Dodaj do ulubionych

Najlepsze przedszkole w Pabianicach

27.02.09, 12:44
Witam Was,
niedlugo przeprowadzamy sie pod Pabianice i chcemy poslac corke do
przedszkola od wrzesnia. Ktore przedszkole wybrac, dodam ze corka
nie bedzie miala pelnych 3 lat we wrzesniu (jest ze stycznia 2007).
Gdzie sa mile male grupy najmlodszych, w miare duzo opiekunek?
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • 77madzik Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 09.03.09, 12:56
      Małe grupy to masz tylko w przedszkolu prywatnym na ul. Moniuszki
      (Czarodizejska Akademia)Jest tam takze specjalna grupa dla 2,5
      letnich dizeci (jest jeszcze mniejsza)

Pozostałe przedszkola sa satandardowo -jak ustawa przewiduje 20-26
      dzieci. Gdzie bedziesz mieszkać?
      • kpopialo Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 10.03.09, 12:14
        Mieszkac bedziemy w Kudrowicach k/Piatkowisk. Zlozylismy podania do
        4 przedszkoli normalnych, to na moniuszki jest zawsze w odwodzie.
        Dzieki:)
        • pam33 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 20.03.09, 19:19
          nie wiem, co oznacza wyrażenie "w odwodzie", jednak zdaje się, że do
          przedszkola niepublicznego wcale nie jest tak łatwo się dostać. mój
          synek jest na liście rezerwowej, a jest ona baaardzo długa... jednak
          oczekiwanie jest tego warte. byłam, widziałam, jestem pod ogromnym
          wrażeniem.
          • kpopialo Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 26.03.09, 09:05
            hej,
            piszesz o przedszkolu na Moniuszki? Nie sadzilam ze sa tam problemy
            z przyjeciem? Wlasnie tam jestescie na liscie oczekujacych, czy
            gdzie indziej?
            • pam33 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 28.03.09, 20:31
              tak, przedszkole na Moniuszki jest, o ile wiem, jedynym prywatnym...
              wybierzcie się tam z dzieckiem- sami zobaczycie. mój synuś jest 9 na
              liście. koleżanka dowiadywała się, chciałyśmy obie posłać tam
              dzieci, lista do grupy maluchów wydłużyła się dwukrotnie. prawdę
              powiedziawszy nie dziwię się- przedszkole ma naprawdę dobry program.
              • kpopialo Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 01.04.09, 14:47
                A ile kosztuje tam miesiac pobytu? Zapewniaja wyzywienie?
                Dzieki
              • mpserducho Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 03.07.09, 19:37
                PRZEDSZKOLE NIEPUBLICZNE "CZARODZIEJSKA AKADEMIA" w PABIANICACH - największy
                brak profesjonalizmu jaki kiedykolwiek widziałam. Tam liczą się dzieci
                najbogatszych rodziców - pozostałe są niczym dla personelu. Nauczycielki w
                większości nie są wykształcone (można sprawdzić!) a nie wspomnę o właścicielce -
                jest bardzo miła - nie przeczę - ale tylko na początku "dla oka". O posiłkach
                już nie chcę wspominać ....
                • miki.1980 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 04.07.09, 00:01
                  Nie mogę się zgodzić z poniższą opinią o Niepublicznym Pzredszkolu w
                  Pabianicach!!! drugi rok posyłam mojego synka do tego przedszkola i
                  jestem bardzo zadowolona i moje dziecko też. Jak tylko wstaje
                  każdego ranka nie może się on doczekać kiedy będzie w przedszkolu- i
                  to mnie cieszy. Panie nauczycielki są bardzo miłe i codziennie
                  uśmiechnięte a dzieciaki je uwielbiają. A jeśli chodzi o jedzenie to
                  jeszcze nigdy nie usłyszałam od mojego dziecka wychodzącego z
                  przedszkola,że jest głodne, a nawet prosi o dokładki posiłków.
                  Wszystkim polecam to przedszkole bo jest naprawdę na bardzo dobrym
                  poziomie.
                  • annandale Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 07.07.09, 15:20
                    Nie sugeruj się negatywnymi opiniami.Ja taki wywiad robiłam kiedy
                    planowałam posłanie dziecka na dodatkowe lekcje z
                    j.angielskiego.Moją 6-letnią córeczkę posłałam za namową innych
                    mam,które mają już starsze dzieci,do prywatnej szkoły j.angielskiego
                    Friendly English na ul Broniewskiego.Córka zdała teraz do 3 klasy i
                    pięknie mówi w tym języku.Starsza córka też tam chodziła i w tym
                    roku dostała się do angielskojęzycznego gimnazjum w łodzi.W małych
                    prywatnych placówkach jest mniej dzieci i nauczycielki mogą więcej
                    czasu poświęcić wychowankom.
                    Ja też słyszałam,że to przedszkole jest bardzo dobre-moje córki
                    chodziły do przedszkola na ul Żytniej.
                    • mpserducho Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 17.07.09, 15:38
                      przedszkole na Żytniej jest super- mimo, że jest duże
                      • kpopialo Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 22.07.09, 14:47
                        Dzieki za opinie - ktore jeszcze publiczne oprocz zytniej jest
                        dobre? W tym roku nie dostalismy sie do zadnego, wiec w przyszlym
                        bedziemy probowac...
                        dzieki
              • marecki142 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 22.10.12, 22:27
                Obecnie najlepsze przedszkole wg mnie jest na ul. Garncarskiej 24:

www.teczowydomek.com/index.html
      • femibu Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 01.08.10, 22:48
        Czy ktoś już szłyszał o nowym dwujęzycznym przedszkolu w pabianicach?
        podobno rewelacyjny program, zapisy juz od września. dostałam ulotkę
        do skrzynki pocztowej. Przedszkole nazywa sie little krasnoludki.
        czytałam coś na jakimś forum.
        • pmt.1 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 08.09.10, 15:07
          Zaprowadziłam tam swoje dziecię i muszę powiedzieć, że byłam zachwycona. Mimo, że nie ma jeszce wiele dzieci zajęcia prowadzone w języku angielskim, przesympatyczna atmosfera i kompetentne Panie. Wnętrze nowiutkie , czyściutkie. Panie zajmują się dziećmi a nie puszczają wiecznie bajek (jak to miało miejsce w przedszkolu miejskim). Moje dziecko wracało z przedszkola miejskiego jak osowiałe (znał na pamięć całe fragmenty bajek...)...coś okropnego. Teraz jest wesoły i dużo mówi.. Zdaje relacje z zajęć, przynosi różne "dzieła" wykonane własnoręcznie. Napewno tutaj zagościmy do końca. Polecam
    • cykada22 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 31.07.09, 09:31
      polecam również przedszkole "Misia Uszataka"na Żytniej.Super.Moje
      dziecka bardzo zadowolone
      • lola.mu Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 11.01.10, 08:16
        Cieszę się, że przypadkiem zajrzałam na to forum gdyż ja również
        chciałabym się wypowiedzieć na temat prywatnego przedszkola w
        Pabianicach a bardziej o włąścicielce tej placówki. Mam znajomą,
        która swego czasu pracowała w tym przedszkolu i bardzo źle wspomina
        tamtą pracę. Właścicielka jest bardzo nie miłą a wręcz fałszywą,
        dwulicową i mściwą osobą, która bardzo źle traktuje swoich
        pracowników. Jest bardzo chciwa na pieniądze (nawet pezedszkole
        funkcjonuje przez całe wakacje) co dla mnie jest to absurd gdyż
        normalnie dzieciom należy się trochę przerwy... a dziewczyny które
        zachodzą w ciązę i idą na zwolnienie (co jest oczywiste i mają do
        tego prawo) są przeklinane i po macierzyńskim od razu dostają
        wymówienie z pracy. Dla mnie ta osoba ma nie równo poukładane w
        głowie i dziwie się, że prowadzi taką placówkę jaką jest
        przedszkole! jeszcze trochę a nikt tam nie będzie chciał pracować!
        • kpopialo Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 29.01.10, 14:10
          I tak zamierzam tam zapisac corke, bo szczerze mowiac alternatywy
          nie ma. JEsli znowu nie dostanie sie do zadnego publicznego
          przedszkola, to jaka jest alternatywa? Siedzec w domu z nia nie
          zamierzam...
          Co do tego, ze placowka jest otwarta w wakacje - wszystkie prywatne
          przedszkola z ktorymi mialam kontakt sa otwarte w wakacje i nie
          wyobrazam sobie zeby moglo byc inaczej!! Wiadomo ze nie jest to
          budzetowka, wiec niby dlaczego pracownicy maja miec cale wakacje
          wolne? Poza tym co mialabym z dzieckiem zrobic przez te 2 miesiace?
          2 tyg urlp, a pozostale 1,5 mca do dziadkow? A jesli pracuja?
          Moze i wlascicielka jest taka jak piszesz, ale niewiele mnie to
          interesuje szczerze mowiac, nie zamierzam sie u niej zatrudniac. A
          zapisujac tam swoje dziecko podpisuje umowe i wiem co ma byc
          zagwarantowane a co nie...
          • prawdziwy_marwi Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 03.02.10, 22:57
            A ja mam takie wrażenie, że te nagatywne opinie pisze pracownica
            tego przedszkola.
            Ja osobiście sobie nie wyobrażam przedszkol, które jest zamknięte w
            wakacje, czy też w dni przed świętami. Czy państwowe czy tez
            prywatne musi być czynne. Jeżeli właścicielka jest złym pracodawcą,
            to zawsze mozna zmienić pracę. Życie zweryfikuje złe przedszola i
            złych wychowawców, szczególnie w prywatnych placówkach. Jeżeli jakiś
            rodzic płąci to wie czego ma oczekiwać. Chyba, że nie interesuje go
            to. Szkoda mi tylko wtedy dzieci takich rodziców...
            • gogus_go Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 08.02.10, 17:17
              Ja z żoną też wcześniej zdecydowaliśmy się na to aby nasza córeczka
              uczęszczała do tego prywatnego przedszkola, ale po ponad dwóch
              latach wypisaliśmy ją gdyź nie podobało nam się to że bez przerwy
              zmieniały się tam panie i panie nauczycielki-teraz juz wiem
              dlaczego... Uważam, że takie zmiany bardzo żle wpływają na dzieci.
              Nie powinno być tak żeby w ciągu jednego roku grupa dzieciaków miała
              co trochę nową panią nauczycielkę...
              • misia_333 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 17.04.10, 21:09
                Moje dziecko też chodzi do prywatnego przedszkola od września ale
                jak tylko zwolni się miejsce w państwowym przedszkolu to je
                przepiszę. Na początku byłam zachwycona tą placówką (jak tam pięknie
                i cudownie...), ale jak zauważyłam że moje dziecko od września
                nauczyło się jedynie dwóch piosenek a o wierszykach już nic nie
                wspomnę-zmieniłam zdanie na temat tej placówki. Ponadto dzieci nie
                biorą wcale udziału w jakicholwiek konkursach. Co jeszcze...
                dowiedziałam się że moja dobra znajoma została zwolniona z pracy w
                ciąży-wręcz wyrzucona przez właścicielkę na bruk. Teraz toczy się
                sprawa w sądzie przeciwko tej kobiecie. Dlatego nie mam już zaufania
                do tego przedszkola i do właśicielki. Ja również uważam że taka
                osoba nie powinna prowadzić takiej pracówki, gdyż nie ma szacunku do
                ludzi!
                • anitkashe Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 19.04.10, 23:42
                  bosze... tylko dwie piosenki od września??? rozumiem, że przez to
                  dziecko nie bryluje na rodzinnych imprezach?? proponuję już teraz
                  zacząć się rozglądać, które szkoły premiują wkuwanie na pamięć, bo
                  nie daj Boże można trafić na taką, w której zbiera się "piątki" za
                  myślenie. Ja jestem z przedszkola zadowolona, bo w bezpośredniej
                  (nawet codziennej) rozmowie z personelem można dowiedzieć się dużo o
                  dziecku. Te obserwacje osób "z zewnątrz" są bardzo ważne.Dla mnie
                  wyznacznikiem tego czy przedszkole jest dobre, nie jest ilość
                  wierszyków, piosenek, konkursów tylko to czy buźki małych są
                  zadowolone. Jeżeli odbieram małe szczęśliwe i radosne jestem
                  zadowolona. za żadną cenę nie posłałabym dzieci w miejsce, które ich
                  nie cieszy. I dlatego wkurzają mnie ludzie, którzy "nie chcą ale
                  muszą" i swoje niezadowolenie demonstrują wylewając żale. Nie podoba
                  się to zabieram zabawki do innej piaskownicy, lub jeżeli nie mogę tak
                  zrobić to rozmawiam z osobą odpowiedzialną co mi się nie podoba i
                  dlaczego i czy można coś zmienić.
                  a swoją droga uwagi na temat przedszkola można przekazać w anonimowej
                  ankiecie w przedszkolu.
                  a z innej beczki - to smutne posyłać dziecko do instytucji, której
                  się nie lubi, ja bym raczej zrezygnowała- dla dobra dziecka. Sama tak
                  robię. Nie podoba mi się to zmykam. To co dla jednych jest super, dla
                  innych jest beznadziejne. Nigdy sie nikogo w 100% nie zadowoli, a
                  internet kocha sfrustrowanych i niezadowolonych ludzi.
                  • kpopialo Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 20.04.10, 09:54
                    Zapisalam tam Mloda od wrzesnia, jednak jesli sie dostaniemy do
                    publicznego posle ja do publicznego (kasa). W grupie 3latkow
                    (rocznik 2007) nie ma juz miejsc. Gdyby ktos chcial wskoczyc na
                    nasze miejsce prosze o maila, dogadamy sie (zrezygnuje tylko jesli
                    dostane sie do publicznego).
    • patysia-2 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 01.05.10, 14:52
      Też myślę, że te dwie złe opinie to dwie byłe pracownice
      przedszkola. Jak ktoś się nie nadaje do takiej pracy to powinien
      zmienić na inną. Wiem o nich, bo ja często rozmawiam z personelem,
      zresztą strasznie fajnym. Wiem otej pani, która się sądzi. Ale taki
      numer jaki zrobiła koleżankom z pracy nie przystoi osobie myślącej-
      w sumie świństwo totalne. Ja bym ją dyscyplinarnie a nie tak
      spokojnie jak właścicielka, no to ma za swoje- jest sądzona.
      Ludzie, macie wątpliwości - pytajcie w przedszkolu, po co plotki?
      Moje dziecie jest szczęśliwe i my z mężem też. A piosenek zna od
      liku, może twoje dziecko nie chodzi właśnie do tego przedszkola?
      Wejdź na ich stronę - zobacz ile dyplomów. A nie we wszystkich
      konkursach się wygrywa- nie zawsze jest dyplom. Co ty człowieku
      opowiadasz? Może nie interesujesz się swoim dzieckiem zbytnio ani
      tym co robi?
      Zgadzam się ze internet jest dla sfrustrowanych, bojących się
      rozmawiać "na żywo". Tu najlepiej się wypowiedzieć, obrażać,
      wymyślać niestworzone historie.
      A jak kogoś nie stać na to przedszkole, to ma alternatywę -
      państwowe. Ja nie jestem multimilionerem, ale zrobę wszystko żeby
      moj synuś skończył to prywatne. i już. pozdrawiam frustratów
    • marecki142 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 22.10.12, 22:23
      Witam,
      polecam:
      www.teczowydomek.com/aktualnosci.html
      • 3jack_36 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 19.02.13, 15:15
        Polecam w Pabianicach przedszkole littlekrasnoludki, które jest genialne: małe przedszkole, małe grupy i co najważniejsze codzienne zajęcia prowadzone są w większości w języku angielskim. Mój synuś tam chodzi i jestem w szoku kiedy w domu mówi do mnie po angielsku podczas zabawy a nawet przy stole kiedy jemy razem posiłki. Zapisując go do tego przedszkola nie byłem przekonany czy to dobra decyzja gdyż nie wierzyłem, że dzieci w tym wieku mogą tak szybko załapać angielski. Teraz wiem, iż warto uczyć dzieci angielskiego od najmłodszych lat co zaowocuje w jego dalszej nauce. Jeszcze raz polecam bo warto. Przedszkole jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie nauczania.
    • pusia20 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 24.10.13, 14:47
      Jestem po rozmowie z właścicielką (Czarodizejska Akademia) z byłej Moniuszki a teraz dąbrowskiego. Miałam tam zapisać moje dziecko ale dowiedziałam się od kilku osób że panie które tam prowadzą zajęcia są bardzo oschłe dla dzieci chciałam o tym poinformować właścicielkę która z uśmiechem na ustach stwierdziła że ma monitoring i może mi pokazać nagrania ale jak zobaczyć oschłość na nagraniach? One ich nie biją one ich nie lubią, mają w poszanowaniu itp. Ciekawe jak pani właścicielka wytłumaczyła by mi z nagrania dlaczego dzieci potrafią siedzieć po kontach kilka godzin zapłakane a w tym czasie panienka sobie siedzi i robi program bo cytuje ona musi teraz przeczytać książkę z drugiej strony jak jej nie przeszkadzały płaczące dzieci w czasie czytania. Rozmowa zakończona była stwierdzeniem że nie ma zamiaru nic z tym zrobić bo nie. Prywatne czy Państwowe bez różnicy nie ma miejsc i robią co chcą.
    • mamunia_na102 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 26.10.13, 20:31
      Mój synek chodzi już drugi rok do przedszkola Little Krasnoludki na Partyzanckiej i podpisuję się pod opinią 3jack_36. Też miałam wątpliwości czy mówienie na co dzień po angielsku, kiedy jeszcze dziecko przecież polskim nie całkiem operuje :) nie namiesza mu za bardzo. Ale nic bardziej mylnego -mój synek świetnie łapie angielskie słówka, liczy do dwunastu w dwóch językach i absolutnie nic mu się nie "miesza". W domu często mówi wiele angielskich słów sam z siebie, bardzo ładnie złapał "melodię" tego języka. Teraz widzę, że nauka języka jako operowanie nim na co dzień, a nie tylko na godzinnej lekcji w jakiejś szkole, ma sens. A i sama opieka w przedszkolu bez zarzutu. POLECAM.
      • elciaaa12 Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach 11.11.13, 18:09
        Chciałabym również wyrazić opinię o przedszkolu Littlekrasnolutki gdyż dla mnie to przedszkole jest super. Przypadkiem tam trafiłam zapisując się na kurs języka angielskiego który prowadzony jest również w tej samej placówce co przedszkole przez Szkołę Języków Obcych Talk2me i co mnie zaskoczyło to to że w momencie gdy przychodzę na zajęcia dzieciaki witają i żegnają mnie w języku angielskim. Panie faktycznie non stop mówią do dzieciaczków po angielsku a one rozumieją wszystko i bez problemu odpowiadają jej również po angielsku. Szkoda że nie ma w tej placówce zerówki bo od razu zapisałabym tu swojego synka który od września uczęszcza już do zerówki do innego przedszkola. Gdybym sama nie zobaczyła na własne oczy jak prowadzona są zajęcia w tym przedszkolu to bym nie uwierzyła... polecam wszystkim znajomym to przedszkole. Jest naprawdę fantastyczne. Panie super. Polecam także Szkołę językową Talk2me, pozdrawiam :)
    • inbar Czarodziejska. 26.02.14, 11:34
      Moja córka od roku chodzi do przedszkola Carodziejska Akademia na Grota-ROweckiego. Jesteśmy bardzo zadowolone! Bardzo ciekawe zajęcia, różnorodne, wyjścia do kina, teatru, zajęcia plastyczne, a panie przemiłe.
    • 7mummy Little krasnoludki 03.03.14, 12:12
      Z przykroscia musze wystawic negatywna opinie dla punktu przedszkolnego Little Krasnoludki.
      Przedszkole zostalo zamkniete przez sanepid z racji zle zbudowanego pieca gazowego. Dzieci byly zagrozone ulatniajacym sie gazem. Bez zgody sanepidu zostalo ono ponownie otworzone.
      Sama wlascicielka stara sie byc mila i mowic super po angielsku ale niestety popelnia bledy i dzieci je pozniej powielaja.
      Trudno nazwac to nawet przedszkolem gdyz nie ma ono praw przedszkolnych a jedynie punktu przedszkolnego.
      Takze jezeli chcecie drodzy Panstwo aby wasze dzieci byly powierzone w rece odpowiednich pedagogow, omijajcie krasnoludki. Ja na szczescie w pore sie ocknelam i zapisalam dziecko do innego rowniez prywatnego przedszkola - ktore NAPRAWDE jest prawdziwym przedszkolem.
      • zaba-zielona Re: Little krasnoludki 25.04.14, 20:26
        Ale pierdoły. Widać Że piszesz bzdety. Nie słuchajcie 7mummy. Moja córeczka chodzi do Little krasnoludki od ponad roku, jesteśmy zachwyceni, gdy na dobranoc słyszymy "see you tomorrow" a na wakacjach córeczka sama prosi kelnera "water please". Przedszkole jest fantastyczne. Pani Beata jest pedagogiem z życia wziętym nie sadzę żebym z dyrektorką jakiejkolwiek innej placówki mogła mieć taki kontakt - jakąkolwiek mam sprawę - dzwonie na jej prywatny numer i wszystko jest załatwione. Posiłki pyszne, córcia doczekać sie ich nie może. Była już na tylu wycieczkach, tyle rysunków, prac które zrobiła, podzielam opinie ze tu nie ma puszczanych bajek, tutaj ciągle dzieci cos robią, raz przyszłam po nią a tu mini disco do piosenki Boysów po angielsku , i dzieci tańczyły i śpiewały "you are so crazy...". Szok. Każdego dnia odbieram wesołe dziecko, które uczy mnie różnych nowych piosenek po angielsku. I poprawia innych, ze na kota nie mówi sie "kat" tylko "keet". Oby to przedszkole trwało jak najdłużej, i oby Pani Beatce starczyło sił aby walczyć z takimi oszczerstwami jak to co napisała ta pseudo-mama. Zapisujcie tam swoje dzieci , ja ręcze za to przedszkole po ponad roku doświadczenia. Pozdrawiam! Mama z Ksawerowa
        • mamunia_na102 Re: Little krasnoludki 01.05.14, 20:30
          To co pisze 7mummy, to ewidentnie efekt chorej sytuacji w Pabianicach, kiedy to konkurencyjne prywatne przedszkola zamiast wypracowywać sobie renomę własną, efektywną i pozytywną pracą z dziećmi, rozsiewają perfidne oszczerstwa o innych placówkach. 7mummy to dla mnie właśnie "najlepszy" przykład takiego wyrachowania i perfidii.
          Wszystkich Krasnoludków pozdrawiam :).
          Ps. moje dziecko też już poprawia innych, którzy źle wymawiają znane mu angielskie słówka :)
    • ws88 moje doświaczenia 28.07.15, 12:35
      Witajcie mamusie ! Mój synek chodził do przedszkola Czarodziejska Akademia i jestem bardzo zadowolona ! Panie niezwykle troskliwe, profesjonalne a samo przedszkole świetnie wyposażone. Jestem bardzo zadowolona i zawsze będę polecać to przedszkole !
    • Gość: Piętnujmy bylejako Re: Najlepsze przedszkole w Pabianicach IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.18, 17:43
      Tylko nie CZARODZIEJSKA /ZŁODZIEJSKA/ AKADEMIA, brak w pełni wykształconej, profesjonalnej kadry pedagogicznej /proszę spojrzeć na stronę/. Większość zajęć prowadzonych niezgodnie z metodyką wychowania przedszkolnego. Na ścianach fototapety i od początku powstania placówki, niewymieniane wykładziny dywanowe, sprzyjające roztoczom i wszelkiego rodzaju zarazkom. Organizacja dnia, która zmusza, aby rodzic pomimo swojej niechęci, wysyłał dzieci na różnego rodzaju wycieczki, bo przecież "nie będę zatrudniać dodatkowego nauczyciela, któremu muszę zapłacić, dlatego albo dziecko bierze udział w wyciecze lub proszę zabrać je do domu" - cytuję dyrektora placówki, który ma bardzo krótką pamięć, do tego typu (swoich) wypowiedzi. Bilety na przejazdy komunikacją miejską zbierają, ale i tak wszędzie chodzą pieszo - nawet na Zamkową w okolice 3 Koron. Super plac zabaw, tylko dzieci z przedszkola na niego nie chodzą, bo mogą zniszczyć... Z reguły w okresie wiosenno - letnim, dzieci umęczone słońcem (bo w godzinach 10-12) spacerują po 2 godziny po najbliższej okolicy, co by panie "nauczycielki" nie musiały organizować zajęć, a pani dyrektor było cicho w przedszkolu :(. Ogólnie placówka dla osób z kasą (dużą), bo tylko wtedy personel się z tobą liczy i z szacunkiem, indywidualnie traktuje twoje dziecko :( które nawet chore i z zielonym gilem jest przyjmowane, bez względu na swój stan. AAA i jeszcze jedno: posiłki: super pomysły, aby na obiad dawać dzieciom pizzę, zaś podwieczorki to przede wszystkim kawałek jabłuszka, banana. Żadnej kanapki, czy słodkiej bułki nie uświadczysz (tudzież buła pokrojona na 4).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka