gappa1 18.08.08, 16:56 witam, moze ktos wie gdzie w Lodzi mozna napic sie Lavazzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxrak Re: Lavazza w Lodzi 18.08.08, 17:46 Ja piję u siebie w domu i to dość tanio, bo prosto z Italii, gdzie nie doją strasznie klienta. serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Lavazza w Lodzi 18.08.08, 18:12 maxrak napisał: > prosto z Italii, gdzie nie doją > strasznie klienta. Fakt, dojenie amatorów kawy w naszej ojczyźnie jest potworne! We Włoszech dwupak Lavazzy d`oro, czyli pół kg kosztuje 5,75 euro. W Polskim supermarkecie ta sama kawa, ale ćwierć kg kosztuje 20-21 zł. Dlatego ja dokonałem dość dużego zapasu i spijam w domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemtudlaseksu [...] 18.08.08, 18:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gappa1 Re: Lavazza w Lodzi IP: 195.245.90.* 19.08.08, 09:17 problem w tym ze nie mam w domu ekspressu do kawy :( musze wiec zadowolic sie miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Może kup sobie filiżanki z logo, 19.08.08, 10:03 i jakąś pieniącą się rozpuszczalną imitującą cremę. Będziesz miał to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnainka Re: Lavazza w Lodzi 19.08.08, 10:27 witam, nie wiem gdzie mozna napic sie Lavazzy, natomiast najlepsza kawe w Łodzi jaka do tej pory pilam, jest w Art Caffe, Piotrkowska 83 w bramie, napijesz sie tam prawdziwego espresso i faktycznie smacznej kawy. Czy ktos wie gdzie jeszcze w Łodzi jest kawiarnia z klimatem i naprawde dobrze podana kawa? Odpadaja wszelkie sieciowki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: Lavazza w Lodzi IP: *.toya.net.pl 19.08.08, 10:49 Mleko UHT, kawa bardzo czesto zmielona tygodnie wczesniej i hermetycznie zapakowana:) Podaja toto w kawiarniach i juz grono smakoszy zachywac sie. Najlepsza kawa... Ja pije kawe po arabsku, czyli kupuje w ziarnach, oczywiscie musze ja zemlec przed przygotowaniem, wrzucam na wrzatek i gotuje 25 sekund (to wazne!). Wiem wtedy co pije, oczywiscie kawa w ziarnach, to tez musi byc dobrana do mojego podniebienia. Cukrem nie packam tego, jesli kawa to co najwyzej z mlekiem. Pamietajcie, ze duzo jest aromatow identycznych z naturalnymi, dodaja je tez do kaw...A potem koneserzy "ę", "ą" rozplywaja sie w zachwytach na forach. Lavazze co jakis czas tez kupuje, oczywiscie w ziarnach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 W greenwayu jest bardzo poprawna kawa, 19.08.08, 11:06 mielona na bieżąco w wymaganej ilości, świeża. To, że zawsze jest taka, ile razy tam bym nie weszła, jest niezwykle budujące. Trudno nazwać greenwaye nastrojowymi kawiarniami, ale jeśli dopadnie mnie w mieście potrzeba wypicia kawy, idę tam. Ale chyba to już pisałam, albo mam deżawi. Etykietka na kawie nie jest tak ważna, jak dobrze dobrana mieszanka, jej ilość i prawidłowy proces wykonania kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gappa1 Re: W greenwayu jest bardzo poprawna kawa, IP: 195.245.90.* 19.08.08, 12:00 W greenwayu nie pilam, ale serwuja ta sama co w coffees&toffees. a tam mi nie smakowala, choc wszyscy sie delektowali. btw nie wiecie dlaczego zamkneli c&t? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: W greenwayu jest bardzo poprawna kawa, 19.08.08, 15:08 Mnie zawsze smakowała kawa w Bagdadzie. Wiem, że właściciel kupował kawę od Michała, który kiedyś prowadził kawiarnię na parterze wieżowaca na rogu Kościuszki i Mickiewicza, a teraz ma gdzieś palarnię kawy. Czy nadal w Bagdadzie parzą tę kawę - nie wiem, bo bardzo dawno nie byłem. do Nett: konkurs ze zdjęciem z opóźnieniem, bo rzadko zaglądam, ale wygrałaś.:-) Odpowiedz Link Zgłoś