majkel00 08.11.08, 06:22 Jak donosi "Express Ilustrowany": "62-letni Wiesław W., zwany Bazgrołem, który przez lata mazał sprayem po elewacjach łódzkich budynków, został umieszczony w szpitalu psychiatrycznym w Warcie." Całość tutaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyslowie Re: Łódź wolna od "Bazgroła" 08.11.08, 09:36 To wspaniała wiadomość na dobry sobotni poranek. Z ulgą odetchną łodzianie, zwłaszcza administratorzy dewastowanych elewacji, ulgę i poprawę stanu zdrowia powinien odczuć po pewnym czasie i sam chory. Bolesne jest tylko to, że aż tak długo trzeba było czekać na wydanie nakazu leczenia (zaledwie tylko pisemnej zgody) przez sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Wyjdzie 08.11.08, 10:11 zanim choć mała część jego dzieł zostanie usunięta. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Wyjdzie 08.11.08, 12:18 Z tego, co czytałem, jak już ktoś trafi do takiego zakładu, to nieprędko wyjdzie. No chyba że by uciekł ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Zasadniczo może wyjść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 16:13 Jak rodzina się uprze na przykład. Ale oczywiście nie tak zaraz i jż. Zależy od tego jak go zakwalifikowano. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Łódź wolna od "Bazgroła" 08.11.08, 10:33 A jeszcze przedwczoraj umieścił swoje nowe "przemyślenia" na ścianie przy Placu Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanbazgrola Re: Łódź wolna od "Bazgroła" IP: *.pools.arcor-ip.net 08.11.08, 12:07 No to fajna wolnosc. :( Jeden podpis, jeden rysunek sie komus nie spodobal i psychiczny. A jakies zdjecia z prac tego starszego graficiarza sa gdzies? Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Łódź wolna od "Bazgroła" 08.11.08, 12:15 A proszę bardzo, służę linkami: picasaweb.google.pl/marek.p.jurkiewicz/WiesAwWIJegoPsychobeKot# picasaweb.google.pl/grupa.pewnych.osob.lodz/HaikupsycholBazgroCzOwiek7ByO# picasaweb.google.com/radekzarebski/7ByO# Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Łódź wolna od "Bazgroła" 08.11.08, 13:18 JEDEN???????????? Ku... jeden rysunek? Chyba jeden na minutę: www.bezkarny.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Łódź wolna od "Bazgroła" 08.11.08, 15:07 Nie unoś się tak, przecież widzisz, że to prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanbazgrola Re: Łódź wolna od "Bazgroła" IP: *.pools.arcor-ip.net 08.11.08, 13:28 Ok, facet robi cos nagannego. Ale tutaj sa tylko glosy nienawisci i zemsty. Dokladnie tak samo prymitywne, jak jego glos na puszczy, czyli mazanie po murach. Co ma zrobic zaklad w ktorym go zamknieto? Dac zastrzyk, zmusic do lykniecia piguly? Dlaczego on to robi? Dlaczego tak przerabia swoje traumy? Jasne, ze "zamkniecie" i "wypuszczenie" nic temu facetowi nie pomoze. Jaki dramat kryje sie za bazgrolami? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Mógłby przepracować swoje traumy 08.11.08, 13:33 myjąc i malując ściany, które zapaskudził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp A jeśli to artysta i jego napisy będą tyle warte IP: *.toya.net.pl 08.11.08, 13:42 co dzieło Picassa w jednym z mieszkań w Warszawie a za 8 lat w Europejskiej Stolicy Kultury /fuj/ wycieczki bądą szukały po Łodzi dzieł Wiesława W.? A że psychiczny(?) nie jeden wielki artysta miał kłopoty z głową.. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Stanie się wielkim artystą 08.11.08, 13:49 w jego przypadku jest banalnie proste. Pielęgniarze w tym wariatkowie powinni go pobić na śmierć. Tylko tak. Niezrozumiany, nienawidzony, zmarł w nędzy, w przytułku, nim rozwinął pełnię swej artystycznej potencji. Potem jakiś Niemen czy inny Fisz powinien jego utwory zebrać i udźwiękowić ten żałobny rapsod. Sukces murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Musiał. 08.11.08, 14:05 Jest jeszcze Kupicha. Ten teraz zgarnia diamentowe czy brylantowe płyty. A tak w ogóle, to za specjalnie z powodu przymknięcia tego człowieka nie jest mi do śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Mnie zaś jest do śmiechu 08.11.08, 14:17 zawsze jak słyszę nazwisko Kupicha. Zwłaszcza, że nabijanie się z nazwisk jest bardzo prymitywne. Nie wiem, co to jest za ośrodek, w którym osadzono Haikupsychola, nie wiem, w jakim jest stanie, czy zagraża komuś (w tym sobie) czy tylko czystości (ehem;) Łodzi. O umieszczeniu go w ośrodku zadecydował sąd w oparciu o opinie biegłych. Ani nie ma się z czego śmiać, ani nad czym płakać. Podległ legalnej procedurze. Jest już ciemno, ale wszystko jedno. Mam nadzieję, ale głupi jestem, że ją mam. Bo spojrzała, jesteś słaby, to patrz, to patrz ołołołoło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanbazgrola Re: Stanie się wielkim artystą IP: *.pools.arcor-ip.net 08.11.08, 15:03 Kosmiczna znieczulica i meeeega cynizm. Jak najszybciej dobra terapia, zeby cisnienie emocji nie rozwalilo Ci potencjalu tak, jak u tego "protestujacego" bazgrola. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Stanie się wielkim artystą 08.11.08, 15:22 > Kosmiczna znieczulica Kosmiczną znieczulicą był stan, w którym człowiek może sobie bezkarnie dzień w dzień niszczyć czyjeś mienie bez żadnych konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Stanie się wielkim artystą 08.11.08, 17:07 On niszczył, ofiary płaciły. I co z tego, że niepoczytalny – tak długo trzeba było czekać, żeby odpowiedzialni pomogli i jemu, i miastu, bo wcześniej nie było można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanbazgrola Re:Zalozmy fundacje-pomysl na poniedzialek IP: *.pools.arcor-ip.net 10.11.08, 09:09 Wracam do tego tematu. Ja mysle, po slabo przespanej nocy, ze jakby temu panu zafundowac jakis prosty komputerek, plus kilkugodzinny kurs obslugi i dozywotnio, albo na czas terapii dostep do netu, to facet by sie od nas, tutaj bazgrolujacych niczym zlym nie wyroznial.A moze nawet stalby sie slawny inaczej? Proponuje fundacje, jakas kweste i obrone zamiast oblaw i nagonek. Z pewnoscia takich nieszczesnikow jak bazgrol, jest wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty mówiąc wprost 10.11.08, 09:27 chciałbyś stworzyć jakiś rodzaj zabezpieczenia na wypadek, gdyby i Ciebie chciano zamknąć do czubków? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re:Zalozmy fundacje-pomysl na poniedzialek IP: *.sttb.pl 10.11.08, 10:12 > Wracam do tego tematu. Ja mysle, po slabo przespanej nocy, ze jakby > temu panu zafundowac jakis prosty komputerek, plus kilkugodzinny > kurs obslugi i dozywotnio, stary, nic straconego. u mnie na osiedlu jest kilku podobnych psycholi, wymazyja caly czas jakies teksty o prawdziwych lodzianach, honorze i zydach. jak chcesz to kup im komputer i daj im. najlepiej przyjedz autem na obcej rejestracji (najlepiej warszawskiej) to ci moga wierszyk na masce gwozdziem wymalowac. bedziesz wniebowziety i zapewne zrozumiesz problem Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Ulga.. to jest to co czuję 10.11.08, 13:17 ... najgorsze było to poczucie bezsilności. Mam nadzieję, że odpowiednia terapia pomoże Polarnemu Wiesławowi. Odpowiedz Link Zgłoś