nefnef 09.12.08, 19:56 Młodzi, przedsiębiorczy, asertywni, nie bojący się wyzwań – tacy, jakich media lansują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: coddie Re: Bardzo brutalne dzieci IP: *.toya.net.pl 09.12.08, 20:22 A ja się pytam - skoro byli doskonale znani policji m. in. z napaści na starszego mężczyznę w wakacje, to co te karaluchy robiły na wolności? Teraz też dostana kolejną szansę... skutecznego ukatrupienia kogoś wreszcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bardzo brutalne dzieci IP: *.toya.net.pl 09.12.08, 21:57 pewnie wyjdą, na swojej wsi zostaną wśród rówieśników bohaterami, nauczyciele w szkole będą sie bali im powiedzieć zlego słowa, a inni mieszkańcy wsi na ich widok będą przechodzić na drugą stronę drogi, bo sąd pewnie ich wypuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlaczego dlaczego do izby dziecka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 03:03 przeciez do izby dziecka zawozi sie dzieci -ofiary przemocy itp. to one tak razem tam siedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_prim Re: dlaczego do izby dziecka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 06:51 Ano właśnie tak. Nie ma podziału na izby dziecka dla ofiar i dla sprawców - w świetle prawa wszyscy są ofiarami. W przypadku tych trzech - ofiarami systemu wychowania. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Kiedy wreszcie zniesiona zostanie faktyczna 10.12.08, 07:02 bezkarność młodocianych bandytów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman witt Nic już z nich nie będzie, IP: 212.106.131.* 10.12.08, 07:09 spalić ich. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Re: Nic już z nich nie będzie, 10.12.08, 07:54 Gość portalu: herman witt napisał(a): > spalić ich. Nie pisz tak, bo zaraz pojawią się głosy, że to tak naprawdę niewinne aniołki a ich czyny to wina zaniedbań ze strony złych dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
neex Re: Nic już z nich nie będzie, 10.12.08, 11:41 Po części masz rację. Aniołki to nie są, ale to jest wina ich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna czy to nie aby ministranci z pobliskiej parafii ?? 10.12.08, 07:44 czy to nie aby ministranci z pobliskiej parafii ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz To NIE SĄ dzieci 10.12.08, 07:52 Dzieci nie robią takich rzeczy. To są nastolatkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright to sa mlodzi bandyci 10.12.08, 07:57 jaka trzeba byc kanalia, aby mapadac na kobiete w tym wieku? Ja bym ich oddal do normalnego wiezienia, zeby ichcw...owali trzy razy dziennie. Dla takich nie mam litosci i nie wierze w poprawe, to sa kandydaci do gangow. W Sparcie mieli niezly sposob, ale u nas sie nie sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Re: to sa mlodzi bandyci 10.12.08, 08:18 Według dzisiejszych standardów dzieci, do których niestety zalicza się również młodzież (w tym oczywiście jednostki ze środowisk kryminalnych) podlegają szczególnej ochronie a więc o surowej karze nie może być mowy. Dlatego szlag mnie trafia gdy słyszę o pomysłach zakazywania stosowania kar fizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
neex Re: to sa mlodzi bandyci 10.12.08, 11:44 Gdybyś nie wiedział, to przypomnę, że to właśnie kary fizyczne wytwarzają u młodych agresję. Szczególnie takie, które nie idą w parze z wyjaśnieniem za co się obrywa. Wyjaśnieniem, które jest zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Re: to sa mlodzi bandyci 10.12.08, 14:24 neex napisał: > Gdybyś nie wiedział, to przypomnę, że to właśnie kary fizyczne wytwarzają u > młodych agresję. Szczególnie takie, które nie idą w parze z wyjaśnieniem za co > się obrywa. Wyjaśnieniem, które jest zrozumiałe. Skąd wytrzasnąłeś te "mądrości" Co do reszty (wyjaśnień) się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
neex Re: to sa mlodzi bandyci 10.12.08, 14:43 To proste. Kiedy dziecko obrywa, bez dokładnego wyjaśnienia o co chodzi, bicie staje się dla niego czymś naturalnym. Dotyczy to w szczególności małych dzieci. Sam obrywałem jak byłem mały i oceniałem to jako dobrą metodę wychowawczą, bo docierało. Jednak nie uchroniło mnie to od popełniania dalszych głupstw, bo nie zmuszało do myślenia. Jedynie do unikania kar. Teraz sam wychowując dzieci, znajduje mnóstwo alternatywnych metod wychowawczych i uważam bicie za zbędne, a wręcz krzywdzące, bo nieodwracalne. Szczególnie, że pod wpływem emocji często rodzic błędnie ocenia sytuację, a po biciu przeprosiny nie wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiracha Re: to sa mlodzi bandyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 20:07 > To proste. Kiedy dziecko obrywa, bez dokładnego wyjaśnienia o co chodzi, bicie > staje się dla niego czymś naturalnym. jaki z tego wniosek? trzeba zlac i wytlumaczyc za co. jak nie pojmie to zlac jeszcze raz i znowu wytlumaczyc. az do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
neex Re: to sa mlodzi bandyci 11.12.08, 09:46 Jak już chcesz bić, to przynajmniej ze skutkiem. Mam wrażenie, że najpierw powinno być ostrzeżenie i opis skutku jaki wywoła ponowne złamanie zakazu itp. Kara powinna być za drugim razem. Kiedy wiadomo, że błąd/zakazany czyn został wykonany z premedytacją. Nie odnoszę się tu do osób z artykułu. Oni już są po etapie błędów wychowawczych. I tak myślę, że kary to drugorzędna sprawa. Najważniejsze jest ile czasu dziecku poświęcasz. Dlatego coraz więcej jest przestępstw w wykonaniu dzieci z tzw. "dobrych domów". Mają tu na myśli domy zamożne, w których dzieci spędzają czas w otoczeniu zabawek, telewizji i konsol do gier, zamiast rodziców i znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel Bardzo brutalne dzieci IP: *.comarch.com 10.12.08, 07:59 A może wprowadzić w Polsce roboty przymusowe. Tylko jest jeden problem: 14 latki nie mogą jeszcze pracować :| Odpowiedz Link Zgłoś
loader Bardzo brutalne dzieci 10.12.08, 08:05 wszystko drożeje więc trudno się dziwić. ale widocznie rodzice są sympatykami pisu i wytłumaczyli pociechom że prawo stoi po ich stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odbyt Wychowanie po katolicku IP: *.93.classcom.pl 10.12.08, 08:12 I oby tylko sąd nie nakazał im przeprosić w ramach kary bo jeszcze się załamią. Na pewno pochodzą z katolickich rodzin głosujących na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Wychowanie po katolicku IP: 212.160.172.* 10.12.08, 11:24 a ja myślę , że pochodzą z żydowskich rodzin. bo tam liczy się tylko jedno - jak wyd..mać drugiego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebe odbyt to tylko podpis czy prawda otobie IP: 212.160.172.* 11.12.08, 14:50 zamiast łba masz odbyt???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illi Bardzo brutalne dzieci IP: 217.96.22.* 10.12.08, 08:17 Brawo! Jeszcze więcej brutalnych filmów i programów o zabójstwach, morderstwach i rozbojach w telewizji! Takie dzieci dużo siedzą przed telewizorem i komputerem, a tam można zobaczyć coraz więcej brutalności. Nawet seriale są prosto z kronik policyjnych, JAK TE DZIECI MAJĄ SIĘ UCZYĆ WRAŻLIWOŚCI i poszanowania dla drugiego człowieka, jeśli oglądają codziennie tylko programy o zabójstwach, naduzyciach i agresji!? Według mnie państwo powinno lepiej kontrolować to co (przynajmniej najpopularniejsze) stacje telewizyjne puszczają przed 22.00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re: Bardzo brutalne dzieci IP: *.bsb.com.pl 10.12.08, 09:27 Zgadzam się w całej rozciągłości !!! TO TELEWIZJA KREUJE TEGO TYPU ZACHOWANIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna Wyższe kary dla takich bandytów !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 10:25 Tacy bandyci jak oni-to nie tylko skutki nasze pobłażliwego prawa i przemocy królującej we wszystkich środkach przekazu -a głównie w TV i internecie oraz pseudo-filmach,gdzie krew leje się co chwila i sposoby mordowania i katowania ludzi są bardzo drastyczne nieraz .Im więcej ofiar i krwi -tym lepsza oglądalność i więcej kasy za takie filmiki-prawda ? Nie zapominajmy tu o tych wszystkich kretyńskich grach komputerowych -gdzie jest podobnie a może jeszcze gorzej-ćwiartowanie ludzi i mordowanie -to już norma !! Na tym całym gó...e -wychowują się nasze dzieci i wnuki!! Powoduje to obojętność i znieczulicę na ból i cierpienie zadawane innym -a przede wszystkim : a g r e s j ę !!! Nasze prawo jest także zbyt pobłażliwe dla bandytów -tych małoletnich także -takich jak ci opisywani bandyci !!! Nie tylko młodocianych -bo tych dorosłych także!!! Powinna wrócić kara śmierci dla morderców -wtedy mniej by było morderstw .A rodzice -powinni więcej uwagi poświęcać swoim dzieciom i wymagać od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
neex Re: Bardzo brutalne dzieci 10.12.08, 11:52 Uprzejmie informuje, że poza telewizorem, w domu znajdują się również rodzice. Oni decydują o tym co ich dzieci robią. Nie interesują się dziećmi, to dzieci wychowują się same.. na telewizyjnych przykładach. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Bardzo brutalne dzieci 10.12.08, 08:25 Mnie najbardziej szokuje,ze bandyci sa przewozeni do "izby dziecka" a potem glaskani po glowce,bo maja 14 lat !!!!!! Apeluje o powrot publicznej chlosty dla takich "niegrzecznych dzieci"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponczek Bardzo brutalne dzieci IP: *.c197.msk.pl 10.12.08, 08:31 A ja się pytam gdzie byli rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Sikorski brutalne dzieci - produkt wychowania bez pasa IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.08, 08:39 oto efekt nowoczesnych metod szyszkowskich i innych takich. powtórzę raz jeszcze za Pismem Św.: kto żałuje rózgi nienawidzi syna swego, a kto go miłuje wczas go karze Odpowiedz Link Zgłoś
gniewomierz Re: brutalne dzieci - produkt wychowania bez pasa 10.12.08, 08:41 Nie żartuj. Jak można podnieść rękę na dziecko? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illi Re: brutalne dzieci - produkt wychowania bez pasa IP: 217.96.22.* 10.12.08, 10:05 No właśnie! Superniania by była wstrząśnięta ;) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p3tro Re: Bardzo brutalne dzieci IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 10.12.08, 08:48 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: Bardzo brutalne dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 09:13 Dziwne, że lansowane obecnie metody wychowawcze zamiast powodować to, że młodzi ludzie byliby coraz lepsi, kulturalni, są całkiem odwrotne.Są jak ludy pierwotne, gdzie miejsce w społeczeństwie objawiało się prymitywną chęcią zaimponowania, siłą mięśni w takt ogłupiającej muzyki polegającej na bezmyślnym tłuczeniu w bęben.Brak dyscypliny, pokory i wolność takie niesie skutki.Następuje powrót do podstaw, Rzym poległ u szczytu swojej świetności. Odpowiedz Link Zgłoś
tewie60 Komuno wróć ! 10.12.08, 11:09 Chciałoby się wrócić do czasów, gdy milicyjne patrole z psami regularnie defilowały po ulicach, a strach przed pałą dawał lepsze skutki, niż religia w szkole. A czasem wystarczył nawet zapijaczony ormowiec w sąsiedztwie, by gó...arze nocowali w domach, zamiast na ulicach. Bo jeśli prawowite organy nie mogą spuścić gnojowi gaci i publicznie wrzepić po ojcowsku na gołą dupę, jeśli rodzice takiego gnoja nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za to, co ich aniołek robi po nocach, to można się tylko zastanawiać, kto doprowadził do takiej deprecjacji prawa. A odpowiedzi musimy szukać w dokonywanych przez nas wszystkich co 4 lata wyborach. Bo demokracja i swobody obywatelskie wcale nie oznaczają tolerancji dla zwykłego bandytyzmu, tylko trzeba wybierać ludzi, którzy ten prosty fakt potrafią po pierwsze pojąć, a po drugie wcielić w życie, gdy już są u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic a gdzie byli rodzice ??????????????? IP: 212.160.172.* 10.12.08, 11:23 a gdzie są rodzice? Czy wszystko można "zwalić" na szkołę i telewizję. ja nie pozwalam oglądać dziecku idiotycznych "bajek" w których liczy sie tylko kto kogo naj..ie! Nie pozwalam na grę w "zabijanie" ! Odpowiedz Link Zgłoś
margo.4 Bardzo brutalne dzieci 10.12.08, 17:36 Pewnie do tych brutali znajdze sie dziesieciu psychologow, ktorzy stwierdza, ze dzieci sa nieszczesliwe, biedne i mase innych bredni - i brutale beda dalej na wolnosci. "Ktos napisal wroc komuno" - faktycznie milicja zrobila porzadek z huliganstwem. To nie sa dzieci to sa juz kryminalisci i tak trzeba sie patrzec na tych mlodocianych brutali Odpowiedz Link Zgłoś