Dodaj do ulubionych

Ragedia w Kamieniu Pomorskim

13.04.09, 11:10
Ale Premier tam już jest, Prezydent już jedzie i pomogą poszkodowanym.
Obserwuj wątek
    • iszkariota Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 11:30
      Wielkie nieszczęście.
      Szkoda tylko, że ci co pojadą na miejsce nie będą potrafili uszanować
      nieszczęścia; rozpocznie się koncert obietnic, pogróżek, a może nawet wyciagną w
      majtkach, skutego w kajdanki odpowiedzialnego za drzwi przeciwpożarowe i ściany
      z azbestu, czy dykty.
      • bryzolin Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 11:34
        Oczywiście Tragedia, jedną literę mi zjadło.
        Najbardziej prawdopodobne przeciążenie instalacji elektrycznej, ludzie mówią że
        podgrzewali mieszkania elektrycznie i pewnie od tego się zapaliło.
      • Gość: m Tragedia jak tragedia. IP: *.retsat1.com.pl 13.04.09, 11:57
        Jak jeden człowiek tak zginie to też tragedia. Tyle, że obok tego przechodzi się
        obojętnie bo wtedy nie mamy tragedii medialnej.
        Hurtowo, tak - to co innego. Jest i koncert obietnic, o którym wspomniałeś, jest
        już żałoba, jest wreszcie zbiorowy szloch na wszelkich forach. Tyle.
        • bryzolin Re: Tragedia jak tragedia. 13.04.09, 12:15
          To prawda, tak samo jest z wypadkami drogowymi. Już nikogo nie szokuje gdy
          podają "ostatnio zginęło na drogach 21 osób", a gdy taki pożar nastąpi to jest
          wielkie poruszenie.
          Jest to jednak straszne gdy tyle ludzi spaliło się tam żywcem.
          • Gość: m Re: Tragedia jak tragedia. IP: *.retsat1.com.pl 13.04.09, 12:27
            bryzolin napisał:

> Jest to jednak straszne gdy tyle ludzi spaliło się tam żywcem.

Jakby się spaliła jedna osoba to by było mniej straszne? Raczej nie.
    • uncle_fuck Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 13:16
      Tragedia - fakt. Podejrzewam jednak, że takich tragedii będzie więcej. Widział
      ktoś z was szkołę, szpital itd - z działającymi wyjściami awaryjnymi?? Większość
      jest pozamykana na kłódki, z kratami, bez żadnej możliwości wyjścia, jeśli
      dojdzie do pożaru. Sami sobie kręcimy bat...
    • cassani Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 21:21
      bryzolin napisał:

> Ale Premier tam już jest, Prezydent już jedzie i pomogą poszkodowanym.

tak, tak, pan prezydent już nawet coś mówił że jakby było podpalenie to ktoś
      musiał coś rozlać. pewnie nawet wie w jakim języku mówił rozlewający. po rosyjsku.
      • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 21:28
        Tak tak.
        Wracasz w wielkim stylu...
    • zamek Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 21:54
      I oczywiście ciach - żałoba narodowa. Pan Prezydent sprawę pożałowania ofiar ma
      już odfajkowaną.
      Niechże ogłosi, do cholery, całoroczną żałobę narodową na okoliczność polskiej
      wrodzonej głupoty, w wyniku której brakuje wody w hydrantach, kierowcy autobusów
      skracają sobie trasy przez drogi dla nich nieprzejezdne, kierowcy ciężarówek
      jeżdżą po 36 godzin na dobę, jacyś macherzy od węgla fałszują wskazania
      czujników metanu etc. etc. Opuszczanie flag do połowy masztu i nosa na kwintę -
      to nam idzie świetnie. A wzięcie się za uczciwą robotę, dzięki której nie
      dopuszcza się do tak dramatycznych sytuacji - a, to już "w życiu".
      • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 21:59
        Zawsze przecież możesz ostentacyjnie odciąć się od "takiej" żałoby narodowej.
        Ani tam nikt WAŻNY nie zginął, żaden tam gościu z gazetowych czołówek. To tylko
        biedacy z socjalu wyzionęli ducha, to kto ich tam będzie żałował...
        Ano tak, sorry, przecież wyraziłeś aż nadto wyraźnie.
        • zamek Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:05
          Oczywiście w tym, co napisałem, ty przeczytałeś to, co chciałeś przeczytać.
          Równie dobrze mógłbym wypisać książkę telefoniczną Goleniowa, komentarz byłby
          ten sam.
          Stracę jeszcze minutę i wyjaśnię. Ja każdego z tych ludzi żałuję indywidualnie.
          Nie potrzebuję na to żałoby narodowej. Jest mi najzupełniej obojętne, kim byli
          ci ludzie, którzy zginęli. Jest mi za to niezwykle smutno, że zginęli. I że
          takie rzeczy dzieją się na ogół przez głupotę. Za to mam wrażenie, że bez
          ogłoszenia żałoby narodowej dla co poniektórych nie byłoby żadnej okazji do
          pożałowania losu tych ludzi. Potrzebny partyjny nakaz - wtedy żałujemy na
          komendę, tarzyszu bylelogowany.
          • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:11
            Ubolewam nad tym, iż przez nieludzko ludzką nieodpowiedzialność
            musieli zginąć lub ucierpieć inni ludzie.
          • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:30
            Wiesz, niektórzy tak mają, że kontemplują w obliczu tragedii zbiorowo. Przyczyny
            tego są różne. Ale są także tacy, którzy w tym samym czasie będą ubolewać z tej
            racji, że "odebrano" im możliwość obejrzenia w tv kolejnego odcinka Tańca z
            gwiazdami czy równie ambitnego programu autorstwa Kuby W.
            Oczywiście, ani myślę podejrzewać, iż przypominasz kogoś z takich osobników, ale
            za to nie mam wątpliwości, że myślenie wspólnotowe to dla Ciebie dość _odległa_
            sprawa.
            I jeszcze drobiazg:
            kulturalny facet nie bawi się w byle jakie przekręcanie mian czy nicków. Po mnie
            można by się tego jeszcze spodziewać (z wiadomych, hm, powodów), ale po KIMŚ
            takim jak Ty?! Cóż za upadek...
            • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:36
              Nie bardzo rozumiem, o co może Ci chodzić.
              Zaraz, zaraz, to dziś miał być jakiś "Taniec z gwiazdami"?
              • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:49
                Zamek będzie wiedział o co chodzi.
                Ty nie musisz.
        • al.ki Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:07
          Daj spokój. To jest tragedia ale nie powód do żałoby narodowej. Poprzez takie
          wydarzenia znaczenie żałoby traci sens. Żałoba tu, żałoba tam, żałoba wczoraj,
          dzisiaj i pojutrze.
          • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:12
            Żałoba narodowa zaczyna powszednieć...
          • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:35
            Jestem w stanie zrozumieć, że _czegokolwiek_ nie zrobiłby prezydent Kaczyński,
            to spotka się to z odporem.
            I ok.
            Mógł ogłaszać żałoby narodowe ten lub ów prezydent i nie spotykało się to ze
            zjadliwymi komentarzami. Temu stawia się inne warunki i wporzo.
            Ale mam w związku z tym pytanie:
            ile musiałoby paść ofiar, żeby prezydent Kaczyński ogłaszając żałobę nie naraził
            się na różniaste zarzuty?
            • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:45
              Trzydniówa dla ofiar ludzkiej niefrasobliwości i bezmyślności.
              Ofiarom w niczym to nie pomoże.
              • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:48
                W takim razie od północy baw się dobrze, tańcz i śpiewaj.
                I tak przez 3 dni.
                IM i tak nic przecież nic nie pomoże...
                A te rodziny i znajomych możesz mieć w... poważaniu.
                Resztę też.
                • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:57
                  A umartwiając się pomogę im?
                  • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:59
                    A tańcząc?
                    • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:05
                      Tańcząc też tyle samo mogę im pomóc. Co za pytanie?
                      • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:08
                        A Ty jak się dziś umartwiałeś żałobnie? Powiedziałeś sobie rano, że
                        nie możesz dziś Świąt świętować, bo prezydent żałobę ogłosił?
                        • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:12
                          Żałoba obowiązywać będzie za kilkadziesiąt minut.
                          Co nie oznacza, iż dzisiaj się nad tymi biedakami nie zadumałem.
                          • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:22
                            Ale nie powiedziałeś, że na znak żałoby nie weżmiesz pokarmu
                            świątecznego do ust, bo jest Ci tak przykro, że masz to, czego ci
                            biedacy nie mają.
                            To myślisz, że nad suto zastawionym stołem (jak za Sasa popuszczałeś
                            pasa) wystarczy zadumać się tylko nad biedakami? Też mi żałoba.
                            • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:24
                              No.
                              Koniecznie do tego dodaj, że nie oćwiczyłem się również dyscypliną. Na gołe
                              ciało, oczywiście.
                              Taka juz ze mnie szuja.
                              • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:32
                                Jesteś fałszywy i zakłamany. Sybaryta udający żałobnika.
                                Zapomniałeś zupełnie zadumać się nad ofiarami katyńskimi.
                                Ja dzisiaj na znak żałoby i pokuty udałam się z narodem do kina.
                                Dla mnie autentyczną żałobą narodową był 13 grudnia.
                                • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:39
                                  No to, Bigi, czas najwyższy, abyś objaśnił w jaki sposób powinno
                                  obchodzić się dni żałoby narodowej.
                                  Radosnego świętowania jednak nie przerwałeś. Dyngusa może też
                                  sprawiłeś.
                                  • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 11:41
                                    Dojrzałym nie trzeba tego tłumaczyć.
                                    A z dzieciakami na forum nie chce mi się gadać.
                      • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:08
                        Pytanie jak pytanie.
                        Nie głupsze od Twojego.
                  • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:03
                    A nie dziwi Cię wcale, że strażacy nie po raz pierwszy tam
                    interweniowali. Ten hotel nie cieszył się najlepszą opinią. Ludzie
                    mieszkali tam jak na jakimś wulkanie.
                    Ale jeśli dopuszcza, żeby ludzie mieszkali w takich warunkach niczym
                    w slumsach, to w porządku jest?
                    • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:11
                      Tak.
                      I dlatego właśnie nie powinno się ogłaszać żałoby narodowej.
                      Bo już tam strażacy jeździli...
                      I zupełnie nie jest w tym momencie już istotne, że tym razem dojazd z tej samej
                      ulicy zajął im coś ok. 20 minut.
                      Aha.
                      To już nie był hotel, tylko dom socjalny. Ale to również rybka.
                      • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:14
                        Tak, to był hotel socjalny godny Indii, nie Polski. Nic nie
                        rozumiesz.
                        • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 23:25
                          Na forum od kumania są inni, rzecz jasna.
            • al.ki Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 09:49
              A ja jestem w stanie zrozumieć, że czego L.Kaczyński nie zrobi, zawsze będziesz
              bił mu brawo.

Ten, lub ów prezydent nie ogłaszał żałoby narodowej na tyle często by
              spowodowało to odczucia "No ile tego jeszcze?". Tworzenie zaś kryteriów
              dotyczących ogłoszenia żałoby traktuję jako temat żenujący. Ma ono wymiar
              jakościowy a nie ilościowy.
              • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 10:14
                Od dziecka cyrkowi klowni tak go bawią.
                • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 10:46
                  Naczelny wódz polskich sił zbrojnych tak późno dowiedział się o
                  świątecznym pożarze. Czy szybciej dowiedziałby się, gdyby doszło do
                  zamachu terrorystycznego wrogich sił w czasie np. świąt?
                  Wódz fakt przysnął, ale jego dwór również.
                  • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 11:06
                    Masz rację.
                    Wałęsa albo Kwaśniewski w takiej sytuacji byliby na miejscu... przed pożarem.
                    Twoja nienawiść jest oznaką pogłębiającego się sfiksowania...
                    • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 11:34
                      Kiedy dorośniesz na tyle, by wyrosnąć wreszcie z zabawy w doktora?
                      • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 11:40
                        Natychmiast, gdy tylko wylegitymujesz się świadectwem poczytalności.
                        • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 11:50
                          Takie świadectwo mogę mieć w każdej chwili, na poczekaniu. I co Ty
                          na to?
                          • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 12:20
                            Nic.
                            Raz, że z tak skorumpowaną służbą zdrowia to żaden problem odpowiedni papierek
                            sobie załatwić, a dwa, że mnie to właściwie zupełnie obojętne czym będziesz
                            wymachiwać.
                            • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 12:38
                              Zażądałeś ode mnie świadectwa, więc nie jest Ci obojętne czym będę
                              wymachiwać.
                              Nie muszę w tej sprawie nikogo korumpować.
                              • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 12:50
                                1. To Ty pierwsza wyskoczyłaś z moją rzekomą niedorosłością.
                                2. W odpowiedzi na Twoją nieprzystojną sugestię zareagowałem odpowiednio
                                stosownie, jednak niczego nie żądałem.
                                3. Odwróciłaś się na to chełpliwie, napominając coś o posiadaniu odpowiednich
                                papierków.
                                4. Skwitowałem owo chwalenie się wzruszeniem ramion.
                                5. Nerwowo reagujesz na moją obojętność.
                                i
                                6. Dalej mi to zwisa.
                                • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 13:06
                                  Chciałam Cię wreszcie wyleczyć z dziecinnej zabawy w Pana Doktora,
                                  bo ciągle wmawiasz mi jakieś choroby. Najczęściej z braku argumentów
                                  do dyskusji.
                                  • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 13:09
                                    Pokazałem Ci kalendarium wmawiania komuś czegoś w tym wątku.
                                    W każdym innym jest identycznie.
                                    I jeszcze to chcenie wyleczenia mnie...
                                    I kto tu na co cierpi, hę?
                                    • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 14:34
                                      Ty na razie cierpisz tylko na zaćmę na oczach.
                                      • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 19:14
                                        Tak jest, pani... doktór.
                                        • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 19:55
                                          Jeśli już, to pani doktor, Bigusiu. Tak naprawdę, to jestem
                                          antytalentem medycznym.
                                          Dlatego ta zaćma u Ciebie nie jest zaćmą w sensie medycznym.
                                          Ale nigdy nie uważałam Cię za jakiegoś wariata, któremu: a to się
                                          pogorszyło, albo fiksuje, albo jeszcze coś.
                                          • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 20:03
                                            No właśnie doktór dlatego, że nie... doktor.
                                            • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 20:13
                                              Och, Bigusiu, Bigusiu, jesteś jak zwykle niepoprawny.
                                • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 13:07
                                  I nie reaguję nerwowo tylko raczej ze śmiechem.
                                  • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 13:09
                                    Ten śmiech jest specyficzny.
                                    I to bardzo...
                                    he he he
                                    • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 14:35
                                      Śmiech jest specyfikiem na zdrowie.
                    • zamek Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 14:37
                      big_news napisał:

> Wałęsa albo Kwaśniewski w takiej sytuacji byliby na miejscu... przed pożarem.
                      Gdyby ten ustęp wysłać do biura pp. Wałęsy lub Kwaśniewskiego, pewnie mielibyśmy
                      fajny proces o zniesławienie z przyjemnym wyrokiem skazującym.
                      • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 19:13
                        Nie krępuj się, złóż donos.
                        Jak "zainteresowani" przeczytają coś więcej ponad wyrwany z całej dyskusji
                        kawałek, będą mieli z usłużnego niezłą bekę.
              • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 11:04
                Brakuje mi tylko w tym:
                _czego L.Kaczyński nie zrobi, zawsze będziesz bił mu brawo_,
                że i prezydent i ja nieustannie modlimy się o niewyobrażalne tragedie...
                Inna sprawa, to fakt ogłaszania tragedii narodowej.
                I, dla przykładu, L. Kaczyński zrobił to dotąd czterokrotnie (katastrofa
                budowlana na Śląsku - 65 ofiar, katastrofa górnicza w kopalni Halemba - 23
                ofiary, katastrofa autokarowa w Vizille - 26 ofiar oraz ta w Kamieniu Pomorskim
                - nie żyje w tej chwili 22 ludzi). Wszyscy śmiertelnicy to Polacy. Rozumiem, że
                prezydent Kaczyński jest wyrywny, nerwowy i w ogóle nie daje ludziom... żyć(?).
                Szczególnie tym, co to lubią sobie polukać na fajoskie programy, a tych akurat w
                takiej sytuacji musi braknąć.
                Aha.
                Prezydent Kwaśniewski ogłosił żałobę narodową... 6 razy. Z "okazji":
                powódź 1997 (55 ofiar), WTC 2001 (zginęło tam... 5 Polaków), Madryt 2004 (4
                ofiary to Polacy), Tsunami 2005 (brak danych o śmierci naszych rodaków), Jan
                Paweł II (2005 - jeden Polak), Londyn 7.VII.2005 (3 Polki).
                Możesz zagłosować na "gorszego" w tej "konkurencji".
                • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 11:32
                  Wreszcie się obudziłeś.
                  W takim razie Kwaśniewski potrafił pokazać klasę.
                  • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 11:43
                    No.
                    Zwłaszcza w Charkowie ją zaprezentował.
                    I jeszcze w paru innych miejscach.
                    • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 11:52
                      Pokazał klasę ogłaszając żałoby narodowe.
                      • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 12:21
                        No.
                        On to w ogóle klasa facio.
                • al.ki Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 12:00
                  Chcesz porównań?

Lech Kaczyński - 4. rok prezydentury: 4 ogłoszone żałoby
                  Aleksander Kwaśniewski - 4. rok prezydentury: 1 ogłoszona żałoba

Statystyka:
                  -------------

Lech Kaczyński: 4 lata prezydentury - 4 ogłoszone żałoby (1 żałoba/1 rok
                  sprawowania urzędu)

Aleksander Kwaśniewski: 10 lat prezydentury - 6 ogłoszonych żałób narodowych
                  (0,6 żałoby/1 rok sprawowania urzędu)

A wmawianie ludziom, że krzywią się na tę żałobę bo akurat Lech Kaczyński ją
                  ogłosił oraz że nie mogą obejrzeć czegoś fajowego w TV (pomijam Twoje dążenie do
                  wmówienia, że to koniecznie musi być coś na TVN) jest tak głupie, że aż żałosne.
                  Wierz mi człowieku, że większość tego społeczeństwa ma w dupie kto jest u władzy
                  i co tam robi.
                  • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 12:18
                    A co będzie, jeżeli L. Kaczyński będzie prezydentem także drugą kadencję i
                    (oby!) więcej "okazji" do ogłaszania żałoby narodowej nie stanie? Chyba wiesz,
                    że w takiej sytuacji takie "statystyki" pójdą się zwyczajnie, hm, przespać?
                    Niczego nikomu nie wmawiam, oparłem się jedynie na dobiegających stąd i zowąd
                    głosach. Że ktoś tam czegoś nie obejrzy, że inny gdzieś nie będzie mógł pójść.
                    A, że przywołałem akurat takie, a nie inne przykłady, cóż... Niech zatem będzie,
                    że i wielbiciele Jak oni śpiewają oraz Jaka to melodia również pozostaną
                    nieutuleni w żalu. Lepiej?
                    Co do tego, kto co ma w dupie, to mnie akurat rybka. Ale, jak rozumiem, Ty do
                    tych co im to wszystko zwisa, akurat nie należysz. Przecież gdyby było inaczej,
                    wcale byś się tutaj nie żołądkował, co nie?
                    • al.ki Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 13:41
                      Oczywiście, pójdą się przespać. Statystyki mają to do siebie, że są śmieszne np.
                      statystycznie człowiek i wyprowadzany przez niego pies mają po trzy nogi, albo
                      jak się wsadzi faceta do przerębli po pas będzie mu średnio zimno.

Ale czy ja zacząłem porównywać?
                      A Lech Kaczyński? Uważam, że się zdecydowanie poprawił i wiele zmienił na
                      lepsze. Na pewno się stara i podoba mi się to. Jednak na mój drugi głos jeszcze
                      nie zasłużył. (Widzisz, widzisz? Głosowałem na niego. Jesteśmy kumple? ;])
                      • big_news Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 13:57
                        Super.
                        Mam nadzieję, że nie będziesz oczekiwał od niego, że tuż przed kolejnymi
                        wyborami prezydenckimi będzie tańczył i śpiewał.
                        • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 14.04.09, 14:42
                          Najgorsze jest to, że nie można od niego oczekiwać, iż stanie się
                          kiedykolwiek mężem stanu.
            • senor.eugenio Ach te rankingi 14.04.09, 20:46

Skoro już jesteśmy przy tzw. 'bodycount' to niestety prezydent Kwaśniewski póki
              co druzgocze prezydenta Kaczyńskiego wynikiem około 297051 do 156. Na korzyść
              tego drugiego działa jednak fakt, iż nie poszedł na łatwiznę i nie skorzystał z
              masówy, która odchodzi u obcokrajowców, ale trzyma się własnego podwórka. Nie
              martw się Lechu - grosz do grosza i będzie kokosza! Jesteśmy z tobą!
      • przyslowie Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 13.04.09, 22:07
        A kiedy Kochany Pan Prezydent ogłosi żałobę narodową na czas swojej
        prezydentury? Nie, tego nie ogłosi, bo woli ze swej prezydentury
        cyrk robić.
    • nefnef W TV żałoba - komedii brak, za to 13.04.09, 23:09
      morderstw, przemocy, strachu ci dosyć i nadto, bo tego żałoba nie obejmuje. Ot,
      takie dziwne spojrzenie na świat.
    • Gość: lavinka z nielogu Na szczęście nie ma tv i ten cyrk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 23:14
      nie ominie.

Ech.
      • big_news Re: Na szczęście nie ma tv i ten cyrk 13.04.09, 23:26
        To uważaj, bo gdybyś zechciała wybrać się np. do teatru, to mogłabyś także
        pocałować klamkę...
        Straszne, co nie?
        • przyslowie Re: Na szczęście nie ma tv i ten cyrk 13.04.09, 23:35
          A co? W teatrze tragedii dziś nie grali?
          W poniedziałki zazwyczaj nie grają.
          Ale w kinie grali nawet taki film jak: "Strasznie szczęśliwi".
          • Gość: lavinka z nielogu Re: Na szczęście nie ma tv i ten cyrk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 17:37
            Cóż za potwarz, powinni puścić Popiół I Diament, albo Rotę zamiast
            projekcji. ;) A z drugiej strony czy naprawdę taka tragedia wymaga
            wielkiej pompy i błysków fleszy? Czy naprawdę? I dlaczego mam
            wrażenie,że politykom to zwisa a pojechali po to by się pokazać w
            Wiadomościach, Panoramie i Faktach? Ech. Ciekawe,że znów mało kogo
            obchodzą przyczyny i kto jest za to odpowiedzialny. Nawet nie za ten
            konkretny budynek, za to że wiele jest takich budynków i wiele osób
            żyje w takich warunkach. I nikogo to nie obchodzi, a już najmniej
            władzunię.
            • Gość: literka_m Re: Na szczęście nie ma tv i ten cyrk IP: *.sttb.pl 14.04.09, 19:00
              wyobrazcie sobie inny rozwój wypadków. Np pod koniec marca
              przyjezdza nadzór budowlany (albo straż) i podejmuje decyzję o
              ewakuacji budynku ze względu na zły stan techniczny.

to by była chryja, ludzi z domu przed swietami wyjezdzaja. na forach
              pojawiliby sie dyskutanci, którzy ze 100% pewnością oswiadczyliby,
              ze chodzi o spisek i przejecie terenu, zeby pobudowac hipermarket.
              forumowi spece dowodziliby , ze stan jest niezly i ze lata jeszcze
              bedzie stalo.

• Gość: lavinka z nielogu Oszalałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 17:33
          Co ma z tym wspólnego wspólnego teatr? To normalne,że jak jest
          żałoba_narodowa to część spektakli jest przełożona. Ale z tego co
          wiem kina grają. Dla mnie bez różnicy. Śmierć jednego człowieka w
          płomieniach jest dla mnie tak samo straszna jak śmierć 20. Ale gdybym
          miała obchodzić żałobę po każdym tragicznie zmarłym, to musiałabym z
          domu nie wychodzić, chyba że w czarnej woalce.
          Zlituj się.
          To jest dramat wielu ludzi i ich rodzin. Błyski fleszy z tvnu i
          wyborczej nie są im potrzebne do szczęścia. Nasze nie-pójście do
          teatru raczej im zwisa i powiewa. Nie sadzę bym w obliczu takiej
          tragedii w mojej rodzinie przejmowała się kto w kraju poszedł do kina
          a kto zapali świeczkę. Serio. Wtedy się myśli o zupełnie czym innym.
          Niezdrowe zainteresowanie mediów tylko przeszkadza, człowiek wtedy
          potrzebuje chwili zadumy, spokoju. A nie swojego zdjęcia w super
          expressie.Ale co kto lubi.
    • Gość: kkk Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim IP: 67.159.5.* 30.04.09, 22:14
      sqworl.com/?i=0a4a3f Kropa i radni też już są
      • bryzolin Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 01.05.09, 11:20
        Nie ma żadnych definicji określających kto jest dobry, kto zły, kto menel a kto nie.
        Pomagać należy, a dla niektórych ludzi zamiast pomocy psychologa lepsza jest
        butelka czystej.
        • Gość: inist Albo dobra piguła. IP: 67.159.5.* 01.05.09, 11:36
          Lub coś jeszcze mocniejszego z narkotykowej półki. A co! Łódź stawia.

PS: Pomagać należy ale temu, kto jej nie zmarnuje. Może zamiast na tę wódkę
          menelowi lepiej dać na bułkę matce z dzieckiem która nie wyda tego na przelew.
          • bryzolin Re: Albo dobra piguła. 01.05.09, 11:41
            Ale dlaczego traktować napoje wyskokowe jako marnowanie pieniędzy?
            Skoro ludzie to kupują to znaczy, że jest im to potrzebne. Zamiast pomocy
            psychologa butelka wódki.
            Czy można przeliczać każdą butelkę wódki na mleko, jedzenie czy ubranie?
            Przecież księża mówią, że nie samym chlebem żyje człowiek, a alkohol to spityt
            czyli "duch". Terapia duchowa. Jest zdecydowanie przydatna w sytuacjach
            stresowych szczególnie.
    • vaidegi Re: Ragedia w Kamieniu Pomorskim 03.11.23, 10:46
      such a difficult question
      Tekst linkupython online job support
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka