Dodaj do ulubionych

Znowu Anitka

30.11.03, 10:11
Podobno Pani Poseł Anitka zgłosiła poprawkę o grach liczbowych.
Kolejny raz "używana" jest do niecnych celów.
Obserwuj wątek
    • lennon1 Re: Znowu Anitka 30.11.03, 21:53
      Ppniewaz do boju ruszył z kłamstwami żle wychowany min. Wagner zacytuję
      stenogram z komisji.
      Całośc pod adresem:
      orka.sejm.gov.pl/Biuletyn.nsf/0/7EEE593C2B5E8F08C1256CF000500E30?OpenDocument
      Pan minister zapomniał to usunać z internetu.

Podsekretarz stanu w MF Robert Kwaśniak : Rząd jest za przyjęciem poprawki pani
      posłanki Anity Błochowiak. Dokonaliśmy szczegółowej analizy poprawki, zwłaszcza
      pod kątem skutków finansowych i rezultatów, które powinniśmy osiągnąć ryczałtem
      dla automatów niskohazardowych. Uważamy, że tego rodzaju konstrukcja, aby
      stawkę podatku od gier obniżyć, po czym stopniowo ją podwyższać, jest
      korzystna. Pozwoli to nam na szersze zalegalizowanie szarej strefy, którą
      oceniamy na około 30-40 tysięcy automatów w skali kraju. Szacunki są bardzo
      trudne, ale podane liczby wydają się chyba zbliżone do rzeczywistych.

Poseł Zbigniew Chlebowski /PO/ : Przyznam, że jestem zdumiony wypowiedzią pana
      ministra. Argumentacja do poprawki, w której proponowaliśmy przywrócenie
      progresywnego systemu opodatkowania salonów i kasyn, była odmienna. Zdumiewa
      fakt, że stanowisko to tak diametralnie się zmieniło. Przypomnę, że podczas
      pierwszego czytania rządowego projektu ustawy w podkomisji nadzwyczajnej pan
      minister Jacek Uczkiewicz bronił propozycji rządowej. Proponowana była wtedy
      stawka 200 euro od automatu. Rząd bronił także podatku od gier w formie
      zryczałtowanej, przedstawiając dokładne wyliczenia, ile na automacie można
      wygrać, jaka jest jego rentowność i uzyskiwane zyski. Nie było w ogóle wtedy
      mowy o zmniejszeniu ryczałtu nawet do 100 euro. Dzisiaj popierając poprawkę
      pani posłanki rząd jest za tym, aby od jednego automatu płacić 50 euro, czyli
      około 200 zł. Przyznam szczerze, że jest to jeden wielki skandal. Przytoczę
      argumenty, które podawałem wcześniej uzasadniając swoją poprawkę. Pan minister
      ma rację. Przy tych kłopotach całej gospodarki i osłabieniu zamożności Polaków,
      przerzucą się oni na automaty o niskich wygranych. Jeżeli te automaty
      opodatkujemy tak niskim ryczałtem, będą mogły znaleźć się wszędzie, na każdej
      stacji benzynowej, stacji kolejowej, w każdym barze, dyskotece, a nawet w
      sklepie z warzywami. Przypomnę, że wcześniej Komisja odrzuciła poprawkę pana
      posła Roberta Luśni, który próbował zaostrzyć sposób i zasadę lokalizacji i
      ustawienia automatów do gier. Proszę wobec tego odpowiedzieć na pytanie,
      dlaczego tak diametralnie uległo zmianie stanowisko rządu w stosunku do mojej
      propozycji zawartej w poprawce nr 22.

• Gość: Ingo Re: Znowu Anitka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 10:47
      Biedna ona jakaś. Biednemu wiatr zawsze w oczy.
      • Gość: niuniek Re: Znowu Anitka IP: *.localdomain / *.swiebodzice.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 18:32
        Jaka ona biedna. Niezła LASKA.
        www.zlotemysli.pl/?id_c=3614
    • boczek2001 Brednie 01.12.03, 11:07
      Gwoli ścisłości - to nie pos. Błochowiak zgłosiła poprawkę o której ty piszesz.
      Owszem padła propozycja 50 euro zamiast 200, ale to nie ona ją zgłosiła.
      Wklejasz stenogram a nawet go nei przeczytałes...

Błochowiak zaproponowała żeby nie zmniejszać jej ostatecznei do 50 lecz
      zastosować stawkę progresywną, co oznaczac będzie ze opłata z roku na rok
      zwiększać sie bedzie o 25 euro.

POczytaj misiu lepiej prasę, zamiast klepać farmozony...
      • lennon1 Re: Brednie 01.12.03, 11:29
        To co przytoczyłem to jest dowód na to, że poseł Chlebowski tego nie zgłosił, a
        wręcz był oburzony na tą propozycje. Tak bronił Anitki min. Wagner. Przy okazji
        jest, że Anitka zgłosiła projekt stawki progresywnej. Kto zgłosił stawkę 50
        Euro tego nie wiem.
        Nie mniej Anitka była w to zaangażowana, żeby jednak zostało w pierwszym roku
        50.
        • boczek2001 Re: Brednie 01.12.03, 12:10
          lennon1 napisał:

> To co przytoczyłem to jest dowód na to, że poseł Chlebowski tego nie zgłosił,
          a wręcz był oburzony na tą propozycje. Tak bronił Anitki min. Wagner.

Wierzę że to nei Chlebowski. Ja o nim nie wspominałem. Ty zresztą też nie.
          Próbowałes jedynie szkalować nazwisko Błochowiak. Teraz coś pitolisz o
          Chlebowskim. Wiedz więc, że obrona ANity przez Wagnera podobnie jak i przez
          Nałecza jest zasadna. NAłęcz mówi że nie Chlebowski ani nei Błochowiak zgłosiła
          stawkę 50 euro.

>Przy okazji jest, że Anitka zgłosiła projekt stawki progresywnej. Kto zgłosił
          stawkę 50 Euro tego nie wiem.

- Ano własnie... a gadasz że Błochowiak. Próbujesz być dobrym kombinatorem, nie
          ma to jak odpowiednio skręcona informacja... tak włąśnie robią niektórzy
          dziennikarze...ech.........

> Nie mniej Anitka była w to zaangażowana, żeby jednak zostało w pierwszym roku
          > 50.

- bo widać było że przegłosują 50 euro definitywnie na wszystkie lata
          • lennon1 Re: Brednie 01.12.03, 12:33
            boczek2001 napisał:

> lennon1 napisał:
            >
            > > To co przytoczyłem to jest dowód na to, że poseł Chlebowski tego nie zgłos
            > ił,
            > a wręcz był oburzony na tą propozycje. Tak bronił Anitki min. Wagner.
            >
            > Wierzę że to nei Chlebowski. Ja o nim nie wspominałem. Ty zresztą też nie.

Jak to nie - przeczytaj uważnie cytat który zamieściłem

> Próbowałes jedynie szkalować nazwisko Błochowiak.

Gdzie i kiedy?

>Teraz coś pitolisz o Chlebowskim.

Nie teraz tylko zacytowałem i Anitkę i Chlebowskiego. Bardzo lubię jak ktoś tak
            argumentuje - pitolisz.

>Wiedz więc, że obrona ANity przez Wagnera podobnie jak i przez
            > Nałecza jest zasadna. NAłęcz mówi że nie Chlebowski ani nei Błochowiak
            zgłosiła
            >
            > stawkę 50 euro.

Nałecz tak mówił ale nie Wagner.

>
            > >Przy okazji jest, że Anitka zgłosiła projekt stawki progresywnej. Kto zgłos
            > ił
            > stawkę 50 Euro tego nie wiem.
            >
            > - Ano własnie... a gadasz że Błochowiak. Próbujesz być dobrym kombinatorem,

Bo niestety była w tą ustawę zaangażowana - dlaczego?

nie
            >
            > ma to jak odpowiednio skręcona informacja... tak włąśnie robią niektórzy
            > dziennikarze...ech.........
            >
            > > Nie mniej Anitka była w to zaangażowana, żeby jednak zostało w pierwszym r
            > oku
            > > 50.
            >
            >
            > - bo widać było że przegłosują 50 euro definitywnie na wszystkie lata
            >

albo bali się, że będzie za duży szum i nie przejdzie.
            • boczek2001 Re: Brednie 01.12.03, 16:02
              lennon1 napisał:

> Jak to nie - przeczytaj uważnie cytat który zamieściłem

- ale w jakim kontekscie?! wyartukułowane jest w wątku nazwisko AB, a o
              Chlebowskim jedynie wspominasz...

> > Próbowałes jedynie szkalować nazwisko Błochowiak.
              >
              > Gdzie i kiedy?

- a jak rozumieć twoje skrajnie prawicowe zapędy?? Jestes monotematyczny bez
              zrnajomosci faktów.

> >Teraz coś pitolisz o Chlebowskim.
              >
              > Nie teraz tylko zacytowałem i Anitkę i Chlebowskiego. Bardzo lubię jak ktoś
              tak argumentuje - pitolisz.

- hahaha trudno nazwać inaczej twoje insynuacje

> > >Przy okazji jest, że Anitka zgłosiła projekt stawki progresywnej. Kto
              > zgłos
              > > ił
              > > stawkę 50 Euro tego nie wiem.
              > >
              > > - Ano własnie... a gadasz że Błochowiak. Próbujesz być dobrym kombinatorem
              > ,
              >
              > Bo niestety była w tą ustawę zaangażowana - dlaczego?
              >
              - dlatego że byla posłem sprawozdawcą

> > > Nie mniej Anitka była w to zaangażowana, żeby jednak zostało w pierws
              > zym roku 50.
              > >
              > >
              > > - bo widać było że przegłosują 50 euro definitywnie na wszystkie lata
              > >
              >
              > albo bali się, że będzie za duży szum i nie przejdzie.

- no to jak w końcu? To Błochowiak zgłosiła ten wniosek czy moze ktoś inny...???
              • lennon1 Re: Brednie 01.12.03, 16:20
                za PAP:

Szef Kancelarii Premiera Marek Wagner wczoraj na konferencji prasowej
                oświadczył, że kontrowersyjne poprawki do ustawy o grach losowych złożył
                poseł PO Zbigniew Chlebowski.

Jako dowód, że Marek Wagner niesłusznie oskarżał Chlebowskiego, Jan Rokita
                przedstawił poprawki zgłoszone do komisji przez przez posła PO 25 września
                2002 roku. Wśród nich nie ma poprawki dotyczącej gier hazardowych.

Kolejny dowód przedstawiony przez Rokitę to poprawki zgłoszone przez Anitę
                Błochowiak Wśród nich znajduje się poprawka dotycząca propozycji obniżenia
                podatku od jednego automatu z 200 do 50 euro. Sejmowa legislatorka, na którą
                powoływał się lider PO, potwierdziła prawdziwość tych poprawek.

Prawdziwi sprawcy afery chcą ukryć swoje przestępstwa i oskarżyć niewinnego
                człowieka. To wyjątkowa nikczemność. Kłamstwo w żywe oczy - mówił Rokita.

Szef PO oczekuje przeprosin od ministra Wagnera, a także, by premier Leszek
                Miller zdymisjonował szefa swojej kancelarii. Jeżeli to się, nie stanie,
                Rokita zapowiedział złożenie doniesienia do prokuratury o popełnieniu
                przestępstwa.
                • boczek2001 Re: Brednie 01.12.03, 17:11
                  lennon1 napisał:

> za PAP:

> Kolejny dowód przedstawiony przez Rokitę to poprawki zgłoszone przez Anitę
                  > Błochowiak Wśród nich znajduje się poprawka dotycząca propozycji obniżenia
                  > podatku od jednego automatu z 200 do 50 euro. Sejmowa legislatorka, na którą
                  > powoływał się lider PO, potwierdziła prawdziwość tych poprawek.

Poseł Gruszka zaproponował 50 euro. Błochowiak stawkę 50 tylko w roku obecnym,
                  w następnych latach stawka ma rosnąć o 25 euro.

Tak wiec wnioskodawca nie była AB a poseł Gruszka.

To są fakty, dalsza polemikę uważam za zbyteczną.
                  • lennon1 Re: Brednie 01.12.03, 18:22
                    Myślę, że jeszcze o pozostałych faktach usłyszymy. Jesteś pod urokiem to masz
                    trochę inne spojrzenie - masz prawo jako zauroczony. Czy czytałeś artykuł o
                    urokliwej w Przekroju?
                    Na przyszłość używaj mniej dosadnych określeń bo inaczej trudno będzie mi z
                    Tobą dyskutować.
                    • boczek2001 Brednie II 02.12.03, 09:07
                      Czytałem Przekrój - w kolejnej gazecie robią przedruki z pabianickiego brukowca
                      i jak zwykle 70% artykułu to oszczerstwa bez pokrycia w faktach.

Wanda Wasilewska???? Kto do niej tak mówi w Pabianicach??!? Nie słyszałem...

Co do używania mniej dosadnych wypowiedzi - hmmmmmmmm......staram się jak
                      mogę...
                      • lennon1 Re: Brednie II 02.12.03, 09:42
                        Moim zdaniem ludzie chcący zrobić szybko karierę niejednokrotnie wplątywani są
                        w różne ciemne sprawki. Niestety Anitkę ciągnie do władzy ze wszystkimi tego
                        konsekwencjami.
                        Nie mogę nic powiedzieć o jej uczciwości. Słyszałem tylko jej kilka dziwnych
                        wypowiedzi.
                        • boczek2001 Re: Brednie II 02.12.03, 10:00
                          lennon1 napisał:

> Moim zdaniem ludzie chcący zrobić szybko karierę niejednokrotnie wplątywani

> w różne ciemne sprawki. Niestety Anitkę ciągnie do władzy ze wszystkimi tego
                          > konsekwencjami.
                          > Nie mogę nic powiedzieć o jej uczciwości. Słyszałem tylko jej kilka dziwnych
                          > wypowiedzi.

Mogą byc wplątywani, nawet bez ich wiedzy. Ludzie lubia załatwiać swoje
                          interesy wyręcząjąc sie kimś innym.

Wypowiedzi - pierwsze przesłuchanie to stres i w konsekwencji przejęzyczenie.
                          Śmieszą mnie niezmiernie ludzie którzy robią z tego tragedie i dowcip
                          narodowy. Kazdy moze popełnic lapsus językowy, to sie zdarza... Podchwyciły to
                          media - wrogie SLD i SLDowskim członkom Komisji i zaczęłla sie nagonka.
                          Byle jak, ale żeby przyłożyć.
                          Druga wypowiedz, fakt nei powinna miec miejsca, sama Błochowiak o tym wie.
                          Gdyby powiedizała geje zamiast pedały, sprawy by nie było...

Chociaz kazdy POlak tak mówi i pretnsji do siebie nie ma, jak ktos inny - to
                          afera...
                          Ale POlska to kraj obłudy - niestety...
                          • lennon1 Re: Brednie II 02.12.03, 10:18
                            Zacytuje Ci mój pierwszy wpis z którym tak walczyłeś. Czy nadal się z tym nie
                            zgadzasz.

>Podobno Pani Poseł Anitka zgłosiła poprawkę o grach liczbowych.
                            >Kolejny raz "używana" jest do niecnych celów.

Napisałem - podobno
                            I jak sam wiesz była ona autorką poprawki - dzisiaj na pewno progresywnej od 50
                            do 125. Przypomnę, że pierwsza propozycja rządu to 200.

Napisałem - używana
                            Bo uważam, że jest tylko narzędziem w rękach .........
                            • boczek2001 Re: Brednie II 02.12.03, 11:23
                              lennon1 napisał:

> Zacytuje Ci mój pierwszy wpis z którym tak walczyłeś. Czy nadal się z tym nie
                              > zgadzasz.
                              >
                              > >Podobno Pani Poseł Anitka zgłosiła poprawkę o grach liczbowych.
                              > >Kolejny raz "używana" jest do niecnych celów.

- nie, bo szczerze wątpię zeby ktoś kupił tę ustawę.

> I jak sam wiesz była ona autorką poprawki - dzisiaj na pewno progresywnej od
                              50
                              >
                              > do 125. Przypomnę, że pierwsza propozycja rządu to 200.

- wiem, była wnioskodawczynia stawki progresywnej, a nie jak wynikało z
                              kontekstu twojej pierwszej wypowiedzi - stawki 50 euro .
                              • lennon1 Re: Brednie II 02.12.03, 11:50
                                Przepraszam ale gdzie ja napisałem, że 50?
                                • boczek2001 Re: Brednie II 02.12.03, 12:04

Znowu Anitka
                                  Autor: lennon1
                                  Data: 30.11.2003 10:11

>Podobno Pani Poseł Anitka zgłosiła poprawkę o grach liczbowych.
                                  >Kolejny raz "używana" jest do niecnych celów.

Media podawały stawkę 50 euro - czyli stawkę zwykłą, nie kroczącą, autorstwa
                                  innego posła niz B. Ty pisząc o tym, sugerowałeś włąsnie wątek lansowany przez
                                  media.
                                  I dlatego moja późniejsza uwaga o umięjętnosci podawania skręconych informacji.

napisałem: "(...)a nie jak wynikało z
                                  KONTEKSTU twojej pierwszej wypowiedzi - stawki 50 euro"
                                  • lennon1 Re: Brednie II 02.12.03, 12:20
                                    To jest Twoja interpretacja.
                                    Ja chciałem zwrócić uwagę, że pani poseł nie ma pojęcia o tych zagadnieniach i
                                    jest tylko narzędziem w grze nie po raz pierwszy.
                                    A co napiszesz jak jednak okaże się, że to ona pierwsza zgłosiła?
                                    • boczek2001 Re: Brednie II 02.12.03, 12:37
                                      lennon1 napisał:

> To jest Twoja interpretacja.
                                      > Ja chciałem zwrócić uwagę, że pani poseł nie ma pojęcia o tych zagadnieniach

- a po czym to wnosisz, he?

> A co napiszesz jak jednak okaże się, że to ona pierwsza zgłosiła?

Nie okaze się, konferencja Rokity nic nie zmienia, są nieścisłosci w
                                      dokumentach PO -
                                      za GW: sprawa jest trudna do wyjaśnienia, bo nie zgadza sie liczba poprawek
                                      faktycznie przegłosowanych przez podkomisje z liczbą poprawek na dokumencie
                                      prezentowanym przez PO"

Widać, nie do konca wiedzieli czym machają przed kamerami...

ponadto -200 euro dla własciceli małycj knajpek to moze byc stawka zaporowa, a
                                      w konsekwencji problem z wychodzeniem z szarek strefy.
                                      • lennon1 Re: Brednie II 02.12.03, 13:36
                                        Poseł Zbigniew Kaniewski /SLD/ : Jest propozycja pozytywnego zaopiniowania
                                        poprawki nr 32. Czy ktoś z państwa posłów ma inne zdanie? Nie widzę. Poprawka
                                        nr 32 została zaopiniowana pozytywnie. Poprawka nr 33; głos ma jej autorka pani
                                        posłanka Anita Błochowiak.

Posłanka Anita Błochowiak /SLD/ : Muszę, niestety, wycofać tę poprawkę, gdyż
                                        jest ona sformułowana błędnie. Pan minister wcześniej wyjaśnił, że w
                                        rozporządzeniu zostanie szczegółowo uregulowane, który automaty i w jaki sposób
                                        zostaną dopuszczone na rynek. To mi zupełnie wystarcza

To taki pmały przykład

Ja rozumiem, że z szarą strefą trzeba delikatnie bo .......
                                        Najłatwiej zabrać służbie zdrowia i nauczycielom.
                                        • boczek2001 Re: Brednie II 02.12.03, 13:57
                                          no i o czym to świadczy?
                                          • lennon1 Re: Brednie II 02.12.03, 14:03
                                            o braku orientacji.
                                            • boczek2001 Re: Brednie II 02.12.03, 14:19
                                              bez przesady, posiedzenia Komisji są miejscem na wymianę uwag, wniosków,
                                              również zmiany tresci zgłaszanych poprawek.
                                              Nie jest chyba nigdzie zanzaczone że słowo raz powiedziane jest święte...
                                              • lennon1 Re: Brednie II 02.12.03, 14:27
                                                szczególnie u kobiet z SLD.
                                                Wybacz ale po jej występach w komisji śledczej nie mam o niej najlepszego
                                                zdania. Na pewno jest 100 razy lepsza od innej posłanki z tej komisji. Ale
                                                nawet jak pomnożymy przez 100 nieskończenie małą wartość to nie wyjdzie z tego
                                                dużo.
                                                • boczek2001 Re: Brednie II 02.12.03, 14:40
                                                  lennon1 napisał:

> szczególnie u kobiet z SLD.

szczerze wątpie

> Wybacz ale po jej występach w komisji śledczej nie mam o niej najlepszego
                                                  > zdania. Na pewno jest 100 razy lepsza od innej posłanki z tej komisji.

w komisji jest lepsza niz niejeden z posłów, mowie o Sztelidze, Rydzoniu,
                                                  Kopczyńskimi czy Szczepańczyku
                                                  Ja juz pisałem co mysle o nagonce medialnej na jej osobe.

>Ale
                                                  > nawet jak pomnożymy przez 100 nieskończenie małą wartość to nie wyjdzie z
                                                  >tego dużo.

- nie wiem jak liczysz, ale mnie wychodzi sporo...
                                                  • lennon1 Re: Brednie II 02.12.03, 15:35
                                                    boczek2001 napisał:

> lennon1 napisał:
                                                    >
                                                    > > szczególnie u kobiet z SLD.
                                                    >
                                                    > szczerze wątpie
                                                    >
                                                    > > Wybacz ale po jej występach w komisji śledczej nie mam o niej najlepszego
                                                    > > zdania. Na pewno jest 100 razy lepsza od innej posłanki z tej komisji.
                                                    >
                                                    > w komisji jest lepsza niz niejeden z posłów, mowie o Sztelidze, Rydzoniu,
                                                    > Kopczyńskimi czy Szczepańczyku

Nie no ci panowie to są poza konkurencją. Przecież oni tam zostali wstawieni
                                                    nie po to żeby coś ustalić. Ktoś kto ich tam wepchnąl znał ich umiejętności -
                                                    były wystarczające żeby nic nie znaleźli.

> Ja juz pisałem co mysle o nagonce medialnej na jej osobe.
                                                    >
                                                    > >Ale
                                                    > > nawet jak pomnożymy przez 100 nieskończenie małą wartość to nie wyjdzie z
                                                    > >tego dużo.
                                                    >
                                                    > - nie wiem jak liczysz, ale mnie wychodzi sporo...
                                                    >
                                                    >

To pomnóż sobie 0,00000000000000000000000000000001 razy 100 - ile Ci wyjdzie -
                                                    dużo.
                                                    Nie chcę żebyś mnożył przez zero bo ta wartośc była zarezerwowana dla innego
                                                    posła.
                                                  • boczek2001 Re: Brednie II 02.12.03, 15:56
                                                    lennon1 napisał:

>To pomnóż sobie 0,00000000000000000000000000000001 razy 100 - ile Ci wyjdzie -
                                                    > dużo. Nie chcę żebyś mnożył przez zero bo ta wartośc była zarezerwowana dla
                                                    innego posła.

aha czyli różnica twki w podstawie mnozenia, tu sie róznimy, ja stosuje ten
                                                    przelicznik do oceny Ziobry, Rokite mnoże przez 150.
                                                  • boczek2001 Z konferencji... 03.12.03, 16:00
                                                    cytuję za PAP:

"Jestem w stanie udowodnić, że przy pracach nad ustawą o grach losowych
                                                    dochowałam najwyższych starań i przestrzegałam norm prawnych" - powiedziała
                                                    Błochowiak na konferencji prasowej. Podkreśliła, że nie będzie kozłem ofiarnym
                                                    ani - jak powiedziała - publikacji dziennikarskich, ani politycznych wystąpień
                                                    polityków Platformy Jana Rokity i Zbigniewa Chlebowskiego.

Anita Błochowiak oświadczyła, że 25 września 2002 r. na posiedzeniu podkomisji
                                                    zajmującej się ustawą o grach losowych nie zgłaszała poprawki obniżającej
                                                    podatek od automatów do gry z 200 do 50 euro.

Na środowej konferencji prasowej Błochowiak powiedziała, że podczas posiedzenia
                                                    podkomisji poprawki były zgłaszane ustnie. Jak dodała, ona miała ze sobą
                                                    pisemny materiał, jednak zgłosiła z niego tylko część poprawek, a nie wszystkie.

Posłanka SLD powoływała się m.in. na dokumenty znajdujące się w "białej
                                                    księdze", w tym na pismo szefa podkomisji Jana Kubika (PSL) z 2 grudnia, który
                                                    informuje, że 25 września poprawkę o obniżenie podatku od automatów do gry
                                                    zgłosił Chlebowski.
                                                  • lennon1 Re: Z konferencji... 03.12.03, 16:42
                                                    Zapomniała tylko dodać , że jest ta poprawka podpisana przez nią ( z 200 na 50).
                                                    Raz jest im wygodnie, że liczy się tylko na piśmie - sprawa Jakubowskiej, a
                                                    tutaj to ważne jest to co na gębe. Dobre sobie. Im wiekszy bałagan tym lepiej
                                                    dla oszustów.
                                                  • boczek2001 Re: Z konferencji... 03.12.03, 16:49
                                                    lennon1 napisał:

> Zapomniała tylko dodać , że jest ta poprawka podpisana przez nią ( z 200 na
                                                    50)
                                                    > .
                                                    > Raz jest im wygodnie, że liczy się tylko na piśmie - sprawa Jakubowskiej, a
                                                    > tutaj to ważne jest to co na gębe. Dobre sobie. Im wiekszy bałagan tym lepiej
                                                    > dla oszustów.

Faktem jest, ze pos. Chlebowski nie jest taki czysty jak sugerował diabeł
                                                    Rokita. Ich cała konferencja to szopka żeby wybielic Chlebowskiego.
                                                    Widać że Chlebowski miał taki sam wniosek do zgłoszenia. Wiec zarzucanie ze to
                                                    SLD próbuje krecic jest śmieszne i żałosne... okazuje sie ze oni tez mieli
                                                    chrapke na 50 euro...
                                                  • lennon1 Re: Z konferencji... 03.12.03, 16:56
                                                    Cytuję za GW

Niezadowolony wiceminister finansów Jacek Uczkiewicz nakłonił podkomisję,
                                                    żeby raz jeszcze rozpatrzyła projekt. W grudniu przywrócono stawkę 200 euro.
                                                    W lutym rząd zmienił zdanie - zdecydowano się na wprowadzenie
                                                    stawki "kroczącej": od 50 euro w 2003 r. do 125 euro w 2006 r. Poprawkę
                                                    zgłosiła (tu nie ma żadnych wątpliwości) Anita Błochowiak, zaś Zbigniew
                                                    Chlebowski był przeciw. Głosami SLD i PSL poprawka przeszła
                                                  • lennon1 Re: Z konferencji... 03.12.03, 16:46
                                                    I jeszcze jedno, coś jej się pomyliło - ona może być jedynie koźlicą ofiarną.
                                                  • boczek2001 Re: Z konferencji... 03.12.03, 17:07
                                                    ech... oszołomy... trudno sie z wami gada...
                                                  • lennon1 Re: Z konferencji... 03.12.03, 17:14
                                                    A było tak ładnie - niestety nie wytrzymałeś naporu kontrargumentów i wyszedł z
                                                    Ciebie .....
                                                    I to by było na tyle.
                                                  • boczek2001 Re: Z konferencji... 03.12.03, 17:21
                                                    nie rozśmieszaj mnie... obrażasz sam... mnie sie nie czepiaj, ja tylko stosuje
                                                    twoje metody...

wet za wet...
                                                  • lennon1 Re: Z konferencji... 03.12.03, 17:24
                                                    Złamie swoje zasady i odpowiem na wpis.
                                                    Pytam się, w którym miejscu Cię obraziłem. Czy nazwałem Cię oszołomem?
                                                  • boczek2001 Re: Z konferencji... 03.12.03, 17:42
                                                    Z wami to jest tak - lubicie kogoś atakaować, oczerniać, oskarżać, obrażać.
                                                    Jeśli ktoś wam nadepnie na odcisk - wtedy jest burza.
                                                    Ty ładujesz w Błochowiak - ja ładuje w was.
                                                    Po co był ten przytyk do koźlicy, co?
                                                    Nie mogłeś grzecznie wysiedzieć?
                                                  • lennon1 Re: Z konferencji... 03.12.03, 20:07
                                                    Nie rozumiem ogreślenia -"was", "wami". Ja występuje w liczbie pojedyńczej.
                                                    Nie chciałbym być złosliwy ale to w pewnej partii było modne określenie w
                                                    liczbie mnogiej. Ja do niej nie należalem i nie dam się podzielić na kilka
                                                    części żebyś mógł do mnie pisać w liczbie mnogiej.
                                                    Co do koźlicy to tylko uwaga, że kozioł jest rodzaju męskiego. Kto jak kto ale
                                                    ona powinna umieć określić płeć.
                                                  • boczek2001 Re: Z konferencji... 04.12.03, 10:38
                                                    lennon1 napisał:

> Nie rozumiem ogreślenia -"was", "wami". Ja występuje w liczbie pojedyńczej.

- a jednak...
                                                    ok, zamiast WAS/ICH będę stosował Ciebie/Twoje. W moim odczuciu na jedno
                                                    wychodzi. Wszyscy jestescie krzykaczami z pianą na ustach.

> Nie chciałbym być złosliwy ale to w pewnej partii było modne określenie w
                                                    > liczbie mnogiej. Ja do niej nie należalem i nie dam się podzielić na kilka
                                                    > części żebyś mógł do mnie pisać w liczbie mnogiej.

- Ja też nie. ALe to widać - przechodzi automatycznie... Nie, dzielić ciebie
                                                    nie będziemy, bo niby po co...

> Co do koźlicy to tylko uwaga, że kozioł jest rodzaju męskiego. Kto jak kto
                                                    ale
                                                    > ona powinna umieć określić płeć.

- wiesz... to jest taki zwrot... tak ludzie mówią... myślałem że wiesz...
                                                  • lennon1 Re: Z konferencji... 04.12.03, 10:53
                                                    boczek2001 napisał:

> lennon1 napisał:
                                                    >
                                                    > > Nie rozumiem ogreślenia -"was", "wami". Ja występuje w liczbie pojedyńczej
                                                    > .
                                                    >
                                                    > - a jednak...
                                                    > ok, zamiast WAS/ICH będę stosował Ciebie/Twoje. W moim odczuciu na jedno
                                                    > wychodzi. Wszyscy jestescie krzykaczami z pianą na ustach.

Bosko - znowu jednak określenie "wszyscy"
                                                    Poczekaj wezme lusterko i sprawdzę. Muszę Ci zmartwic - nie ma piany na ustach.
                                                    Przyznam sie, że czasami ja mam ale tylko po wypiciu dobrej kawy z pianką.

>
                                                    > > Nie chciałbym być złosliwy ale to w pewnej partii było modne określenie w
                                                    > > liczbie mnogiej. Ja do niej nie należalem i nie dam się podzielić na kilka
                                                    >
                                                    > > części żebyś mógł do mnie pisać w liczbie mnogiej.
                                                    >
                                                    > - Ja też nie. ALe to widać - przechodzi automatycznie... Nie, dzielić ciebie
                                                    > nie będziemy, bo niby po co...
                                                    >
                                                    > > Co do koźlicy to tylko uwaga, że kozioł jest rodzaju męskiego. Kto jak kto
                                                    >
                                                    > ale
                                                    > > ona powinna umieć określić płeć.
                                                    >
                                                    > - wiesz... to jest taki zwrot... tak ludzie mówią... myślałem że wiesz...
                                                    >

Ja zanm to określenie ale widać Anitka dopiero się teraz zorientowała, że
                                                    została wystawina przez swoich kolegów. Moja aluzja była wyłącznie podyktowana
                                                    tym, że bywa podziwiana za kobiecy urok - to jak może byc kozłem.
                                                  • boczek2001 Re: Z konferencji... 04.12.03, 11:22
                                                    lennon1 napisał:

>
                                                    > Bosko - znowu jednak określenie "wszyscy"

Obserwując trochę wasze forum doszedłem do wniosku, ze jak jest jakis watek
                                                    zeby przyłożyc SLD to ty sie uaktywniasz. Równolegle ponadto pojawia sie teraz
                                                    na F wątek twoich wielbicieli. Zresztą fajnie ze masz swoją "bandę". Czyli jest
                                                    WAS jednak wiecej niz TY sam.

>Moja aluzja była wyłącznie podyktowana
                                                    > tym, że bywa podziwiana za kobiecy urok - to jak może byc kozłem.

Uwierz mi że znam ludzi z mojego miasta, którzy podziwiają Błochowiak nie tylko
                                                    za urodę. Jest ich sporo jak na 75 - tysięczne miasto.
                                                  • lennon1 Re: Z konferencji... 04.12.03, 11:32
                                                    boczek2001 napisał:

> lennon1 napisał:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > Bosko - znowu jednak określenie "wszyscy"
                                                    >
                                                    > Obserwując trochę wasze forum doszedłem do wniosku, ze jak jest jakis watek
                                                    > zeby przyłożyc SLD to ty sie uaktywniasz.

Skoro na nim piszesz to jest to również Twoje forum.
                                                    Jakoś dziwnie łatwo ostatni coś złego napisać o SLD. Przyjmijmy , że idę na
                                                    łatwiznę.

>Równolegle ponadto pojawia sie teraz
                                                    > na F wątek twoich wielbicieli. Zresztą fajnie ze masz swoją "bandę". Czyli
                                                    jest
                                                    >
                                                    > WAS jednak wiecej niz TY sam.

I całe szczęście, że ludzie pokroju Anity nie zdominowali tego społeczeństwa.

>
                                                    > >Moja aluzja była wyłącznie podyktowana
                                                    > > tym, że bywa podziwiana za kobiecy urok - to jak może byc kozłem.
                                                    >
                                                    > Uwierz mi że znam ludzi z mojego miasta, którzy podziwiają Błochowiak nie
                                                    tylko
                                                    >
                                                    > za urodę. Jest ich sporo jak na 75 - tysięczne miasto.
                                                    >

Macie prawo podziwiać tylko wysłuchajcie również tych co jej nie podziwiają .
                                                    Tylko po co tyle emocji.
                                                  • boczek2001 Re: Z konferencji... 04.12.03, 11:40
                                                    lennon1 napisał:

> Skoro na nim piszesz to jest to również Twoje forum.
                                                    > Jakoś dziwnie łatwo ostatni coś złego napisać o SLD. Przyjmijmy , że idę na
                                                    > łatwiznę.

- powiedzmy, ale ja jestem tu krócej niz WY, więc póki co nie pozwalam sobie
                                                    uzurpować prawa do mówienia o nim w ten sposób.
                                                    No i nalezałoby być w KFŁ ;))

> >Równolegle ponadto pojawia sie teraz
                                                    > > na F wątek twoich wielbicieli. Zresztą fajnie ze masz swoją "bandę". Czyli
                                                    jest WAS jednak wiecej niz TY sam.
                                                    >
                                                    > I całe szczęście, że ludzie pokroju Anity nie zdominowali tego społeczeństwa.

- ja uważam, że pomimo kilku wpadek, które moga sie zdażyc każdemu, kto nei
                                                    jest jeszcze salonowym wyjadaczem, to robi i robiła kawał dobrej roboty.

> >
                                                    > > Uwierz mi że znam ludzi z mojego miasta, którzy podziwiają Błochowiak nie
                                                    > tylko za urodę. Jest ich sporo jak na 75 - tysięczne miasto.
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Macie prawo podziwiać tylko wysłuchajcie również tych co jej nie
                                                    podziwiają .
                                                    > Tylko po co tyle emocji.

Jasne, cenna uwaga, staram sie dobrze słuchać i wyciągać wnioski. Każdy ma
                                                    swoje zdanie, ale nie muszę sie z nim zgadzać.
                                                    Ważne zeby znaleźć kompromis.
                                                  • lennon1 Re: Z konferencji... 04.12.03, 12:02
                                                    > powiedzmy, ale ja jestem tu krócej niz WY, więc póki co nie pozwalam sobie
                                                    uzurpować prawa do mówienia o nim w ten sposób.
                                                    No i nalezałoby być w KFŁ ;))

Po pierwszym wpisie jest to juz forum na którym sie udzielasz - czyli jest
                                                    równiez Twoje.
                                                    Nie musisz należec do KFL - ja nie należe i jakoś moge tu jeszcze pisać.
              • lennon1 Re: Brednie 02.12.03, 13:40
                Od kiedy to Anitka była posłem sprawozdawcą?
                Wydawało mi się, że był nim poseł Jan Kubik
                • boczek2001 Re: Brednie 02.12.03, 14:07
                  lennon1 napisał:

> Od kiedy to Anitka była posłem sprawozdawcą?
                  > Wydawało mi się, że był nim poseł Jan Kubik

Fuckt, prezentowała stanowisko Klubu Parlamentarnego SLD
                  • lennon1 Re: Brednie 02.12.03, 14:11
                    No właśnie - tak może było komuś wygodnie. Ci gracze nigdy nie załatwiaja
                    swoich spraw własnymi rękami.
                    Nie sądzisz chyba, że stało sie to za sprawą jej znajomości tematu.
                    • boczek2001 Re: Brednie 02.12.03, 14:23
                      lennon1 napisał:

> Nie sądzisz chyba, że stało sie to za sprawą jej znajomości tematu.

Jesli hipotetycznie założymy że chodzi o przekręt - to na pewno o tym nie
                      wiedziała. Ta ustawa to było i jest jedno wielkie bagno. Szczególnie grząski
                      teren.
                      • lennon1 Re: Brednie 02.12.03, 15:29
                        Ja nigdy nie twierdziłem, że ona w tym brała udział - ona tylko daje sie łatwo
                        kierować - nie mówię, że się lekko prowadzi.
                        A teraz zła dla Ciebie wiadomość.
                        Jak podało radio TOK FM pod poprawką na 50 jest podpis Anity.
                        • boczek2001 Re: Brednie 02.12.03, 15:53
                          lennon1 napisał:

> Ja nigdy nie twierdziłem, że ona w tym brała udział - ona tylko daje sie
                          łatwo
                          > kierować - nie mówię, że się lekko prowadzi.

Ja nigdy nie mówiłem ze ty tak twierdzisz, fakt ze podajesz niepełne wiadomosci
                          nie swiadczy ze jestes niepełny (a niepełny to prawie pusty).

> Jak podało radio TOK FM pod poprawką na 50 jest podpis Anity.

Jak podała PAP pod poprawką 50 podpisał się Chlebowski.
                          • lennon1 Re: Brednie 02.12.03, 16:10
                            Za onet.pl

Z dokumentacji posiedzenia podkomisji 25 września wynika, że autorką pisemnej
                            propozycji poprawki obniżającej podatek od automatów do gry z 200 do 50 euro
                            była Anita Błochowiak (SLD). W "białej księdze" znajduje się jednak także pismo
                            przewodniczącego podkomisji Jana Kubika (PSL) z 2 grudnia, który informuje, że
                            25 września poprawkę o obniżenie podatku od automatów do gry zgłosił Zbigniew
                            Chlebowski (PO).

dziwne, że poseł Kubik dopiero stworzył to pismo 2 grudnia.
                            • boczek2001 Re: Brednie 02.12.03, 16:15
                              dobre sobie... tak mozna obalić każdy argument
                              • lennon1 Re: Brednie 02.12.03, 16:24
                                A powiedz mi po jakiego grzyba ona to podpisała?
                                • boczek2001 Re: Brednie 02.12.03, 16:54
                                  juz pisałem
                                  • lennon1 Re: Brednie 02.12.03, 17:27
                                    Nie mogę się doszukać - czy w tych?

Cytaty z twoich wpisów:

Gwoli ścisłości - to nie pos. Błochowiak zgłosiła poprawkę o której ty piszesz.
                                    Owszem padła propozycja 50 euro zamiast 200, ale to nie ona ją zgłosiła.
                                    Wklejasz stenogram a nawet go nei przeczytałes...

Błochowiak zaproponowała żeby nie zmniejszać jej ostatecznei do 50 lecz
                                    zastosować stawkę progresywną, co oznaczac będzie ze opłata z roku na rok
                                    zwiększać sie bedzie o 25 euro.

POczytaj misiu lepiej prasę, zamiast klepać farmozony...
                                    -------------------------------------

Poseł Gruszka zaproponował 50 euro. Błochowiak stawkę 50 tylko w roku obecnym,
                                    w następnych latach stawka ma rosnąć o 25 euro.

Tak wiec wnioskodawca nie była AB a poseł Gruszka.

To są fakty, dalsza polemikę uważam za zbyteczną.
                                    ------------------------------------------

- wiem, była wnioskodawczynia stawki progresywnej, a nie jak wynikało z
                                    kontekstu twojej pierwszej wypowiedzi - stawki 50 euro .

Koniec cytatów
                                    Sadzę, że fakty mogą być dla Ciebie bolesne.
                                    Teraz chyba widzisz, że twój tytuł - "Brednie" nie jest na miejscu.

• boczek2001 Re: Brednie 03.12.03, 10:26
                                      lennon1 napisał:

> Nie mogę się doszukać - czy w tych?

- nie, w tych:

Re: Brednie II
                                      Autor: boczek2001
                                      Data: 02.12.2003 12:37
                                      ponadto -200 euro dla własciceli małycj knajpek to moze byc stawka zaporowa, a
                                      w konsekwencji problem z wychodzeniem z szarek strefy.
                                      • Gość: STUDI Re: Brednie IP: *.prokom.pl 04.12.03, 15:40
                                        Czlowieku jaka bzdure ty piszesz?
                                        To kwota dla tego co wstawia automat.
                                        A nie tego co prowadzi bar.

Wlasicielowi baru wisi to ile firma wstawiajaca automat do gier musi placic panstwu.

Zastanow sie zanim cos napiszesz. Wiec skoncz z proaganda pro AB.
                                        Niech ta paniusua najpierw zwroci pieniadze wyludzone z kasy miejskiej na swoja
                                        kampawnie wyborcza. I i tak ja juz towarzysze skreslili. No coz lepiej mniej do
                                        podzialu no nie?
                                        • boczek2001 Re: Brednie 04.12.03, 16:00
                                          Gość portalu: STUDI napisał(a):

> Wlasicielowi baru wisi to ile firma wstawiajaca automat do gier musi placic
                                          panstwu.

Wisi nie wisi. Wyzszy podatek od "bandyty" moze miec przełozenie na koszt
                                          usługi dla lokalu, analogicznie w drugą stronę....
                                          Rowniez Platforma Obywatelska wyrazałą wolę żeby podatek wyniósł 50 euro, nie
                                          widzicie tego? Rozumeim ze macie manię opluwania tylko w jedną stronę, ale
                                          spójrzcie na tę sprawę obiektywnie...

> Niech ta paniusua najpierw zwroci pieniadze wyludzone z kasy miejskiej na
                                          swoja
                                          > kampawnie wyborcza.

- juz raz prosiłęm cie o konkrety, nie masz zadnych podstaw zeby tak oceniać.

>I i tak ja juz towarzysze skreslili.

tak??? ciekawe? skad to niby wiesz?
      • Gość: AliAs99 Re: Brednie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 15:12
        boczek2001 napisał:
        > Gwoli ścisłości - to nie pos. Błochowiak zgłosiła poprawkę o której ty
        piszesz.
        > Owszem padła propozycja 50 euro zamiast 200, ale to nie ona ją zgłosiła.

Ciekawe. Zaraz też pewnie będziesz próbował udowadnić, że to nie Błochowiak
        usunęła zwrot "i czasopisma".
    • Gość: STUDI DOSC!!!!!!!!!!! IP: *.prokom.pl 01.12.03, 15:28
      Czy naprawde musicie klepac o tej ********** ktora okradla miasto, oszukala
      swoich wyborcow. Jej kariera pokazuje jak to sie robi w SLD. Ma sie gleboko w
      ***** wyborcow dzieki ktorym mozna sie zalapac na szczyty wladzy. A ze przy
      okazji cos sie ukradnie (obowiazkowo) to juz co innego.
      Zreszta bardzo beszczelnie odpowiedziala na zarzuty zwiazane z wyludzieniem
      duzych sum z kasy miasta Pabianice: .... no skads trzeba bylo wziac pieniadze
      na kampanie wyborcza .....

To mowi wszystko o tej ********.

DOSC z ta ****** jej miejsce to mala ciasna cela w pierdlu.

• boczek2001 Re: DOSC!!!!!!!!!!! 01.12.03, 16:04

Jak okradła? KONKRETY
      • boczek2001 Re: DOSC!!!!!!!!!!! 01.12.03, 16:18
        Gość portalu: STUDI napisał(a):

>oszukala swoich wyborcow.

KIedy, jak? Uwierz mi ze jako wyborca mam do niej zaufanie. Inni wyborcy nie
        maja sie czego obawiac. Zaufaj mi. Nie bój nic....

> DOSC z ta ****** jej miejsce to mala ciasna cela w pierdlu.

Tylko sie nie oszalej z nienawisci...
        • lennon1 Re: DOSC!!!!!!!!!!! 01.12.03, 16:31
          Widzę, że kolega należy do tych oczarowanych urokiem Anitki.
          • boczek2001 Re: DOSC!!!!!!!!!!! 01.12.03, 16:56
            w rzeczy samej
            • bzykus2 A B surd 03.12.03, 14:33
              Jak na wymianę myśli na temat A B surdalny wykazaliście się bardzo duża
              zaciekłością.
              Popieram lennona1 i żal mi Pabianic - takie fajne miasto.
              Miejmy nadzieję że jak Łódź potrafiła się wyleczyć z choroby zwanej Milerem tak
              i Pabianice będą miały dość A B surdu.

• camelot Re: A B surd 04.12.03, 11:25
                Każde miasto ma jakąś Anitkę. Łódź to już w nadmiarze Miller, Kropa i Frytka.
                Może ich gdzieś wyeksportowac.
                • boczek2001 Re: A B surd 04.12.03, 15:27
                  camelot napisał:

> Każde miasto ma jakąś Anitkę.

- każde miasto ma też jakiegoś camelota.
                  Równowaga musi być zachowana...
              • boczek2001 Re: A B surd 04.12.03, 15:38
                bzykus2 napisał:

>żal mi Pabianic - takie fajne miasto.

Nie masz czego żałować, a za słowa sympatii dziękuję .

> Miejmy nadzieję że jak Łódź potrafiła się wyleczyć z choroby zwanej Milerem

- a potrafiła?? Ciekawym... przeszło 140 tys. oddanych głosów na Millera w
                ostatnich wyborach parlamentarnych budzi podziw.

>tak i Pabianice będą miały dość A B surdu.

- być może, ale mieszkańcy stracą osobę która ma poselską władzę żeby pomóc im
                np.
                *w przyznaniu świadczenia z Fundacji Polsko - Niemickie Pojednanie osobom;
                *zeby przyspieszyc wymiane okien starszym osobom, które czekaja w SPółdzielni
                Mieszkaniowej Pabianice bez skutku 3 lata;
                *żeby wywalczyć w Ministerswie Zdrowia pieniadze na drogi tomograf komputerowy
                dla SPZOZu w Pabianicach;
                *wywalczyc w ZUSie uznania roszczeń finansowych Polakow-Pabianiczan pracujących
                w NRD latach 70.
                * zabraknie interwencji w celu poparcia staran o pieniadze na budowe Gimnazjum
                w Dobroniu, dofinansownia remontu Miejskiego osrodka Pomocy Społęcznej,
                dofinansowania szkolnictwa specjalnego w powiecie...
                * i wiele wiele innych działan, które rozwiazują problemy zwykłych ludzi...

Byłoby szkoda...
    • lennon1 Re: Znowu Anitka 04.12.03, 17:49
      A swoja drogą to Pabianice nie maja szczęścia do polityków - Tomaszewski teraz
      Anita
      Mają za to dobrą knajpkę - "Piemont"
    • lennon1 Re: Znowu Anitka 19.12.03, 08:40
      Ciąg dalszy:
      Bonzowie rynku automatów hazardowych założyli własną izbę gospodarczą. Prezesem
      był oczywiście asystent Jerzego Jaskierni Maciej Skórka, we władzach zasiadał
      Marek Żołtko - ten sam, który pisał poprawki do ustawy posłance Sojuszu Anicie
      Błochowiak
      Całość: www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1833319.html
    • qwer777 Re: Znowu Anitka 19.12.03, 14:53
      Tą pania powinno używać się tylko do niecnych celów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka