:22 wszystko fajnie i naprawde wygodnie tyle ze wczoraj na "nowa" 11ke czekalem 35 minut na rondzie Lotnikow :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Pesa w liczbach jak na razie... kiepsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 08:27 3 - pryncypałów (pierwszy i dwóch wice) zachwycało się na inauguracji linii która na razie okazuje się niewypałem 4 - tyle tramwajów podjeżdżało na raz na jeden przystanek 15 - tyle minut opłynęło od pierwszego wyjazdu z zajezdni do pierwszej usterki przy Pomorskiej :) Gratulujemy i życzymy dużo szczęścia... będzie potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorniczy władze Łodzi do zajezdni ..!!!!!!! IP: 212.160.172.* 02.07.08, 09:49 Odpowiedz Link Zgłoś
sebapl W 55 minut przez Łódź 02.07.08, 11:18 Wczoraj wieczorem - 21.15 na rogu Zachodnia/Legionów - oczywiście jedenastki (11) nie było. Rozumiem w dzień ale i wieczorem opóźnienia, za to trójka przyjechała o czasie - 21.23. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski W 55 minut przez Łódź 02.07.08, 11:20 Pięknie, tylko grzecznie pytam ile to będzie minut, jak przed nowym, szybkim, będzie jechał stary i powolny?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx cityrunnery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:55 cityrunnery powinny zostać na linii dla której zostały zakupione czyli 10, to pod nie były modernizowane tory i przystanki i nie powinny być ruszane z tej trasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: cityrunnery IP: *.gprs.plus.pl 02.07.08, 23:27 > cityrunnery powinny zostać na linii dla której zostały zakupione czyli 10, to > pod nie były modernizowane tory i przystanki Ale nie wszystko zrobiono - na niektórych odcinkach tramwaje jeżdżą szorując po betonowych płytach. Im mniej tych wagonów na 10 - tym mniej sie poniszczą. I piszę to jako mieszkaniec Retkini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka W 55 minut przez Łódź IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.08, 15:12 Ha ha ha śmiać mi się chce jak to czytam, miało być szybciej jest jeszcze wolniej. Przed otwarciem zachodniej linia 11 pokonywała trasę z radogoszcza do piłsudzkiego w 20 min a co jest teraz? 30 min to rekord. I te masakryczne postoje tramwajów na zachodniej. 4 tramwaje stojące w korku bo ktoś wymyślił przystanek za skrzyżowaniem. No gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: W 55 minut przez Łódź IP: 193.238.16.* 02.07.08, 16:22 > piłsudzkiego Gdzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: W 55 minut przez Łódź 03.07.08, 12:48 Gość portalu: fin napisał(a): > > piłsudzkiego > > Gdzie?! Na piłsuckiego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba W 55 minut przez Łódź IP: *.toya.net.pl 02.07.08, 19:53 Najnowocześniejsza linia w Polsce? Może, tylko że przed tym super "nowoczesnym przystankiem na placu Niepodległości zwrotnica jest zmieniana ręcznie a tory w stronę ulicy Rzgowskiej są połączane z torami sprzed 40 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMG Jak zwykle wielkie HALO! IP: 88.220.177.* 03.07.08, 11:54 Jak zwykle wielkie Halo a szybkość jeszcze nie taka jak miała być. Oficjele jak zwykle pokazali się do zdjęcia i już a w Warszawie linia 9 tez ma takie tramwaje jeździ bardzo często i NA CAŁEJ TRASIE sa tablice na przystankach informujące o tym kiedy i jaka linia podjedzie. Oczywiście mieli problemy na początku ale wyświetlaczy jest tyle co przystanków na zmodernizowanej trasie a nie 4 czy 5 jak w Łodzi, z tego co wiem to 9 jest w W-wie też klimatyzowana i wyrobili się w terminie i ta nie najnowocześniejsza linia bo naj jest w Łodzi wozi ludzi już prawie od roku. Szkoda, że z taką pompą jak VIP'y uruchamiali ŁTR nie trwała jego KOMPLEKSOWA BUDOWA aby po uruchomieniu spełniał oczekiwania, zgodnie z wcześniejszymi obietnicami. Czekać teraz jak w Łodzi zdrożeją bilety proponuje np miesięczny na 100zł no bo jest Cityruner i ŁTR bo o zapalających się i rozpadających busach i kiepskim systemie informacji dla pasażera chyba nie warto już przypominać. BRAWO MPK Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś