Dodaj do ulubionych

Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwyceni ...

IP: *.4web.pl 08.01.09, 02:35
"Zadowolone służby zapewniały, że w miasto już o godz. 15 ruszył pełen skład
pełnosprawnych 76 pługopiaskarek."

ale to chyba nie "w miasto" Łódź ruszył. te tzw 'służby raczyły sie herbatką z
rumem i cieszyły z ładnego śniezku, nic dziwnego ze skargi nie docierały. a
tymczasem okolice Rynków Bałuckich były nieprzejezdne do 19.00.
jak można być tak zakłamanym ?
Obserwuj wątek
    • izabeli Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwyceni .. 08.01.09, 03:03
      To musi być jakiś przedpotopowy artykuł, albo ironiczny... Jakie 76
      pługopiaskarek!!?? Trzeba było pojechac "w miasto" po 20!! Na Zachodniej przy
      Legionów czekałam na 3 - w ciągu 45 min.przyjechały dwie, a ta druga to chyba
      ostatnia - dojechała do Pl. Reymonta i czekała na "kolege", bo nie mogła skręcic
      w lewo, zasypało. A potem po Rydza nic nie jechało z tramwajów, szyny zasypane,
      jezdnie w śniegu, auta ślizgały się malowniczo. Jakieś ludzkie postacie z
      łopatami zobaczyłam dopiero pod swoim blokiem.
      • literka_m Re: Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwycen 08.01.09, 07:54
        i bardzo dobrze. pługopiaskarki powinny wyjeżdżać dopiero gdy
        przestanie padać śnieg. gdy pada jeżdzenie ich NIE MA SENSU i każdy
        przeciętniak umysłowy sam na to wpadnie. a wypuszczanie pługów w
        godzinach szczytu, to już wogóle słaby pomysł - pług stojący w korku
        słabo działa.
        zyjemy w takim regionie, gdzie śnieg nikogo nie powinien dziwić. jak
        któś chce bez sniegu, to proponuje Tunezje albo Egipt. albo dajcie
        radzie miejskiej pomysł zadaszenia Łodzi. wielki dach nad całym
        miastem to jest prawdziwe wyzwanie. nie bedzie padać ani śnieg ani
        deszcz

:P
      • yavorius Re: Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwycen 08.01.09, 15:09
        Czekałaś na TRZY piaskarki? A po co, tak z ciekawości?
      • Gość: wieszczolek Re: Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwycen IP: 94.254.160.* 08.01.09, 16:40
        podpisuję się :/ wczoraj była tragedia, a dziś rano nie było dużo lepiej. Gów**!
    • al.ki Przemo pomoże. 08.01.09, 09:18
      Nocy nie prześpi, oka nie zmruży. Sam weźmie łopatę i będzie zasuwał. Bo taki
      wielki z niego urzędnik.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48162
    • Gość: Michał M. Re: Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwycen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 09:59
      Samochody stoją w pewnych godzinach w korkach o każdej porze roku. Nie tylko
      zimą. Pomiędzy te samochody pada śnieg. Jak pługi mają ten śnieg odgarnąć?

Jedyną możliwością byłoby brutalne ogłoszenie stanu alarmowego i zamknięcie
      ulic. Wtedy pługi mogłyby intensywnie pracować tak długo, aż przestanie padać.
      Ale to oczywiście nierealne, samochody nie mogą sobie tak po prostu gdzieś zniknąć.
    • Gość: gosc Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwyceni .. IP: 149.226.255.* 08.01.09, 11:31

hehe mieszkam w stolicy Niemiec i drogi od czasu opadow sa biale
      przez trzy dni...
      nikt nigdy nie plakal na drogowcow, ludzie jezdza ostrozniej, maja
      opony zimowe.

tylko u nas sie placze i lamentuje, bo to nasza narodowa cecha i jak
      jeden placze to drugi raz dwa do niego dolacza i finalnie wszyscy
      niezadowoleni odpuszczaja sobie bo i tak jest do kitu..
      dlatego to miasto wyglada jak wyglada ... mniej marudzenia i wiecej
      wiary w siebie ludzie..
      duza w tym rola pismakow.. !
      • Gość: Loki Re: Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwycen IP: *.devs.futuro.pl 08.01.09, 14:43
        To żałuj, że mieszkasz w stolicy, bo, gdy ja mieszkałem w Bawarii, gdzie śnieg padał częściej niż w Berlinie i padało go więcej, to drogi były zawsze odśnieżone i tam zima nie zaskakiwała drogowców. Śnieg spadł wczoraj, dzisiaj już nie pada i pługi mogły przejechać, a zobacz co się dzieje na Kilińskiego chociażby. Breja śniegowa na ulicy do kolan. Urzędnicy mają to w nosie, bo ich szef też ma to w nosie i szykuje się na koljeną pielgrzymkę, albo już tam siedzi.
        • Gość: gm Re: Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwycen IP: 194.150.250.* 08.01.09, 15:14
          Bo pługi tylko dociazaja przód samochodu a śnieg wytapia sie sola.A że
          temperetura niska to za bardzo nie chce sie topić. Moze jeżdża na akord a
          opuszczone lemiesze strasznie przeszkadzaja.
    • Gość: MK Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwyceni .. IP: *.mnc.pl 08.01.09, 18:32
      PŁUG-awa Zima

Na stałe do kalendarium Łodzi możemy zacząć wpisywać stwierdzenie, że ‘Zima
      zaskoczyła drogowców’. Jest to niemal pewne zupełnie jak emisja przez TVP w
      czasie świąt Bożego Narodzenia filmu ‘Kevin sam w domu’. Kalendarzowa zima
      zaczynająca się teoretycznie 22 grudnia znów pojawiła się niespodziewanie
      zaskakując wszystkich ludzi w Polsce i Łodzi. Przecież to w obecnych czasach nie
      do pomyślenia żeby w styczniu mógł spać śnieg – zapewne stąd to zaskoczenie.
      Przecież dla władz miasta śnieg przecież nie pada. Jest pewne, że jeden z
      zimowych miesięcy będzie fatalnym zaskoczeniem dla służb miejskich.
      Wczoraj miasto zamieniło się w ciągu kilku godzin w piękną białą, przysypaną
      śniegiem Łódź, wbrew przekonaniom, że przecież nie może w styczniu padać.
      Wydawać by się mogło, że skoro pada śnieg a do kasy miasta wpływają pieniądze
      podatników uda się nam spokojnie przez miasto przejechać.
      Wprost przeciwnie – wśród kierowców tak naprawdę nie ma już zaskoczenia, że
      jeśli spadnie śnieg drogi będą nie przejezdne. I nie mówimy tutaj o jakichś
      bocznych drogach ale o tych głównych, na których w wielogodzinnych korkach
      wracali wczoraj mieszkańcy miasta.
      W sumie to przecież nie mamy się o co martwić bo pługowa parada Szanownego
      Prezydenta Miasta Łodzi, która kosztowała około 200 000 PLN (oczywiście też z
      kasy mieszkającego tutaj Kowalskiego) wypadła nadzwyczaj udanie.
      Miałem nieszczęście jechać wczoraj około 17:00 ulicami miasta odwiedzając po
      kolei Retkinię, Złotno, Teofilów i Śródmieście. Widziałem!!! Widziałem jeden
      pług!!!!!!!!!
      W czasie około 3 godzinnej jazdy był ten jeden!!! A gdzie pozostałe?? Cisną się
      na usta jedynie słowa nie nadające się do publikacji.
      Prasa oczywiście temat poruszyła dzisiaj, że zaskoczenie itp. Zarząd Dróg
      komentuje, że owszem wszystko było jak najlepiej i miasto było odśnieżane.
      A ja się zapytam gdzie!!! Do tej pory na uliach jest breja i warunki do jazdy są
      fatalne. Wychodząc dzisiaj rano na Piotrkowską przy Centralu można było obejrzeć
      na ulicach zwały śniegu, którego pługosolarki pozbyły się przecież wczoraj.
      Pytanie czy w ogóle ktoś widział pługosolarkę, pługopiaskarkę czy jakąkolwiek
      inną służbę dzisiaj?
      Ja niestety nie.
      Dlaczego jeżeli spółka mająca za zadanie nie spełnia go ma prawo do dalszego
      kontynuowania swojej działalności? W biznesie takie praktyki nie mają miejsca bo
      ktoś kto nie wywiązuje się ze swoich obowiązków traci zlecenia. A czy ja
      pracując i nie wykonując tego do czego zobowiązałem się w umowie zatrzymam
      posadę? Chyba nie.
      Każdego roku pojawia się ten sam absurd i ta sama sytuacja w mieście, z którą
      niestety nie może poradzić sobie nikt. Może przydałoby się tę sytuację
      przedstawić wielkim konsultantom z McKinseya jako jeden z problemów – myślę, że
      dodatkowe 1,5 mln PLN z kasy miejskiej mogłoby pomóc konsultantom w znalezieniu
      rozwiązania.

• Gość: literka_m Re: Przyszła zima: zaskoczeni kierowcy, zachwycen IP: *.sttb.pl 08.01.09, 22:23
        > Miałem nieszczęście jechać wczoraj około 17:00 ulicami miasta
        odwiedzając po
        > kolei Retkinię, Złotno, Teofilów i Śródmieście. Widziałem!!!
        Widziałem jeden
        > pług!!!!!!!!!

no i prawidłowo. wczoraj wieczorem padał snieg. tak dlugo jak pada
        snieg, zaden plug nie powinien wyjezdzac na ulice bo jest to bez
        sensu. tak odsnieza sie ulice w Austrii czy Niemczech. Pługi
        wyjezdzaja dopiero gdy PRZESTANIE PADAĆ. !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka