Gość: xyz IP: *.lodz.mm.pl 24.07.08, 17:59 w serwisie Toya ok. 17,15 nieoceniony prezes Ł zapowiedział powrót l. " Central" do Rzymu i Paryża. Ciekawie na jak dlugo . Obstawiam max 2 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyx Re: central chce wrócić IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 19:17 Jesteś chyba z innej planety człeku albo nie mieszkasz w mieście Łodzi! Przecież Central stoi tam gdzie stał - na skrzyżowaniu Piotrkowskiej i Mickiewicza a Central 2 po przeciwległej stronie. Zatem dlaczego ma wrócić skoro nigdzie nie wychodził...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nagano Re: central chce wrócić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 20:38 Centralwings pozyskał nowe maszyny i chcą zmienić swój wizerunek. Będzie ciężko odzyskać zaufanie pasażerów. Szczególnie tych z Łodzi. Wolałbym na tych trasach Wizzaira, Easyjet, czy nawet Ryanaira, ale z drugiej strony nie słychać teraz skarg na C0, więc może zmierzają w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: central chce wrócić IP: *.lodz.mm.pl 24.07.08, 20:40 kolego nie rozumiesz o co chodzi . Chodzi o tanie linie lotnicze społkę lotu Centralwings. Czesto uzywany jest na forum skrót którego użyłem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darex Re: central chce wrócić IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.07.08, 21:18 xyz jesteś pewien? co dokąłdnie było powiedziane? Odpowiedz Link Zgłoś
cardiacus Re: central chce wrócić 24.07.08, 22:15 www.radiolodz.pl/docs/wojciechsxaszkiewicz.mp3 Ogólnie bełkot. Może tak, może nie, nie wiadomo kiedy, gdzie i czym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cardiacus Wizzair i Norwegian nie dla nas 24.07.08, 22:20 Przynajmniej na razie. Wizzair sonduje rynek, Norwegian rozwija Wawkę. Źródło - wywiad z Radia Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: central chce wrócić IP: *.toya.net.pl 28.07.08, 09:48 ale ty jestes gamon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcv Re: central chce wrócić IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.07.08, 21:40 Tania linia lotnicza Centralwings nie wyklucza powrotu do Łodzi - mówił w porannej audycji Polskiego Radia Łódź wiceprezes lotniska im. Władysława Reymonta. Wojciech Łaszkiewicz powiedział, że na razie nie wiadomo jakimi trasami jest zainteresowany przewoźnik. Nie wiadomo również czy i jak szybko uda się przywrócić połączenia z Rzymem i Paryżem. Do rozkładu mają również dołączyć połączenie do Warszawy - dodał wiceprezes Łaszkiewicz. A przy tym czynione są starania aby łodzianie lecący dalej nie musieli w Warszawie ponownie przechodzić odprawy. Połączenie Łódź - Warszawa miałoby się pojawić w rozkładzie najwcześniej jesienią tego roku, najpóźniej w lutym przyszłego roku. Radio Lodz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: central chce wrócić IP: *.lodz.msk.pl 24.07.08, 21:48 A LOT chce latać z Łodzi do Brukseli... Uwierzę jak zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: central chce wrócić IP: *.retsat1.com.pl 24.07.08, 22:39 Chcą wrócić-niemożliwe,przecież tak się upierali,że w ogóle nie ma chętnych i loty były mało obłożone a teraz co dostali olśnienia jakiegoś.Teraz jak wrócą to na pewno już nikt z nimi latał nie będzie a poza tym przed ewentualnym powrotem ja na ich miejscu przeprosiłbym łódzkich pasażerów za poprzednie nienormalne decyzje (m.in.likwidowanie niektórych lotów,spóźnienia,brak szacunku czy informowanie ludzi o zawieszonych lotach zawsze na ostatni dzień).Ode mnie jednak już ta śmieszna linia dobrego słowa nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały pasazer Re: central chce wrócić IP: *.korbank.pl 25.07.08, 07:17 Z miedzyladowaniem w Poznaniu! I zamyka połaczenie z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany nie wyklucza powrotu...... IP: *.toya.net.pl 24.07.08, 23:21 A to było tak. Przychodzi Łaszkiewicz do nowego zarządu Centralwings. Łaszkewicz - Dzien doby jestem Łaszkiewicz prezes z Łodzi. Gratuluje wyboru. Zawsze sobie panów ceniłem itd. Centralwings - dzień dobr. Nam równiez miło. Ł. - Panowie są nowi, to Panom powiem, że kiedyś Panów linia latała z Łodzi do Rzymu i Paryża. Co panowie na to , może by reaktywować te loty? C. - No wie pan to jest poważna decyzja, my tu jesteśmy nowi musimy wszystko przeanalizować. Ł. - Może by na przykład samoloty z Warszawy mogłyby po drodze ladować w Łodzi. C. - To też jest warte rozważenia. Ale te analizy wymagają czasu. Ł. - Kiedy zatem mogę liczyć na jakąś decyzję? C. - W ciągu kilku miesięcy. Ł. - Do widzenia. C. - Do widzenia. I po takiej kurtuazyjnej rozmowie Łaszkiewicz może mówić, że Centralwings NIE WYKLUCZA powrotu do Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrock Re: central chce wrócić IP: *.resnet.cranfield.ac.uk 24.07.08, 23:48 "Wojciech Łaszkiewicz powiedział, że na razie nie wiadomo jakimi trasami jest zainteresowany przewoźnik. Nie wiadomo również czy i jak szybko uda się przywrócić połączenia z Rzymem i Paryżem.." To tak jak na tylach slynnego sklepu warzywniczego: "Na szereg pytan, ktore naplynely do naszego sklepu nie jestesmy w stanie odpowiedziec. Nie mozemy odpowiedziec na pytanie, ile nam przywioza tego towaru. Nie mozemy wam powiedziec, co nam przywioza. Nie mozemy wam wiedziec, kiedy nam przywioza. I nie mozemy powiedziec, czy wogole kiedykolwiek przyjada..." :) (TEY "Z tylu sklepu") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: central chce wrócić IP: *.toya.net.pl 25.07.08, 00:20 C0 obecnie nawet nie rozwaza latania z LCJ. I po co gadac takie bzdury. Tylko pogratulowac uczciwosci i fachowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: central chce wrócić IP: *.toya.net.pl 25.07.08, 14:27 > C0 obecnie nawet nie rozwaza latania z LCJ. I po co gadac takie bzdury. Tylko > pogratulowac uczciwosci i fachowosci. Po za tym, nikt ich już tutaj niechce. Ja już nigdy nie polecę tymi liniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nagano Centaral nie wróci jako LCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 18:07 Teraz Centralwings będziemy mogli zobaczyć na Lublinku najwyżej jako czarter. Zawieszają swoje tanie loty (ostatni tani lot 7.10.08) i skupiają się na rynku czarterowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: central chce wrócić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 21:02 www.tvn24.pl/12692,1562895,0,1,koniec-tanich-lotow-centralwings,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-pajor Re: central chce wrócić 29.08.08, 21:20 tanich - z tym trochę przesadzili, no nic ta linia nie jest super, może jako czarter się sprawdzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: central chce wrócić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 16:42 Ja muszę przyznać, że nie latało mi się z nimi najgorzej. Także z lotów czarterowych skorzystam jeśli tylko będzie taka potrzeba. Życzę im powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś