Dodaj do ulubionych

Dyrektor odpowie za śmierć noworodków?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:16
Chyba już czas by zaniedbań, bezmyślności, niedbałości i obojętności
nie tłumaczyć brakiem pieniędzy.
A gdyby nie zaniedbania i w efekcie zarażenia, to i noworodków nie
trzeba by ratować,
co za obrzydliwe tłumaczenia
Obserwuj wątek
    • Gość: myszej Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:21
      A czy to nie ten sam szpital wraz dyrekcją, który wysupłał słynne
      wynagrodzenie dla prawnika?
    • afiag Re: Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? 21.10.08, 07:20
      Jeśli zarządzam szpitalem i wiem, że przy przyznanych środkach nie dam rady zorganizować dobrze jego funkcjonowania, a co więcej brak funduszy może zagrozić życiu pacjentów, to rezygnuję ze swojej funkcji. Ale jeśli pozostaję przy pełnieniu funkcji, to znaczy że daję sobie radę z prowadzeniem tego spzitala i fundusze wystarczają jesli nie całkowicie, to w jakimś stopniu.
      Poza tym tłumaczenie się zbiegiem okolicznosći i tym, że noworodki zaraziły się od matek... brakuje tylko wskazania od czyich matek się zaraziły.
      • Gość: grefel Do paki z łajdakiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 07:23
        Taki człowiek nigdy więcej nie powinien przekroczyć progu szpitala (no chyba że
        jako pacjent)
        • Gość: ewa Re: Do paki z łajdakiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 11:32
          Hej Grefel!!weż spadaj Znam pana Profesora uratował mnie przed ciężką chorobą , wycięciem wszystkiego wewnątrz!!i NIE!!! pozwolę abyś ty pseudo znawco Go krytykował .
          To wspaniały człowiek ,świetny chirurg i ginekolog!!!Nie widzę powodu aby to On sam odpowiadał za czyjeś zaniedbania!!i to że NFZ oszczędza na wszystkim!!Cóż w szpitalach bywa różńie ale w tym przypadku to tylko straszny zbieg okoliczności ,że ktoś był nosicielem bakterii ...bo było czysto jak ja leżałam (podobnie moje koleżanki tak twierdzą)!!! Procedury dotyczące myć itp były jak najbardziej w porządku ..!!!Szpital funkcjonował również dobrze i nie było widać kłopotów które niewątpliwie były!!!!finansowych ...przyjrzyjcie się innym szpitalom równie starym wcale się od Madurowicza nie różnią!!Dajcie więc spokój pany Profesorowi jaka jest tu jego wina??!!!!!!po co Go szargać i zabierać jego cenny czas który powinien poświęcać na ratowanie ludzi!!!!Smierć jest straszna zwłaszcza dzieci ..ale czy to jego wina czy tylko zbieg złych zdarzeń?!!! od niego wcale niezależnych!!!!!Zresztą jak dowiedział się o tej bakterii postępował dobrze i zgodnie z normami !!!!jak przystało na dobrego dyrektora!!!!
          pozdrawiam pana Profesora i proszę się nie załamywać !!!!!!!pacjentka z Opoczna
          • Gość: labradorczyk Re: Do paki z łajdakiem! IP: *.chello.pl 21.10.08, 19:54
            Nikt nie mówi że zły ginekolog. Ale dobry, a nawet świetny ginekolog
            nie musi być równie dobrym organizatorem. Za stan szpitała
            ostatecznie odpowiada dyrektor - trudno
    • emeryt21 Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? 21.10.08, 07:51
      Takiego rodzaju "zaniedbania" powinny byc traktowane jako proba
      zabojstwa.Oslawiony brak pieniedzy to nie powod,aby kierowac
      szpitalem dopoki sie da a potem udawac niewiniatko.
      Niestety taka jest sluzba zdrowia,polska sluzba zdrowia.
      Pisze tak,bo ponad 40 lat moje dziecko tez tak zmarlo.Wowczas nie
      wiedzialem dlaczego i napewno nic nie moglbym zrobic (kwitnaca epoka
      socjalizmu!).Teraz jednak wymagalbym od sadu kary jak za morderstwo.
      Bezczelnosc tego faceta przekracza wszelkie granice przyzwoitosci.On
      nie widzi,ze jest brudno i trzeba go o tym zawiadomic na pismie(sic!)
      • Gość: kinga Re: Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.wroclaw.mm.pl 21.10.08, 09:39
        Całkowicie się z Tobą zgadzam! Zarówno dyrektor szpitala jak i ordynator oraz
        salowe - powinni odpowiadać za próbę zabójstwa.
        • megasceptyk Re: Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? 21.10.08, 13:11
          A konkretnie za co dokładnie że się zapytam? Bo z artykułu nic nie wynika co się konkretnie zarzuca, jakie zaniedbanie. Konkretnie jeden przykład chociaż. Patrzę na te niektóre zaślinione pyski i czerwone oczyska i dziwię się jak łatwo prostego luda zmanipulować i zagrać mu na emocjach. Zero faktów a dziennikarz się cieszy, że motłoch może sobie poszczekać. Trochę więcej krytycyzmu do tego co wybełkotał jakiś domorosły pisacz sensacji.
    • Gość: mk Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 21.10.08, 08:09
      Bezczynnosc i niedopelnienie obowiazkow tez moze byc traktowana jako zabojstwo
      w sytuacji gdy w sposob oczywisty naraza inne osoby na utrate zycia a
      bezczynny sie na to godzi. Pamietam jak wmawiano nieszczesnym rodzicom
      zmarlych dzieci ze to ich wina i oni zakazili dzieci. Szpital dlugo sie przy
      tym upieral
    • Gość: jm Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: 217.98.12.* 21.10.08, 08:24
      Nareszcie biorą się za decydentów. Do tej pory wyłącznie winnymi
      byli lekarze i pielęgniarki. Dlaczego dyrektorzy podpisują
      skandalicznie niedofinansowane kontrakty z NFZ? Bo marszałek kazał?
      Niedługo może dojdzie fala (mam taką nadzieją) do urzędów
      marszałkowskich. Bo, dyrektorze, wicie, rozumicie kontrakt podpisać
      trzeba ze względów społecznych, bo to sprawa polityczna itd. Potem
      nie ma pieniędzy na odkażanie oraz leczenie i dzieci umierają. I nie
      piszcie, że pieniądze nie mają tu nic do rzeczy. Wodą z kranu nie da
      się utrzymać sterylnych warunków na oddziałach noworodkowych
      (najwyżej brud się rozmaże). Bez pieniędzy brakuje salowych,
      pielęgniarek i lekarzy - nie ma pieniędzy to nie można zapewnić
      należnej opieki a oddziały pracują w szkieletowej obsadzie.
    • Gość: Ja Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 08:32
      jeśli Fundusz daje 7, potrzeba 30... to dołóż Emerycie ze swojej emerytury
      różnicę, apotem się wypowiadaj. Niby KTO miał pokryć różnicę?
      • Gość: Gość Ja, Ty, My wszyscy!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 08:50
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> jeśli Fundusz daje 7, potrzeba 30... to dołóż Emerycie ze swojej emerytury
        > różnicę, apotem się wypowiadaj. Niby KTO miał pokryć różnicę?
      • Gość: kinga bezczelny człowieku! (człowieku?) IP: *.wroclaw.mm.pl 21.10.08, 09:42
        30 000 kosztuje RATOWANIE noworodka. Kupno środków czystości i utrzymywanie
        czystości w SZPITALU jest znacznie tańsze. I jest psim obowiązkiem całego
        personelu. Na co niby płacimy składki i podatki?
    • Gość: pit Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.prz.rzeszow.pl 21.10.08, 08:36
      To chyba jakiś żart - jeśli jest winien tego zaniedbania powinien siedzieź do końca zasranego żywota - nie 3 lata!!!
      Ale - u tych drani pieniędzy na nic nie będzie - prócz ich pensyjek.
    • hiszpanskainkwizycja W tym szpitalu 33 lata temu zmarła... 21.10.08, 09:03
      mama mojej żony, 4 dni po jej urodzeniu. Lekarza balowali wtedy w pokoju
      lekarskim. Ten szpital ma długie "tradycje" w zaniedbywaniu pacjentów.
      • lew_konia W tym szpitalu urodziłam świadomie 2 dzieci 21.10.08, 13:55
        hiszpanskainkwizycja napisał:

> mama mojej żony, 4 dni po jej urodzeniu. Lekarza balowali wtedy w
        pokoju
        > lekarskim. Ten szpital ma długie "tradycje" w zaniedbywaniu
        pacjentów.

Dlatego, że tu miałam najbardziej fachową opiekę w czasie ciąży i
        porodu. Profesor Pajszczyk - Kieszkiewicz i profesor Dietl wychowali
        bowiem doskonałą kadrę.
        Drugie dziecko, w 2004 roku, świadomie rodziłam w
        Madurowiczu....poród odbierał profesor Suzin. Nigdy nie czułam się,
        że jestem "zaniedbywana".

Na forach częściej ukazują się głosy niezadowolonych, bo ci
        zadowoleni nie muszą sobie ulewać żółci.
        • Gość: Krystyna Re: W tym szpitalu urodziłam świadomie 2 dzieci IP: *.38.rev.vline.pl 21.10.08, 19:54
          Ja w tym szpitalu, wybierając go świadomie, urodziłam troje dzieci i wszystkie w
          dobrym stanie. Ostatnie moje dziecko była urodzone poprzez cesarskie cięcie
          wykonane przez Pana profesora Suzina. Jestem mu za to bardzo wdzięczna i żaden
          wcześniejszy lekarz tak wspaniale nie opiekował się nami. Nawet przyszedł w
          niedzielę aby zobaczyć jak się czuję. ZROBIŁ TO ABSOLUTNIE BEZINTERESOWNIE!!!
          Czy Ci, którzy tak opluwają człowieka chociaż znają GO, myślę, że nie.
          Bardzo wdzięczna pacjentka ze wspaniałą córką
    • Gość: mcguirre Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.gprs.plus.pl 21.10.08, 09:19
      Pan dyrektor powinien się wstydzić i bez słowa poddać się karze.
      Moje pierwsze dziecko rodziło się w Madurowiczu. Bajzel jaki tam
      panował przechodził wszelkie wyobrażenie. Czowiek brzydził się wejść
      do toalety czy łazienki.
      To co się stało to przede wszystkim wina dyrekcji wynikająca z braku
      nadzoru nad podległym personelem. Nie dam wiary paplaninie, że to
      wina braku pieniędzy bo do zachowania higieny nie trzeba wielkich
      funduszy tak jak w przypadku sprzętu medycznego. Nie dam też wiary,
      że dyrktor Suzin nie widział bródu w swoim szpitalu bo w takim razie
      rzadko w nim bywał. Mam nadzieję, że teraz poniesie zasłużoną karę,
      która może w ułamku procenta zadośćuczyni targedii rodziców.
    • Gość: zocha791 Dletego właśnie nie chcialam rodzić w Madurowiczu IP: 89.108.200.* 21.10.08, 09:40
      Rodziłam w Koperniku, który zapewnił nam wspaniałą opiekę
    • grba Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? 21.10.08, 10:02
      Ciekawa linia obrony... legalny brud... survival dla noworodków...
    • hela6 Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? 21.10.08, 10:19
      To po jaki gwizdek trzymałeś się rozpaczliwie taboretu, skoro nie było za co
      utrzymywać szpitala?
      Pieniądze ci nie śmierdziały, panie dyrektorku?
    • Gość: soltys Dyrektor dostanie w nagrode medal IP: *.adsl.alicedsl.de 21.10.08, 10:21
      mafijny od Cccwiakaly i POchwale od byndy POmylencow.
    • Gość: eress Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: 91.193.96.* 21.10.08, 10:26
      Bzdura - dwójka moich dzieci urodziła się w tym szpitalu. Do dziś wspominam
      fantastyczną opiekę położnych. Moja żona również. Dzieci przyszły na świat w
      porodzie naturalnym i są zdrowe. Wcześniej braliśmy tam udział w szkole rodzenia
      - jednej z najlepszych w Polsce. Mało kto wie, że właśnie w tym szpitalu jako
      pierwszym w kraju wprowadzono porody w wodzie.
    • Gość: Kasia Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: 195.138.200.* 21.10.08, 10:31
      Za sam fakt, że nic nie wiedział o zakarzeniach i
      nieprawidlowościach pownine siedzeć. Nie może byc tak, że dyrektor
      nie wiedział.
    • Gość: Zdzisław Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 10:34
      Dać im jeszcze większe wynagrodzenie a w szpitalach wprowadzić samoobsługę.
      • Gość: iwcia255 Re: Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.rwe.com 21.10.08, 10:58
        Ja pierd........ Niedawno slyszałam o tym szpitalu w Łodzi.
        Zainteresowałam sie po tym, jak moje dziecko zarazili w
        Czerniakowskim w Warszawie gronkowcem. Wmawiali mi 8 miesięcy ze to
        alergia na proszek. Córka była silna i dała rade. Ale ile dzieci
        zmarło w Łodzi????? Nie mam słów. Żałuję, ze nie wniosłam sprawy do
        sądu!!! Tutaj chętnie bym też zeznała, wierzę w 100% ze brud
        spowodował zakażenie.
    • Gość: eress Większość forumowiczów opowiada bzdury IP: 91.193.96.* 21.10.08, 10:35
      Dwójka moich dzieci urodziła się w tym szpitalu. Do dziś wspominam fantastyczną
      opiekę położnych. Moja żona również. Dzieci przyszły na świat w porodzie
      naturalnym i są zdrowe. Wcześniej braliśmy tam udział w szkole rodzenia - jednej
      z najlepszych w Polsce. Mało kto wie, że właśnie w tym szpitalu jako pierwszym w
      kraju wprowadzono porody w wodzie.
      Pisanie na tym forum o zbrodniach etc. to nieodpowiedzialna głupota. Pewnie
      żaden z inkwizytorów nigdy w życiu za nic nie odpowiadał, tym bardziej za
      ludzkie życie. Nikt też prawdopodobnie nie ma pojęcia o procedurach sanitarnych,
      pieniądzach jakimi dysponują ordynatorzy na te cele, ani o tym, jak szybko
      atakuje sepsa.
      Wykrzyczeć "ukrzyżuj go" potrafi każdy głupek.
      • Gość: Iza Re: Większość forumowiczów opowiada bzdury IP: 212.160.236.* 21.10.08, 11:02
        Czyżby rodzina dyrektorka? Gratuluję w takim razie.
        Masz człowieku zdrowe dzieci to się ciesz, bo inni nie mieli tyle
        szczęścia.
        Tak długo, jak długo będzie się w tym kraju chronić lewusów i
        nieuków, nie będzie żadnego ładu.
        • Gość: eress Re: Większość forumowiczów opowiada bzdury IP: *.toya.net.pl 22.10.08, 11:45
          Nie rodzina. Nie znam człowieka osobiście, ale z tego co wiem jest profesorem. A
          Ty? Właśnie o takich inkwizytorach napisałem.
      • Gość: ewa Re: Większość forumowiczów opowiada bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 12:06
        zgadzam się trafiona opinia!! Niektórzy to pewnie nawet nie wiedzą co to jest
        sepsa nie wspomne o zdrowiu i życiu które pan Profesor nie raz ratował do tego
        skutecznie!!! jak trzeba my które mu dużo zawdzięczamy bo zdrowie jest rzeczą
        najważniejszą --skrzykniemy się i staniemy w Jego obronie!!!! Pytanie czy sąd
        nas wysłucha??!!!! ...Szkoda marnowanego czasu na włóczenie się Profesora po
        sądach,jego stres!!! niech leczy-operuje to robi wspaniale!!!!!!!a NFZ niech da
        wreszcie pieniądze dyrektorom na normalne funkcjonowanie szpitali nie będzie
        tragedii!!!! a nie buduje sobie siedzimy za nasze grube pieniądze!!!!!! i to nie
        małe!!!!
      • Gość: ewa Re: Większość forumowiczów opowiada bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 13:59
        zgadzam się trafiona opinia!! Niektórzy to pewnie nawet nie wiedzą co to jest
        sepsa nie wspomne o zdrowiu i życiu które pan Profesor nie raz ratował do tego
        skutecznie!!! jak trzeba my które mu dużo zawdzięczamy bo zdrowie jest rzeczą
        najważniejszą --skrzykniemy się i staniemy w Jego obronie!!!! Pytanie czy sąd
        nas wysłucha??!!!! ...Szkoda marnowanego czasu na włóczenie się Profesora po
        sądach,jego stres!!! niech leczy-operuje to robi wspaniale!!!!!!!a NFZ niech da
        wreszcie pieniądze dyrektorom na normalne funkcjonowanie szpitali nie będzie
        tragedii!!!! a nie buduje sobie siedzimy za nasze grube pieniądze!!!!!! i to nie
        małe!!!!
    • Gość: Iza Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: 212.160.236.* 21.10.08, 10:57
      40 dzieci zarażonych sepsą i dyrektorek twierdzi, że nie czuje się
      winny? WSTYD i HAŃBA! I jeszcze te oszczerstwa, że dzieci od matek
      się czymś pozarażały. Pan sumienia nie ma!
    • Gość: zenn Oto efekty istnienia państwowej przymusowej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.08, 11:25
      służby zdrowia. W całkowicie dobrowolnym, prywatnym systemie większość z tych
      dzieci by żyła. Kobieta nie poszłaby bowiem rodzić do szpitala, w którym
      noworodki umierają. A szpital po pierwszym przypadku śmierci zostałby pozwany
      czy to przez rodziców, czy to przez firmę, która ich ubezpiecza.
      Państwowa służba zdrowia to śmierć.
    • sierpniowka Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? 21.10.08, 11:26
      Kiedy rodziłam w tym szpitalu trzy lata temu wjeżdżajac na porodówke spytałam
      połoznej w którym momencie mam zmienic obuwie. usłyszalam wtedy "a co będzie
      pani zmieniała. niech pani w nich zostanie. tylko proszę o tym nikomu nie mówic"
      przy porodzie brak lekarza, brak anestezjologa (tłumaczenie połoznej "bo jest
      pełnia ksieżyca"). pomimo zalecenia lekarza prowadzącego ciaże do cesarskiego
      cięcia porod naturalny. dziecko wypchniete na swiat łokciem. po porodzie z
      którego ledwie wyszłyśmy z zyciem przez osiem godzin leżałyśmy z córka na
      korytarzu. nawet bez zważenia dziecka. oczywiście zakażenie okołoprodowe z mojej
      winy!
      moje zdanie o madurowiczu - kraty w okna, ryglowane drzwi i 15 lat dla calego
      personelu.
      • Gość: titta Re: Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.botany.gu.se 21.10.08, 11:52
        Bardzo mi przykro. Jednak anestezjolog sie nie rozdwoi. Tak juz jest
        ze w czasie pelni i wiecej kobiet rodzi i wiecej roznych swirow z
        dziwacznymi obrazeniami do szpitala trafia. A brak lekarza bywa
        zaleta, a nie wada. Od odbierania porodow powinny byc doswiadczone
        polozne, a nie faceci obeznai glownie z sytuacjam patologicznymi.
        Tylko brudu i balaganu nic nie tlumaczy...
        Za samo "nie wiedzialem" ten facet powinien isc siedziec.
    • Gość: as Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.toya.net.pl 21.10.08, 11:30
      Leżałam w tym szpitalu. Przez kilka miesięcy podtrzymywano moją ciążę. Lekarze i
      pielęgniarki robili wszystko aby się udało. Dzięki nim mam śliczną zdrową
      córeczkę. Salowe cały czas dbały o porządek w pokojach i toaletach. Osobiście
      nie mam żadnych zastrzeżeń. Ale rozumiem ból matek...
    • Gość: zbigniew jan Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.08, 11:45
      odpowiedzialnosc karna powinni poniesc wszyscy w tym szpitalu
      lacznie z pielegniarkami, to zbrodnia, ale wazne jest to dlaczego
      liberalowie przeznaczaja na ratowanie 7,0 tys.zl skoro to kosztuje
      30,0 tys. zlotych to znaczy NFZ tez przyczynil sie do smierci tych
      dzieci a politycy chca umyc rece nie bo o0ni swoimi liberalnymi
      przepisami stwarzaja zagrozenie dla calego narodu, sami z rodzinami
      sa dobrze zabezpieczeni dlaczego tak sie dzieje, dlaczego wszystko
      co nie zdaje egzaminu na zachodzie i usa wprowadzamy u nas, to
      powinien byc proces przeciw NFZ, politykom i spoleczenstwu ktore nie
      widzi potrzeby podniesienia skladek na ubezpieczenia zdrowotne w
      normalnych krajach skladka wynosi okolo 14 do 15% z czego polowe
      placi pracodawca a polowe pracownik i tez sa problemy ale nie takie
      zeby noworodki skazywac na smierc z powodu braku pieniedzy, w koncu
      pieniedz jest dla ludzi a nie odwrotnie.........
    • Gość: pacjentka Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 11:49
      Dlaczego na ławie nie siedzi nikt z Urzędu
      Marszałkowskiego któremu szpital podlega Gdzie
      Marszałki i Dyrektorzy Wydziałów czyżby urzędasy
      nie były odpowiedzialne za istniejący stan
      • Gość: ewa Re: Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 11:59
        zgadzam się to żadna wina Profesora!!!tylko tych co nie daja godnych pieniędzy
        !!!np:NFZ!!! ich pociągnąć do odpowiedzialnośi!!
    • przeciwcialo Re: Dyrektor odpowie za śmierć noworodków? 21.10.08, 12:00
      Otworzono połoznictwa, wejsc może kazdy, kazdy może na noworodki
      kichac i prychac bo przeciez noworodka MUSI w szpitalu zobaczyc
      kazdy pociotek.
      Ciesze się że rodziłam w szpitalu gdzie wstęp na połoznictwo był
      zakazany. Dziecko mógł zobaczyc tylko ojciec i nie musiałam się
      urzerać z hordami kichających odwiedzających połoznice.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka