Gość: margo IP: *.toya.net.pl 17.10.08, 20:07 Artykuł na miarę Faktu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drzewosz Powycinajcie wszystko a zacznijcie od siebie. IP: *.lodz.mm.pl 17.10.08, 21:09 Niektórym to beton piękniejszy niż drzewo. Obym nie spotkał takich na swej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Powycinajcie wszystko a zacznijcie od siebie. IP: *.4web.pl 17.10.08, 21:31 Nie ma nic gorszego niż znudzeni emeryci. Przynoszą wieksze szkody niż znudzona młodzież i do tego są przekonani że z racji wieku na pewno mają rację Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Powycinajcie wszystko a zacznijcie od siebie. 18.10.08, 00:10 Robią miejsce pod gustowną kapliczkę całą w sztucznych kwiatach. Bądzie cudnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor nad wszystkim czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 21:33 gospodarz domu nie da on krzywdy zrobic nikomu jeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hand Uwaga - jabłka! IP: *.toya.net.pl 17.10.08, 22:39 Jak długo, jak długo jeszcze będziemy tyranizowani przez pozabawionych wrażliwości ignorantów? To, że jest się emerytem nie jest dostateczną i wystarczającą kwalifikacją do decydowania o losie miejskiej zieleni. Nie poddawajmy się obłędnej "antyzielonej" obsesji. Nie pozwólmy na wycinanie wszytkiego co niepraktyczne i w chorej tylko wyobraźni niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Uwaga - jabłka! IP: *.toya.net.pl 17.10.08, 23:27 Mieszkam na tym osiedlu i byłam bardzo zdziwiona wycinką drzew moim zdaniem nie tylko owocowych. Ja bym zasadziła jeszcze więcej drzew. Na pewno będę drążyć ten temat i pytać o osoby odpowiedzialne za tą bzdurną decyzję. Jestem zwolenniczką zielonych terenów. Widać nadszedła czas aby młodzi ludzie na tym osiedlu zaczęli bardziej aktywnie uczestniczyć i podejmować decyzje zgodne z ich oczekiwaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Szymczak Re: Uwaga - jabłka! IP: *.teoc.pl 18.10.08, 15:08 Słusznie, o zieleń trzeba walczyć, nie wiem jak wyglądają uregulowania prawne wycinki takich drzew (ktoś wspomniał że wycinane są nie tylko owocowe), u mnie w rodzinnej miejscowości jak "chłop" chce wyciąć drzewo bo mu przeszkadza ( rośnie na rowie i zasłania widok) to musi mieć zgodę wójta. I nie ważne jest że to drzewo zasadził jego ojciec 15 lat temu i rośnie na jego posesji. Zwyczajnie musi mieć glejt żeby je móc wyciąć. W artykule nic nie ma że ktoś uzyskał takie zezwolenie od odpowiedzialnej za zieleń instytucji ( jaki organ w miastach się tym zajmuje nie mam pojęcia). To że grupa dziadków sobie coś wymyśliła inna grupa na to zezwoliła i wycieli to jedna sprawa, pytanie czy zrobili to z poszanowaniem przepisów prawa - bo jak nie to leśne dziadki powinny za to beknąć... ps mam szacunek do osób starszych, ale tylko takich które potrafią swoje decyzje sensownie uargumentować, argument 75 letniego Pana do mnie nie przemawia Może jakaś akcja GPO ? :)) Piotrek szymczak.jogger.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Uwaga - jabłka! IP: *.gprs.plus.pl 19.10.08, 14:52 u mnie w > rodzinnej miejscowości jak "chłop" chce wyciąć drzewo bo mu przeszkadza ( rośnie > na rowie i zasłania widok) to musi mieć zgodę wójta. Gwoli ścisłości: 1. Sprawa jest uregulowana ustawowo, a nie na poziomie wójta 2. Co nie zmienia faktu, że w lwiej większości wsi ludność tnie bez oglądania się na pozwolenia nie tylko własne drzewa, ale także te w państwowych i prywatnych lasach. I wszyscy mają to gdzieś. Co najwyżej od czasu do czasu przykładnie ukarze się jakąś 90letnia staruszkę, która wytnie drzewo, które korzeniami rozsadza jej chałupę. 3. Drzewa owocowe niestety można ciąć w cholerę bez jakichkolwiek pozwoleń. Skorzystał z tego miedzy innymi supermarket i kościół na Retkini, które wycięły ostatnie dwa sady owocowe - ślady do dawnej wsi. I tak w piecach i kominkach giną nierzadko unikatowe odmiany, albo pomnikowe drzewa (wszak drewno drzew owocowych jest dość drogie, to i chętnych na wycinkę nie brakuje). Odpowiedz Link Zgłoś
decent76 Wyciąć komitet a ten Pan co ma 75 lat to w zimę 18.10.08, 09:10 niech nie wyd=chdzi z domu bo się poslizgnie albo niecywilizowana młodzież przywli mu snieżką a może wprowadzić zakaz padania śniegu to jest myśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P Zamykają place zabaw to i jabłka są groźne!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 11:11 A potem dziwią się że dzieciaki rzucają jabłkami :). Dziadki z komitetów likwidują boiska i place gdzie dzieci i młodzież mogła się czymś zająć a potem narzekają na łobuzów. A ci szaleją bo po prostu się nudzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seee Uwaga - jabłka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 12:00 teraz będą rzucać butelkami, ale nie w siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clibert Re: Uwaga - jabłka! IP: *.toya.net.pl 18.10.08, 15:42 Mieszkam na tym osiedlu, przez kilka lat starałem się o plac zabaw dla dzieci. I powstał- jednak nie przetrwał nawet roku bo dziadygom i babom przeszkadzały hałasujące dzieci. Proponuję aby w imieniu obrony naszych rozzdętych wydatków budżetowych "wyciąć" wszystkich emerytów. Od razu znikną głupie pomysły a i przy okazji deficyt budzetowy. Młodzi ludzie z pięknej - zacznijmy aktywnie działać na rzecz naszego osiedla, odbierzmy "wszystkowiedzacym" emerytom prawo decydowania za nas. Swoją drogą ta wycinka drzew to może być temat dla prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak jabłkowy Re: Uwaga - jabłka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 16:50 Margo jesteś debilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Uwaga - jabłka! IP: *.4web.pl 19.10.08, 11:13 A może "margo" maczała w tym paluszki dlatego tak krytykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Uwaga - jabłka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 17:41 tak to już jest ża na każdym osiedlu grupka adoracyjna trzyma władzę, a zwykli mieszkańcy najczęściej nawet nie wiedzą o żadnych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Uwaga - jabłka! IP: *.toya.net.pl 18.10.08, 23:09 Mieszkam w bloku przy Pięknej 59/61 i też jestem zaskoczony takim aktem wandalizmu (inaczej nazwać tego nie można). Ciekawe dlaczego dziadkom nie przeszkadza ta cała niby firma remontowa, która jest z drugiej strony bloku, jak o godzinie 7 rano panowie inteligenci się zbierają do pracy, nawalają jakimś żelastwem i rzucają flugami, że aż ciarki przechodzą. Głąby jedne... A widok z balkonu jest przecudny - syf i brud jak na wysypisku śmieci. W sumie to można by było wyciąć cały park, bo przecież dziadkom też i ptaki przeszkadzają. Paranoja... czy kiedyś w naszym kraju się coś zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostro_basen starej babie przeszkadza, że liście spadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 12:36 mam sąsiadkę, starą wbabę, której przeszkadza, że jest jesień i spadają liście z drzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Uwaga - jabłka! IP: *.4web.pl 19.10.08, 14:50 > Kierowniczka administracji przytacza jeszcze jeden problem. - Latem > zgniłe owoce przyciągały całe tumany muszek owocówek. Owady > atakowały elewacje budynków. Na ochronę budynków wydawaliśmy grube > pieniądze. Mamy nadzieje, że od przyszłego roku ich liczba się > zmniejszy Może trzeba było wydawać chudsze pieniądze na sprzątanie osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Uwaga - jabłka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 18:42 Zlikwidowali plac zabaw, bo przeszkadzały im dzieci? Dobrze, że stare pryki nie przegłosowały likwidacji dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wxxx Uwaga - jabłka! IP: *.retsat1.com.pl 19.10.08, 23:17 Żal tylko normalnych ludzi tam mieszkających. No bo przecież normalnymi nie można nazwać tych którzy decydują sie na wycinkę pięknych drzew. Za kilka lat jak już nie będą mieli co wyciąć mam nadzieję, że obejrzą film "PIŁA" i zrobią coś z sobą ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyRadaOsiedla Uwaga - jabłka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 02:05 UWAGA! skądś to znamy... GORĄCO POLECAMY!!! infobot.pl/r/QFG AntyRadaOsiedla (ARO) czuwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Uwaga - jabłka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 02:24 Zobaczcie ten link co ARO podal: "infobot.pl/r/QFG" genialne!!! Odpowiedz Link Zgłoś