Dodaj do ulubionych

Lot samolotem

21.10.03, 10:13
kochani forumowicze, podzielcie się swoja wiedzą.
Czeka mnie lot samolotem i mam parę wątpliwości organizacyjnych...
Gdzie w Łodzi kupic bilet, czy może lepiej przez internet?
A może nie wiem o przysługujących mi zniżkach - jestem studentką, ale 26 lat
mam skończone...
Jak dojechać z dworca centralnego w Wawie na lotnisko, ile trwa ten przejzd i
na ile wcześniej muszę sie pojawić pezed odlotem?
I czy może cos pominęłam?

Za wszystkie pod- i odpowiedzi będe bardzo wdzięczna...:-)

Pozdrawiam Magdalenka
Obserwuj wątek
    • dziad_borowy Re: Lot samolotem 21.10.03, 10:39
      Jesli chodzi o lotnisko to chyba najlepiej jechac Polskim Ekspresem
      bezposrednio z Lodzi z Fabrycznego.
      Dzrżb!!!
      • caffee Re: Lot samolotem 21.10.03, 10:53
        dziad_borowy napisał:

> Jesli chodzi o lotnisko to chyba najlepiej jechac Polskim Ekspresem
        > bezposrednio z Lodzi z Fabrycznego.
        > Dzrżb!!!

Byłoby cudownie, ale pierwszy kurs dociera na lotnisko o 8 rano, a ja właśnie o
        8 mam samolot, więc niestety odpada..:-(((

Madzia
        • Gość: mak. Re: Lot samolotem IP: *.kis.p.lodz.pl 21.10.03, 11:17
          na lotnisku musisz byc najmniej godzinę przed odlotem, a najlepiej dwie:-)
          pozdrawiam,
          • Gość: MarcinK Re: Lot samolotem IP: 126.102.21.* 21.10.03, 13:01
            Zatem aby byc o czasie z Łodzi pociąg o 4:55, potem taxi. Albo samolot
            z Łodzi o 6:10 :-). Cena samolotu z Łodzi 124zł, zatem niewiele wyższa niż
            PKP+taxi. A jeśli dalej lecisz LOTem (rejsowym, nie czarter) to masz
            dolot z Lublinka za darmo.

Pozdrawiam, Marcin
            • caffee Re: Lot samolotem 21.10.03, 13:49
              Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Zatem aby byc o czasie z Łodzi pociąg o 4:55, potem taxi. Albo samolot
              > z Łodzi o 6:10 :-). Cena samolotu z Łodzi 124zł, zatem niewiele wyższa niż
              > PKP+taxi. A jeśli dalej lecisz LOTem (rejsowym, nie czarter) to masz
              > dolot z Lublinka za darmo.
              >
              > Pozdrawiam, Marcin

Cudowni jesteście!!
              A teraz poprosze o wytłumaczenie różnic pomiędzy lotem rejsowym a
              czarterowym...i gdzie mogę sie dowiedzieć o darmowy przelot z Lublinka...pewnie
              w biurze...zaraz po pracy lecę dowiedziec sie o dalsze szczegóły i instrukcje
              na róg piotrkowskiej i zamenhoffa...
              A dla Was duże pifko sie należy...:-)

Madzia
              • Gość: MarcinK Re: Lot samolotem IP: 126.102.21.* 21.10.03, 14:40
                Lot rejsowy jest wpisane w zwykły rozkład (np LOTu) i jest wykonywany
                regularnie. Lot czarterowy nie jest regularny i jest zamawiany indywidualnie
                dla transportu określonej grupy w określone miejsce np. przez biuro/a
                turystyczne celem dowiezienia turystów do miejsca wypoczynku.

Pozdrawiam, MarcinK
        • Gość: pilot Re: Lot samolotem IP: *.toya.net.pl 21.10.03, 11:17
          dowiedz sie czy aby nie przysluguje ci darmowy przelot z Lublinka na Okecie.
          • beers Najlepiej lec z Lublinka 21.10.03, 11:27
            o 6 rano, na 8.00 na Okecie to w sam raz.
            polecam :)
    • keridwen Re: Lot samolotem 21.10.03, 11:29
      bilet kupic mozesz na piotkowkiej w locie. skrzyzowanie z zamenhoffa.
      • Gość: mar Re: Lot samolotem IP: *.pai.net.pl 21.10.03, 20:37
        Samolot z Lodzi startuje o godz 6.10 do 25 pazdziernika a od 26 pazdziernika o
        5.50 lot trwa zazwyczaj kolo 40 minut. W Lodzi na Lublinku musisz byc kolo
        najpozniej 30 min przed odlotem. Bilet normalny do Wawy kosztuje kolo 94 zl jest
        znizka dla studentow. Niestety jezeli juz wykupilas bilet z Okecia to bedziesz
        musiala dokupic ten odcinek Lodz-Wawa nastepnym razem polecam kupno odrazu
        biletu z Lodzi wtedy dolot bedzie darmowy. W lodzi bilet najlepiej kupic w
        biurze miejskim LOTu Piotrkowska 122 lub zarezerwowac telefonicznie 633 48 15
        lub 633 48 77 i wykupic bilet przed odlotem w kasie na lotnisku no ale wtedy
        musisz byc ciutke wczesniej. Pozdrowionka i milego lotu mam nadzieje ze z Lodzi.
        • Gość: IZZ Re: Lot samolotem IP: 217.153.156.* 21.10.03, 21:55
          Gość portalu: mar napisał(a):

> Samolot z Lodzi startuje o godz 6.10 do 25 pazdziernika a od 26 pazdziernika o
          > 5.50 lot trwa zazwyczaj kolo 40 minut. W Lodzi na Lublinku musisz byc kolo
          > najpozniej 30 min przed odlotem. Bilet normalny do Wawy kosztuje kolo 94 zl
          jes
          > t
          > znizka dla studentow.

Zniżka jest ale dla studentów do 25 r życia.Po 25 roku to już stare konie a nie
          studenci.A samolot rzadko kiedy leci dłużej niż 40 min.Wiem bo często latam i
          bardzo lubię tę trasę nie mam kiedy sie nudzić - start a zaraz potem
          lądowanie.Jak pojawisz się na 15 min przed odlotem z biletem w ręku to i tak
          Cię przyjmą tam pracują normalni ludzie nie tak jak na Okęciu.Możesz też
          odprawić się przez telefon to jednak wymaga wcześniejszego uzgodnienia no i
          bagaż musisz mieć tylko kabinowy.

Niestety jezeli juz wykupilas bilet z Okecia to bedziesz
          > musiala dokupic ten odcinek Lodz-Wawa nastepnym razem polecam kupno odrazu
          > biletu z Lodzi wtedy dolot bedzie darmowy. W lodzi bilet najlepiej kupic w
          > biurze miejskim LOTu Piotrkowska 122 lub zarezerwowac telefonicznie 633 48 15
          > lub 633 48 77 i wykupic bilet przed odlotem w kasie na lotnisku no ale wtedy
          > musisz byc ciutke wczesniej. Pozdrowionka i milego lotu mam nadzieje ze z
          Lodzi

Jeśli chodzi o rejs charterowy to musisz zaplacic za bilet z Łodzi ponieważ
          ten "darmowy" dolot obejmuje tylko rejsy rozkładowe i to nie wszystkie. Jeśli
          chodzi o odprawę polecam odprawiać się u tego gościa co o nim ostatnio w
          gazecie pisali (taki dobrze zbudowany młody chłopak- jak znajde gazetę to podam
          namiary) bardzo sprawnie i sympatycznie czysty profesjonalizm. jak zobaczysz
          podstarzałą blondynkę to lepiej weż kasę za bilet i pojedź taksą.
          Przyjemnego lotu.
          Paa

izzy

• caffee Re: Lot samolotem 21.10.03, 22:41
            Kopalnia wiedzy!!;-)
            OK, dodam, ze biletu jeszcze nie nabyłam i tu pytanie do kiedy moge sie
            jeszcze wstrzymywac, lecę 8 listopada do Sztockholmu...jest to lot rejsowy,
            wybrany z rozkładu na stronie LOTu.
            8 listopada to sobota i o ile dobrze sprawdziłam w rozkładzie lotów to w
            soboty tez jest rejs z Łodzi do Wawy...a dobrze sprawdziłam??
            O rany, cały ten lot to dla mnie niesamowita sprawa i jak wszystko dobrze
            pójdzie to będę chwaliła nasze lotnisko całym głosem...he he

Buziaczki dla całej forumowej paczki
            Madzia
            • Gość: mar Re: Lot samolotem IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.10.03, 07:08
              Jezeli chodzi o Stockholm to pewnie LO453 wylot o 8.00. Wiec polecam zadzwonic
              pod jeden z tych numerow ktore podalem i tam sobie zarezerwowac bilet na trasie
              Lodz-Wawa-Stockholm-Wawa-Lodz i w tym wypadku bilet na dolot z i do Lodzi
              powinien byc darmowy. Jeszcze raz Piotrkowska 122 i nr tel 633 48 77 i 633 48
              15 tam panie udzilela Ci kompletneju informacji i tam tez mozesz kupic bilecik.
              No i jeszcze raz milego lotu. Pozdrowka
              • Gość: HackFinn Re: Lot samolotem IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.03, 09:32
                I pospiesz sie gdyz najtansze bilety trzeba wykupic na 14 dni przed odlotem,
                wiec jesli lecisz 8 XI to masz czas do tego piatku, pozniej taki bilet bedzie
                drozszy. Z tego co sie orientuje jesli lecisz do Sztokholmu dolot z/do Lodzi
                masz zupelnie za darmo tylko musisz wspomniec o dolocie w chwili rezerwowania
                biletu.
                HackFinn;)
          • Gość: Albert Re: Lot samolotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 22:01
            Nie jest to tak, że przy dolocie na rejs czarterowy LOT-u należy zapłacić jak
            za normalny bilet. Nie jest to co prawda za darmo, jak przy rejsowych, ale
            opłata może być niższa. Ale w przypadku Łodzi (objętej wieczną "promocją"),
            ceny mogą być zbliżone.
            O kim z Lublinka pisali w gazecie? Nie zwróciłem uwagi. Poza tym nikt z osób mi
            znanych do tego opisu mi nie pasuje. Podstarzała blondyna (zresztą "biegle"
            władająca językiem angielskim) jest natomiast postacią dobrze znaną. Musi mieć
            niezłe plecy, skoro jej jeszcze nie wywalili...
    • caffee Re: Lot samolotem 23.10.03, 22:24
      Moi mili!
      W dniu dzisiejszym w drodze kupna stałam sie szczęsliwą posiadaczką biletu
      lotniczego Łódź - Wawa - Sztockholm i z powrotem. Niestety ookazało sie że w
      swięta loty do Łodzi sa odwołane i będę zmuszona wracać z Wawy pociągiem. Ale
      to nic...
      Gorąco dziękuje i serdecznie pozdrawiam
      Szczęśliwa Magdalenka
      • Gość: mar Re: Lot samolotem IP: *.pai.net.pl 24.10.03, 20:17
        Milego lotu i do zobaczenia 08.11 :))
        • caffee Re: Lot samolotem 26.10.03, 16:08
          Ho ho...do zobaczenia...:-)
          Jak miło...
          Madzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka